Diskuse » Archiv 2020 » Autobusy a trolejbusy » Doprava v Plzeňském kraji » Archiv diskuse Doprava v Plzeňském kraji do 12. 09. 2020 předcházející | další

Archiv diskuse Doprava v Plzeňském kraji do 12. 09. 2020

dolů
   autor příspěvek
Středa, 02. září 2020 - 11:40:02  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2731
Registrován: 2-2005
Hlavně pro starší lidi stručně, přehledně. Místo toho desítky jízdenek a různých variant, v kterých se nevyznají ve větší míře prodejci, řidiči, průvodčí. Cestující si pletou staré tarify s novými krajskými a vyžadují sami jízdenky za tolik a tolik peněz. [crazy] Z vlastí zkušenosti to vidím každý den u prodejních automatů v regionovách na lokálkách bez průvodčích. Mladí lidé cestují s etikety nebo s jízdenkouz mobilní aplikace. A starší lidé jsou v troubě.
To je tak, když na nePOVEDu sedí ultrašotošci, co nám, vyspěli do rádoby odborníků a v těchto krajsých institucích obsadili strategické pozice. A bohužel stát se zcela řekl odpovědnosti za krajskou dopravu všeobecně a zřídil 14 ministerstev dopravy, kde se šoutošci ukájejí plánováním krajské dopravy. Stále tu je anebo byla početná skupina lidí, občanů, cestujících, které nezajímají různé aplikace v telefonech a jiné vymoženosti digitální doby. Chtějí přijít do pokladny, k řidiči, průvodčímu a chtějí jednu jízdenku z bodu A do bodu B. A nechtějí mít 14 různých krajských karet, 14 aplikací v telefonu a dalších elektronických straček.
Snad právě v té jednoduchosti je krása v pohodlném cestování vlakem nebo autobusem.


S jakými dopravci je možné v IDPK cestovat?

Předplatné i jednotlivé přestupní jízdné uznávají dopravci ČD a GW Train, ARRIVA a PMDP. Předplatné dále uznávají Transdev a Lextrans (v oblasti Rakovnicka a Čisté) a ČSAD autobusy Plzeň (na linkách 55 a 66) a ČSAD STTRANS v oblasti Horažďovicka.

Co dělat při nákupu jízdenky?

Je potřeba nahlásit cílovou stanici / zastávku, která nemusí být na daném spoji, protože tarif je přestupní. Zároveň nahlásit svoji slevovou kategorii. Pokud máte Plzeňskou kartu, přiložte ji k oranžovému panelu a počkejte, až zmizí žlutý trojúhelník na spodní straně displeje. Při cestě vlakem za vás přiložení a spočtení ceny provede obsluha.

Jaké existují typy jízdenek?

Pokud má jízdenka QR kód, pak se jedná o přestupní jízdenku IDPK, která má na sobě definované zóny, po kterých se můžete po danou časovou platnost pohybovat. Pokud cestujete na spoji do 10 km, vaše jízdenka nemá QR kód a je na ní napsáno “nepřestupní”. V případě, že jste využili k nákupu Plzeňskou kartu a vydaný doklad na sobě nemá QR kód, jedná se o daňový doklad, samotná jízdenka je nahraná na Plzeňské kartě. Daňový doklad si ale uschovejte po dobu jízdy, protože je na něm definována časová a územní platnost jízdenky nahrané na kartě. Přepravní kontrole předkládáte Plzeňskou kartu, která si ji automaticky vyčte a zkontroluje její platnost.

Co dělat, když přestupuji s platnou jízdenkou?

Sdělím řidiči / vlakové četě, kam cestuji na tomto spoji. Poté přikládám papírovou jízdenku s QR kódem, popř. Plzeňskou kartu s nahranou jízdenkou.

Kde najdu jízdní řády?

Jízdní řády jsou k dispozici na všech zastávkách v papírové podobě, stejně tak i na webových stránkách www.idpk.cz , popř. dalších portálech jako idos.cz, jezdimepokraji.cz apod.


Jaké karty platí v rámci systému IDPK?

V systému IDPK platí Plzeňská karta, kterou je možné využívat na jednotlivé platby i na nahrání předplatného.

Jaké jsou možnost koupě jízdenky?

Jízdenku je možné zaplatit v hotovosti u řidiče, platební kartou, mobilem pomocí Google Pay a Apple Pay, elektronickou peněženkou v rámci Plzeňské, Mariánské či Karlovarské karty a také pomocí mobilní aplikace Virtuální karta. Plus samozřejmě platí i všechny předem zaplacené tarify, popř. aktivované akční jízdné.

Lze platit u dopravců bankovní kartou?

Ano, u dopravců ARRIVA, PMDP, ČD i GW Train lze platit bankovní kartou.

Jaký je rozdíl mezi předplatným IDPK a jednotlivým jízdným?

Předplatné jízdné Vám šetří drahocenný čas. Zvolíte si počet dní předplatného, zóny, přes které jezdí Váš obvyklý spoj, a pak už jen bezstarostně jezdíte. Pokud potřebujete jet do zóny mimo Vaše předplatné, pouze si dokoupíte jízdenku na daný úsek. Jednotlivé přestupní jízdné se kupuje zvlášť na každou jízdu a platíte pouze za počet základních zón.

Proč je jízdné přes Plzeň dražší a jaká je cena jízdenky na území města Plzně?

Přestupní jízdné přes Plzeň umožňuje cestovat i s PMDP. V Plzni je tarif stanovený městem. Zavedením přestupního jízdného mezi všemi dopravci IDPK už státní slevy na území města Plzně neplatí. Přestupní jízdenka v tarifu IDPK pro Plzeň (zóna 001) je jízdenka na 30 minut za 18 Kč nebo na 60 minut za 22 Kč. Tyto jízdenky prodávají všichni dopravci a jsou přestupní na území města Plzně.

Kde najdu, za kolik zón jsem zaplatil?

Vše je vidět na autobusové jízdence. Jsou na ní informace o zaplacených zónách, a také o povolených zónách, přes které můžete projet.

Kde mohu zjistit cenu jízdného?

V aplikaci Virtuální karta si můžete zvolit nástupní a výstupní zastávky, váš profil (např. dospělý) a zobrazí se vám shrnutí, které obsahuje časovou platnost jízdenky a cenu. Samozřejmě bez nutnosti takovou jízdenku zaplatit.

Jak nejlépe využiji studentskou nebo juniorskou slevu při dojíždění do školy s IDPK?

Junioři (15-18 let) a studenti (18-26 let) mohou ve vnějších zónách (tzn. všechny zóny mimo zóny 001 Plzeň) využít státní slevu ve výši 75 %. Pro získání této slevy se musí prokázat ISIC kartou, žákovským průkazem vydaným dopravcem, nebo Plzeňskou kartou s nahraným slevovým nárokem. Junioři se mohou prokázat i občanským průkazem.

Pro zónu 001 neplatí státní slevy. Pokud chce student využít zlevněné jízdné (krajskou slevu ve výši 50 %), musí mít na Plzeňské kartě zakoupené studentské předplatné. Pro nákup předplatného doporučujeme využít eshop Plzeňské karty na https://eshop.plzenskakarta.cz/#/. Bez předplatného na Plzeňské kartě bude jednotlivé jízdné přes Plzeň (001) vždy obsahovat 18 kč (cena obyčejného jízdného v rámci zóny 001 – Plzeň).

Kolik stojí přestupní jízdenka např. z Přeštic do Plzně pro důchodce do 70 let?

