Diskuse » Archiv 2019 » Autobusy a trolejbusy » Doprava ve středních Čechách » Archiv diskuse Doprava ve středních Čechách do 02. 11. 2019 předcházející | další

Archiv diskuse Doprava ve středních Čechách do 02. 11. 2019

dolů
   autor příspěvek
ABCDEF
Úterý, 29. října 2019 - 18:08:16  
Neregistrovaný host
v případě Sedlčan někdy i mezi 5-10 minutami ... u jedné cesty
Pajzák
Úterý, 29. října 2019 - 18:27:22  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3139
Registrován: 6-2015
Tak jestli musí pár znamenat v hovorové řeči vždycky dvě, asi si těžko porozumíme. Zrovna těch 10 minut na 60 km považuji za akceptovatelné prodloužení. (Mimochodem, do/z té práce jsem jezdil cca 90 minut jedním směrem a přišlo mi to normální.) U toho Stochova se samozřejmě nepočítá ani s jedinou minutou zpoždění při jízdě do centra, zato když se to hodí, chytají nové linky zpoždění málem i v jedenáct večer.
ABCDEF
Středa, 30. října 2019 - 07:43:46  
Neregistrovaný host
A u některých jednotlivých spojů ze Sedlčan i 13 minut, a v případě Stochova u jednotlivých spojů prodloužení celkové cestovní doby až o 25 minut. Ale v Pajzákově mají takovou hovorovou češtinu, že se tomu všemu říká "pár minut". Z křižovatky Vypich samozřejmě stojí kolony hlavně po trase B82 směr centrum, ale směr Motol je samozřejmě bez kolon, že.

Ty vaše argumenty jsou na úrovni tiskového mluvčího, který dostal za úkol něco okecat, zamluvit, nepřiznat, a když, tak jen napůl, všechno zbagatelizovat, rozmělnit, dotazy jakkoli odrazit, za každou cenu.
ABCDEF
Středa, 30. října 2019 - 08:00:27  
Neregistrovaný host
"Zrovna těch 10 minut na 60 km považuji za akceptovatelné prodloužení."

Tohle je taky pozoruhodné tvrzení. Leckde jinde to zřejmě dělají špatně, na železnici lítají vzduchem miliardy kvůli zkracování jízdních dob, třeba předrahý dlouhý tunel u Plzně kvůli cca 7 minutám zkrácení. Organizátoři se snaží dělat trasy a jízdní doby mezi městy a uzlovými body sítě co nejkratší, asi všechno špatně. Zato v Ropidově mají už léta trend prodlužování a vzdalování sídel od sebe, v Praze je to asi in.
Pajzák
Středa, 30. října 2019 - 08:07:11  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3142
Registrován: 6-2015
Aby ti neprdla cévka, že má někdo jiný názor než ty. Ještě jsi mě zapomněl nazvat pražákem a šotouškem.[wink]
ABCDEF
Středa, 30. října 2019 - 08:20:52  
Neregistrovaný host
No, spíš by mě zajímalo, jestli sám věříte všemu tomu co píšete. Protože zahrávání nepohodlných faktů do autu není jiný názor.
Pajzák
Středa, 30. října 2019 - 08:31:24  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3144
Registrován: 6-2015
Jen žasnu, jak se od marginální debaty nad přejmenováním zastávky v úplné [zadnice] dokážeš přenést k budování tunelů na železnici. Zdeněk Nejedlý by se zaradoval.
Fkam
Středa, 30. října 2019 - 08:31:33  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3607
Registrován: 3-2011
PID je dobrý systém tak druhého tarifního pásma. Dál je to tragédie. Potvrzuje to nepovedená integrace Sedlčan, Kamenice-Benešov a evidentně i chystaná integrace Rakovníka.
U nás je ještě svět v pořádku.
Středa, 30. října 2019 - 08:51:49  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5678
Registrován: 12-2004
Fkam: Proč je nepovedena relace Benešov- Kamenice?
Fkam
Středa, 30. října 2019 - 09:38:47  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3609
Registrován: 3-2011
Zrušení rychlíkových spojů a naprosté zbytečné posílení o víkendu, kdy spoje jezdí téměř prázdné. A rovněž zrušení spousty rychlíkových spojů z Benešova po dálnici do Prahy.
U nás je ještě svět v pořádku.
ABCDEF
Středa, 30. října 2019 - 11:13:24  
Neregistrovaný host
Je to tak. Při každé integraci je rušena část rychlíkových spojů a jsou nahrazovány pomalejšími vymetacími spoji. Někdy jsou rušeny dokonce všechny rychlíkové spoje, jako třeba z Kamenice do Prahy. Tam dokonce byla rychlíková linka PID, ale ta byla pomocí dokonalé souhry Ropidu a starosty Jesenice také zrušena (ti co to mají do Prahy dál ať si trhnou).

Na některých linkách, resp. v některých úsecích linek je kapacita vždy naprojektována na doraz. To co se v těchto úsecích ušetří, plus to co se vydře z obecních rozpočtů, to se pak rozhází tam kde to není potřeba. Hlavně aby měli hezké mapičky linek, nevadí že se někde stojí na jedné noze, na druhém konci nebo jinde zase nevadí že se vozí vzduch.

