Diskuse » Archiv 2020 » Železnice » Tratě kolem Brna » Archiv diskuse Tratě kolem Brna do 27. 01. 2020 | předcházející | další |
Archiv diskuse Tratě kolem Brna do 27. 01. 2020dolů |
autor | příspěvek |
---|---|
m04
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 346 Registrován: 11-2013 |
Tak už nám platí výlučně tarif IDS JMK ve vlacích a já si říkám, zda by nebylo vhodné v některých oblastech trochu zamíchat se zónama, protože na některých relacích je zdražení dost masakr. Žabčice-Rajhrad, 8 km, 3 zóny 27 Kč |
Pajzák
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3346 Registrován: 6-2015 |
Takové případy se prostě vždy najdou, i v autobusové části. Linka 109: Těšany-Martinice: 5 km, 27 Kč Terezín-Mutěnice: 9 km, 27 Kč Linka 165: V. Němčice-Vranovice,,vodárna: 2 km, 16 Kč Linka 157: Račice-Bukovinka: 8 km, 27 Kč Linka 830: Šumná-Zálesí: 8 km, 27 Kč Linka 816: Lesná-Lančov: 7 km, 27 Kč |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 7 Registrován: 1-2019 |
linka 157, v uvedené relaci lze koupit 2 úsekovou nepřestupní za 16 Kč. Není to náhpodou u dalších linek podobné? |
Pajzák
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3347 Registrován: 6-2015 |
Tak teď nevím, dával jsem vše do vyhledávače na stránkách IDSJMK. Každopádně u 109 a 165 to platí, ověřeno v praxi. Navíc, jak se teď dívám do jízdního řádu, měla by i relace Žabčice-Rajhrad být dvouúseková. (Příspěvek byl editován uživatelem Pajzák.) |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 14661 Registrován: 12-2007 |
https://www.idsjmk.cz/cenik/Tarif.pdf (str. č. 4) (platnost od 1. 1. 2020; zjevně v tomto bodě došlo ke změně - vymezení nově zavedené platnosti úsekových/dvouúsekových jízdenek i na železnici) 6. Dvouúsekové jízdenky jednorázové nepřestupní uvedené v čl. 1, 10 a 13 přílohy 1 a jejich ekvivalent při použití univerzální jízdenky platí: a) mimo zóny 100 + 101 do vzdálenosti dvou úseků ležících maximálně ve 3 zónách, oba úseky se přitom musí u autobusových linek překrývat minimálně jednou zastávkou, přestup není možný; b) v autobusech mimo zóny 100 + 101 pro cestu ve stejné nebo sousední zóně po dobu 10 minut, přestup není možný; jízdenku nelze použít pro cestu autobusem mezi zastávkami ležícími v zóně 575. --------------------------------------- A jen tak mimochodem: https://zdopravy.cz/zeleznicni-odbory-ohlasily-kvuli-rezijkam-na- konec-ledna-stavku-na-jizni-morave-39737/ |
Pajzák
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3349 Registrován: 6-2015 |
Tak ne, pardon, dva úseky na S3 to nejsou. Na mobilu je to blbě vidět. Ostatní relace s výjimkou 157 platí, jak jsem napsal. (Příspěvek byl editován uživatelem Pajzák.) |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 5799 Registrován: 12-2004 |
Štraik: http://www.osz.org/index.php/zpravodajstvi-on-line-osz/34-zol-roz hovory/5284-maly-asi-je-uz-potreba-zase-jednou-zastavkovat-protoz e-nekteri-arogantni-lide-si-nasi-dlouhodobou-slusnost-a-korektnos t-pri-vyjednavani-zrejme-vykladaji-pouze-jako-projev-slabosti |
m04
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 348 Registrován: 11-2013 |
