Diskuse » Archiv 2020 » Autobusy a trolejbusy » Pražské autobusy | předcházející | další |
Pražské autobusydolů |
autor | příspěvek |
---|---|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 54 Registrován: 9-2018 |
Musím pochválit vánoční výzdobu vozidel MHD. Včera jsem jel s Citelisem #3510 a výzdoba je opravdu povedená Posílám tři fotky. Kvalita sice nižší, ale aspoň něco |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 69 Registrován: 3-2020 |
Takhle skončí pražské sorky po 12 letech. https://seznam-autobusu.cz/dokumentacka/187911?searchParameters%5 BcarId%5D=25439&searchOrders%5B0%5D=date&searchOrders%5B1%5D=carL istingOrder&searchOrders%5B2%5D=whenPublished&listUrl=https%3A%2F %2Fseznam-autobusu.cz%2Fvuz%2F25439#photo |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 587 Registrován: 9-2008 |
proč zrovna po 12ti? |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 25 Registrován: 6-2020 |
Pumpkin756: V okolí Kostelce bych ještě doplnil 1818, která se zrovna včera podívala na 382 do Prahy."Co se příměstských vozů týče" |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 70 Registrován: 3-2020 |
Amogh: Na těch pražských silnicích budou mít zachvíli popraskané rámy. |
Pajzák
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 4580 Registrován: 6-2015 |
A někteří šotouši cévky, když se tak nestane. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 26 Registrován: 6-2020 |
fanda_tatrovek: Určitě jich bude míň jak Citybusů."Amogh: Na těch pražských silnicích budou mít zachvíli popraskané rámy." |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 8 Registrován: 7-2019 |
Zdravim, kolik vozu je vypravovano na 215? Diky |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 585 Registrován: 12-2007 |
Cca. 13 pořadí. Většinou to máme dohromady se 189. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2184 Registrován: 12-2007 |
Jon_pimmon: Teď je to trochu jinak. "BusMart: "Zdravim, kolik vozu je vypravovano na 215? Diky "Cca. 13 pořadí. Většinou to máme dohromady se 189." V pracovní den jezdí 215 šest vozů (215/11-16) a nikam nepřejíždí. V sobotu a v neděli se na 215 objevuje celkem osm vozů (189/1-7; 910/56), ale nikdy tam nejsou najednou (je to "dohromady se 189"). |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 586 Registrován: 12-2007 |
5735: Už na to koukám, že to zase vrátili zpět. Vždy byly přejezdy 189-215 jen o víkendu, pak to nějakou dobu bylo i v týdnu a už je to zase jen víkend. Takže jak píše 5735 "Teď je to trochu jinak." |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 4801 Registrován: 9-2007 |
Včera jsem se svezl autobusem MB Citaro evidenčního čísla 1729 a teda takto vzorně udržovaný autobus jsem v PID ještě neviděl. Interiér vzorně čistý a příjemný, motor velice tichý,... opravdu příjemné svezení. A přitom je to autobus starý už skoro 15 let. Všechna čest člověku, co se o autobus takto vzorně stará a kdyby tak vypadaly všechny autobusy, co v PID jezdí, odpustil bych si to občasné spojení veřejné dopravy u nás a socky. (Pak jsem totiž přesedl do arrivácké NB 12 a USB zásuvky byly nefunčkní či rovnou vyrvané, řvoucí motor, vymlácené tlumiče a čistota standardní, tedy nebyl to takový humus, jak některé 66xx / 35xx DPP, ale už interiér nepůsobil tak příjemně a útulně, jako v 1729.) V tomhle ohledu je trochu škoda, že se sice vyrábí hromada různých automatizovaných čistících zařízení (v každém větším obchodě s nábytkem, kde je sekce s úklidovým zařízením, bývá takřka vždy k vyzkoušení parní čistič na okna a látkové potahy / sedadla; na podlahy existuje hromada aku kartáčových košťat), ale většina autobusů je dodnes vybavená maximálně mopem s neckama se špinavou vodou, kdy se prach na podlaze akorát rozetře. Ač chápu, že vždycky se to tak dělalo, tak spousta jiných průmyslových odvětví umí držet krok s inovacemi, jen té dopravy se to pořád nějak vyhýbá... |
Aresák
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2204 Registrován: 1-2007 |
Vantju: "V tomhle ohledu je trochu škoda, že se sice vyrábí hromada různých automatizovaných čistících zařízení (v každém větším obchodě s nábytkem, kde je sekce s úklidovým zařízením, bývá takřka vždy k vyzkoušení parní čistič na okna a látkové potahy / sedadla; na podlahy existuje hromada aku kartáčových košťat), ale většina autobusů je dodnes vybavená maximálně mopem s neckama se špinavou vodou, kdy se prach na podlaze akorát rozetře. Ač chápu, že vždycky se to tak dělalo, tak spousta jiných průmyslových odvětví umí držet krok s inovacemi, jen té dopravy se to pořád nějak vyhýbá..." Naprostý souhlas. Ale tady je chyba na straně objednatelů !!! Pokud jim to takto stačí??? Jelikož jsem teď studoval mnoho různých zadávaček, tak v každé to chtějí nějak jinak. Ale v podstatě všichni chtějí vést průkaznou evidenci o čištění vozidel. Nikdo, opakuji nikdo z objednatelů nedefinuje jak má být prováděno čištění, v jakých intervalech atd. Zkrátka stačí papír, kde