To vše je vydáváno za pokrok, a z pohledu lidí, co znají PID jen do prvního nebo maximálně druhého pásma to jako pokrok i vypadá. Není žádná snaha o vytváření skutečných páteřních linek pro delší cesty. Nikoho třeba nenapadne, že za Sedlčany jsou ještě další obce, a že z nich se někdy taky jezdí nejen do Prahy, ale občas ještě dál. A přestupovat z místní linky na pomalý "dálkový vymeták" že není dobře.
ABCDEF
Středa, 30. října 2019 - 11:30:17  
Neregistrovaný host
Ty rychlíky z Kamenice tehdy byly ve skutečnosti přímé z Týnce nad Sázavou. Vyřádil se ale na nich nějaký zlomyslný ropidí šotek, protože v Kamenici měly x minut prostoj, a kdo nebyl pravidelný cestující, tak se ani nedozvěděl, že přímé rychlíky Týnec-Prahy jezdily.
Fkam
Středa, 30. října 2019 - 11:34:41  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3612
Registrován: 3-2011
Ano tenkrát jsme měli rychlíkovou 362, poté 369 a už od Nové Hospody se jezdilo na stojáka, jak tyto spoje byly plné. K tomu pár neintegrovaných, ale rovněž rychlých linek od Benešova. Nyní jenom couráky. Nesmyslně nahuštěný interval o víkendu 30 minut do Kamenice a dál do Benešova po 2 hodinách.
U nás je ještě svět v pořádku.
Středa, 30. října 2019 - 14:16:00  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5116
Registrován: 12-2007
Kdysi jsem si myslel že by něco šlo vyjendnat. Dnes ale chápu že kvůli lidem jako je ABCDEF je mnohem jednodušší se na to vy a udělat pravidelný courák, protože lidi budou kritizovat vše a za všech okolností.
Není mi vůbec jasné proč sem něco píšete. I kdyby byly autobusy ze zlata a jezdily co minutu po dálnici tak bdue určitě všechno špatně.
Obdivuji Váš smysl života a děkuji Vám že jste mi ušetřil práci vymýšlením konstruktivních příspěvků které by mohly něco zlepšit.
Středa, 30. října 2019 - 14:28:06  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5680
Registrován: 12-2004
Fkam: No teď o víkendu jsem jel 12:37kou z Benešova a po Kamenici využilo tento spoj cca 25-30 lidí.
Protijedoucí bus taky nebyl prázdnej (cca 10-15 lidí). Úsek Kamenice - Budějovická je jasnej, půlhodina je tak akorát. Spíš by si mohla Arriva nechat deratizovat některý svoje Sorky, to se jen tak nevidí....[ko][sad]

Co se týká rychlých busů na Roztyly, tak doufám, že už k dalšímu omezování docházet nebude, snad...
I když v tomto kraji jde hlavně o převážení vzduchu do Kralovic apd. to je to důležitý a taky kšefty pro KŽC s jejich "EKOvozítkama"....
ABCDEF
Středa, 30. října 2019 - 15:30:33  
Neregistrovaný host
Gabuliatko: "kvůli lidem jako je ABCDEF je mnohem jednodušší se na to vy a udělat pravidelný courák, protože lidi budou kritizovat vše a za všech okolností."

Milej pane, všimnul jste si vůbec, že kritizuju jen pár základních věcí, a to věcí úplně jasných?

Jak se vůbec může v "odborné organizaci" najít magor, který vytvoří projekt "páteřní" linky přes zbraslavské náměstí nebo přes staré Ďáblice? A jaktože mu takovou hovadinu pustili nadřízení ven a nenechali ho to přepracovat?

Projednatelné by to bylo úplně jednoduše. Skutečný odborník by to (v době přípravy integrace) suše odargumentoval takto:
1) až doteď to tak je, takže v tomto se s integrací nic nezmění, a ani nemůže a nesmí změnit
2) Dlouhá páteřní linka musí mít páteřní charakter, tak nemůže v nejzatíženějším úseku vymetat historické trasy výpadovek ani sídla, která jsou obsloužena mnoha desítkami jiných spojů.

Normální organizátor, který má rozhled po celém kraji, srovnatelných jiných krajích atd., by o tom byl natolik (a správně!) přesvědčený, že by si to ustál už jen svou jistotou odrazil všechny nesmyslené požadavky. Je naprosto nenormální projektovat celokrajský IDS, a přitom nebýt schopný pochopit co to doopravdy je páteřní linka.

Máte ale pravdu, že psát sem je marné, protože diskuse s lidmi, co z Prahy mentálně nevidí dál než za první nebo druhé tarifní pásmo, je mimořádně skličující a unavující.
ABCDEF
Středa, 30. října 2019 - 15:39:14  
Neregistrovaný host
A taky je poučné vidět, jak lidem jako Pajzák nebo Gabuliatko docházejí věcné argumenty, a jak plynule přecházejí k trollení. Čert ví, jaké mají doopravdy pohnutky. Osobní zkušenost výhradně s dojížděním z prvního nebo max. druhého pásma? Profesní nebo osobní provázanost s lidmi z Ropid a IDSK? Ono je to jedno, jsou ale oba průhledně ... navedení.
ABCDEF
Středa, 30. října 2019 - 15:46:39  
Neregistrovaný host
Zzz: "Co se týká rychlých busů na Roztyly, tak doufám, že už k dalšímu omezování docházet nebude, snad..."

No, docela se obávám, že Ropid+IDSK chtějí aby každý chce do Prahy z větší dálky, musel přestoupit na vlak, třeba i víckrát. "Odborné organizace" jsou v tomto pro "systém proti lidem". To, že někde zůstanou i po integraci rychlejší spoje nebo linky, je spíš o vyjednávací síle některých měst, než o tom že by je v Ropid+IDSK chtěli.
Středa, 30. října 2019 - 17:19:17  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 725
Registrován: 12-2007
ABCDEF:
"A taky je poučné vidět, jak lidem jako Pajzák nebo Gabuliatko docházejí věcné argumenty, a jak plynule přecházejí k trollení. Čert ví, jaké mají doopravdy pohnutky. Osobní zkušenost výhradně s dojížděním z prvního nebo max. druhého pásma?"
Ano, příspěvky některých diskutérů tomuto přesně odpovídají a proto jim současný stav přijde v pořádku a ti co jedou z větší dálky, tak si jen vymýšlí blbosti. [angry] Ještě že železnice už léta odolává zastavování v Pečkách a Českém Brodě s rychlíkama, tlaky počínaje obcemi po organizátory už zde taky byly a možná že ještě jsou.

Třeba taková rychlíková 393, více než jeden člověk vystupuje až v Jiráskových sadech a přesto je mezitím najeb*no 7 dalších zastávek, které jsou prakticky jen na obtíž a ti co tím jedou jen nahodile nebo nikdy, tak viz výše.