Má-li důchodce na Plzeňské kartě nahraný nárok na zlevněné jízdné po Plzni, pak jízdenka Přeštice-Plzeň (zóny 082, 081, 001) stojí 14 Kč (3+2+9), jinak, nemá-li nahraný nárok na zlevněné jízdné po Plzni, 23 Kč (3+2+18).

Kolik stojí přestupní jízdenka např. ze Stříbra do Plzně, pro důchodce nad 70 let?

Má-li důchodce na Plzeňské kartě nahraný nárok na bezplatnou přepravu po Plzni, pak jízdenka Stříbro-Plzeň (zóny 123, 122, 101 a 001) stojí 8 Kč (3+2+3+0), jinak 26 Kč (3+2+3+18).

Jak vypadá přestupní jízdenka IDPK?

Přestupní jízdenka IDPK může být „klasická“ papírová s QR kódem. Jízdenka může být zapsána také na Plzeňské kartě. Další možností je nákup přestupní jízdenky v mobilní aplikaci Virtuální karta.

Existují i nepřestupní jízdenky?

Ano, do 10 km lze přímo u dopravce zakoupit nepřestupní jízdenku za základní cenu 12 Kč (zlevněná 6 nebo 3 Kč), a to i na cestu mezi více zónami. Jízdenka platí mezi zastávkami do 10 km a jednou ze zastávek může být i jedna zastávka na území města Plzně. Jízdenku nelze koupit u dopravce PMDP ani v mobilní aplikaci Virtuální karta. V mobilní aplikaci lze koupit pouze jízdenku přestupní.

Co to je síťová jízdenka a kde všude s ní mohu cestovat?

Síťová jízdenka je jízdenka pro 7 a více zón a zahrnuje vždy i Plzeň. Platí 240 minut a s touto jízdenkou se můžete pohybovat po celém kraji autobusem, vlakem i MHD.

Jak mohu využít jízdenku Turista Plzeňskem, kde ji koupím, kolik stojí?

Přestupní jízdenka Turista Plzeňskem je 24hodinová jízdenka, platná od chvíle zakoupení. Je platná pro cesty na celém území IDPK. Koupit ji lze přímo u dopravců nebo v mobilní aplikaci. Stojí od 130 Kč pro jednotlivce a od 250 Kč pro skupiny. Více informací najdete na www.idpk.cz v sekci Tarify a Turistické jízdné.

Jak získám mobilní aplikaci Virtuální karta?

Na odkazu www.plzenskakarta.cz v sekci Virtuální karta najdete podrobné informace, jak aplikaci nainstalovat a zprovoznit.

Bude nabízet mobilní aplikace více možností?

Ano, na vývoji se intenzivně pracuje. Jedna z novinek bude i předplatné IDPK v aplikaci.

Lze si koupit jízdenku u PMDP např. až do Žihle?

Nelze si koupit přímo do Žihle, ale si koupit přestupní jízdenku P+V ve žlutých odbavovacích zařízeních ve vozidlech PMDP. Při přestupu na příměstskou dopravu někde v zóně 001 nebo v prvních vnějších zónách bezprostředně přiléhajících k zóně 001 Plzeň, bude tato jízdenka prodloužena do cíle vaší cesty. Cestující pak doplatí pouze zbylé vnější zóny. Jízdenka P+V (v základní ceně) stojí 26 Kč, do Žihle doplatíte další 3 vnější zóny za 30 Kč.

Platí stále krajské slevy pro rodičovskou dovolenou, válečné veterány, důchodce do 65 let a držitele zlaté Jánského plakety?

Ano, platí. I nadále mají tyto kategorie cestujících slevu 50 % na jednotlivé nebo předplatné jízdné, ale tuto slevu musí mít nahranou na Plzeňské kartě.

Platí na drahách i jiný tarif než IDPK?

Ano, platí. V rychlících platí tarif dopravce TR 10, v osobních spěšných vlacích si cestující může koupit z aplikace Můj vlak nebo e-shop jízdenku i jen po území IDPK v tarifu TR 10, ale tato jízdenka platí jen pro ČD a je dále nepřestupní.

Kde najdu podrobnější informace o tarifu IDPK?

Na webových stránkách www.idpk.cz/cz/tarify/ a dále v sekci Ptáte se (na žluté horní liště) najdete odpovědi na nejčastější dotazy.

Mohu jízdenku reklamovat?

Ano, můžete. Reklamace jízdného přijímá Arriva na adrese v Nádražní 20 v Plzni a České dráhy v pokladnách. PMDP reklamace přijímá na Denisově nábřeží v Plzni. V případě zpoždění spoje doporučujeme požádat si o zpožděnku, následující spoj bude akceptovat předchozí zpoždění a přepraví cestujícího do cíle cesty.

Kontakt: info@poved.cz , www.idpk.cz/ptatese


(Příspěvek byl editován uživatelem Libor hh.)

(Příspěvek byl editován uživatelem Libor hh.)
Středa, 02. září 2020 - 12:56:19  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1887
Registrován: 1-2013
Libor_hh: Z vlastí zkušenosti to vidím každý den u prodejních automatů v regionovách na lokálkách bez průvodčích. Mladí lidé cestují s etikety nebo s jízdenkou z mobilní aplikace. A starší lidé jsou v troubě.

S touto větou plně souhlasím. Osobně znám dost starších lidí, kteří si nedokáží koupit jízdenku v regionově v automatu a proto jedou raději autobusem, kde jim řidič prodá jízdenku z místa A do místa B, a nemají žádné problémy.
Bez ironie.
Středa, 02. září 2020 - 17:34:42  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 18942
Registrován: 5-2002
Pavel: Místo parkování naznačuje Sekobus, linková tabulka směřuje k Bokrovi, který převzal po ČSAD smluvku pro MD.
Být zaměstnaný je dobrá věc, ale nesmí se to zvrhnout v práci!
Středa, 02. září 2020 - 22:11:43  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4315
Registrován: 6-2011
Libor_hh:
"Hlavně pro starší lidi stručně, přehledně. Místo toho desítky jízdenek a různých variant, v kterých se nevyznají ve větší míře prodejci, řidiči, průvodčí. Cestující si pletou staré tarify s novými krajskými a vyžadují sami jízdenky za tolik a tolik peněz. [crazy] Z vlastí zkušenosti to vidím každý den u prodejních automatů v regionovách na lokálkách bez průvodčích. Mladí lidé cestují s etikety nebo s jízdenkouz mobilní aplikace. A starší lidé jsou v troubě.
To je tak, když na nePOVEDu sedí ultrašotošci, co nám, vyspěli do rádoby odborníků a v těchto krajsých institucích obsadili strategické pozice. A bohužel stát se zcela řekl odpovědnosti za krajskou dopravu všeobecně a zřídil 14 ministerstev dopravy, kde se šoutošci ukájejí plánováním krajské dopravy. Stále tu je anebo byla početná skupina lidí, občanů, cestujících, které nezajímají různé aplikace v telefonech a jiné vymoženosti digitální doby. Chtějí přijít do pokladny, k řidiči, průvodčímu a chtějí jednu jízdenku z bodu A do bodu B. A nechtějí mít 14 různých krajských karet, 14 aplikací v telefonu a dalších elektronických straček.
Snad právě v té jednoduchosti je krása v pohodlném cestování vlakem nebo autobusem.


S jakými dopravci je možné v IDPK cestovat?

