Diskuse » Archiv 2019 » Železnice » Tratě na Vysočině » Archiv diskuse Tratě na Vysočině do 23. 07. 2019 předcházející | další

Archiv diskuse Tratě na Vysočině do 23. 07. 2019

dolů
   autor příspěvek
Michal
Neděle, 09. června 2019 - 23:28:04  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 598
Registrován: 5-2002
ad zmizení Bbdgmee
jupí, vypadá to, že zmizí i povinná rezervace na kola. V Bbdgmee je nutná místenka, která je spojená zároveň i s místem na sezení, ale ty jsou pak většinou obsazené necyklisty... Pořád někoho vyhazovat, když to není v Praze a člověk přistupuje někde v půli cesty, mi přijde blbý...

jinak sobotní osobák 16.19 z kolína v "krásném" řazení 2B, to fakt nejde vyštrachat někde BDs? ať se nervou kola a kočárky na plošiny ke dveřím? Jak to pak vypadá?
Pondělí, 10. června 2019 - 16:19:14  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2
Registrován: 3-2019
Alex7:
"Mimochodem, nevíte, jestli příští rok vyjedou na Vysočině Žraloci? Z návrhů JŘ to nemůžu vyčíst."

Měli by jezdit z Brodu do Ledče a prý i mezi Brodem a Hlinskem
Bw_Ig
Pondělí, 10. června 2019 - 17:23:55  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 434
Registrován: 7-2012
Jenom připomenu svůj starší příspěvek, neboť se něco málo změnilo, a naopak hodně "přituhlo" a to politický nátlak vedoucích politiků KÚ na interní zavedení a řešení VDV u "národního dopravce" a "státní organizace" ve stylu KÚ "My to platíme - vy to splníte" nebo "My to platíme - vy to provedete" - a když to příslušný protestující odborník (dopravní "osobnost") nesplní tak: "když ne Vy, tak tu udělá někdo jinej!".
protože VDV je POLITICKÝ ÚKOL!!! Provozní pracovníci musejí držet hubu a krok! - strana a vláda kraje Vysočina - rozhodla!

Vaše úsměy - naše starost.
VDV je pro cestující krásná a úžasná - ANO.

Vozy 810 - budou jezdit dál (nic jiného a ekonomicky úsporného národní dopravce nemá!) - na tratích do Humpolce a VM - Studence.
vozy 814 - nosná řada pro rameno Jihlava - HCerekev - Pelhřimov - Tábor - ale dobrá zpráva je to, že nebudou to vozy z RPÚ HBrod - ale z RPÚ Tábor - kde je kvalitnější a kvalifikovaná údržba a jejich vozy nemají zpoždění vlaků z důvodu přehřívání chladicícho okruhu motoru při venkovní teplotě 18 st.C. Kdo dnes jezdí na úseku HB - Pa v brodské 814 - rozhodně ví jak to je s jízdní dobou.
Pokud se někdo diví, tak skutečně 814 budou zajištovat osobní vlaky v úseku Jihlava - HCv (ostatní spoje 841 viz Telč), až na jeden pár Os školního vlaku HCv - Dobronín, kde bude 242 a vysočinská klasika.
vozy 841 (pojízdný poruchový východoněmecký schrott) - nosná řada na trati H.B - Jihlava - Kostelec - Telč - Slavonice - a to všechny co jsou provozuschopné! (a to už 3 stojí trvale neschopných - po určité době se kanibalizací zprovovozní a další se zase odstaví), - jen na okraj: v Telči každý pracovní den VDV by mělo nocovat celkem 5 (pět!) vozů 841.
Nové vozy PESA - žralok - na rameno H.Brod - Světlá - Ledeč - Zruč. Ty ale budou nové až v roce 2022 (?), tak si KÚ dojednal pronájem 3 vozů PESA od prosince 2019 na přechodnou dobu, než budou nové z výroby - opět politický nátlak ve stylu "První patří Vysočině!"
Až někdy přijdou Pantéry (náhrada za 242 + patro + hytlak) - tak na trati H.Br - Kolín (zastávka Sázavka zrušena) a H.Brod - Žďár a Os H.Brod - Jihlava.
Důležité upozornění pro cestující - vlaky VDV jsou nepřípojné! tedy v každé stanici není čekací doba na přípojné vlaky! To je hlavně H.Brod - Sp vlak od Jihlavy přijede 57 a 03 odjede zpět do Jihlavy - na nic a nikoho (ani na rychlíky či dobíhající cestující z podchodu) se NEČEKÁ!!! - zpozdění vlaku do 5 minut z důvodu dopravce je přípustné (ale...).
A proč - protože celý systém VDV (jednokolejná trať) je postaven na každé minutě - a pokud to nebude přesné (stanice křižovací) - systém se zhroutí! - zpoždění se předá dalšímu vlaku, ten dalšímu a dalšímu - a už z toho je 10 minut - a v závěru se následný-obratový vlak VDV musí zrušit. Do výpočtových tras GVD není vložena žádná "vata" - ani jízdní doby ani doby křižování ve stanicích.
Tento systém trasování GVD si KÚ ve smlouvě "národním dopravcem" pojistil zajímavou podmínkou, kterou bude vyžadovat plnit - zpoždění vlaku do 5 minut (včetně) z důvodu dopravce, je tolerováno - za zpoždění vlaku z viny dopravce (důvody jsou přesně stanoveny) se platí za každou započatou minutu 800,- Kč.
No to bude dost značný nátlak na dopravce aby toto plnil. Ale tento finanční nátlak je stejně "nah...". Má to stejné již Pardubický kraj i v přípojné stanici Hlinsko, kde většina vlaků os z HBr. a zpět jezdí zpožděné více jak 5 minut, z důvodu nutnosti ve stanici Hlinsko objíždět 810 s přívěšákem - v RPÚ HBr nejsou provozuschoná vozidla 814. A tak "národní dopravce" každý den za započatou 6 minutu platí. A je nějaká změna v nasazení vozidel? - není.
Vozidla 841 vůbec na tento systém jízdy vlaků VDV nejsou připravena a technicky nevyhovují - to je jak konstrukcí "levného" motoru, tak stávající údržbou RPÚ, která už ted nemá (a mít nebude - není mzdové ohodnocení odpovídající náročnosti práce - oproti civilnímu sektoru a kvalifikaci) kvalifikované zámečníky a elektrikáře, což se do konce roku ještě zhorší! Vozy 841 (a 814) budou mít (vlastně už mají) neschopnosti (z několika techn.důvodů) čímž zpoždění větší 5 minut není problémem "vyrobit".