Jinak Gubuliato, už jste se byl svézt 317 do Příbrami aby jste se přesvědčil o její potřebnosti a důležitosti jak jste se vedení této linky vehementně zastával? Mimochodem z toho vzduchovozičství v KB už mají srandu i sami řidiči. [smrt]
Don't take life too seriously. You'll never get out alive.
Středa, 30. října 2019 - 17:23:49  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5119
Registrován: 12-2007
Mějme ten proklínaný Stochov, ze Slovanky v ranní špičce jede 304 co 15minut (v nejvyšší i co 10minut) na Zličín bez zastávky.
Pokud někdo nechce ve tě na Slovance, může přeskočit třeba v Žehrovicích na 304 která jede o 10minut později.
Mnohem víc mi vadí neřešené školní spoje, vožení vzduchu na 386, nesmyslné ukončení 347 v Hostivicích než doprava robotníků do Prahy, Ti si vždy nějak poradí.

Pokud by měly být na 365 rychlíkové spoje (a že bych to Stochovu přál, hádám že v 5:02 a 6:02) tak je to primárně precedens že nějaký rychlík jede na Bílou Horu. No pokud by měl jet na Zličín tak je to nové číslo pro 4 spoje a nikdo tím nebude jezdit. Nad tímhle ořechem sem dumal dost dlouho jak to vyřešit. Máte nějaký návrh?
Taky by šlo krátké spoje 304 ukončit na Stochově a Lány nechat na hodinovém taktu, ale asi je na Lánech zdatnější lobbista (na 404 je vidět že rychlík jinou trasou udělat jde)

Kdo se přidá k sázce že pán A-F nebude mít žádný návrh a jen vy*leje další dávku kritiky?

(Příspěvek byl editován uživatelem gabuliatko.)
Středa, 30. října 2019 - 17:27:59  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5120
Registrován: 12-2007
Cisalpino: ty najeb*né zastávky kde nikdo nevystupuje nějak někoho omezují když tam autobus nestaví? Myslíte si že si je vymysleli na IDSK nebo na místně příslušných úřadech po trase?
Kloub vozí vzduch u Berouna, u Poděbrad dokonce i po Kladně a přesto jede od metra v Praze plný, máte nějaký lepší nápad jak to vyřešit?
Pajzák
Středa, 30. října 2019 - 17:33:44  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3148
Registrován: 6-2015
StČ kraj je holt na integraci, a ještě k tomu s většinovou spádovostí do svého středu, moc velký. Ale 1,5 hodiny v jednom směru mi stále přijde jako snesitelný každodenní dojížděcí čas, to mi nikde nevymluví. Dojížděl jsem tak do práce v rámci svého bydliště s je třemi přestupy 12 let a rozhodně jsem to neměl ze sousedů, popř. těch, co už v autobusu seděli, nejdál. Je prostě třeba se smířit s tím, že když odněkud bydlím daleko, bude mi cesta trvat déle, a ne kvůli pár jedincům (třeba těm, co bydlí za Sedlčany) znepříjemnit cestování velkému počtu lidí z okolí cíle cesty.

ABCDEF:
"No, docela se obávám, že Ropid+IDSK chtějí aby každý chce do Prahy z větší dálky, musel přestoupit na vlak, třeba i víckrát."
A já zase doufám, že to tak fungovat bude (bude-li to spojení konkurenceschopné přímému spoji), protože to je smysl integrace. Méně spoji odvézt více lidí. Viz ten Stochov vlakem.
ABCDEF
Středa, 30. října 2019 - 19:34:16  
Neregistrovaný host
Gabuliatko: Kdo se přidá k sázce že pán A-F nebude mít žádný návrh a jen vy*leje další dávku kritiky?

A touto otázkou jste mě chtěl požádat o návrh, nebo mě předem naštvat, abych sem žádný návrh nedával? Nebo je to vzkaz určený jiným?


Pajzák: Pokud chcete pomocí PID prohlubovat odlehlost už tak odlehlých oblastí středočeského kraje, a ještě dále snižovat dostupnost některých sídel, pak máte úplnou pravdu.
Středa, 30. října 2019 - 19:39:03  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5122
Registrován: 12-2007
ABCDEF:
" nebo mě předem naštvat, abych sem žádný návrh nedával? Nebo je to vzkaz určený jiným?"
Nenapadá mne důvod proč by jste se měl sázet sám se sebou, pokud tedy chcete odpovědět.
ABCDEF
Středa, 30. října 2019 - 19:42:21  
Neregistrovaný host
Takže jsem se nemýlil. Byl to v podstatě takový nepřímý vzkaz, abych nad vaším návrhem nediskutoval, ale aby se do diskuse nad vaším návrhvem zapojili výhradně jiní. Vyhovím vám.
Středa, 30. října 2019 - 19:49:05  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5123
Registrován: 12-2007
Hele, at ted trochu vážně, je nějaká naděje že napíšete nějaký návrh nad kterým by se dalo diskutovat a třeba něčeho docílit?
Nějaké komnenty k mému návrhu?
Středa, 30. října 2019 - 21:25:07  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 726
Registrován: 12-2007
Gabuliatko:
"ty najeb*né zastávky kde nikdo nevystupuje nějak někoho omezují když tam autobus nestaví? Myslíte si že si je vymysleli na IDSK nebo na místně příslušných úřadech po trase? "
On tam většinou vystupuje nebo nastupuje jeden člověk, takže to znamená zastavit, někdy povinně zastavit, protože ne vše je na znamení, někdy jen čekat na odjezd a věčné hlášení zastávek a to vše kvůli jednotkám lidí nebo nikomu na úkor drtivé většiny cestujících. Kdo si to vymyslel netuším, ale asi k tomu měl nějaký důvod a ten by mě teda zajímal, protože žádný racionální základ nenacházím a data z palubního počítače za předchozí roky by taky mluvily jasně.
K 317 už tu bylo napsáno dost, takže znovu opakovat nebudu, jedna z možností by byla návrat k předintegrační podobě třeba. Jiné relace neznám, nejezdím tam, takže se k tomu nebudu vyjadřovat.

Tady sem našel jeden letitý JŘ - předchůdce 393 z roku 2008, kdy se ještě zastávková politika dělala rozumem podle skutečných potřeb a ne podle názorů šotoušů "jak by to mělo být" a vykřikujících starostů obcí přes které spoj jede.