Předplatné i jednotlivé přestupní jízdné uznávají dopravci ČD a GW Train, ARRIVA a PMDP. Předplatné dále uznávají Transdev a Lextrans (v oblasti Rakovnicka a Čisté) a ČSAD autobusy Plzeň (na linkách 55 a 66) a ČSAD STTRANS v oblasti Horažďovicka.

Co dělat při nákupu jízdenky?

Je potřeba nahlásit cílovou stanici / zastávku, která nemusí být na daném spoji, protože tarif je přestupní. Zároveň nahlásit svoji slevovou kategorii. Pokud máte Plzeňskou kartu, přiložte ji k oranžovému panelu a počkejte, až zmizí žlutý trojúhelník na spodní straně displeje. Při cestě vlakem za vás přiložení a spočtení ceny provede obsluha.

Jaké existují typy jízdenek?

Pokud má jízdenka QR kód, pak se jedná o přestupní jízdenku IDPK, která má na sobě definované zóny, po kterých se můžete po danou časovou platnost pohybovat. Pokud cestujete na spoji do 10 km, vaše jízdenka nemá QR kód a je na ní napsáno “nepřestupní”. V případě, že jste využili k nákupu Plzeňskou kartu a vydaný doklad na sobě nemá QR kód, jedná se o daňový doklad, samotná jízdenka je nahraná na Plzeňské kartě. Daňový doklad si ale uschovejte po dobu jízdy, protože je na něm definována časová a územní platnost jízdenky nahrané na kartě. Přepravní kontrole předkládáte Plzeňskou kartu, která si ji automaticky vyčte a zkontroluje její platnost.

Co dělat, když přestupuji s platnou jízdenkou?

Sdělím řidiči / vlakové četě, kam cestuji na tomto spoji. Poté přikládám papírovou jízdenku s QR kódem, popř. Plzeňskou kartu s nahranou jízdenkou.

Kde najdu jízdní řády?

Jízdní řády jsou k dispozici na všech zastávkách v papírové podobě, stejně tak i na webových stránkách www.idpk.cz , popř. dalších portálech jako idos.cz, jezdimepokraji.cz apod.


Jaké karty platí v rámci systému IDPK?

V systému IDPK platí Plzeňská karta, kterou je možné využívat na jednotlivé platby i na nahrání předplatného.

Jaké jsou možnost koupě jízdenky?

Jízdenku je možné zaplatit v hotovosti u řidiče, platební kartou, mobilem pomocí Google Pay a Apple Pay, elektronickou peněženkou v rámci Plzeňské, Mariánské či Karlovarské karty a také pomocí mobilní aplikace Virtuální karta. Plus samozřejmě platí i všechny předem zaplacené tarify, popř. aktivované akční jízdné.

Lze platit u dopravců bankovní kartou?

Ano, u dopravců ARRIVA, PMDP, ČD i GW Train lze platit bankovní kartou.

Jaký je rozdíl mezi předplatným IDPK a jednotlivým jízdným?

Předplatné jízdné Vám šetří drahocenný čas. Zvolíte si počet dní předplatného, zóny, přes které jezdí Váš obvyklý spoj, a pak už jen bezstarostně jezdíte. Pokud potřebujete jet do zóny mimo Vaše předplatné, pouze si dokoupíte jízdenku na daný úsek. Jednotlivé přestupní jízdné se kupuje zvlášť na každou jízdu a platíte pouze za počet základních zón.

Proč je jízdné přes Plzeň dražší a jaká je cena jízdenky na území města Plzně?

Přestupní jízdné přes Plzeň umožňuje cestovat i s PMDP. V Plzni je tarif stanovený městem. Zavedením přestupního jízdného mezi všemi dopravci IDPK už státní slevy na území města Plzně neplatí. Přestupní jízdenka v tarifu IDPK pro Plzeň (zóna 001) je jízdenka na 30 minut za 18 Kč nebo na 60 minut za 22 Kč. Tyto jízdenky prodávají všichni dopravci a jsou přestupní na území města Plzně.

Kde najdu, za kolik zón jsem zaplatil?

Vše je vidět na autobusové jízdence. Jsou na ní informace o zaplacených zónách, a také o povolených zónách, přes které můžete projet.

Kde mohu zjistit cenu jízdného?

V aplikaci Virtuální karta si můžete zvolit nástupní a výstupní zastávky, váš profil (např. dospělý) a zobrazí se vám shrnutí, které obsahuje časovou platnost jízdenky a cenu. Samozřejmě bez nutnosti takovou jízdenku zaplatit.

Jak nejlépe využiji studentskou nebo juniorskou slevu při dojíždění do školy s IDPK?

Junioři (15-18 let) a studenti (18-26 let) mohou ve vnějších zónách (tzn. všechny zóny mimo zóny 001 Plzeň) využít státní slevu ve výši 75 %. Pro získání této slevy se musí prokázat ISIC kartou, žákovským průkazem vydaným dopravcem, nebo Plzeňskou kartou s nahraným slevovým nárokem. Junioři se mohou prokázat i občanským průkazem.

Pro zónu 001 neplatí státní slevy. Pokud chce student využít zlevněné jízdné (krajskou slevu ve výši 50 %), musí mít na Plzeňské kartě zakoupené studentské předplatné. Pro nákup předplatného doporučujeme využít eshop Plzeňské karty na https://eshop.plzenskakarta.cz/#/. Bez předplatného na Plzeňské kartě bude jednotlivé jízdné přes Plzeň (001) vždy obsahovat 18 kč (cena obyčejného jízdného v rámci zóny 001 – Plzeň).

Kolik stojí přestupní jízdenka např. z Přeštic do Plzně pro důchodce do 70 let?

Má-li důchodce na Plzeňské kartě nahraný nárok na zlevněné jízdné po Plzni, pak jízdenka Přeštice-Plzeň (zóny 082, 081, 001) stojí 14 Kč (3+2+9), jinak, nemá-li nahraný nárok na zlevněné jízdné po Plzni, 23 Kč (3+2+18).

Kolik stojí přestupní jízdenka např. ze Stříbra do Plzně, pro důchodce nad 70 let?

Má-li důchodce na Plzeňské kartě nahraný nárok na bezplatnou přepravu po Plzni, pak jízdenka Stříbro-Plzeň (zóny 123, 122, 101 a 001) stojí 8 Kč (3+2+3+0), jinak 26 Kč (3+2+3+18).

Jak vypadá přestupní jízdenka IDPK?

Přestupní jízdenka IDPK může být „klasická“ papírová s QR kódem. Jízdenka může být zapsána také na Plzeňské kartě. Další možností je nákup přestupní jízdenky v mobilní aplikaci Virtuální karta.

Existují i nepřestupní jízdenky?

Ano, do 10 km lze přímo u dopravce zakoupit nepřestupní jízdenku za základní cenu 12 Kč (zlevněná 6 nebo 3 Kč), a to i na cestu mezi více zónami. Jízdenka platí mezi zastávkami do 10 km a jednou ze zastávek může být i jedna zastávka na území města Plzně. Jízdenku nelze koupit u dopravce PMDP ani v mobilní aplikaci Virtuální karta. V mobilní aplikaci lze koupit pouze jízdenku přestupní.

Co to je síťová jízdenka a kde všude s ní mohu cestovat?

Síťová jízdenka je jízdenka pro 7 a více zón a zahrnuje vždy i Plzeň. Platí 240 minut a s touto jízdenkou se můžete pohybovat po celém kraji autobusem, vlakem i MHD.

Jak mohu využít jízdenku Turista Plzeňskem, kde ji koupím, kolik stojí?