Ale VDV má i jednu kuriozitu - bude to jediný dopravní systém v Česku a v Evropě, který bude zaveden na trati s trat.rychlostí 50 km/h kde je zabezpečovací zařízení z doby c.k.monarchie - na klíče (výhybky). To je zavedení křižování vlaků VDV na trati Kostelec - Telč, kde na výhybkách ve stanicích Třešť - Sedlejov - Telč - Dačice jsou doposud klíče!! Zde je nařízeno křižování sudých vlaků s pobytem - Třešť 57 / 01.
Zde dovětek - oproti stavu v březnu se podařilo u komise VDV částečně uplatnit připomínky dopravních "osobností" a prodloužily se časy pobytů (tím i v celém systému, ukončený schválením 30.4.2019) ve stanici Telč, Kostelec, Dačice, Třešť aby bylo možné stíhat přižování vlaků VDV a v Telči přidávání/odpojení vozu 841 k určitým vlakům - dvojmo.

Další negativní vliv VDV bude pro nákladní dopravu, která v úseku Jihlava - Kostelec - Slavonice v denní době od 5,00 do 22,00 hodin - končí! a může jezdit jen mezi 22 a 5 hodinou.
Pondělí, 10. června 2019 - 18:10:50  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1057
Registrován: 8-2017
jsou doposud klíče!!
Zase z toho nedělejte kovbojku - klíče jsou v celé řadě dalších stanic, kde se pravidelně křižuje a funguje to - celá 061, Zvoleněves, Rynoltice, Bakov, Turnov, donedávna Náchod, ...

Další negativní vliv VDV bude pro nákladní dopravu, která v úseku Jihlava - Kostelec - Slavonice v denní době od 5,00 do 22,00 hodin - končí!
To je přímo lež jako věž. V dopoledním sedle se bude křižovat jenom v Třešti a Dačicích - pořád zbývá dost volných tras pro nákladku s křižování v Sedlejově a Telči. Právě naopak v noci ND stejně jako doposud jezdit moct nebude, protože stanice nebudou v noci obsazeny.
Pondělí, 10. června 2019 - 18:21:25  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 246
Registrován: 6-2016
Proč bude jezdit tak málo vozů 841, když jich máme na Vysočině celkem 13? Proč nemůžou nahradit všechny výkony, které v návrhu má zajistit 810? Proč z Brodu do Humpolce musí jezdit 810, když bude stát v Brodě tolik volných RegioShuttlů?