Pajzák: Uznávám, ono i třeba 2 km autobusem 520 Přísnotice-Unkovice stojí 16 Kč (což třeba na rozdíl od zastávky Vranovice, vodárna, kde je jen jeden dům, někdy lidi i reálně jezdí). Rozdíl je ten, že lidi byli zvyklí třeba konkrétně na relaci Žabčice-Rajhrad na ČD tarif 21 Kč bez in-karty a tuším 16 Kč s IN 25. Tohle k tomu, jak někteří lidi pořád tvrdí, že tarif IDS JMK je v drtivé většině výhodnější, protože to až tak úplně neplatí. A to nejsem proti tomu, že teď v S linkách výlučně platí, ale obzvlášť na jihu ty zóny dle mě nejsou úplně ideálně rozvržené. Například ze Žabčic platím stejně do Brna (20 km) jako do Břeclavi (40 km), což mi přijde trochu na hlavu. |
Pajzák
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3356 Registrován: 6-2015 |
To není na hlavu, do Brna je to obvykle dražší než jinam, protože tam je dražší MHD, kterou máš v ceně. Já to mám taky do BV za 42 a do BM za 49, i když kilometrově to je blíž do BM. Naštvání lidí v relaci Žabčice-Rajhrad chápu, levněji nevyjde ani měsíční jízdenka oproti dřívější traťové, ale přiznejme si, že těch lidí budou spíš jednotky. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 14667 Registrován: 12-2007 |
Videosestřih s průjezdy rychlíků žst. Řikonín a zast. Níhov během rekonstrukce vs. po ní (2018 vs. 2019): https://www.youtube.com/watch?v=CIsnNFzgtMw Na 3 ze 4 zdokumentovaných rychlíků byl řazen vůz Bbdgmee, který byl od 15. 12. 2019 na všech spojích této rychlíkové linky nahrazen vozem BDs (viz série fotek následujících uprostřed videosestřihu). Druhá část celého 4minutového sestřihu se vrací do roku 2017 (kdy byl více než 2měsíční nickolejný provoz v úseku Vlkov - Řikonín) a dokumentuje dvě situace, kdy po trati č. 240 bylo na pravidelných rychlících přepravováno "eso" řady 362. Závěr sestřihu obsahuje sekvence dokumentující tehdy čerstvě opravenou trať mezi Brnem-Maloměřicemi a Kuřimí, mj. pohledem z posledního vozu rychlíku jedoucím s postrkem "zamračené" 749.107 (při napěťové výluce konané o víkendu 6. 2. + 7. 2. 2016). |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2607 Registrován: 8-2010 |
ad David: ...vůz Bbdgmee, který byl od 15. 12. 2019 na všech spojích této rychlíkové linky nahrazen vozem BDs..., což mj. nově znamená snížení původní stanovené rychlosti v TJŘ u rychlíků linky R9 tažených řadou 362 z původních V = 140 km/h na nově stanovených V = 115 km/h v úseku Vlkov u Tišnova - Tišnov z důvodu nedostatku potřebných br. % pro původní V = 140 km/h (= vůz BDs není vybaven na rozdíl od vozu řady Bbdgmee Mg-brzdou) na rozhodném spádu 17 promile. Stejně tak je krapet s podivem, že pro jednotky s naklápěcí skříní byly v inkriminovaném úseku nově po jeho modernizaci osazeny rychlostníky NS o hodnotě V = 145 km/h a V = 160 km/h za situace, kdy pro rozhodný spád 17 promile jsou v tabulce I.10b předpisu ČD V15/I uvedeny v příslušném řádku hodnoty pouze do rychlosti V = 140 km/h, což prakticky limituje Vmax výše zmíněných jednotek v tomto úseku právě na této hodnotě rychlosti (= plánovanou výstavbu ETCS na trati č. 250 v tento moment opomíjím..). PS: Nehodnotím, pouze konstatuji... (Příspěvek byl editován uživatelem Paul_red_adair.) |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 676 Registrován: 6-2019 |
To bude asi tím, že manažerovi infra je nějaký předpis V15/I buřt, ne?