Přestupní jízdenka Turista Plzeňskem je 24hodinová jízdenka, platná od chvíle zakoupení. Je platná pro cesty na celém území IDPK. Koupit ji lze přímo u dopravců nebo v mobilní aplikaci. Stojí od 130 Kč pro jednotlivce a od 250 Kč pro skupiny. Více informací najdete na www.idpk.cz v sekci Tarify a Turistické jízdné.

Jak získám mobilní aplikaci Virtuální karta?

Na odkazu www.plzenskakarta.cz v sekci Virtuální karta najdete podrobné informace, jak aplikaci nainstalovat a zprovoznit.

Bude nabízet mobilní aplikace více možností?

Ano, na vývoji se intenzivně pracuje. Jedna z novinek bude i předplatné IDPK v aplikaci.

Lze si koupit jízdenku u PMDP např. až do Žihle?

Nelze si koupit přímo do Žihle, ale si koupit přestupní jízdenku P+V ve žlutých odbavovacích zařízeních ve vozidlech PMDP. Při přestupu na příměstskou dopravu někde v zóně 001 nebo v prvních vnějších zónách bezprostředně přiléhajících k zóně 001 Plzeň, bude tato jízdenka prodloužena do cíle vaší cesty. Cestující pak doplatí pouze zbylé vnější zóny. Jízdenka P+V (v základní ceně) stojí 26 Kč, do Žihle doplatíte další 3 vnější zóny za 30 Kč.

Platí stále krajské slevy pro rodičovskou dovolenou, válečné veterány, důchodce do 65 let a držitele zlaté Jánského plakety?

Ano, platí. I nadále mají tyto kategorie cestujících slevu 50 % na jednotlivé nebo předplatné jízdné, ale tuto slevu musí mít nahranou na Plzeňské kartě.

Platí na drahách i jiný tarif než IDPK?

Ano, platí. V rychlících platí tarif dopravce TR 10, v osobních spěšných vlacích si cestující může koupit z aplikace Můj vlak nebo e-shop jízdenku i jen po území IDPK v tarifu TR 10, ale tato jízdenka platí jen pro ČD a je dále nepřestupní.

Kde najdu podrobnější informace o tarifu IDPK?

Na webových stránkách www.idpk.cz/cz/tarify/ a dále v sekci Ptáte se (na žluté horní liště) najdete odpovědi na nejčastější dotazy.

Mohu jízdenku reklamovat?

Ano, můžete. Reklamace jízdného přijímá Arriva na adrese v Nádražní 20 v Plzni a České dráhy v pokladnách. PMDP reklamace přijímá na Denisově nábřeží v Plzni. V případě zpoždění spoje doporučujeme požádat si o zpožděnku, následující spoj bude akceptovat předchozí zpoždění a přepraví cestujícího do cíle cesty.

Kontakt: info@poved.cz , www.idpk.cz/ptatese

(Příspěvek byl editován uživatelem Libor hh.)

(Příspěvek byl editován uživatelem Libor hh.)"

Vrátíme se na stromy, tam bylo dobře. ... Je fajn aby nebyly realizovány fantasmagorie typu absolutní znemožnění platby hotovostí, na druhou stranu když pár lidí zaseká v Čisté lokálku na 7 minut protože neumí nabouchat "RAKOVNÍK" do automatu, je to na kulový. V IDPK je nabídka způsobů platby i typů jízdenek příjemná.
Pajzák
Středa, 02. září 2020 - 22:15:26  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4225
Registrován: 6-2015
Jaroslav_T:
"Osobně znám dost starších lidí, kteří si nedokáží koupit jízdenku v regionově v automatu a proto jedou raději autobusem, kde jim řidič prodá jízdenku z místa A do místa B, a nemají žádné problémy.
Bez ironie."
Tam bych neřekl, že to nedokáží. Spíš bych to viděl tak, že to ještě nezkusili a bojí se toho jak čert téčka s artistem. Tam by možná pomohlo, kdyby jim jednou někdo ukázal, že to je vlastně jednoduché (doufám, že je).
Čtvrtek, 03. září 2020 - 06:51:05  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5762
Registrován: 9-2005
I podle strojvedoucich problematicky ovladatelne automaty a slozity tarif odradili hodne lidi od cestovani lokalkou. Automat nebere a neakceptuje Plzeňskou kartu a zasoba minci je omezena. Starsi lidi se ho boji, nahodny uzivatel si s nim nevi rady. Vcera si na to stezovala kolegyne.
Roman_j
Čtvrtek, 03. září 2020 - 07:22:25  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 96
Registrován: 3-2009
ad Pajzák
Měl jsem v době počátků počítačů v kancelářích jednu kolegyni předdůchodového věku, a té jsem v pondělí vysvětloval funkci kopírovat-vložit.A zapsala si to do notýsku. Druhý týden v pondělí zase, třetí týden zase, čtvrtý ...
www.revisor.cz - odznaky, předpisy, a jiné

Pajzák
Čtvrtek, 03. září 2020 - 12:15:26  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4230
Registrován: 6-2015
Tak to je ovšem skvělý přístroj.

R.J.: Tohle jsem zažíval na téma rodiče a mobil (počítač, tiskárna, kopírka...).
Pavel2
Pátek, 04. září 2020 - 00:12:08  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 18140
Registrován: 8-2002
taky jsem svého času učil jednoho důchodce pracovat s Windows. psal si kroky na kus papíru. prováděli jsme to několikrát po sobě a pomalu, aby to stačil vstřebat a poznamenat si.

doma u máti jsem neuspěl - ty to všechno děláš strašně rychle a nechceš mě to naučit [biggrin]
ta vůle a trpělivost tam prostě chyběla, počítač sloužil pouze ke klikání na Solitaire. FreeCell už byla příliš obtížná hra, MineSweeper se taky nedařil... se starýma lidma je to těžký.

ale tím busem + vlakem už bych dnes taky jet neuměl. chci přijít za řidičem a koupit nepřestupní jízdenku z A do B a totéž na nádraží, případně u průvodčího ve vlaku. nemám peníze na to, aby mě přitom bez využití všelijakých nepochopitelných systémů slev dopravce stáhnul z kůže.

oproti tomu sednout si za volant a otočit klíčem v zapalování je o dost jednodušší [wink] [auto]
Maxipes_Fík
Pátek, 04. září 2020 - 12:36:59  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3352
Registrován: 12-2005
Který busík opustil Nepomuk?
Díky
Pátek, 04. září 2020 - 21:20:40  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7269
Registrován: 5-2002
I podle strojvedoucich problematicky ovladatelne automaty a slozity tarif odradili hodne lidi od cestovani lokalkou. Automat nebere a neakceptuje Plzeňskou kartu a zasoba minci je omezena. Starsi lidi se ho boji, nahodny uzivatel si s nim nevi rady. Vcera si na to stezovala kolegyne.

Je to dementní automat, no. Kdyby tam bylo co v Plzni v MHD, resp. ta obdoba co má GWTR na Šumavě, tak to myslím zvládne každý.
Pondělí, 07. září 2020 - 08:55:42  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 18944
Registrován: 5-2002
Někdo to psal, že Zýka z Hrádku to balí. Hlásím, že 5AF 9763 parkuje v Mokrouších v místě, kde předtím stával ten duhově pruhovaný Crossway od Mrázka. Že by?
Být zaměstnaný je dobrá věc, ale nesmí se to zvrhnout v práci!
Pavel2
Pondělí, 07. září 2020 - 10:12:44  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 18149
Registrován: 8-2002
MJ:
koukám, že jsem to zapomněl zapsat na s-a...
vím o tom už asi 14 dní.
Pondělí, 07. září 2020 - 10:19:21  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 248
Registrován: 7-2017
Evadys nově u dopravce FlexiBus (Podbořany) výluka za rychlíky GWTR do Blatna.
Pondělí, 07. září 2020 - 17:35:23  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 18945
Registrován: 5-2002
Tak to prosím dopiš. Mám to potvrzeno z důvěryhodného zdroje.