V návrhu JŘ vidím 5 vozidel pro trasu 225/227 Havlíčkův Brod-Slavonice, jeden vůz pro trať 252 Křižanov-Studenec a jeden vůz bude pendlovat v okolí Brodu směrem na Žďár (ve špičce) a Jihlavu (mimo špičku). To máme 7 vozů z 12 (+jeden záložní). Na trati 224 Tábor-Jihlava budou jezdit 3 RegioNovy, na trati 238 H. Brod-Hlinsko dvě RegioNovy a trati 212 H. Brod-Ledeč n/S dva Žraloci. 810 budou jezdit na dvou výkonech: jeden vůz bude pendlovat z Brodu do Humpolce a jeden vůz na špičkových posilách z Křižanova do Studence. Máme tedy k dispozici 5 volných vozů 841 na dva oběhy řady 810. I kdyby tři z nich byly trvale odstavené, tak ty zbylé dva mohou jezdit na výkonech 810, díky čemuž můžeme mít regionální dopravu na Vysočině plně nízkopodlažní[pozor]

(810 pak stačí nasazovat jako záložní vůz nebo na operativní posily)
Úterý, 11. června 2019 - 06:07:54  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14510
Registrován: 12-2007
Ze zajímavostí vyplývajících z návrhu JŘ vypíchnu i skutečnost, že cestovní doba rychlíků v úseku a směru Třebíč - Brno hl. n. zůstane na 1 h 06 minutách (L:08 - S:14 h), tzn. úplně stejném čase jako tomu je dosud (tedy od 12/2017 do 12/2019; L:24 - S:30 h).

Jde o další vyvrácení "betonářského" výmyslu [ko], zde konkrétně tohoto: pro trať 240 blíží nový koncept dopravy, který bude nejpozději za rok doplněný o nové páry spěšných vlaků.

„Takže ve špičkách bude rychlá doprava do Brna jezdit v taktu po jedné hodině. Zároveň klesne jízdní doba mezi Třebíčí a Brnem na zhruba 60 minut,“ řekl Kratina.


Plus v opačném směru jízdy pak prodloužení cestovní doby rychlíků ze 64 na 68 minut (tzn. téměř stejný čas jako byl i před "revitalizací").
----------------------------------------------------------------- --------------

S časovým odstupem připomínám své video ze zvláštní jízdy KŽC s "loďákem" 831.117 přes Náměšť nad Oslavou (11. 3. 2018): https://www.youtube.com/watch?v=seZ_6ur3T9E. S vozem, kterému v té době zbývalo již jen 15 měsíců jeho provozní existence. [sad]

Jedním z motivů videosestřihu je i připomenutí, že tehdejší víkend ještě byl "zimní", kdy Os vlaky v úseku Zastávka - Náměšť n/O. jely ještě jen ve 2 h taktu (a až opět od konce března začaly i o víkendech po 7 měsíců jezdit v taktu hodinovém).

Nově od 12/2019 už na ročním období záležet nebude; v úseku Rapotice - Náměšť pojedou o víkendu Os vlaky v pouze 2hodinovém taktu celoročně (tzn. přes Kralice jen 10 párů víkendových Os vlaků). [andel] Namísto 27min. obratu v Náměšti, bude ta samá souprava mít 55min. obratový čas v Rapoticích.

(Příspěvek byl editován uživatelem David.)
Středa, 12. června 2019 - 23:19:40  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8727
Registrován: 6-2006
Dnes na Mn do Humpolce barevně vyvedené dvojče 742. Zelená hokejková 129 + 248 s omšelím unifikem 88[jidlo]