Gabuliatko:
"Ale 1,5 hodiny v jednom směru mi stále přijde jako snesitelný každodenní dojížděcí čas, to mi nikde nevymluví"
Mimochodem z Teplic do Holešovic se dá dojet za hodinu zájezdovým Irizarem, z Pardubic či Ústí též za hodinu ECčkem, takže se dostáváme do stavu kdy doprava ze vzdálených mimokrajských sídel je rychlejší a komfortnější než doprava z vnitrokrajských měst stávající se oběťmi jedné obří MHD.
Don't take life too seriously. You'll never get out alive.
ABCDEF
Čtvrtek, 31. října 2019 - 08:01:23  
Neregistrovaný host
K myšlence střídavě Stochov a Lány. Lepší než to co je navrženo. Platí pro 305, 365 i 404. 305+404 střídavě 1:1 Stochov,náměstí a Lány,náměstí. Do druhé z dvojice obcí, kam by konkrétní spoj nejel, přípoj v Tuchlovicích, a to v časech, kdy by ten přípoj měl smysl z hlediska poptávky. 365 střídavě to samé, ale bez potřeby přípoje, protože pro vzduch v koncovém úseku není potřeba přípoj. Pokud by to takhle spolklo o trochu víc peněz, tak probírka kdekoli v projektu, kde je naddimenzováno. (Tohle rozvedení vašeho nápadu je asi jediná úplně konkrétní a nevím jestli realizovatelná věc, kterou sem pro tohle území dám.)

Neodpustím si komentář k (asi) poslední verzi projektu. Je tam základní verze 404 i vše z 305 přes Lány a jednotlivé výjimečné spoje 404 ze Stochova. Je to sice pro Stochov lepší než "drátem do oka", ale takový projekt je naprosto nezodpovědný. Ze Stochova je větší dojíždka do Prahy než z Lán, ale někdo zaměřený na hezké mapičky linek by měl asi kopřivku ze závleku 305 do Stochova místo do Lán. Přitom navržená 305 bude vytížená cca z Prahy do Tuchlovic. Naopak bude vozit víceméně vzduch po absurdně dlouhé klikaté ze Strašecí přes Řevničov, Krupou a Lužnou do Rakovníka, čili vzduch cca v půlce trasy.

Ad mé vlastní nápady. V této oblasti rozhodně nebudu rozpitvávat návrh změny až na úroveň jednotlivých spojů, jako jsem to dělal u 360 (navíc marně, protože tam není vůle něco zlepšit, resp. vrátit tomu předintegrační lidské parametry). Navíc je docela těžké vymýšlet zlepšení projektu, který považuji za špatný. I kdybych se do toho pustil, tak stejně nevymyslím řešení průchodné přes současnou mocenskou konstalaci na Ropid+IDSK, a zároveň přes některé obce, které mají na připravené integraci (na rozdíl od jiných obcí) vydělat, a jsou namlsané předanými návrhy.

Spíš jen načrtnu v hrubých rysech, jak bych viděl funkční a zároveň ekonomicky rozumné řešení. Znamenalo by to ale zahodit stávající projekt, a začít znovu.

Východiska jiného projektu:
- Plně zastávkové linky z Prahy jen pro nejbližší okolí Prahy. Dál za druhé pásmo jen případné vybrané spoje nebo maximálně půlky taktu, pokud jsou nutné pro lokální obsluhu nebo pro přestupy na jiné linky.
- Rychlíky jako základní spojení pro sídla, odkud je výraznější každodenní poptávka do Prahy. Zde to konkrétně jsou Rakovník, Strašecí, Stochov, Lány, a šňůra obcí od Tuchlovic po Velkou Dobrou. Jinam většinou přestup, a to vždy na nejrychlejší linku v daném čase. Otázka je, jestli je Unhošť v základu ještě na úplně totálně zastávkovou linku, nebo už na rychlík nebo nějaký polorychlík, protože v konkrétním případě má oboje plusy i mínusy.
- Menší sídla na původních trasách státních silnic (Rynholec, Lužná) v tomto konkrétním případě asi spíš řešit závleky vybraných spojů rychlíkové linky, nikoli samostatnou celodenní linkou z Prahy do jiného směru. Nebo spíš ty vybrané spoje napsat na samostatnou linku, která se bude s tou úplně rychlíkovou funkčně doplňovat ve stejné trase.
- Linky z obcí do Kladna a Rakovníka přibližně v současném předintegračním rozsahu, nedoplňovat na husté takty, protože většinou není tak velká poptávka, udržet nebo zlepšit konkrétní účelnost. Zároveň musí vykrýt většinu lokálních relací, aby se to nemuselo celodenně vykrývat absurdně protahovanými pražskými linkami.
- Nebazírovat na minimálním počtu linek. Pokud by například bylo účelné z kapacitních důvodů, v ranní špičce nebo v neděli v podvečer, vést spoje jen v úseku Strašecí-Praha, nebo Unhošť-Praha, tak má případně smysl vést je jako přímé linky s pár spoji odněkud, odkud je po většinu dne jen přestup. Pokud by to dávalo kapacitně smysl, tak obdobně odpoledne z Prahy.
- Netahat všechny spoje až na konečnou linky, pokud je tam výrazně nižší poptávka, v tom případě část spojů ukončit dříve. Například v ranní špičce asi není účelné tahat všechny spoje Strašecí-Praha už z Rakovníka, v některých vytížených časech je to spíš na dvojici spojů na stejný čas do Prahy, jeden z Rakovníka mimo Strašecí do Prahy, jeden výchozí ze Strašecí (nebo třeba z Řevničova) a jako rychlík do Prahy.
- Tyto body by obecně zajistily, že se skoro odnikud nebude dublovat rychlík a zoufalý courák do Prahy, ani by se nikde moc nedubloval pomalejší rychlík s rychlejším rychlíkem. Co by se uspořilo v oblasti od třetího pásma výše, to by se mohlo vydat na souběžný provoz couráků a více rychlíků přes nulté, první a druhé pásmo.

Nebudu to rozvádět podrobněji, nemám ambici to do detailu řešit místo Ropidu a IDSK, a ani by to nemělo smysl. Současný projekt, jakkoli je špatný, nikdo nezahodí. Navíc tam vládnou poměry, které asi neumožní pojmout integraci normálně účelně. Jsou za to ale placení, tak by se měli překonat, a udělat něco pro lidskou funkčnost spojení (vizte poslední příspěvek Cislpina, tam je to snad napsané dost jasně).
ABCDEF
Čtvrtek, 31. října 2019 - 08:06:01  
Neregistrovaný host
Cisalpino: "On tam většinou vystupuje nebo nastupuje jeden člověk, takže to znamená zastavit, někdy povinně zastavit, protože ne vše je na znamení, někdy jen čekat na odjezd a věčné hlášení zastávek a to vše kvůli jednotkám lidí nebo nikomu na úkor drtivé většiny cestujících."

