Diskuse » Archiv 2020 » Autobusy a trolejbusy » Pražské autobusy » Archiv diskuse Pražské autobusy do 16. 09. 2020 | předcházející | další |
Archiv diskuse Pražské autobusy do 16. 09. 2020dolů |
autor | příspěvek |
---|---|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1862 Registrován: 1-2013 |
Pěkný záběr na křoví, to semusí nechat Na křoví - náves v Kytíně je náhodou solidně udržovaná (bez ironie) |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 18 Registrován: 6-2020 |
Jaroslav_T: Měl jsem to křoví dát do uvozovek. Chtěl jsem spíše poukázat na to, že tam ty dva autobusy skoro vůbec nejsou vidět... "Na křoví - náves v Kytíně je náhodou solidně udržovaná (bez ironie)" Jinak v Kytíně jsem byl jednou a nezbývá než-li souhlasit. Náves je opravdu pěkná. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 530 Registrován: 8-2014 |
Tady ještě nějaké to foto cyklobusu v Řiť...Řitce... https://seznam-autobusu.cz/dokumentacka/266805?order=rank+DESC#ph oto
Mercedes-Benz
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1863 Registrován: 1-2013 |
Karel Netman: Jinak v Kytíně jsem byl jednou a nezbývá než-li souhlasit. Náves je opravdu pěkná. Jako místního patriota mne tato věta potěšila. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 84 Registrován: 2-2018 |
kolikpak je u DPP "odměna" za předčasný odjezd ze zastávky o 2,5 minuty? U spoje, co jezdí jen 2x do hodiny, to obvzlášť potěší... (Příspěvek byl editován uživatelem djdd.) |
Petr_k
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 13109 Registrován: 4-2003 |
2,5 minuty nemůže být předčasný odjezd. To bude spíš 27,5 minuty zpoždění (OZ, opožděná výměna, jiný brikule v provozu). »Dem Reinen ist Alles rein« – so spricht das Volk. Ich aber sage euch: den Schweinen wird Alles Schwein! (Friedrich Wilhelm Nietzsche: Also sprach Zarathustra * Ein Buch für Alle und Keinen) |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 591 Registrován: 2-2014 |
Proč by to nemohl být předčasný odjezd?? 🤷🏼♂🤷🏼♂
SWAGER
|
Maxipes_Fík
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3342 Registrován: 12-2005 |
Protože je to nesmysl, jinak zvláště na linku s intervalech 30 min. doporučuji chodit včas 🤪 |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1867 Registrován: 1-2013 |
Dvakrát na lince s intervalem 30 minut, při čekání autobusu na čas, jsem slyšel ve voze hlášení ve smyslu, že "vůz čeká na čas odjezdu podle jízdního řádu". |
Nadjeti
|
|
Neregistrovaný host |
Vzhledem k tomu, jak funguje sledování provozu, je nadjeti 2,5 minuty v hodnote rovnajici se rodinnemu nakupu. Takze to udela asi jenom uplnej debil. |
Petr_k
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 13110 Registrován: 4-2003 |
Jednou jsem na Vypichu dostal vynadáno, že jedu o 2 minuty dřív. Až na Řeporyjským náměstí si stěžovatelka uvědomila, že autobus, který odbočuje doprava k přejezdu, do Třebonic fakt nepojede (což byl další výstup) »Dem Reinen ist Alles rein« – so spricht das Volk. Ich aber sage euch: den Schweinen wird Alles Schwein! (Friedrich Wilhelm Nietzsche: Also sprach Zarathustra * Ein Buch für Alle und Keinen) |
Pajzák
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 4185 Registrován: 6-2015 |
Což mi připomíná babu na zastávce Starovice, rozc., jež mě kdysi obvinila, že jedu o 2 minuty dřív, že mě málem nestihla. Po odpovědi, že mám 58 minut zpoždění, už mlčela. Opravovala se tehdy D2 a i souběžná II/425. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 85 Registrován: 2-2018 |
Nechtěl jsem být konkrétní, ale dobře: 121 Zálesí - mimo špičku jezdí směr Budějovická 03, 33 opačně 02, 32. V celou už stál v zastávce (směr Bud.) a po vystoupení lidí hned odjel. Poté přijel správně na čas (x:02) opačný (tedy žádné zpoždění 27 minut, to by nepřijel). Pokud vím, čidlo je až Na staré cestě, takže pokud si to odstál tam, tak na to těžko někdo přijde. Nebo informační systém umí bonzovat? |
Lc_736__c_954
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 6478 Registrován: 6-2006 |
I kdyby neuměl, K-R to dokonale obstará za něj.