Možná i zítra, ale bacha[pozor] Patrně díky horku dosti nevlídný mladý fíra. Ještě než jsem stačil namířit aparát na vlak, začal mi z okna spílat, že "jich je na dráze 30 tisíc a že není cvičená opice" a poslal mě jadrně kamsi. Že jsem to schytal zrovna já, který se na snímcích snaží vyhýbat zaměstnancům. Kdopak mu asi lezl objektivem do kabiny?
363084
Čtvrtek, 13. června 2019 - 08:46:53  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 671
Registrován: 1-2010
Marťa rak: ne,to nebylo horkem, tenhle mladý inteligent se chová stejně i v mrazech. Kdo někdy v okolí HB fotil, určitě může potvrdit..
750371
Čtvrtek, 13. června 2019 - 08:58:25  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13270
Registrován: 9-2007
to je známej turnusák z té motorové TS.... teď si nevzpomenu na jméno...[biggrin]
s Ropidem na věčné časy...ámen...
Čtvrtek, 13. června 2019 - 11:13:41  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8731
Registrován: 6-2006
Jsem si říkal, že určitě nejednal přímo na mě, když do Humpolce jezdím jednou měsíčně a cvaknu si jeden snímek ve stanici nebo i video na trati. Kdyby nevykoukl, tak si ho někdo nevšimne.
Před tamním nádražím je malá betonová patka se závity. Bývala tam před léty světelná hlavní návěstidla a výpravčí? Dík.
Čtvrtek, 13. června 2019 - 11:53:48  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2553
Registrován: 2-2004
výpravčí tam byl ještě pár roků zpět...3 roky?
návěstidla ve stanici nepamatuju žádný, mělo to ale vjezd od Humpolce
do poslední chvíle kdy tu výpravčí byl, sloužil i jako dirigující dispečer pro trať do HB, dnes sedí v H.Brodě a vjezd i s předvěstí jsou sneseny, patky ale zůstaly
363084
Čtvrtek, 13. června 2019 - 11:56:45  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 672
Registrován: 1-2010
světelné vjezdové návěstidlo tam bylo, obsluhoval ho dirigující dispečer. jeho přestěhováním z Humpolce do H.Brodu (cca před 5 lety) bylo nahrazeno lichoběžníkovou tabulkou.
https://www.youtube.com/watch?v=Q2mflGa0joY
Na tomhle videu je návěstidlo ještě na svém místě
Čtvrtek, 13. června 2019 - 21:21:52  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2709
Registrován: 9-2003
A jaké vozidlo se vlastně plánuje na ty slavné vinné Sp do Znojma? 814 nebo 841 nebo něco jiného?
Z nejhoršího jsme uvnitř!
Čtvrtek, 13. června 2019 - 22:08:55  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 30
Registrován: 9-2017
Nuts: M 131 [proud] nebo M 240 [biggrin][biggrin]
Pátek, 14. června 2019 - 07:31:11  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1677
Registrován: 12-2007
Nuts: prý 841, ale chtělo by to aspoň dva páry denně....
Pátek, 14. června 2019 - 08:24:35  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2710
Registrován: 9-2003
No jo no, chtělo. Bývávalo [sad]. Tak se snad do Znojma aspoň podívá nová řada ...
Z nejhoršího jsme uvnitř!
Lokofanda
Pátek, 14. června 2019 - 08:48:16  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3050
Registrován: 4-2006
Kubam : Velký souhlas. Taky jsem si říkal, že by to chtělo aspoň 2-3 páry+nejaké zajímavé akční jízdné, aby se ukázalo, kolik cestujících by si ty vlaky dokázaly najít. V případě pozitivního vývoje přepravených cestujících by se pak dalo přeci jen líp uvažovat o nějakých investicích do infrastruktury.
Sobota, 15. června 2019 - 19:36:20  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9892
Registrován: 6-2004
VÚD na trati 241 (Jaroměřice) jsou už de facto poslední na Vysočině? Snad dlouho vydrží...
Sobota, 15. června 2019 - 19:53:35  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1630
Registrován: 5-2004
Fany: asi tak rok [wink]
Sobota, 15. června 2019 - 23:36:43  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1248
Registrován: 4-2009
Fany: no tak rychle modernizace nepostupuje [happy] na 241 snad ještě dosluhují Blížkovice a pak určitě u Mastníku, kde nevím že by se mělo modernizovat. Dál Jackov, Třebelovice, Lhotice u Jemnice, Bransouze, Studenec, Budišov, Oslavička, Oslavice a armádní Vícenice. Jestli sem něco nevynechal. 2x Přibyslavice, Dolní Smrčné a Bítovčice se likvidují teď.