[ok] (a Ropid+IDSK [ko])

"Tady sem našel jeden letitý JŘ - předchůdce 393 z roku 2008, kdy se ještě zastávková politika dělala rozumem podle skutečných potřeb a ne podle názorů šotoušů "jak by to mělo být" a vykřikujících starostů obcí přes které spoj jede."

[happy]

"Mimochodem z Teplic do Holešovic se dá dojet za hodinu zájezdovým Irizarem, z Pardubic či Ústí též za hodinu ECčkem, takže se dostáváme do stavu kdy doprava ze vzdálených mimokrajských sídel je rychlejší a komfortnější než doprava z vnitrokrajských měst stávající se oběťmi jedné obří MHD."

[ok] (a obří MHD [angry])
ABCDEF
Čtvrtek, 31. října 2019 - 08:21:38  
Neregistrovaný host
Jo, a je docela problém, když jede courák s úplně celodenním provozem od jedné trasy metra, a rychlík od jiné trasy metra. Střídavé odjezdy od různých tras metra do Unhoště, dvou couravých linek. To je hodně nedomyšlené.

Princip řešení by mohl být například: Vše z této oblasti na Zličín a ukončit tam, nic lepšího se při dané mocenské konstalaci asi nevymyslí. Přímá trasa Zličín-Motol-Vypich místo více příměstských linek jedna městská s kratším intervalem, asi spíš v midibusech. Beroun pak po integraci nechat v současných Butovicích (podobně jako je Mělník na Ládví, kvůli úspoře času). I když by to fakticky bylo velice krotké a podle mého názoru realistické a funkční řešení, tak chápu, že se tím lidem Ropidu a IDSK rozbourala spousta báboviček, a že to nemůže nikdy projít.
ABCDEF
Čtvrtek, 31. října 2019 - 08:22:51  
Neregistrovaný host
Přímá trasa Zličín-Motol-Vypich místo více příměstských linek jedna městská s kratším intervalem, asi spíš v midibusech ... a s platností jízdenek do pásma nula.
ABCDEF
Čtvrtek, 31. října 2019 - 08:39:59  
Neregistrovaný host
Za povšimnutí stojí ještě jedna ropidem vymyšlená kuriozita. Z konce D6 na kraji Prahy je to na Hradčanskou 10 km. Z téhož konce D6 je to přes Zličín na Vypich 13 km. Zajímavé je, že to delší motání přes okraje Prahy na Vypich je pro Ropid přípustné, zatímco jízda na Hradčanskou nepřípustná. Z toho samého místa na otočku dole v Motole je to cca 7 km, a zároveň často celá trasa kolonami, to taky není úplně blízko. A pak je tady ještě Veleslavín, kde by to bylo časově nejlepší, je tam buspruh, kilometricky celkem OK, ale Praha tam odmítá vyřešit provizorní navýšení kapacity, třeba výstupní zastávkou na Evropské a odstavy v ulici podél tratě. Takže ono by skutečně rozumné řešení vypadalo úplně jinak, než jak jsem psal, ale to nemá cenu řešit, to už by bylo úplně hlavou proti zdi postavené z dogmat.
Čtvrtek, 31. října 2019 - 08:55:48  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2344
Registrován: 9-2005
A nešlo by před změnami a úpravami udělat dopravní průzkum? Ale ne ten co se běžně dělá ale takový, kde by každý při nástupu do vozidla dostal lístek a napsal by na něj nástupní a cílovou zastávku s ideálním časem příjezdu. K tomu ještě z dat mobilních operátorů přičíst data odkud a kam lidi jezdí autem a pak podle toho zkoušet malovat páteřní linky a jejich závleky?

Dál předpokládám, že v dnešní čipové době jsou k dispozici data obsazenosti spojů a počty nastupujících/vystupujících.
Nabízím seriózní zaměstnání v oboru železniční zabezpečovací techniky v oblasti Praha. Stačí elektrotechnické vzděláni a řidičák, zbytek Tě už naučíme - napiš na mail pod nickem
Čtvrtek, 31. října 2019 - 11:05:39  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3472
Registrován: 12-2007
ABCDEF: Já jsem pro přímou trasu městské linky Vypich - Nemocnice Motol - Na Radosti - Zličín - OC Zličín. Třeba by na její provoz mohly přispět OC Zličín. Popř. by linka mohla končit snad i u Globusu, ale ne přímo na Zličíně. Podle mne tahání autobusů na Hradčanskou nechce nikdo zaplatit, pro Prahu nemá význam. Zvyšování kapacity na Veleslavíně myslím není v souladu se stavebním povolením, hned by se ozvali aktivisté. Jistě by tam rády končily své autobusy některé společnosti, jejichž autobusy jedou po dálnici D 7 z Prahy např. do Chomutova, ale nemohou. Pokud se někdy udělá železnice na letiště, tak potom by autobusy jedoucí po dálnici D 6 mohly spolu s autobusy jedoucími po dálnici D 6 a další regionální autobusy končit na Dlouhé Míli. Současná linka č. 347 zajišťuje jednak dopravní obslužnost zastávek Zadní Jiviny a Na Hůrce, a jednak propojuje Hostivice jak metrem A, tak i s Fakultní nemocnicí Motol.
ABCDEF
Čtvrtek, 31. října 2019 - 14:02:37  
Neregistrovaný host
Houmr: U dosavadních linek SID by měl (mohl) mít kraj od dopravců výpisy záznamů z kas. U prodaných jízdenek z jaké zastávky do jaké (pokud se řidič obtěžoval nastavovat jednotlivé cílové zastávky v rámci pásma, cílové pásmo by ale mělo sedět). U záznamů z předplatného SID na kartách z jaké zastávky do jakého pásma. To by se mělo využít a střežit jako oko v hlavě, protože v PID už nic takového nebude. Jestli má Anexia kompletně stažené totéž u neobjednaných spojů, to nevím.