» Seznam autobusů «
|
Pozorující
|
|
Neregistrovaný host |
DjDD: Tak ono by bylo lepší napsat konkrétně i v kolik a jaký den se to stalo. Linku a zastávku už máme. Autobusy sledují pomocí GPS, takže dispečink přesně ví kde je, kde jak dlouho stál atd. Jakmile je autobus předjetý na dispečinku se dané pořadí linky okamžitě podbarví příslušnou barvou. Mohla to být výjimka, ale nikdo z řidičů rozhodně nechce riskovat flastr za předjetí... |
Zplgul
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 132 Registrován: 1-2019 |
Možná by stačilo chodit na zastávku včas, přičemž včas = třeba 5 minut před plánovaným odjezdem. Alespoň tedy u linek, které nejezdí každou chvíli. |
Petr_k
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 13111 Registrován: 4-2003 |
Autobusy čidla nemají nikde. Kontrolním bodem je už asi 20 let každá zastávka a AUDIS to vidí. »Dem Reinen ist Alles rein« – so spricht das Volk. Ich aber sage euch: den Schweinen wird Alles Schwein! (Friedrich Wilhelm Nietzsche: Also sprach Zarathustra * Ein Buch für Alle und Keinen) |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 662 Registrován: 4-2019 |
V minulosti se mi v pražské MHD stalo toto: Nastoupím do autobusu, hlášení zastávek se soustavně pozdí o jednu zastávku. Když už se začalo pozdit o dvě, přestalo mě to bavit a upozornil jsem řidiče. Byl jsem dotázán, zda mi to vadí. Po odpovědi, že ano, následovalo na nejbližší zastávce hlášení, že čekáme na čas odjezdu podle jízdního řádu. Taky máte pocit, že cílem bylo umožnit předjetí? |
Nadjeti
|
|
Neregistrovaný host |
Takhle to ale nefunguje. |
Petr_k
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 13113 Registrován: 4-2003 |
AUDIS vidí, kde autobus je a kde co hlásí (od dob zavedení automatickýho hlášení podle GPS je navíc každej, kdo hlásí na ruku, podezřelej), a obsluha ví, co má dělat, když to objeví (není problém si to automaticky nechat odfiltrovat a nasadit osobní dohled). »Dem Reinen ist Alles rein« – so spricht das Volk. Ich aber sage euch: den Schweinen wird Alles Schwein! (Friedrich Wilhelm Nietzsche: Also sprach Zarathustra * Ein Buch für Alle und Keinen) |
Kejvačka
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2623 Registrován: 10-2004 |
Trocha provozu na Knížecí a opuštěná část aut. nádr. sloužící už po dlouhá léta jako parkoviště osobních vozů:
Karosa řady 700 - nejlepší autobus
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 663 Registrován: 4-2019 |
Petr_k: V době, kdy jsem to zažil, po GPS dispečeři ještě ani nevzdechli."AUDIS vidí, kde autobus je a kde co hlásí (od dob zavedení automatickýho hlášení podle GPS je navíc každej, kdo hlásí na ruku, podezřelej), a obsluha ví, co má dělat, když to objeví (není problém si to automaticky nechat odfiltrovat a nasadit osobní dohled)." |
Petr_k
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 13115 Registrován: 4-2003 |
To znamená před rokem 1996? V té době ještě tuším platila tolerance +/- 2 minuty a hned se z toho střílet nemuselo »Dem Reinen ist Alles rein« – so spricht das Volk. Ich aber sage euch: den Schweinen wird Alles Schwein! (Friedrich Wilhelm Nietzsche: Also sprach Zarathustra * Ein Buch für Alle und Keinen) |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 192 Registrován: 2-2015 |
DOPRAVNÍ KALENDÁŘ 2021 Kdo by měl zájem, na mailu tram-bus@tram-bus.cz si můžete objednat Dopravní kalendář pro příští rok. Náhled v odkazu. https://www.tram-bus.cz/zabava/dopravni-kalendar/
Největší web o veřejné hromadné dopravě v ČR i ve světě
https://www.tram-bus.cz/ |
Garfield
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 13202 Registrován: 10-2004 |
Dneska odpoledne na D11 nový kousek na cestě do Prahy. |
filipbartak
|
|
Neregistrovaný host |
Jedná se o klíčovský vůz ev. čísla 5091. |
filipbartak
|
|
Neregistrovaný host |
Vůz ev. čísla 5091 na Klíčově |
Petr_k
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 13117 Registrován: 4-2003 |