Vícenice vloni v březnu, kdy ještě nikdo nevěděl že motorák 831.117 se stane slavným, díky svému neslavnému konci ...
Neděle, 16. června 2019 - 10:39:50  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4
Registrován: 2-2019
Přejezdy s výstražníky VÚD jsou ještě ve Štítarech (Trať 241).
Sobota, 22. června 2019 - 14:29:49  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8745
Registrován: 6-2006
Neděle, 23. června 2019 - 00:42:46  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14521
Registrován: 12-2007

------------------------------------------

Videosestřih (délka: cca 3 min.) s výlukovými zajímavostmi z výluky konané na trati č. 240 od 3. 6. do 16. 6.: https://www.youtube.com/watch?v=THzeGTVhwJs

Obsahuje mj.:
- 842 (toho dne náhrada za 854) + 841 na Os 4813 (Třebíč, Ruská ul.)
- 2x 841 na Os 4816 (vjezd do žst. Jihlava)
- Sólo 841 na Os 4879, křižování s Os 4814 (žst. Krahulov)
(vše coby výlukové řazení Os vlaků mezi Třebíčí a Jihlavou)

- během oné výluky nebylo nad traťovou kolejí v místě zbouraného mostu v Hrotovické ul. v Třebíči vybudováno nic, co by vypadalo jako "ochranná konstrukce, nad kterou bude stavěn most nový" (viz citace představitelky investora v tomto screenu)
- "rekonstrukce" (uváděná mj. v tomtéž článku, viz opět jeho screen) sjížděcí rampy přiléhající k onomu mostu ve skutečnosti znamenala demolici této rampy (resp. její "mostovky", nikoliv pilířů)

- rychlíky obracející v Třebíči u 1. nástupiště [ok], aby přestup mezi nimi a NAD nebyl "skrz podchod"
- neschopnost příslušného orgánu veřejné správy zajistit zobrazování bezchybných údajů na displejích v tzv. přestupním terminálu (nesmysly typu "MHD jede ze stanoviště č. 1 či 2"; ve skutečnosti jezdí jen ze stanovišť č. 8 a 9, resp. nyní při výlukových JŘ ze stanovišť č. 6 a 9) se zastavila na 8,5 měsících
- neschopnost téhož orgánu zařídit provozní stav zábranných sloupků (o kterých tentýž při jejich instalaci prohlašoval, že jejich uvedení do provozu nesnese odklad ani o 2 měsíce) v tomtéž "terminálu" přetrvává již nepřetržitě po 3 roky
Pondělí, 24. června 2019 - 15:34:22  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 131
Registrován: 8-2012
Od příštího víkendu na Jemnické dráze
Středa, 26. června 2019 - 15:24:50  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 821
Registrován: 5-2013
danik: bude jezdit 820.528? Tu bych rád [fotic] .. Dík za odpověď [happy] ..
Čtvrtek, 27. června 2019 - 08:32:36  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 133
Registrován: 8-2012
Tento víkend ještě ano, pak už to jisté není.
Čtvrtek, 27. června 2019 - 20:28:29  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 824
Registrován: 5-2013
danik: dekuju moc [happy].. Když bude možnost zajedu se na ni kouknout [vypravci]..
Pondělí, 01. července 2019 - 16:51:59  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 816
Registrován: 2-2013
dnešní přeprava Legiovlaku do Humpolce

https://www.youtube.com/watch?v=wUoIOZfhu70
Pondělí, 08. července 2019 - 18:45:36  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 319
Registrován: 8-2010
zítra ráno 749 254-9 měřící vlak ze Znojma směr Okříšky odjezd 8,12 hod
Dnes nocuje ve Znojmě...dále pak na Prahu
herkules2016l
Středa, 10. července 2019 - 10:11:09  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 360
Registrován: 1-2010
[new] SŽDC chystá dvoumiliardovou modernizaci lokálky z Kostelce do Slavonic [new][blesk][bomba]

https://zdopravy.cz/szdc-chysta-dvoumiliardovou-modernizaci-lokal ky-z-kostelce-do-slavonic-31281/
Středa, 10. července 2019 - 10:18:37  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 960
Registrován: 10-2009
https://zdopravy.cz/szdc-chysta-dvoumiliardovou-modernizaci-lokal ky-z-kostelce-do-slavonic-31281/?utm_source=www.seznam.cz&utm_med ium=z-boxiku

Mike byl rychlejší...