doch liebe keinen von der Eisenbahn
doch liebe keine ausm Tagebau |
Schmitz
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 40 Registrován: 9-2017 |
PRA: Opravdu tam měly 140? Já měl za to, že "béčková" souprava na R9 nemůže podle horních rychlostníků. Takže na tom 2,8 km kousíčku mezi Vlkovem a Níhovem teoreticky 130 km/h a všude jinde je pro klasiku stejně jen 110 km/h. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2579 Registrován: 2-2004 |
do sešiťáku byla zadaná stanovená rychlost 140 od Žďáru po Tišnov, samozřejmě by se to dalo využít jen při soupravě jedoucí na horní rychlostník což rychlíky ani osobní vlaky nesplňovali ani jeden |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 43 Registrován: 11-2017 |
Čejč - Uhřice https://zdopravy.cz/odtajneno-novy-vlastnik-planuje-podel-trati-c ejc-uhrice-zeleznicni-zabavni-park-i-hotel-z-luzkovych-vozu-39858 / |
Malý_bůh
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 22 Registrován: 12-2005 |
Wošotil už někdo ten slavný zelený pruh? By mě celkem zajímalo, jak to vlastně na těch vagonech v reále vypadá |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1771 Registrován: 5-2007 |
Nešotil, ale záběry jsou v ČT včerejších Události z regionů Jižní Morava, v 18:00 hodin. Na Panterech to špatně nevypadá Odkaz na report zde: https://www.ceskatelevize.cz/porady/10122427178-udalosti-v-region ech-brno/320281381990106-udalosti-v-regionech/video/742344 |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 828 Registrován: 10-2007 |
Foto z FB:
www.BRŇÁK.net = vše o historii a vývoji brněnského železničního uzlu
|
Malý_bůh
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 23 Registrován: 12-2005 |
Jarda_krapas + Joe: Díky. Vypadá to, jak druhá třída na vozech SNCF od 70. do 90.let |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2128 Registrován: 7-2003 |
Zeptám se - je to vidět i v této odkazované reportáži : proč je platnost lístku vydaného v 9:20 ohraničena na lhůtu 8:30 - 9:00? |
m04
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 350 Registrován: 11-2013 |
Tomaseq: Průvodčím se asi neaktualizuje POP, pokaždé, když jsem si kupoval lístek ve vlaku, jsem ho dostal se špatným časem začátkem platnosti. Nevím, jestli o tom vůbec průvodčí ví. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2129 Registrován: 7-2003 |
Právě, mám taky takový lístek, tak mě zajímalo, jestli někdo nezná příčinu. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2169 Registrován: 1-2011 |
Jistě, že se o tom ví. Jak o špatném čase a podobných věcech. To by se na to ale kordis nesměl připravovat na poslední chvíli ... Času na nějaké odzkoušení a podobně bylo dost a do poslední chvíle se nevědělo, co vlastně bude .. Tak snad to nebude trvat dlouho a vychytá se to |
Pajzák
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3380 Registrován: 6-2015 |
Pokud je správný čas výdeje, nevidím v tom až takový problém. Ty dvě zastávky nikdo děle jak půl hodiny nejede, a doba platnosti doplatkové jízdenky se dá vyčíst z data výdeje. Že to není v pořádku, nerozporuji, nicméně by tím neměla nikomu vzniknout škoda. |
m04
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 351 Registrován: 11-2013 |
Otázka je, jestli o tom ví třeba revizoři DPMB, nebo vesele rozdávají pokuty za zdánlivě propadlou jízdenku. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1478 Registrován: 8-2010 |
Ve úterý 7.ledna měla Mn do Velkých Opatovic 750 013 s pěknou soupravou: |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1773 Registrován: 5-2007 |
Je to už pár času, někdy na podzim kdy stál u vjezdového do Adamova a končil (postrkem) pomalu v Babicích:-)Jel jsem kolem v osobáku, koukal z okna a nemohl se dočkat konce:-):-) Jen tak dál. (Příspěvek byl editován uživatelem Jarda Krapas.) |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 10231 Registrován: 6-2004 |
DOTAZ: žst. Veselí n/M a žst. ZNOJMO - jaký byl loni a jaký je nyní stav osobních pokladní? Pomohla petice (jak čtu v OBZORu) |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 672 Registrován: 3-2005 |
Prosím hoďte něco perel. Jakou rychlost umí výhybky v žst Modřice až Podivín, v případě zajištěné mimořádné jízdy?? |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 201 Registrován: 5-2010 |
Joe Několik vozů už jezdí... |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 14679 Registrován: 12-2007 |
... a naopak zde náhodně viděná trojice (právě jen tyto 3 soupravy linek S2 a S3 jsem během té chvíle potkal) bez pruhu: |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 14684 Registrován: 12-2007 |