Další vozy prý byly leasing, takže šly zpět.
Být zaměstnaný je dobrá věc, ale nesmí se to zvrhnout v práci!
Úterý, 08. září 2020 - 17:59:00  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7274
Registrován: 5-2002
Jenom do statistky - v sobotu jsem jel Arrivou v 10 ráno z Plzně do KV a všechno v pohodě, bus od Plzně skoro plný.

V neděli zpátky v jednu s CŠAD taky v pohodě...

No ale jinak je to určitě všude hrůza. [proud]
Úterý, 08. září 2020 - 19:33:34  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5958
Registrován: 2-2005
Tak na Vary jsou vyčleněni extra řidiči na extra turnusech s extra autobusy, takže to musí fungovat [happy]
MHD je pro lidi ! ! !
Středa, 09. září 2020 - 07:44:37  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2502
Registrován: 8-2012
Trollino_15: a jakej je rozdíl mezi tou extra Setrou a to obyčejnou co jezdí jinde po kraji mimo to, že ta extra má víc najeto?
Pavel2
Středa, 09. září 2020 - 10:13:00  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 18155
Registrován: 8-2002
glory:
pleteš si ČSAD s Arrivou...
Čtvrtek, 10. září 2020 - 00:30:21  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2261
Registrován: 4-2003
Na POVED už se totálně zbláznili a asi jejich jedinou starostí je úplně rozjebat, co se roky připravovalo a co vypadalo celkem rozumně. V rychlém sledu od 13.9. další změna jízdních řádů - jako nechápu proč na původně celkem pěkně postavené páteřní lince 821 se fakticky ruší spoj 3 s přípojem na vlak v Klatovech, protože pojede už jen dvakrát, a to 29.10. a 30.10. Nově je nesmyslně zaveden spoj 51 jen ze Kdyně do Klatov, Tylovo nábř., jedoucí v kladiva souběžně se spojem 5, který jede už z Domažlic a ze Kdyně jede jen o minutu později než nový spoj 51 - to jako fakt je nutný, aby ze Kdyně jely dva autobusy do Klatov minutu po sobě???. Další nově nesmyslnou časovou polohu má spoj 10, který do Domažlic má příjezd v 8:10 a nestíhá tak ani přípoj na expres a z Klatov je zkrácen z Tylova nábřeží.

application/pdf
lV_0400821.pdf (76.8 k)


Další změny jsem radši nezkoumal

A k tomu zas klasicky nepřehledný přehled změn, ještě horší než jindy
Pavel2
Čtvrtek, 10. září 2020 - 01:41:07  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 18157
Registrován: 8-2002
kterej idiot bez mozku zas vytvořil tu tabulku? [crazy]
to má jako být export xls -> html + soupis čísel s odkazama pod tím? proč nejsou rozklikávací čísla v tabulce? to je hodina práce navíc? proč seznam čísel pod tabulkou aspoň není ve stejným pořadí jako v tabulce? já fakt nevycházím z údivu.

kdyby mě zaměstnanec takhle "tvořil" firemní web, tak s ním jako šéf vyrazím všechny dveře z kanclu až na ulici [angry]

přemejšlejí vůbec na tom Povedu aspoň kolenem? já už sice ty weby asi 15 let nedělám, ale tuto bych nikdy ze svýho počítače publikovat nedokázal, hanba by mě ufackovala že už bych se neprobral.

poraďte mi prosím komu mám napsat aby tenhle absolutně nekompetentní soubor debilů vyhnali od klávesnic snad někam k lopatám, pokladnám nebo do skladů kde nebudou mít možnost škodit tolika lidem [blesk]

sorry jako, ale buď dělám svou práci aspoň na 90% toho co umím a zvládám anebo se na to vyseru a hledám štěstí jinde. tuto vůbec nechápu.

to je jako když si necháte spravit brzdy na autě a automechanik vám kola místo čtyřma šroubama přišroubuje jen dvěma a pro jistotu je ani nedotáhne, takže se vysekáte hned za rohem v první zatáčce. to je vopravdu napřesdržku [angry] [blesk]
Čtvrtek, 10. září 2020 - 05:59:31  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 16
Registrován: 7-2020
Suri - kdyby si se raději místo toho hysterickyho výlevu nepodíval na JŘ vlaku, aby zjistil, že ve stejný časový poloze jede.
Čtvrtek, 10. září 2020 - 06:02:07  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 241
Registrován: 8-2016
Co je na ty tabulce k nerozuměni? Pavle, pokud se v tom nevyznás, tak jsi maximálně debil ty.
Čtvrtek, 10. září 2020 - 06:13:58  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2262
Registrován: 4-2003
Cheese: vlak jede jinudy a autobus byl zrušený zrovna v té části trasy, kdy se od vlaku liší. A jak moc je potřebné, aby v době redukcí jezdily ze Kdyně do Klatov dva autobusy s odstupem minuty , ať si každý odpoví
Čtvrtek, 10. září 2020 - 06:42:53  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13120
Registrován: 4-2006
18alexsyky18 když chceš zde někomu nadávat tak se podivej sem:
http://www.iidol.cz/navrhovane-jizdni-rady.html
Rozklikni si ty PDF jednotlivých oblastí. Vhodně popsáno i s důvodem změny prostě to má koule.
To co sem dával Suri je na přes držku tomu kdo to vytvořil. Když neumí to udělat přivětivě ať jde kydat hnůj kravam.
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat,snažte se mě předběhnout....

busline.ic.cz. doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam


Nový web VHD FOTO.CZ
Čtvrtek, 10. září 2020 - 07:24:59  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 242
Registrován: 8-2016
Ares1 - kdyby si Pavlík odpustil kecy o debilech, tak bych tu nic nepsal. Tak klid.
Pavel2
Čtvrtek, 10. září 2020 - 10:30:07  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 18160
Registrován: 8-2002
18Alex:
nachlup stejnej problém se tu řeší už poněkolikátý.
je to jak když hrách na stěnu hází.
Pajzák
Čtvrtek, 10. září 2020 - 10:32:19  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4250
Registrován: 6-2015
A myslíš, že má smysl to zde řešit zas a znova?
Pavel2
Čtvrtek, 10. září 2020 - 11:26:01  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 18161
Registrován: 8-2002
nevím. je lepší před tím zavírat oči?
Pajzák
Čtvrtek, 10. září 2020 - 12:19:14  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4252
Registrován: 6-2015
Tak tady to asi nevyřešíš, to jsem měl na mysli.
Pavel2
Čtvrtek, 10. září 2020 - 12:20:10  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 18162
Registrován: 8-2002
už to běží i na jiných frontách.
Čtvrtek, 10. září 2020 - 12:24:32  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4330
Registrován: 6-2011
Výluka na t.175: Karosa C954E https://seznam-autobusu.cz/vuz/1006
Čtvrtek, 10. září 2020 - 19:09:36  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13121
Registrován: 4-2006
18alexsyky18 prvně se uklidni ty laskavě. Obhajoval si že je to přehledně. No není. Pokud to považuješ za přehledné tak opravdu ne. Tohle by vytvořil žák druhého stupně základní školy. Od úřadu bych očekával profesionální podání. Tohle já vytvořit v práci tak nestačím počítat schody. Bohužel poznávám, že dobře odvedená práce je vzácnost. Jsem ještě ze staré školy.
To že to Pavel podal expresivně je pravda, ale máme svobodu slova. Každý si můžeme vyhodnotit zda má či nemá pravdu. Každý jsme nějaký. Já mu to nijak nevyčítam.
Ty se spíše zamysli jaký zmetek ten úředník vyrobil.
AD Pajzak máš pravdu zde to nevyřeší. Ale zase to tady někteří čtou. Možná se v něčem chytnou za nos.
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat,snažte se mě předběhnout....