(Příspěvek byl editován uživatelem Prdík83.)
Kronika žst. Znojmo 1869-2016, pomozte s její kompletací.
Spolek pro veřejnou dopravu na jihozápadní Moravě
www.svd-jzm.cz
Středa, 10. července 2019 - 16:06:55  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 159
Registrován: 5-2013
ve 21. století z 50 na 60-80? to je smutné...
[blesk]242 213[tramvaj]362 001[satan]
Čtvrtek, 11. července 2019 - 09:20:03  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 111
Registrován: 7-2017
Rongi:
no nějak se nám ani v tom 21. století bohužel nezměnila fyzika.
Ač návrh na zrušení setrvačných sil byl včas podán... [biggrin]
Pátek, 12. července 2019 - 21:47:39  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 15
Registrován: 7-2018
Do čela "našich" osobáků se již pomalu dostane kde co.
Loko 742 zaskakuje za 362 v čele Os 5912 H.Brod-Kolín

363084
Pátek, 12. července 2019 - 22:22:10  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 675
Registrován: 1-2010
tohle snad ani nepotřebuje komentář..
Souprava jedním slovem k blití a mašina.. no, každý spoj nabral cca 15 min zpoždění. Ale co, soudruzi na kraji jsou s národním dopravcem spokojení,cestující to musí nějak vydržet...Možná že na WC tekla i voda...
Pátek, 12. července 2019 - 23:03:28  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 18
Registrován: 7-2018
363084- příště do čela jde Papousek :-), no hlavně že se to odjezdilo. Tady je alespoň furt vidět, že bez těch starejch strojů, to prostě nejde ani dnes..
Pondělí, 15. července 2019 - 21:42:59  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14531
Registrován: 12-2007
Již druhým týdnem jezdí na Os vlaku č. 4819 výhradně "kvatro" 842.015 namísto turnusové 854.

A již druhým týdnem tento Os vlak nezvládá odjet ze žst. Okříšky s méně než 15min. zpožděním, a to ani v případě, kdy přípojný Os 24820 ze Znojma (jehož vyšší zpoždění by bylo jedinou logickou příčinou onoho vzniku vyššího zpoždění Os 4819) přijede do Okříšek včas či téměř včas (tak jako např. dnes).

Úterý, 16. července 2019 - 00:45:59  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1251
Registrován: 4-2009
ájé, tady se čuchá námět na další video plné překroucených polopravd
Čtvrtek, 18. července 2019 - 17:38:30  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7540
Registrován: 1-2007
Martine, když s Davidovým tvrzením nesouhlasíš, bylo by možné to uvést na pravou míru?
Čtvrtek, 18. července 2019 - 21:22:51  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1253
Registrován: 4-2009
Mouka: Bylo, ale člověk který vystupuje v anonymitě internetu jako mistr světa a z řadových pracovníků (všeobecně ČD, SŽDC ...) o jejichž práci ví naprosté ho_no, by si to mohl zjistit sám. Každý ať si udělá svůj názor.

Nejdřív byly výluky mezi Znojmem a Okříškama, a 4819 na přípoj od Znojma někdy čekala. Nějak +- kdy výluky skončily, tak v Krahulově ta moderní třívozová defektoskopická souprava našla v některé výhybce vadný jazyk, který se asi bude muset nechat někde vyrobit. (Totéž i v Kojeticích) . Nějak se to řeší a výsledkem je, že tam nemůžou křižovat dva osobáky, protože na jednu ze dvou kolejí s nástupištěm se nedá vjet. Respektive nemůžou tam dva osobáky křižovat bez nutnosti přestavování na jinou kolej, takže je při ostrém křižování rychlejší vykřižovat v Okříškách nebo Třebíči.

No sem zvědavej kdy nějaký internetový odborník začne vypisovat sáhodlouhé polonesmyslné články, jak měla být zavedena NAD, VJŘ, nebo křižovat s přestavováním protože je to o 24,37 vteřin rychlejší...

(Příspěvek byl editován uživatelem Martin Ben.)
Čtvrtek, 18. července 2019 - 21:35:17  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5
Registrován: 2-2019
Ahojte, nevíte někdo jestli letos pojede parní vlak na Svatoanenský jarmark? Na Želpage dovčerejška byla o těchto jízdách zmínka, ale odedneška tam nic není, při hledání spojení na Idosu a na stránkách ČD mi to vyhledá vždy pouze pravidelná spojení.

(Příspěvek byl editován uživatelem Martin_ŽP.)
Čtvrtek, 18. července 2019 - 22:46:44  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 250
Registrován: 12-2008
ad Martin ŽP: údajně zrušen
Pátek, 19. července 2019 - 13:51:27  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6
Registrován: 2-2019
Pryž:
"ad Martin ŽP: údajně zrušen
"
Tak to je škoda. [uhoh]
Sobota, 20. července 2019 - 11:02:17  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7542
Registrován: 1-2007
Martin_ben: Díky za vysvětlení!