jak na WC na benzínových stanicích je každou hoďku parafa, že to někdo čistil. Nezažil jsem, že by to někdo kontroloval. Proto jezdí někteří dopravci z venku se špinavými vozidly, protože proč by jezdili na myčku, ve vnitř stačí mop a jar za 6,50... Možná budete namítat, že by to bylo byrokratické, ale já nevidím nic špatného na tom, abych napsal, že např. jednou za půl roku bude vozidlo mokrou cestou mít vyčištěna sedadla a bude o tom proveden záznam fotka před a po... A ve zbylých intervalech např. kompletní čištění interiéru apod. Všichni dopravci, kteří by se hlásili do veřejné zakázky, by měli stejné podmínky. Takhle třeba jeden dopravce započítá do ceny za ujetý KM ta mokrá čištění, myčku každý týden a o deset haléřů mu uteče celá zakázka, protože byl moc poctivý (čistotný)... |
Malý_fotograf
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 7466 Registrován: 5-2002 |
Jádro pudla bude možná ještě hlouběji. Ono není jednoduché některé technologie nasadit v souvislosti s určitým zázemím. Zrovna u DPP bych řekl, že technologie mají. Tam snad řidiči vozy nevytírají. Každopádně ušmudlanost taky daná tím, že dnešní autobusy jezdí na hodně exponovanejch linkách a fungují více jako spotřební zboží. Generálkované Karosy, nebo T3 dostaly nové lakování a umakarty a jelo se dál. Nové busy jezdí do rozpadnutí. Na železnici jsou stejným případem Ešusy. Protože to tak šetřivé a neprogresivní České dráhy dělají jinde, tak se u 471 povrchy umakartů na velkých opravách nemění a nejhorší místa se zakryjí lakovanou kostičkou, která se pak ušmudlá ještě rychleji než původní povrch. O sedačkách ani nemluvě. Na jiných tratích by to vydrželo na stanovený termín, ale při pražské vytíženosti vypadají sedačky před výměnou naprosto odpudivě.
• Tykání je projev kolegiality. Diskutérům na fóru tykám a chci aby mi bylo tykáno.
• Na každou svini se někde vaří voda. I na mě. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 4802 Registrován: 9-2007 |
Když už tu řešíme zadávačky, tak mě trošku mrzí, že MDČR nevytvoří nějaký všeobecný návrh, který si pak kraje mohou přizpůsobit podle sebe, ale nějaký hrubý základ, jako je třeba ta čistota vozidel, by měl platit všude stejně. Jak se víc pohybuju v železničním sektoru, tak tam obzvlášť platí, že každý kraj je pomalu jako jiný svět či stát, takřka všechy systémy regionální dopravy fungují odlišně a společný mají jen vozový park (a i to už neplatí vždy). Jako šotouš pestrost oceňuji, ale zvyklý na PID a místní standardy, které (ač nejsou ideální) považuji za nejlepší, se občas děsím toho, jak špatně funguje doprava v nějakém jiném kraji. Všichni dopravci, kteří by se hlásili do veřejné zakázky, by měli stejné podmínky. Takhle třeba jeden dopravce započítá do ceny za ujetý KM ta mokrá čištění, myčku každý týden a o deset haléřů mu uteče celá zakázka, protože byl moc poctivý (čistotný)... Ano, to je řádný bizár a tu první větu bych si dovolil pomyslně podepsat. Není normální trestat dopravce za to, že nešetří na podstatných věcech. |
Malý_fotograf
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 7469 Registrován: 5-2002 |
MDČR? I ty naivko, to by se mohlo od některých krajů učit!
• Tykání je projev kolegiality. Diskutérům na fóru tykám a chci aby mi bylo tykáno.
• Na každou svini se někde vaří voda. I na mě. |
Strom
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1039 Registrován: 7-2008 |
Dobrý den, končím v pracovní pozici u DPP a nabízím součásti uniformy: Vím, že poslední dobou byl sklad téměř prázdný, cca poslední 2-3 roky... košile velikost 39-40, bílá, modrá, krátký, dlouhý rukáv. S nárameníky i bez nich, některé již nošené, většina z nich již nezabalená, ale nenošené, nebo nošené jen třeba 3x... 2 vesty, jedna již opraná se žmolky, velikost 48 3 pánská saka, nenošená, ještě s visačkou...velikost? Štíhlá pánská postava výšky 182 cm a šíře dle velikosti košil 39-40, viz výše... 1 pánská pasová bunda velikost snad Mp??? 1 bílá pokošile (tričko s límečkem) velikost S Klidně jen za odvoz nebo nabídněte něco, co třeba sbíráte a máte navíc (publikace, vlakové jízdenky, lepenkové i tištěné AVOS, ARES z jehličkových tiskáren, jízdní řády, štítky) Možná najdu i nějaké tesilky (oblekové kalhoty) Více na jakubjose@seznam.cz
Nejlepší byl zatím topírenský posun v DPOV Nymburk na stroji 703 717
|
Tulák
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 779 Registrován: 3-2010 |
https://www.extra.cz/vaclav-kopta-si-plni-sen-jako-ridic-autobusu -lakalo-me-to-vic-nez-herectvi-je-to-rehole-vstavam-ve-3-rano?utm _source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu#dop_ab_variant =458100&dop_req_id=WWYfrVRwu8G-202012202034&dop_source_zone_name= hpfeed.sznhp.box
Jsem pro zachování pražského přívozu P4.
|
Kejvačka
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2667 Registrován: 10-2004 |
Na ČT3 běží film "Trhák" - už v roce 1980 se v něm objevil nový lak PID na RTO
Karosa řady 700 - nejlepší autobus
|