busline.ic.cz. doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam


Nový web VHD FOTO.CZ
Čtvrtek, 10. září 2020 - 19:23:17  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4332
Registrován: 6-2011
Ad přehled změn - podíval jsem se, zorientoval jsem se. Šlo by to přehledněji, ale třeba pracovníci místo toho dělali něco co by jinak nebylo....[happy]
Čtvrtek, 10. září 2020 - 19:24:27  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1449
Registrován: 1-2009
Když tu už jsme u těch JŘ: Kolegyně z práce jezdí z Terminálu do Kaznějova a z něj jede přípoj přes Dobříč na Jarov. Dřív to jezdilo po 17. hodině, takže stíhala i z dlouhé směny. Dneska jede poslední spoj dříve, takže nestíhá. Jeden sice jede i v půl sedmé, ale ten jako jediný nejede až do Jarova, ale končí v Dobříči. Šlo by ho tam protáhnout aspoň v režimu telefonu, tj. na zavolání? A odkdy by to případně šlo udělat?
Čtvrtek, 10. září 2020 - 19:47:23  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2263
Registrován: 4-2003
Ad přehled změn - podíval jsem se, zorientoval jsem se. Šlo by to přehledněji, ale třeba pracovníci místo toho dělali něco co by jinak nebylo....

A není tak příčina spíš v tom, že ty změny POVED začal chrlit takřka na denní bázi - proč nutně musí být okamžitá změna k 13.9., kde řada změn je kvůli kvedlání s časovými polohami, když částečně i ze stejného důvodu se optimalizovaly jízdní řády k 30.8. - typicky páteřní linka 424 Plzeň-Klatovy - k 30.8. se optimalizovaly jízdní doby, aby se po pár dnech optimalizovaly jízdní doby jiných spojů této linky k 13.9. a vydával se zas nový jízdní řád. Tedy závěrem, nestálo by za to, nechat nová dopravní řešení rok, dva zažít a pak vyhodnotit než s tím každý týden kvedlat, optimalizovat a škrtat? Pak by se ani na POVED ušetřili trápení s tvorbou nesrozumitelných změnových přehledů.
Čtvrtek, 10. září 2020 - 21:21:52  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4333
Registrován: 6-2011
Kraj má rychle přesné údaje ze strojků. Reakce na problémy v jř jsou mnohem rychlejší než před 14.6. Pokud někomu přestane ujíždět přípoj nebo se autobus domu nebude šourat 20km/h, je brzká změna cennější než barvičky v tabulce nebo konvenční datum změny.

Edit.: Dnes jsem jel X-Os17512 v podání 7P1 0999, a někde před Kolincem jsme potkali zeleně pruhovanou sorku ČSAD. RZ žel nezachycena.

4333

(Příspěvek byl editován uživatelem 6332.)
Čtvrtek, 10. září 2020 - 22:07:32  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13122
Registrován: 4-2006
6332 udělat to v přehledné formě je otázka 3-4 hodin.
Problém je že se na to díváš pohledem, že o dopravě víš hodně. Pokud je někdo neznalý a to je drtivá většina tak musí si najít další informace. Pak se podivej na to z Idolu kde máš veškeré dostupné informace pro region, včetně stručného vysvětlení. Takto to vydávají už několik let. Je tam i excelovy soubor kam mohou napsat připomínku jak cestující, Korid, dopravce nebo řidič. Pak tam Korid napíše odpověď, včetně vyčíslení co to obnáší. Takže se dozví každý jak je s jeho připomínkou naloženo. Sám jsem toho už několikrát využil.
Ještě jednou říkám dělá se to pro lidi ne naopak. A víš co nesnáším? Když někdo hledá důvody proč to nejde. Místo aby hledal řešení jak to udělat.
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat,snažte se mě předběhnout....

busline.ic.cz. doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam


Nový web VHD FOTO.CZ
Pavel2
Čtvrtek, 10. září 2020 - 23:29:01  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 18164
Registrován: 8-2002
co se týče těch aktualizací webu, tak si troufám prohlásit, že se Poved, potažmo jeho otec kraj (možná nemá páru co se pod jeho křídly děje), ani nesnaží hledat cestu ke zlepšení jak přehledně informace publikovat. nebo to aspoň zvenku není vidět. možná mají od fy B&M těžko použitelnej redakční systém, bůhví. já komentuju jen to, co vidí každej, kdo na web vleze.

je možná i ta varianta, že redakční systém (RS) je běžný kvality nebo možná i geniální, jen ho chlapci z Povedu prostě neumí používat, možná je to nikdo neučil, já to pozadí neznám. nebo jen nemají vztah k IT, tak to tam prostě nějak naprskají a uživateli poraď si jak umíš/zvládneš.

já jsem začínal na ZŠ na osmibitech (Ondra, IQ 151, PMD 85...), můj první domácí počítač byla 486 DX s MS-DOSem 6.22 a Windows 3.11, paxem jsem se rejpal v hw, instaloval nejrůznější kusy sw, prošel jsem si v IT za ty léta jistým vývojem. kdo z dnešních mlaďasů ví o čem je teď řeč?

jinými slovy pokud nevím kolik je 3 krát 2, těžko můžu řešit složitý soustavy rovnic se zlomkama, závorkama a bůhvíčím ještě.

nepovažuju se za IT pánaboha, jen prostě když vidím tu kvalitu výstupu, tak bych fakt zvracel. přičemž vím, že se základním vybavením typu kancelářskej balík + html editor bych to zvládnul vyplodit líp. dle kvality podkladů by to mohlo zabrat hodinu, dvě, maximálně celý dopoledne. ale některý redakční systémy už jsem taky potkal a nesedly mi, radši si ten html kód napíšu ručně a mám plnou kontrolu nad tím, jak to na webu vypadá. bohužel může se stát, že to musím do toho RS nějak nalejt a přemluvit ho, aby dělal to co chci já, a to může být dost velkej (a časově náročnej) oříšek.

takže kde je problém nevím, mám jen jistotu že to chlapci z Povedu dělají blbě a možná i tušení že to nemusí na 100% být jen jejich vina. a možná že v denním kalupu důležitějších povinností nezvládají řešit koncepční problémy typu mám RS nahovno a nevím co s tím.

a to je přesně okamžik, kdy bych do toho buď investoval vlastní volnej čas a dohadování se šéfem, aby se věci pohnuly žádaným směrem, anebo když bych neviděl šanci na změnu k lepšímu, musel bych od toho utéct, třeba i dát na stůl výpověď, ať si ten kalich hořkosti vyžere ten, kdo na to má žaludek.
Pátek, 11. září 2020 - 00:18:36  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4334
Registrován: 6-2011
Rozdělil bych činnosti organizátora na nahraditelné a nenahraditelné. Nenahraditelná činnost je třeba připrava výběrového řízení - něco co se jinak neudělá/nebude. Nahraditelná činnost je třeba úprava a seřazení tabulky - něco co lze nahradit např. větší námahou uživatelů. Jde o subjektivní pohled, a uznávám názory vás obou, ale pokud jde o mě, maximalizoval bych čas věnovaný nenahraditelným činnostem.