Tušíte někdo, jestli Kovošrot Barko v Zastávce ještě dnes vozí po dráze? Předpokládám, že alespoň dříve to tak bylo.
Sobota, 20. července 2019 - 13:48:15  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 327
Registrován: 8-2010
Tak Jemnickou nám už brázdí místo singrovky , 810 611-8...
herkules2016l
Sobota, 20. července 2019 - 14:24:29  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5553
Registrován: 12-2004
Máš pravdu, jsem na ni před 12tou hleděl. Bývá lepší obsazenost přes prázdniny,než dnes??
Sobota, 20. července 2019 - 14:35:55  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 187
Registrován: 12-2017
Zzz: Bývá lepší obsazenost přes prázdniny,než dnes??
a jaká tedy byla obsazenost?
Sobota, 20. července 2019 - 20:13:02  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 824
Registrován: 9-2007
Mouka: Barko, pokud vím, nikdy po dráze nic nevozilo. Kdysi proběhla zkušební přeprava, ale z nějakých důvodů to nedopadlo. Na koleji vedle Barka se loží pouze dřevo.
Sobota, 20. července 2019 - 20:44:31  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1254
Registrován: 4-2009
šrot se v Zastávce jeden čas určitě nakládal, ale mám pocit jestli v Zastávce ty šroťáky nebyly dokonce dva, nebo jestli to tam nevozily náklaďáky úplně odjinud

jinak v Krahulově od včerejška konečně opraveno. Ale 4819 zase čeká na 24820 zpožděnou už ze Znojma. Tak zase prd :-)
Sobota, 20. července 2019 - 21:29:52  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5554
Registrován: 12-2004
Bandita: Jsem tam zahlédl 3 lidí chvíli před odjezdem.
Neděle, 21. července 2019 - 23:01:01  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 134
Registrován: 8-2012
Zzz: 3 lidi? Před 18:00, nebo kdy?? Od Jm, příjezd v 17:49 - 10 osob, odjezd směr Jm v 18:00 - 5 osob. Pakliže nechcete škodit, tak nemystifikujte...
Pondělí, 22. července 2019 - 06:42:12  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5556
Registrován: 12-2004
danik: Naučte se číst.Psal sem před 12tou!!!
Jinak těma 5 lidma jste "opravdu pomohl"...[crazy]
Pondělí, 22. července 2019 - 15:32:20  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 189
Registrován: 12-2017
daník:Od Jm, příjezd v 17:49 - 10 osob, odjezd směr Jm v 18:00 - 5 osob. Pakliže nechcete škodit, tak nemystifikujte...
myslím že o nějakém škodění nebo mystifikování nemůže být vůbec řeč. Jestli jelo 3, 5 nebo 10 osob je celkem jedno, holt taková je realita provozu, hmatatelně tam nikdo nejezdí.
Pondělí, 22. července 2019 - 16:17:57  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1424
Registrován: 8-2010
Zdravím. Chtěl bych se v nejbližší době vydat pofotit do Havlíčkova Brodu. Konkrétně hlavně diesely na nákladech. Jaká je s nimi momentálně situace a v jakých časech je možno je potkat? Mn do Humpolce jezdí-nejezdí, Ždírec?? Rovněž bych rád zastihl Rákosníčka a 754 043, ale to je zcela o náhodě. Pokud jste někdo ztama, můžem se domluvit a zajít pak na pivko do Rebela či Čechovky. Dík moc!
Pondělí, 22. července 2019 - 22:04:34  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 17
Registrován: 9-2018
v sobotu večer, tj v 18. z MB, jsme potkali skleník na cestě a byl průhledný jak horské jezero bez živočichů, pokud se tam tedy někdo neskrýval pod sedadly [happy]
Pondělí, 22. července 2019 - 22:22:12  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 857
Registrován: 5-2013
Darwa: Ahoj, já aspoň něco nastřelím, ale jsou tu lidé kteří to znají ještě lépe a věřím, že mě doplní či opraví [biggrin] .. Někdy po ránu by měl jezdí nejčastěji Brejlák do Ždírce (přesně nevím v kolik), do HB se vrací se štěpkama kolem 11 hodiny. Pak by měl brát prázdné štěpky a prý kolem 12:30 opět jet do Ždírce a předpokládám něky odpoledne zpět. Potom mezi 11 a 12 hodinou prijíždí Mn od Žďáru (asi z Bystřice) a co vím tak nejčastěji 1x či 2x Kocour. Pak někdy v týdnu jede pár vozů do Šlapanova ale to blíž nevím [proud] .. A humpolačka je uplně mimo mě .. Ty štěpky teď točí 750.277 [happy] .. Jo a nakonec ty štěpky jezdí jen v týdnu o víkendu myslím nee ..