Při koupi jízdenky v jedné z pokladen v rámci JMK jsem si včera vzal jeden oficiální kalendář JMK, který byl ve větším počtu kusů volně k dispozici na "parapetu" oné pokladny. Vzápětí mi pokladní, spolu s vydanou jízdenkou, dala odborářský kalendář. Ze druhého jmenovaného kalendáře vyplývá, že příslušná zájmová organizace nadále uplatňuje názvy, které pozbyly platnosti již k 1. 7. 2018. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 660 Registrován: 7-2017 |
https://www.novinky.cz/ekonomika/clanek/zkusebni-vlak-na-jihu-mor avy-svezl-lidi-dvoustovkou-40309778 Zkušební vlak na jihu Moravy svezl lidi dvoustovkou |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 124 Registrován: 5-2017 |
Vagónů se zelenými pruhy bude dost.... |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 4151 Registrován: 1-2010 |
Polská dvojka, takové jezdí na EC Sobieski a Moravia, nejspíš vyřazena z vlaku pro závadu. U PKPIC mají zelený pruh snad všechny dvojky a ve stanicích, kde EC staví, prodej jízdenek funguje. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 817 Registrován: 11-2004 |
To vyřadili v sobotu z EC103, který díky tomu nabral +35. Prý horké ložisko. Sranda veliká, když v tom zrovna sedíte s kojencem a hromadou zavazadel. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2133 Registrován: 7-2003 |
Byl jsem se zeptat na DPMB jestli ví o tom, že jízdenky IDS kupované u průvodčích ve vlaku mají špatný údaj platnosti jízdenky a revizoři to tolerují. Tak o tom neví a vypadali dost překvapeně, mám to řešit s průvodčím. Nevím, jak by mi mohl průvodčí pomoci jinak než to ručně upravit a to mi revizor nemusí uznat. Tady to Kordis nějak nevychytal |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 5071 Registrován: 7-2003 |
DPMB není Kordis.. To je jiná instituce a budova.
8bity vseho sveta spojte se .
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2134 Registrován: 7-2003 |
Co to je za argument?Je DPMB součástí IDS? Kde má IDS informační kancelář? Podle jejich stránek na Novobranské 18. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2863 Registrován: 2-2005 |
Tomaseq plně chápu tvoje rozhořčení, taky mi nejde do hlavy proč si Kordis dělá svoji infokancelář u jednoho z dopravců v systému, proč je to zrovna DPmB a ne ČD nebo Tourbus. A proč si samotnou jízdenku nereklamoval hned u průvodčího?? |
M_g
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1176 Registrován: 6-2006 |
Tomaseq Na Novobranské má podle jejich stránek informační kancelář DPMB. Kordis sídlí podle jejich stránek na Nových sadech 30 a nic o své informační kanceláři nepíší, jen kontaktní telefon. Non-stop telefon (informace, dotazy, dodržení návazností...): +420 5 4317 4317, volba 1 z jejich stránek |
Pajzák
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3425 Registrován: 6-2015 |
Tomaseq má pravdu, infokancelář k IDSJMK je na Novobranské 18 a na hlavasu. Nicméně bych to asi řešil spíš odesláním mailu s přílohou na info@kordis-jmk.cz (Příspěvek byl editován uživatelem Pajzák.) |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2135 Registrován: 7-2003 |
Ahoj Duši viz diskuze výše, zajímalo mě jestli DPMB o tomto problému ví a jak jsem se dozvěděl tak neví. Průvodčí s tím nic neudělá krom přepsání propiskou - ty bys to jako revizor v tramvaji uznal? Podle průvodčí na to upozorňovali vedení ale doposud se nic nezměnilo. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2136 Registrován: 7-2003 |
M_g ; ale no tak |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2137 Registrován: 7-2003 |
Pokladní v zaintegrovaných stanicích mi nepomůžou bo byly zrušeny k novému GVD... (Příspěvek byl editován uživatelem Tomaseq.) |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 375 Registrován: 8-2010 |
Budoucnost tratě ČEJČ - UHŘICE u Kyjova: ==tomík2238 čp.43-7.1.2020-11:55== Píše se poslední vlak jel 14.10.2006 Dne 27.2.2010 jel zvláštní vlak 851-032-3 Krokodýl + vlek 050 + M240.0113 Singrovka "Vyhlídková jízda jižní Moravou k 9. výročí ŽelPage, a ve spolupráci Klubu přátel kolejových vozidel z Brna ve směru: BRNO hl.n. - Vranovice -Pohořelice -Šakvice -Hustopeče u Brna - Zaječí -Kobylí na Moravě - ČEJČ - Klobouky u Brna - UHŘICE u Kyjova - ČEJČ - Hodonín - Moravský Písek - BRNO hl.n., kde jsem se výletním zvl. vlakem zúčastnil. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 4253 Registrován: 5-2004 |
Ukradeno z FB: |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2864 Registrován: 2-2005 |
David_jaša hm .. a obs*ala to točna :-( |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 636 Registrován: 8-2017 |
jj heršpice, sunuli na točnu, ale jaksi si ji zapoměli otočit |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 314 Registrován: 5-2009 |
Practicus : Ale houby,bylo to jinak.