Do procesu vstupují i jiné věci jako která činnost dělá dobrou reklamu, či co je politicky žádané, ale v ideálním světě tohle považuji za nejrychlejší cestu k propracovanému IDS. A nevěřím že by někdo nezvládl zmáčknout Ctrl+F a najít číslo své linky a změnu.

4334

(Příspěvek byl editován uživatelem 6332.)
Pátek, 11. září 2020 - 00:19:15  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 18946
Registrován: 5-2002
Pavel2: V tomhle případě asi hledej důvod v tom, že bylo nutné vyřešit vše rychle. Práce totiž zdaleka nekončí tím, že Poved pošle do světa tabulku.
Být zaměstnaný je dobrá věc, ale nesmí se to zvrhnout v práci!
Pavel2
Pátek, 11. září 2020 - 00:55:54  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 18166
Registrován: 8-2002
pakliže je práce víc než je možný rozumně zvládnout se stávajícím počtem člověkohodin, je to samozřejmě naprosto špatně a přijde doba, kdy ten stále víc se tlakující papiňák musí bouchnout. čím víc se bude nábor nových kolegů/navýšení rozpočtu odsouvat, tím větší výbuch pak bude a tím větší způsobí škody.

ale to už je z mojí strany čirá spekulace, protože o míře pracovního vytížení konkrétních osob nemám ponětí.
Pátek, 11. září 2020 - 07:42:49  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 243
Registrován: 8-2016
Pavel2 - vidíš a teď sis na to přišel sám a šlo to i bez nějakého urážení, vid? Tak příště to zkus bez toho. Nikdo Tě tu taky neuráží a věřím tomu, že to opravdu není jen o tom, ty JŘ nalákat na web a je to.
Pátek, 11. září 2020 - 08:12:26  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2264
Registrován: 4-2003
6332: Reakce na problémy v jř jsou mnohem rychlejší než před 14.6.

Jako myšlenka dobrá, ale ani s tou rychlostí změn se to nesmí přehánět, jako v tomto případě - změna, která začíná platit za pár dní se oznámí jen formou nepřehledné a na první pohled nesrozumitelné tabulky a jen na stránkách POVED, které běžný uživatel VHD asi denně nekontroluje. POVED to hodil na web asi někdy ve středu, změna je účinná od neděle a dodneška nejsou jízdní řády nahrané v CIS a vyhledávače nemají data platná od neděle. Až lidem prvních pár dní v příštím týdnu, než tu změnu zaregistrují, budou ujíždět spoje, protože se s nima o pár minut kvedlalo, nebo zjistí, že ten jejich byl zrušený (např. spoj 3 linky 821) bude to další hřebíček do rakve zatím ne úplně dobrého jména IDPK.

(Příspěvek byl editován uživatelem suri.)
Pavel2
Pátek, 11. září 2020 - 10:31:05  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 18167
Registrován: 8-2002
18Alex:
překvapuje mě míra absence tvojí sebereflexe. kdybys radši zalezl pod kámen a mlčel.
že by z tebe vypadly nějaký nerozbitný argumenty nebo čísla, toho se fakt neobávám. diskuze s tebou je ztráta času. je mi tě líto.
Pátek, 11. září 2020 - 12:37:22  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4335
Registrován: 6-2011
Suri: Představ si že ti každý den cestou z práce ujíždí spoj kvůli naddimenzovaným jízdním dobám a ty dorazíš domů o hodinu později. Pak by tě změna připravovaná o týden později stála 5 hodin. Nejseš to ale jen ty, a není to jen tvůj spoj. Informačním kanálem pro cestující je i vylepený jízdní řád, nebo může jít o požadavek obce. Jméno IDPK je dobré, podívej se do jakéhokoli sousedního kraje, (krom U-kraje).
Maxipes_Fík
Pátek, 11. září 2020 - 13:00:19  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3353
Registrován: 12-2005
Tachov, Sestra do Plzně a MHD která není modrá, krajská?


Pátek, 11. září 2020 - 13:42:46  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2265
Registrován: 4-2003
6332: já si to nemusím představovat, zažíval jsem to v období od 14.6. díky lince 424 celý léto, že to nejezdilo nikdy včas a že se mi při přestupu prodlužovala cesta běžně o hodinu - proto se teprv až po dvou a půl měsících udělala úprava jízdních dob - proč až za tak dlouho, když online data byla k dispozici okamžitě? Tak teď se zvolí opačný přístup a změny dělají po dvou týdnech....

Informačním kanálem pro cestující je i vylepený jízdní řád

to jistě ano, ale běžný cestující se tam nechodí koukat den předem, jestli náhodou neproběhla změna a dopadne to tak, že až v pondělí teprv lidí zjistí že nějaká změna proběhla, protože jim jejich spoj jim právě ujel
Pátek, 11. září 2020 - 15:47:30  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4337
Registrován: 6-2011
Maxipes: Není, v KT a TC si soutěžili MHD sami. KT narozdíl od TC s nějakým výsledkem.

Suri: Je to i na fb, myslím že se to k lidem dostane.
Pátek, 11. září 2020 - 18:28:42  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 18947
Registrován: 5-2002
pakliže je práce víc než je možný rozumně zvládnout se stávajícím počtem člověkohodin, je to samozřejmě naprosto špatně a přijde doba, kdy ten stále víc se tlakující papiňák musí bouchnout. čím víc se bude nábor nových kolegů/navýšení rozpočtu odsouvat, tím větší výbuch pak bude a tím větší způsobí škody.

Víš, tahle práce má takovou vlastnost, že je nárazová. Zkus si představit, že dostaneš bílou dodávku a úkol vylepit všechny jízdní řády, které se změnily na Plzeňsku. Tvoje pracovní náplň bude zhruba taková:

14.6.2020 - musíš vylepit všechno všechno všechno
18.6.2020 - musíš přelepit tři linky vedené mezi Zručí a Českou Břízou, protože skončila jakási uzavírka.
1.8.2020 - musíš vylepit všechny linky vedené do Horní Bělé, protože začíná další etapa uzavírky
8/2020 - musíš vylepit linky vedené z Losiné do Štěnovic, protože uzavírka
30.8.2020 - musíš přelepit zhruba půlku linek, protože změna JŘ
13.9.2020 - musíš přelepit zhruba čtvrtinu linek, protože změna JŘ
1.10.2020 - musíš přelepit všechny linky jedoucí od Severky ke Globusu
11/2020 - musíš přelepit linky vedené z Losiné do Štěnovic, protože uzavírka
12/2020 - musíš přelepit všechno všechno všechno

Takže to shrneme. V jednom měsíci přelepuješ dvě linky, práce na dopoledne, v jiném měsíci lepíš všechno od Nezvěstic až po Žlutice. Kolik lidí je zapotřebí zaměstnat na pozici lepiče jízdních řádů?