Drobná poznámka na příště - vyfoť i ten papír s ev. č. a VINem, co se válí na palubce, takhle ti to nemusí nikdo věřit. »Dem Reinen ist Alles rein« – so spricht das Volk. Ich aber sage euch: den Schweinen wird Alles Schwein! (Friedrich Wilhelm Nietzsche: Also sprach Zarathustra * Ein Buch für Alle und Keinen) |
filipbartak
|
|
Neregistrovaný host |
Vůz ev. čísla 5091 - VIN 877 |
5091
|
|
Neregistrovaný host |
Nešlo by ještě víc info o voze 5091 ? Je toho strašně málo a on je zcela jistě výjimečný... Třeba každý den jedna foto a nějaká info, jak se má, jestli dobře hajal a kdy dostane polep a RZ. |
Tůma 3630 Šůma
|
|
Neregistrovaný host |
Jezdí ještě za Řepy s 3630 pan Tůma/Šůma (cca 45 let, krátké černé vlasy)? |
filipbartak
|
|
Neregistrovaný host |
Odpověď pro 5091 Žádné další fotky vozu ev. čísla 5091 už nebudou. A to ostatní si můžete zjistit sám. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3979 Registrován: 1-2010 |
Mám dotaz na Petra K. Ten graf, ohledně linky 160 je pořád aktuální nebo došlo k nějakým změnám ohledně potkávání vozu kolem Bretislavky? Nějak mi nesedí večerní spoj linky 160 v 18:24 ze zastávky K Horoměřicům. Už dvakrát jsme museli počkat na linku 355, dvakrát jsme se nepotkali vůbec a několikrát jsme se potkali až v zastávce v Podbabě. Čím to může být?
Tratě 020,021,022,030,031,032 a koridorová 010 jsou má srdeční záležitost
DP Hradec Králové A=Končí na zastávce Kozlovka F=Končí na zastávce Kingspan T=Končí na zastávce Podzámčí |
Petr_k
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 13119 Registrován: 4-2003 |
Dávno není, byly tam určité posuny. 160/6 a 355/3 by se měly potkat mezi V Podbabě a výzkumákem, ale hodně záleží, jak je kdo na 355 rychlej v odbavování. »Dem Reinen ist Alles rein« – so spricht das Volk. Ich aber sage euch: den Schweinen wird Alles Schwein! (Friedrich Wilhelm Nietzsche: Also sprach Zarathustra * Ein Buch für Alle und Keinen) |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3980 Registrován: 1-2010 |
Vida, a ja si myslel že záleží i na stylu jízdy řidiče linky 160. Ona se totiž 160/6 potkává se 160/5 mezi zastávkami Sídlištní a Štěpnice. Podle toho, kde se tyto dva vozy potkají a kdo jede jako první, od toho se pak potká s onou 355/3. (Je to jen moje pozorování během cest touto linkou, a že s ní jezdím relativně často)
Tratě 020,021,022,030,031,032 a koridorová 010 jsou má srdeční záležitost
DP Hradec Králové A=Končí na zastávce Kozlovka F=Končí na zastávce Kingspan T=Končí na zastávce Podzámčí |
Jirka_most
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 416 Registrován: 2-2007 |
V Praze končí autobusy Citybus. Některé poputují do muzea, valná většina jde do šrotu https://www.lidovky.cz/byznys/doprava/v-praze-konci-autobusy-city bus-nektere-poputuji-do-muzea-vetsina-skonci-ve-srotu.A200829_175 914_ln-doprava_ele |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 4641 Registrován: 9-2007 |
Já jsem se akce zúčastnil a musím sklonit hlubokou poklonu všem, kteří se na akci podíleli. Autobusy byly decentně polepené, nasazení na obyčejných linkách umožnilo užít si jízdu autobusem téměř po celý den a zároveň se akce neprodražila, když autobusy nejezdily navíc. Opravdu důstojná rozlučka, jsem moc rád, že se realizovala a podle účasti na Strahově mezi 17. a 18. hodinou jsem s podobným názorem nebyl sám. Tak ještě jednou, díky! |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1170 Registrován: 4-2006 |
Rozloučení s vozy Karosa-Renault Citybus (29.8.2020) FOTO: https://www.facebook.com/media/set?vanity=MhdVideo&set=a.11559247 34793671 VIDEO: https://www.youtube.com/watch?v=NMxbhJ7DnQY |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 5158 Registrován: 5-2002 |
Aby nebyly fotky jen na fejsbůku: |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 52 Registrován: 3-2020 |
Dle seznamu autobusů má Štěpánek dvě B732 jako muzejní? A kde v Praze je má prosím? díky |
kubiqcz
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 225 Registrován: 4-2013 |