Requiescat in pace.
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3007 Registrován: 8-2004 |
Pajzák: Na hlavasu už ne. Tam byla v ČD Centru, jenže to bylo zrušeno a pokud vím, tak se s jeho obnovou nepočítá. Tudíž jedinou oficiální informační kanceláří IDS JMK je jen ta Novobranská. Ostatně vyplývá to i z toho obrázku, co sem dal Tomaseq, kde už Kordis také zmiňuje pouze Novobranskou."Tomaseq má pravdu, infokancelář k IDSJMK je na Novobranské 18 a na hlavasu."
Zákaz kouření není žádná sranda
Ares: To nejlepší z Irisbusu |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1813 Registrován: 4-2011 |
DPMB je součástí IDS JMK, nikoliv naopak. To byste si na ty chyby na jízdenkách ve vlaku mohl klidně stěžovat u Psoty nebo ve VYDOSu a ptát se jich, "jestli o tom ví". Čili pokud má problém ČD, stížnost musí jít "výš", ne "doprava/doleva".
Nostalgici by neměli lézt na internet.
Každý svého štěstí strůjcem. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3008 Registrován: 8-2004 |
Pokud by mi řidič Psoty nebo Vydosu odmítl takovou jízdenku uznat, nebo by mi revizor v jejich autobusu dal za takovou jízdenku pokutu, tak bych si také stěžoval u nich. A jak znám Kordis a fungování stížností u něj, tak v případě, že bych si stěžoval u nich, by mi stejně odepsali, abych si stěžoval u dopravce. Takto funguje ten slavný IDS JMK, převáděním viny na ostatní a posíláním nespokojených cestujících od čerta k ďáblu. Že to je špatně nepopírám, jen říkám, že to tak bohužel je.
Zákaz kouření není žádná sranda
Ares: To nejlepší z Irisbusu |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2143 Registrován: 7-2003 |
Focus : máte docela zajímavou dedukci. To, že jsem se na oficiálním místě, které uvádí koordinátor zeptal na něco, co s koordinátorem souvisí, Vy berete automaticky jako to, že jsem si šel stěžovat, a ještě na špatné místo. Myslím, že jsem to docela jasně popsal, v čem je problém a jaké bylo možné řešení - ale bylo by toto řešení uznáno i ostatními v rámci IDS? Takže příště mám udělat co? Co to je "výš"? Zatáhnout za záchranou brzdu, vyhodit průvodčího z vlaku? |
Pajzák
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3447 Registrován: 6-2015 |
Focusi, ti uniklo, že Tomaseq nešel na DP, ale na infocentrum KORDISu, které sídlí na téže adrese. |
Slanour
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 707 Registrován: 6-2008 |
Peno: Asi očividně stejné postupy, jako DPMB. A zjevně stejná pakáž, co vymýšlí nesmysly a posuvají cestování jak v Brně tak celém JMK o hoodně velký krok zpět.
Slaňour
|
m04
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 355 Registrován: 11-2013 |
Blanensko si nejspíš vymrčelo pantery zpátky na S2, posledních několik dnů a týdnů jezdí na Židlochovice už skoro výhradně jen syslografy a staré panťáky. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 116 Registrován: 3-2014 |
m04: nevím, kdo si co vymrčel, ale na S3 jezdím denně a kromě jednoho oběhu, kde místo 650 jezdily 560 nebo sysel jezdí vše jak má. Na 650.005 se minulý týden lepil zelený proužek, tak nejezdil a místo něho ty náhrady, ale už je zpět i se zelenou výzdobou. Minulý týden s tím taky mohla zakývat výluka |
Slanour
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 710 Registrován: 6-2008 |
m0: Kdepák vymrčel, to jenom panteři prostě kapou, tak to zálohují 50leté pantografy..Sysly sou turnusované 2, dáli bůh, můžou jezdit i 3, ale vzhledem k jejich spolehlivosti..A taky je nějaký panter určitě v Šumperku na vývazu..
Slaňour
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 619 Registrován: 2-2011 |
Soulik: Týden se lepil proužek? To jako vážně?"Na 650.005 se minulý týden lepil zelený proužek, tak nejezdil a místo něho ty náhrady," |