Wagon: Překvapilo by mě, kdyby stavební povolení na autobusák ve Veleslavíně řešilo, jestli v budoucnu smí nebo nesmí být dopravním značením zřízena zastávka v buspruhu v Evropské. (Zastávka ve vyznačeném buspruhu v pravém jízdním pruhu by teoreticky mohla projít i bez zálivu.) Podobně nepředpoládám, že by to stavební povolení řešilo, jestli smí nebo nesmí být v budoucnu zřízena odstavná stání pro autobusy v nedaleké ulici. Nečetl jsem ho ale, takže nevím. A hledat ho nebudu, omezený Veleslavín je nejspíš nepřekročitelné pražské dogma. Napsal jsem to jako zmínku pro úplnost, ale tudy cesta bohužel asi nevede, takže to řešíme zbytečně.

To, že tam není na Evropské v obou směrech zastávka, kde by dálkovka mohla aspoň zastavit, považuju ze strany Prahy za úplně debilní šprajc. Když má ale obratiště hloupě nízkou kapacitu, tak je logické že je pořadí MHD, IDS, objednávané linky, dálkové linky. Takže by ani po (bohužel asi jen teoretickém navýšení kapacity) nemusí pro dálkové linky zbýt místo.
Čtvrtek, 31. října 2019 - 15:27:03  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12892
Registrován: 5-2004
Budujte paterni linky.

Vecne zacpana d8 (tu hodinu rano z teplic do prahy bych chtel videt)

Vecne zacpana d5 (dnes opet vcetne berouna, jindy u rudny nebo okruhu)

Kdy neni kolona kukuli kol nemocnice motol a vypichu?

Vecna skoda ze neexistuje online poloha a statistika dochvilnosti busu...
Čtvrtek, 31. října 2019 - 16:14:49  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5681
Registrován: 12-2004
Vlček: Takže je lepší z Teplic jet věčně zpožděným Krušnohorem, nebo co tím chtěl básník říct?

Zrovna teď si veze jeden +31min, další +21min a jeden + 8min, jen tak jsem se podíval, o posledním víkendu nemluvě...

(Příspěvek byl editován uživatelem zzz.)
Čtvrtek, 31. října 2019 - 21:18:09  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3476
Registrován: 12-2007
ABCDEF: Původně stanice metra Nádraží Veleslavín nebyla budována jako trvalý terminál pro příměstské autobusy. Počítalo se, že metro A, tzv. chalupoida bude pokračovat až na Letiště Praha. Jenže pak se změnila na magistrátu politická formace a o prodloužení metra teď není vidu ani slechu. A pokud vím, tak si místní vynutili, že tam budou kromě městských autobusů končit pouze regionální. Proto dálkové autobusy do Mostu a Chomutova tam nekončí.
Čtvrtek, 31. října 2019 - 23:01:08  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 932
Registrován: 1-2007
A to někomu vadí, že dálkové autobusy z Mostu a Chomutova končí až na Hradčanské? Pokud chce někdo vystoupit resp. nastoupit dříve, tak někteří dopravci mají zřízenou zastávku Divoká Šárka (podobně jako existovala (existuje) u některých dálkových spojů od Holešovic zastávka Vychovatelna, resp. Obora Hvězda, Bílá Hora, či jiné zastávky (teď mne jich moc nenapadá).

Dost lidí je rádo, že je dálkové autobusy dovezou více do centra města (Holešovice, Hradčanská, Florenc, Na Knížecí), pokud ty autobusy nestojí dlouhé minuty v kolonách? Ostatně Regiojet kdysi dělal pokus, že část spojů z Brna skončí na Roztylech vč. nabídek levných jízdenek a moc dlouho nevydrželo. Přeci jen v tom centru má člověk více možností kam dále pokračovat (přímé linky do více směrů). Ostatně lidé z Mělníka a Neratovic byli raději za ukončení v Holešovicích než na Ládví). Teď nemluvím o pohodlí nástupišť.




(Příspěvek byl editován uživatelem Paes.)
Čtvrtek, 31. října 2019 - 23:09:25  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3478
Registrován: 12-2007
Paes: Zastávky Divoká Šárka nebo Bílá Hora nejsou zase pro cestující tolik lákavé. Lákavá je v Praze zastávky u metra. Jinak z Florence jezdí autobusy především do zahraničí, takže tam moc možností na přesedání není. Doba, kdy dálkové autobusové linky prakticky všechny začínaly nebo končily na Florenci je už dávno pryč.
Pajzák
Čtvrtek, 31. října 2019 - 23:23:02  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3152
Registrován: 6-2015
ABCDEF:
"
- Nebazírovat na minimálním počtu linek. Pokud by například bylo účelné z kapacitních důvodů, v ranní špičce nebo v neděli v podvečer, vést spoje jen v úseku Strašecí-Praha, nebo Unhošť-Praha, tak má případně smysl vést je jako přímé linky s pár spoji odněkud, odkud je po většinu dne jen přestup. Pokud by to dávalo kapacitně smysl, tak obdobně odpoledne z Prahy. "
A přesně tohle by podle mě byl počátek konce integrované dopravy. Linky s pár náhodnými výstřely spojů během dne. Kdyby to bylo myšleno jako převlečení linky A na linky B a C v nějakém uzlu, tak prosím. Ale vymyslet linky D a E, které by byly jen kombinací jiných linek, je proti všem integračním myšlenkám. Pardon, všem až na jednu.
Pátek, 01. listopadu 2019 - 00:11:00  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12894
Registrován: 5-2004
Zzz: a jaky zpozdeni maj behem tejdne autobusy, zejmena v tom silnym smeru do prahy? Treba za poslednich 14 dni?