A u ČD je to o štěstí, 754.043 nejčastěji jako náhrada za cokoli [proud] .. Stejně jako 742.452 [proud] .. Takže dopředu asi nikdo neví ..
Pondělí, 22. července 2019 - 23:06:17  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1410
Registrován: 9-2008
Šotouš 17:Co nám tím básník chtěl říct?[crazy][biggrin][rofl]
Spolek pro veřejnou dopravu na jihozápadní Moravě o.s.
Úterý, 23. července 2019 - 01:32:00  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 66
Registrován: 11-2017
Darva: Humpolačka jezdí každý pracovní den, do Humpolce přijíždí cca ve 14:30. Někdy je zátěž slušná, někdy by to urvala i 810 [happy]. Podle fotek, které sem občas někdo hodí, jezdí kocour i ve dvojčeti, a brejle, někdy též zdvojeně. Prostě podle zátěže. A nebo podle toho, co je v HB k dispozici. Zpátky to jezdí zhruba kolem 16. hodiny. Zátěží bývají nejčastěji plechy pro SCE, a pak pochopitelně dřevo.
Úterý, 23. července 2019 - 07:20:46  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 858
Registrován: 5-2013
Bardotak: on tím asi chtěl říci, že cestou do MB spasl skleník trávy marianky [biggrin].. A pak pak sežral všechny ryby [rofl]..

Myšlenka asi bude cesta Štádlera přes MB, že by Liberec? Ale ani řada ani číslo [proud]..
Úterý, 23. července 2019 - 10:27:19  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14539
Registrován: 12-2007
Mouka: K tvému příspěvku upřesním, že:

- na příčinu toho záhadného zpožďování Os vlaku č. 4819 (v situaci, kdy nemohlo jít o čekání v Okříškách na Os 24820, protože ten v předmětných dnech jel včas či skoro včas jsem přišel ještě toho 15. 7. večer (resp. možná bych na to přišel i dřív, ale původně jsem neuvažoval nad variantou, že by mohlo jít o závadu, která je dotčeným subjektům známá již po několik dní; až pak mi došlo, že ČD, a. s., tyto věci běžně zamlčují.)

- Stejná věc se získáváním 15+min. zpoždění se kromě Os vlaku č. 4819 od 10. 7. do 18. 7. (včetně) týkala (v pracovních dnech) i Os vlaků č. 4811 a 4879, které v žst. Krahulov rovněž mají křižování - s Os vlaky č. 4876, resp. 4814 (tato křižování byla vždy přeložena do žst. Okříšky, na rozdíl od křižování Os 4819 x 4848, které v některých dnech - když byl Os 4848 výrazněji opožděn - bylo vyřešeno jinak).

- Nejhorší byla situace u Os 4811, který nejenže získal +18min. v Okříškách (čekání na protijedoucí Os 4876), ale při včasné či téměř včasné jízdě rychlíku č. 664, bylo křižování Os 4811 x R 664 přeloženo z Třebíče do Krahulova = Os 4811 přijel do Třebíče s +25min. (a odjel odtud s +10 min.; křižování s Os 4812 pak překládáno ze Studence do Vladislavi)

- Zpoždění Os 4811 (postupně "přiskakované" z + 10 na +15, pak na +25 min. na příjezdu do žst. Třebíč) bylo v žst. Třebíč směrem k cestujícím zdůvodňováno kvůli "křižování vlaků na jednokolejné trati", nikoliv kvůli "technické závadě na trati".

- Mmch. Martin_ben nemá úplně tak pravdu, že v oněch dnech, kdy byla v žst. Krahulov 1. SK neprůjezdná, nedošlo v této žst. ke křižování dvou Os vlaků. Přinejmenším v jednom případě (16. 7.) se tak stalo (byť, pravda, není to nic moc k chlubení - postavit Os vlak na 4. SK, tedy 1. kolej od budovy, kolej nevybavenou nástupištěm; a pak tam ten Os vlak nechat 21 minut vyhnít kvůli dvojímu křižování).