fanda_tatrovek: "Dle seznamu autobusů má Štěpánek dvě B732 jako muzejní? A kde v Praze je má prosím? díky" Jestli je tím myšlena tahle a tahle, tak ta první je v rukách soukromé osoby neznámo kde, ta druhá je pak u Auto Skaver a nachází se v Automuzeu Dětřichov. Ať koukám, jak koukám, nikde jsem na S-A žádné (byť i jiné) muzejní Karosy u Štěpánka nenašel. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 53 Registrován: 3-2020 |
kubiqcz: díky, aha tak to je na moravě, to je pro mně zatím od Prahy trochu daleko. Nevíte zda pan Kukla nasazuje na linku co od 1.9. jezdí ráno z ÚAN FLORENC na linku svojí krásnou LC736? děkuji |
Pajzák
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 4219 Registrován: 6-2015 |
Sice se na Českolipsko z Moravy přestěhovalo docela dost autobusů, ale že by díky tomu Dětřichov spadal pod Moravu? Na Florenci na tu linku budeš čekat hodně dlouho. A dost možná se nedočkáš. (Příspěvek byl editován uživatelem Pajzák.) |
Lc_736__c_954
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 6487 Registrován: 6-2006 |
fanda_tatrovek: Z toho ovšem vyplývá, že se v Praze chystá nějaké vzájemné přiblížení. To se potom možná ten Dětřichov na Moravě ocitne. "to je na moravě, to je pro mně zatím od Prahy trochu daleko"
» Seznam autobusů «
|
kubiqcz
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 226 Registrován: 4-2013 |
Vzpomínka na Citybusy… …a Háje ještě bez kruháče (Příspěvek byl editován uživatelem kubiqcz.) |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 19 Registrován: 6-2020 |
Všiml jsem si, že u Polkostů změnili font linky na vnějších tablech. Číslice už nejsou tučné a jsou více smrsknuté k sobě. Za mne určitě , protože se to strašně blbě čte. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 7 Registrován: 9-2019 |
Dobrý den, nevíte prosím někdo, jestli se dají najít někde nové vozové jízdní řády nebo aktualizované rozjezdy/přejezdy teďka od září 2020? dík moc za odpověď |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1011 Registrován: 7-2010 |
Aneb návrhy, které nevyhrály. Podívejte se, jaké návrhy byly v soutěži na nový vizuál vozidel PID. Takhle vypadaly ostatní návrhy na nový vizuál PID https://mhd86.cz/2020/09/07/takhle-vypadaly-ostatni-navrhy-na-nov y-vizual-pid/
► www.MHD86.cz ◄ Dopravní magazín o městské hromadné dopravě. Dopravní akce. Komentáře, názory.
► www.OMH86.cz ◄ Osobní web vašeho oblíbeného komentátora. |
Jahu
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 939 Registrován: 8-2005 |
Nejsem designér, ani grafik, proto mě zaujala připomínka poroty k návrhu studia Mr. Steinert: "Logo porota nepovažuje za dostatečně originální a korespondující s tématem dopravy." Když to porovnám s vítězným návrhem, nechápu o to víc, čím je vítězné logo "originální a korespondující s tématem dopravy". Nejvíc mě zaujalo logo (a celkově návrh) od Studio Heyduk, Musil & Strnad / HMS design. Pochopil jsem to správně (viz stránky Ropidu), že se bude nové "jednotné" schéma týkat všech vozidel kromě tramvají T3 (a všech jejich klonů)? V praxi tedy žádná jednotnost nebude. Vítězné schéma bude v porovnání se vzhledem T3 působit jako "pěst na oko". Ve vítězném návrhu navíc vidím u loga text "Pražská integrovaná doprava", u ostatních návrhů je text "Integrovaná doprava Prahy a Středočeského kraje". |
kubiqcz
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 231 Registrován: 4-2013 |
fanda_tatrovek: Karosa je zaparkována v areálu firmy (pod tramvajovým mostem na Barrandov, u zámku Slovanka) v Hlubočepích (odkaz na mapy.cz, případně odkaz na Google streetwiev, kde jsou autobusy krásně vidět). Takže možnost vidět ji je tam."Nevíte zda pan Kukla nasazuje na linku co od 1.9. jezdí ráno z ÚAN FLORENC na linku svojí krásnou LC736? děkuji" |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 263 Registrován: 12-2007 |
Pár fotek dnes představeného vozu čísla 3694 v nově schválené vizuální podobě systému PID. https://dopravacek.eu/2020/09/16/v-praze-byl-predstaven-autobus-v -nove-schvalene-vizualni-podobe-systemu-pid/ |