Jo pardon, ony zpozdeni nemaj protoze se neeviduje...
ANEXIA
Pátek, 01. listopadu 2019 - 07:21:06  
Neregistrovaný host
https://zdopravy.cz/transdev-opet-na-nakupech-ovladl-anexia-bus-a -pronikl-tak-do-strednich-cech-36593/
Pátek, 01. listopadu 2019 - 08:04:04  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 530
Registrován: 11-2007
Peas: nevím kolik lidi od Mělníka by chtělo ukončení linek v Holešovicích ale z pohledu spolehlivosti těchto linek by bylo lepší ukončení spis v Letňanech. Dnes nabírají průměrně ve špičce 10 - 30 min zpoždění v Brezinevsi a Dablicich což by odklonem do Letňan se mohlo změnit k lepšímu. O cestě do Holešovic přes permanentně ucpanou ulici V Holesovickach muže mluvit jen někdo kdo tu oblast absolutně nezná.
Es gibt keine verzweifelten Lagen, es gibt nur verzweifelte Menschen.
ABCDEF
Pátek, 01. listopadu 2019 - 08:45:58  
Neregistrovaný host
Pajzák: Aha, jasně, když náhodný cestující nepozná, že jde o přímý spoj, protože ho nenapadlo studovat poznámky pod tabulkou, nebo proto že mu to IDOS vyjel jako přestup, tak to je teprve ta správná integrovaná doprava. A když v konkrétním případě zrovna nejsou v jízdním řádu poznámky, nebo když se tam píše jen "navazuje spoj", tak to je ještě dokonalejší integrovaná doprava. A úplně nejlepší je, když pak nějaký trouba vystoupí, jde po autobusáku hledat ten navazující spoj, a než se dovtípí, že ten z kterého přestoupil jen převlíkl číslo, tak mu to ujede a on tam pak frflá. To pak je úplně nejvíc supr integrovaná doprava.

Nejlepší způsob jak zabránit "náhodným výstřelům" je, když se musí při cestě do práce každý den někde vystoupit z končícího spoje, a přestoupit do jiného který tam třeba jako špičková posila začíná. V takovém případě ale je třeba zakázat dopravci, aby to byl jeden a tentýž autobus, protože přímý spoj ve špičce, zvlášť v té ranní, je přece "náhodný výstřel", a to je samozřejmě špatně.

Jasně, chápu, když se při integraci nezruší aspoň tři čtvrtiny linek, tak to není dost dobrá integrace. Taky proto, že osvícení vymysleli, že linek do Prahy může být jen asi 120. Na koho nezbyde, tak ať se upřestupuje, nebo ať jede autem.

A já hlupák si doteď myslel, že integrovaná doprava se dělá proto, aby byly koordinované jízdní řády, aby platilo na všechny spoje jedno předplatné, a aby byl pro všechny spoje na trase stejný tarif. A že se v ní mají vyznat i ti, co jedou dál než několik zastávek.
ABCDEF
Pátek, 01. listopadu 2019 - 08:50:47  
Neregistrovaný host
Peter m: Jak se dostanete do Letňan mimo Březiněves? Není to náhodou úplně stejné jako na Ládví? Přes staré Ďáblice by se z Mělníka vůbec nemuselo, kdyby pražáci nezneužívali dlouhé páteřní linky pro svou MHD. Ta zpoždění přeháníte, průměrně je to daleko méně. Do Letňan by byla skoro stejná zpoždění jako na Ládví bez nutnosti Ďáblic. Zato by v Letňanech byla jistota o cca 7 minut delší cesty metrem.
Pátek, 01. listopadu 2019 - 09:21:02  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 304
Registrován: 4-2019
ABCDEF:
"když náhodný cestující nepozná, že jde o přímý spoj, protože ho nenapadlo studovat poznámky pod tabulkou, nebo proto že mu to IDOS vyjel jako přestup"
Jel jsem autobusem z Káraného do Staré Boleslavi a ejhle, s předstihem před příjezdem na autobusák se ozvalo hlášení, že spoj pokračuje jako linka xxx na Černý Most. Analogicky jako při převlékání tramvají v MHD. Přeslechnout to dost dobře nešlo, hlášení se opakovalo.
ABCDEF
Pátek, 01. listopadu 2019 - 09:37:29  
Neregistrovaný host
pdk: A ono to hlášení funguje stoprocentně vždy, i v případě náhradního autobusu nebo náhradního dopravce? A funguje hlášení v případech, kdy ani není poznámka v jízdním řádu a oficiálně se "neví" že jde o přímý spoj?

A co když IDOS najde skutečné spojení s přestupem, protože je podle nějakého kritéria jakoby výhodnější? Nebo je tam v navázání nula minut, a v základním nastavení IDOS je nula nepřípoj. To pak taky někdo může přijít na jiný spoj, a buď se bude divit při nákupu lístku nebo až když se na konečné žádné hlášení neozve ...

Jak zjistíte v zastávkovém jízdním řádu čas příjezdu, když jde o "převlékání čísel"?

Neměla by všechna ta pravidla v důsledku sloužit lidem? Opravdu je jedno číslo linky "navíc" větší zmatek než přímé spoje rozepsané po kouskách na různých jízdních řádech?
Pajzák
Pátek, 01. listopadu 2019 - 09:53:36  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3154
Registrován: 6-2015
Aha, už tomu rozumím. Integrovaná doprava je pro debily, kterým je třeba vše 8x vysvětlit a pak je ještě za ruku přivést až domů. A kdyby náhodou takoví debilové nebyli, tak si je vymyslíme pro vlastní argumentaci.
ABCDEF
Pátek, 01. listopadu 2019 - 09:57:13  
Neregistrovaný host
Pajzák: "Integrovaná doprava je pro debily"

No asi jo, protože kdo není úplný debil, tak mentálně zvládne dvě linky víceméně v jedné trase.
Pajzák
Pátek, 01. listopadu 2019 - 09:59:10  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3155
Registrován: 6-2015
A kdo je, tak je potřebuje. Chápu.
Pátek, 01. listopadu 2019 - 12:11:13  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5682
Registrován: 12-2004
Petr Vlček: Já ale nikde nepsal, že busy v silným směru nemůžou mít zpoždění.
Jde o to, že vzhledem ke zpožděním vlaků to není pomocný argument, což jste použil proti busům na D8.
Takže zůstáváme u toho, že pro drtivou většinu cestujících v relaci Teplice - Praha je bus významným způsobem rychlejší a levnější dop. prostředek.
Platí i pro Most, Chomutov a Louny.

A jen tak zlehka zhlédnuté Krušnohory: +29min , +21min, + 12min.....