No a úplně stejné to je, když ty zmněny jízdních řádů připravuješ na papíře.
Být zaměstnaný je dobrá věc, ale nesmí se to zvrhnout v práci!
Pavel2
Pátek, 11. září 2020 - 22:28:43  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 18168
Registrován: 8-2002
MJ:
1. nemám absolutně představu o počtech označníků
2. na základě předchozí zkušenosti se podívám do papíru a odhadnu kolik toho stihnu v jedný posádce objet za jeden den. na základě toho se šéf musí postarat a operativně zajistit další lepiče. nezajistí = JŘ nebudou včas vylepený a veřejnost bude řvát.
Pátek, 11. září 2020 - 22:48:08  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5765
Registrován: 9-2005
Za ČSAD byla dilna krakorecniku. Krome vylepu jezdili s nakladaky pri vylukach anebo v dilne vyrabeli nove oznacniky a instalovali je po kraji. Takova parta pro vsechno.

Kdyz jsem delal výluky, bylo beznou praxi po schvaleni JR na kraji, emailem obeslat dotcene obce a skoly s informaci. Mistni si to uz pak vyhlasi obecnim rozhlasem.
Sobota, 12. září 2020 - 07:32:29  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 244
Registrován: 8-2016
Pavel2:
"18Alex:
překvapuje mě míra absence tvojí sebereflexe. kdybys radši zalezl pod kámen a mlčel. že by z tebe vypadly nějaký nerozbitný argumenty nebo čísla, toho se fakt neobávám. diskuze s tebou je ztráta času. je mi tě líto."
Mě je líto tebe. Kdokoliv a kdekoliv co, že jsi imbecil. Zcela mimo mísu komentujes vše a vše víš bezchybně..ovšem pravda je někde jinde. A argumentovat tak arogantnímu a tupýmu vemeni jako jsi ty? Proc?
Pavel2
Sobota, 12. září 2020 - 10:21:31  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 18171
Registrován: 8-2002
18Alex:
chlapče, nikdy jsi mě neviděl, já tebe taky ne. aspoň o tom tedy nevím. F2F jsme spolu nikdy nepromluvili ani slovo. a troufáš si mě takhle titulovat na veřejným místě? uvědom si laskavě, že už jsi za hranou, tohle lze žalovat.

pokud víš, že pravda je někde jinde tak nás s ní prosím seznam, dřív než začneš vršit urážky.
dehonestace protistrany obvykle přichází ve chvíli, kdy dojdou věcný argumenty [kladivo]
Sobota, 12. září 2020 - 15:02:59  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 245
Registrován: 8-2016
Pavel2: Pavlíku, nemám problém Ti to říct. Stejně tak jak umíš obtěžovat soukromě v e-mailech, tak stejně takhle mě prosím zažaluj. Jsi přesně ten typ člověka jak Te ostatní popisují. Pavlík má vždycky pravdu i když povídá absolutní nesmysly, ale jakmile mu někdo napíše krutou pravdu, tak je zle. Takže se potvrdilo vše to, co o Tobě každý říká. Prosím tě, klidně si to podej, kdyby něco, email na mne máš, rád poskytnu součinnost, abychom to za sebou měli co nejrychleji. Jen si příprav argumentaci na to jak tady urážíš jiný lidi [happy]. Budu se těšit. Pá, Pavlíku.
Sobota, 12. září 2020 - 15:04:01  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 246
Registrován: 8-2016
Jo a promiň, nezareagoval jsem na tvou poslední část příspěvku. Tobě nemá cenu nic vysvětlovat. Pořád si tu jedeš svoje názory a když Tě někdo zasvěcenejsi snaží s realitou seznámit, nenecháš si to vysvětlit. Škoda.
Sobota, 12. září 2020 - 17:19:03  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13123
Registrován: 4-2006
18alexsyky18 víš kdyby si tady neobhajoval tu tabulku,tak se nic neděje. Že je to nepřehledné neožvaníš. Jinak sice tady říkáš jaký je Pavel hrozný člověk. A jaký si ty. Podívej se do zrcadla. Miluju když někdo hodnotí člověka aniž by ho osobně znal. Takový jedinec je u mě .e.i.

Někdo tu psal že úředníci mají spoustu jiné práce. Ale no tak. Oni se zas tak nepředřou. Mám v rodině dva a do státní služby šli právě pro to. Sami říkají jak mají klid. Ráno chodí na 8.ve 4 z práce. Když jeden z nich dělal v kolbence tak chodil na 6. A makal u pásu. On je to rozdíl. Jinak jsem si zkusil pro sebe to udělat do podobného formátu jako je v Idol. Práce na hodinu. Mít data tak i kratší dobu.
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat,snažte se mě předběhnout....

busline.ic.cz. doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam


Nový web VHD FOTO.CZ
Sobota, 12. září 2020 - 21:42:08  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 247
Registrován: 8-2016
Na první část nereaguju, klucí, víte o tom kulový jak je to.
Co se týče druhý části tvé reakce - ano, je jasný, že někde jinde u pásu je to fyzicky namáhavý atd. to je mi jasný, jenže srovnej si taky to kolik lidí dělá celý JŘ pro kraj tady a kolik někde jinde. Uvidíš ty rozdíly
Vy se tu pokládáte za znalce a odborníky, ale neumíte hledat v tabulce? a do toho hned někdo musí být titulován tak jak byli ti kluci titulováni?
Sobota, 12. září 2020 - 21:49:33  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4342
Registrován: 6-2011
Už jsem to nechtěl opakovat, ale...
proč vlastně všechny nahraditelný činnosti neškrtnout?
Třeba pokladny, koupě jízdenky i nákupu v samošce je mnohem rychlejší u samoobslužného automatu.
Ano, pro někoho by bylo těžké se naučit je ovládat, ale...
mojí babičce je 85, po kolapsu starého telefonu jsme ji bez milosti koupili smartphone s androidem...a po pár měsících už posílá emotikony.

Přijde mi že problému s tabulkou dáváte příliš velkou váhu.
Pavel2
Sobota, 12. září 2020 - 22:31:29  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 18172
Registrován: 8-2002
18Alex:
ty jsi tady dle svých slov zasvěcenej, snažíš se suplovat tiskovýho mluvčího Povedu. ale zatím z tebe nevypadla jediná konkrétní věc. máš možnost nás uvést do obrazu.

tak třeba:
1. kolik má Poved na starosti zastávkových označníků?
2. kolik stálých zaměstnanců se stará o jejich údržbu, vylepuje JŘ?
3. kolik zaměstnanců Povedu je potřeba k sestrojení JŘ pro celej kraj?
povídej...

nepokládám se ani za znalce, ani za odborníka. ale 18 i 25 už mi bylo a mám tu drzost, že si občas dovolím vyslovit svůj názor. můžeš mě brát jako příklad průměrnýho uživatele. měl bych podle tebe něco hledat v nějakých tabulkách. ale proboha PROČ? web má být udělanej blbuvzdorně, přehledně, informace mají být logicky uspořádaný a v neposlední řadě má být uživatelsky přívětivej. je rolování stránkou sem-tam pro uživatele ohromná zábava? má si pamatovat kam jede linka 426180 a 440516 a 45 dalších?

chceš vysvětlovat? vysvětluj, máš tady celý diskuzní fórum, tak pojď směle do toho.

něco k mojí osobě:
kdy a koho jsem naposled soukromě obtěžoval emailem? rád se o sobě něco dozvím [wink]

zajímavý je, že za dob monopolu fuj drahýho zelenýho ČSAD se žádný z výše zmíněných věcí nemusely na zdejší diskuzi řešit. Arriva asi jen jezdí a o zastávkový označníky se stará Poved? nevím, ptám se.