Nippy
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 456 Registrován: 7-2012 |
Tohle je stejná blbina jako všude jinde kde snaží natřít na "korporát" x různých typů vozidel - sedí to na jednom na dvou a zbytek je přes koleno lámaný paskvil. Přitom ta červenobílá polomáčenka je jednotící motiv pražské a přípražské dopravy přes sto let a doteď to fungovalo, co na tom, že to nebylo všechno přes jedno kopyto...a to už vůbec nemluvím o tom, že ty pruhy jsou matoucí a prostě to celé vůbec nefunguje. Škoda. Současnému vedení fandím, ale tohle je gól do vlastní branky... |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 4658 Registrován: 9-2007 |
Unifikace je výborná věc, nicméně tohle unifikací moc nazvat nelze, když bude hromada výjimek. Navíc nemusí být unifikováno vše, nenapadá mě v Německu systém, kde by se jelo na stejný nátěr bez výjimek... ani v Rakousku a ani jinde, možná kdysi dávno v Itálii... a snad v Dánsku, ale tam se to logicky týká jen autobusů a možná snad i v celé zemi. Tady unifikace i se železnicí postrádá smysl, protože některé výkony jsou zajištěny vozidly z jiných krajů, jinde "naše" vozidla jezdí do jiných krajů, někde je v IDS jen něco,.. a třeba na vlaku pro pendlery z/do Pardubic (894/895) jezdí slovenská jednička. A částečná unifikace postrádá smysl, tak teda fakt nevím k čemu to je. Nátěr se mi ale docela líbí, byť uznávám, že by šlo vymyslet i něco lepšího. Na SORce to ale vypadá příjemně svěže, nicméně ta bílá na čele bude v zimě vypadat... |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 265 Registrován: 12-2007 |
Jízdní řád autobusu na následující dny. DPP: Jízdní řád autobusu SOR NB12 v nově schválené vizuální podobě systému PID (Příspěvek byl editován uživatelem Dufíno.) |
Jahu
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 942 Registrován: 8-2005 |
Nové grafické řešení se netýká tramvají typu T3 a zatím ani Škoda 15T a metra typu M1. Takže z tramvají jen KT8 a 14T... Co je to za "unifikaci", když z ní cca dvě třetiny tramvají a cca třetina vozů metra budou mít výjimku? Celé je to směšné a působí to dojmem, že se řeší samé nedůležité blbosti (jen aby se vykázala nějaká činnost), zatímco řešení závažných problémů dopravy se odkládá. Nebo že po sobě chce někdo za každou cenu zanechat památku... (Příspěvek byl editován uživatelem Jahu.) |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1355 Registrován: 11-2007 |
Tak ono z hnusnýho SORU neudělá žádnej lak nic hezkýhoNa druhou stranu, chce to vidět "na živo", to je mnohdy rozdíl oproti fotce. Jinak zas tak špatně to nevypadá. Možná jen škoda, že se kdysi neujala ta žlutá a zůstalo jen u jedné karosy, ta je taková veselejší |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1356 Registrován: 11-2007 |
Ještě mě napadlo, kdyby místo té šedivé byla šedá metalíza tak by to mohlo bejt docela luxusní ale asi bohužel moc drahý. |
Jirka_most
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 419 Registrován: 2-2007 |
Foto: Praha představila nový design autobusů, prototyp projede ve čtvrtek linku 176 https://zpravy.aktualne.cz/domaci/praha-predstavila-prototyp-auto busu-v-novem-designu-ve-ctvrt/r~0e70045ef7f911eaa25cac1f6b220ee8/ |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 5187 Registrován: 5-2002 |
Tak z boku to docela ujde, ale ty čela jsou úlet . Možná kdyby tam byly jen nějaké červené doplňky. |
Nippy
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 457 Registrován: 7-2012 |
Ona existuje taková zlatá zásada, která praví: "co funguje, to neměň". Nevěřím tomu, že se tohle chytí, na to je to příliš násilné, neharmonické. Nějakou dobu se to bude tlačit aby se neřeklo a pak se od toho (doufám) potichu ustoupí. Jinak už lze doufat pouze v to, že nám doroste rozumnější a kreativnější generace designerů. Když jsem prohlížel ty konkurenční návrhy, říkal jsem si, že se to mělo skrečovat celé hned v tom okamžiku. |