(Příspěvek byl editován uživatelem zzz.)
Pátek, 01. listopadu 2019 - 20:42:10  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5124
Registrován: 12-2007
Čudné že SID který integroval akorát tarifně nikdo za integrovaný systém nepovažuje.
Co to tedy je ta integrace?
Jinak já furt nevím,
mějme modelový přílad dejme tomu Štěchovice, máme peníze na 6 strojů za hodinu
takže řešení
- 6 spojů hezky po 10 minutách courák, nevýhoda dlouhá jízdní doba
- 4 courák po 15 minutách a 2 rychlík po 30 co ušetří 15 minut jízdní doby
podle mne rychlík pojede volnější a courák bude praskat ve švěch, nebo se mýlím a všici z nástupní zastávky budou čekat na rychlík? Podle mne nikoli, neexistuje krom velkých měst výchozí zastávka co by rychlík naplnila natolik aby courák za ním jel úplně prázdnej

Mýlím se hodně?
Osobně sem nesnášel 307 a miloval B85 jen do té doby co jezdily oba ze Zličína, nyní jezdím na 307 bo na Stodůlkách není kde zabít čas do příjezdu stroje a čekat víc než 20 minut se nevyplatí protože to je rozdíl jízdní doby. A riziko že mi ujede B85 a následně než metrem dojedu dál i 307 za to úspora času fakt nestojí.
Takže v sedle, večer a o víkendu courák 365 z Motola a rychlík 304,386 ze Zličína je fakt mistrovský tah, který snad chápe jen jeho tvůrce. Obdivuje že přesvědčil někoho že tento tah je potřeba i zaplatit.
Beulas
Pátek, 01. listopadu 2019 - 23:38:07  
Neregistrovaný host
Petr_vlček:
"Vecna skoda ze neexistuje online poloha a statistika dochvilnosti busu..."
Proč věčná a k čemu by taková statistika byla dobrá? Lidi pojedou tím co je pro ně výhodnější a výhodné spojení si najdou nebo na něj časem přijdou a nějaká statistika zpoždění na tom nezmění nic. Když z Příbrami nebo Dobříše do Prahy jezdí busem 99,5% lidí, tak to asi má svůj důvod i kdyby se vláčkař Vlček [zadnice] do výšky i do šířky že...
Sobota, 02. listopadu 2019 - 10:06:54  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12896
Registrován: 5-2004
A k cemu je tedy dobry vedet aktualni zpozdeni i statistiku u vlaku? Kdyz je to lidem jedno...

Spis je to o tom ze by se ukazalo jak i takovej denodenni pruser v podobe 171 je co do zpozdeni na tom podobne ne-li lip nez paterni autobusove linky ve velkych aglomeracich.
Sobota, 02. listopadu 2019 - 10:23:08  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5683
Registrován: 12-2004
Petr vlček: Mě je to osobně jedno, jestli se dělá , nebo nedělá statistika zpoždění vlaku.
U busů se rovněž dá čím dál častěji najít akt. zpoždění, což je pro cestující jen dobře.

A vzhledem k využívání páteřních bus linek ve velkých aglomeracích, je ten "denodenní průser" jen zbožné přání fanatického vláčkaře Petra vlčka.
Rozhodně ne takový, aby lidi ve velkým odešli z Arriva Ex Praha - Teplice do Krušnohoru atd atd....[crazy]
Tím samoz. nejde říct, že nějaký zpoždění nejsou, aby jste to zase neobracel..... jo, a jsem se teď podíval na Krušnohor, i když s ním dnes nepojedu, ale pro vaši radost, min. čtyři z nich jedou právě se zpožděním....
Sobota, 02. listopadu 2019 - 10:51:43  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2192
Registrován: 1-2009
Nechci jitrit plodnou diskuzi,ale myslím si,že jádro pudla o páteřních linkách, začíná již v tom,že "Pražská integrovaná" se už fakt začíná rozlejzat hodně daleko od Prahy. BRÁNO SAMOZŘEJMĚ V MĚŘÍTKU ČESKÉ REPUBLIKY!!!
Není to tak dlouho, co zde proběhl vtip o tom l, že bude jezdit integrovaný kloubak do Karlových Varů 😂
Ke krusnohorum dodám jen to,že nepochopím,proč ranní spoje vymetaji třeba Kralupy (což bych pochopil pro dojíždějící západ > sever > střed ČR, ale už vůbec nepochopím proč je zaintegrovan do PID.
To nemají Kralupaci dost kvalitních spojů???
Sobota, 02. listopadu 2019 - 10:59:14  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5125
Registrován: 12-2007
hádám že jste přesně zatloukl hřebík do dřeva
panuje tu dlouhodobý spor zda Kralupáci (a ted to je příklad) maj do Prahy jet courákem nebo zda rychlíkem a tím zdržovat lidi ze vzdálenějších lokalit
a kupodivu lidi bydlící v Kralupech si myslí A a lidi bydlící za Kralupapa si myslí B
Sobota, 02. listopadu 2019 - 11:26:33  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2193
Registrován: 1-2009
Ad Gabu: když to vezmu z mého pohledu....

Mám na výběr:
A - krychlik z daleka, vedený v nedávné době GHW vozy zcela výhradně kde nevím zda se posadim (KNV-PHOL=21')
B - courak v podobě elefantu s klimou,kde si Sednu vždy (KNV-PHOL=29') jedoucí co 20'
C - courak přes Kladno vedený 814

Já nevím, já dám přednost B
A - mohlo by být,ale nechci stát někomu na noze
C - nejsem šotomasochista ☺️

Ale vlivem zdejších diskuzí si asi svou volbou připadám divně 🤗

(Příspěvek byl editován uživatelem Lc937gt11.)
Sobota, 02. listopadu 2019 - 13:34:34  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1273
Registrován: 8-2017
jo, a jsem se teď podíval na Krušnohor, i když s ním dnes nepojedu, ale pro vaši radost, min. čtyři z nich jedou právě se zpožděním....
Když už to tady točíte ve čtvrtém příspěvku, tak bych si dovolil upozornit, že není úplně fér argumentovat zpožděním vlaků, v jejichž trase je toho času totálšperuňk s NAD, což je za normálních okolností na plně dvoukolejné trase záležitost naprosto výjimečná.