Diskuse » Železnice » Tratě kolem Brna | « předcházející | další » |
Tratě kolem Brnadolů |
hledání | obrázky (odtud | na mapě) | strom | 3 hod. | 1 den | týden | vzhled | nápověda odhlášení | přihlášení | úprava profilu | registrace | seznam uživatelů | moderátoři |
autor | příspěvek |
---|---|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 4951 Registrován: 12-2020 |
Pajzák: Pro jednoho člověka to ovšem byl hlavně úplný ekonomický (a de facto i ekologický) nesmysl. Vy máte nějaká relevantní čísla o využití čekárny, že víte, že to bylo pro jednoho člověka? A z ekologických důvodů bychom mohli taky přestat topit v dopravních prostředcích, kde je méně než 5 lidí nebo třeba v restauracích, kde je málo lidí. To je tedy potom taky neekologické ![]() |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 5582 Registrován: 6-2019 ![]() |
Vůbec nejlevnější je žádnou dráhu neprovozovat. Nemusíte řešit obtížné cestující, hmyz, ani tupé zaměstnance. Sice pak budete mít úplné hovno, ale o to asi jde.
Opravdu jsi byl jen tam, kam jsi došel pěšky (Goethe)
|
Pajzák
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 9052 Registrován: 6-2015 ![]() |
J.M.: |
Slanour
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 859 Registrován: 6-2008 |
Fany: A já zas nějak nechápu, kde ste přišli na to, že byla čekárna vytápěná, když tam ani žádné prostředky pro vytápění místnosti nejsou ![]()
Slaňour
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 4955 Registrován: 12-2020 |
Takže vlastně žádné neekonomické vytápění nebylo, naopak Fanyho známý to tam vytápěl svým dechem dráze zdarma![]() |
Pajzák
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 9057 Registrován: 6-2015 ![]() |
Jsi si jist, že dechem? Aby pak nemusel platit emisní povolenky.![]() |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 4957 Registrován: 12-2020 |
To co pravděpodobně myslíte je taky bio![]() |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 14861 Registrován: 6-2004 |
Zdá se, že z mého nevinného příspěvku se zde stává never-ending-story... zajímavé :-) Ač nerad, musím reagovat: Myslím, že mi říkal, že je/byla vytápěná z vedlejší místnosti v rámci obytné části domu (jak jsem tady již psal prve)
https://www.youtube.com/user/FanyCz
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 14862 Registrován: 6-2004 |
https://www.vlakemjednoduse.cz/hodnoceni-nadrazi/rozsochy/
https://www.youtube.com/user/FanyCz
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1786 Registrován: 2-2005 ![]() |
Zdravím všechny předešlé pisatele, je čas reagovat určitými fakty, aby se tato kuriózní diskuze ukončila. Po 14 letech nejistého nájemního bydlení (jednoleté smlouvy) a neutuchajícího pečování o svěřený majetek a po 10 letech nepopsatelné snahy o koupi nádražní budovy v Rozsochách se mi to v prosinci 2024 konečně podařilo. Místní čekárna byla už řadu let využívána pouze tím jedním "jiným" člověkem, který si tam breptil každé ráno už v době, kdy fíra jeho vlaku sotva vstává na šichtu. Paradoxní je to, že ho skoro denně vídám a na nic se mne za 1,5 měsíce nezeptal - zřejmě má svého mluvčího. Legislativa preferuje prodej celého objektu a na stanovená místa se zřizují věcná břemena. Prostor před čekárnou plně vyhovuje požadavkům na krytí před povětrnostními vlivy a čekárna jako taková se stala již dávno pro SŽ zbytnou záležitostí. Stejně tak, jako vedle se nacházející budova suchých záchodků, které jsem mimochodem zachránil před demolicí. Budu tedy velmi rád, když Fany a jeho "jiný" kamarád pochopí situaci a s případnými dotazy se již obrátí přímo na mě. A pro upřesnění, čekárna je desítky let vymrzlá, velká kamna zmizela někdy v osmdesátých letech, kdy ještě v Rozsochách do každého vlaku nastupovaly desítky cestujících a čekárna tak měla komu sloužit. Prodej celého objektu včetně čekárny byl taktéž podmínkou prodeje. Děkuji za pochopení a pěkný den všem, Miloš Stloukal. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 6076 Registrován: 5-2002 ![]() |
Belinea: Tedy gratuluji, že se od SŽ podařilo budovu koupit ![]() |
Pajzák
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 9074 Registrován: 6-2015 ![]() |
Tohle teď se třemi vozy (2 oranžové unimobuňky (?) a jeden s kdovíčím) dojelo do Vyškova a chystá se na odjezd směr Nezamyslice. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3 Registrován: 9-2014 |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 80 Registrován: 10-2022 |
Pěkný. ![]() |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 4 Registrován: 9-2014 |
![]() "FrankieCZ: " "Pěkný. ![]() Co říkal vrátný, tak celkem pravidelně jezdí ta teplárenská 710, která je v areálu docela často k vidění na dvoře, byť poslední dobou ji odstavují dál od brány. K ní mám jen tyhle (mizerné) dokumentační fotky z mobilu z 31.1.2022. A jako bonus záloha (731), která přebírala zátěž z vlečky. |
Vlarsky
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 172 Registrován: 2-2023 |
Já jsem od 23.12.2022 nezaznamenal žádnou obsluhu. odkaz Kromě vyvážení skříňáku na festival. Pokud někdo zaznamenal jiný pohyb na vlečce, tyto informace uvítám. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 5 Registrován: 9-2014 |
![]() "Já jsem od 23.12.2022 nezaznamenal žádnou obsluhu. odkaz Kromě vyvážení skříňáku na festival. Pokud někdo zaznamenal jiný pohyb na vlečce, tyto informace uvítám." Taky se mi ta informace, že by měla pravidelně jezdit ta cisterna, kterou tam mají, nezdála, ale jak jsem nakoupil, tak prodávám. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 387 Registrován: 5-2016 ![]() |
Cisterna skutečně pravidelně jezdila (samozřejmě ne ta, jenž je v areálu s Taesem ![]() (Příspěvek byl editován uživatelem lokomotivy_bardotky.) |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 8 Registrován: 7-2024 |
Zdravím, neměl by někdo fotky jak vypadali stanice Vranovice a Žabčice před rekonstrukcí tratě v 90.letech? Předem děkuji za odpověď |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 758 Registrován: 7-2017 |
Žabčice byly někdy stanicí? |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1592 Registrován: 8-2006 ![]() |
Třeba myslel Rajhrad...![]() |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2336 Registrován: 3-2013 |
Ten by tu byl. |
Pajzák
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 9146 Registrován: 6-2015 ![]() |
Ty jo, to se ani nechce věřit. ![]() |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 16674 Registrován: 12-2009 |
http://www.dnoviny.cz/infrastruktura/sprava-zeleznic-hleda-zhotov itele-dalsi-casti-moravske-rychlotrati |
Racek
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1888 Registrován: 5-2004 ![]() |
Takže Ausbaustrecke se česky řekne rychlotrať? |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 32754 Registrován: 5-2002 ![]() |
Racek: česky nebo novinářsky...?
Zakažte tužky! Zanechávají uhlíkovou stopu...!
|
Racek
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1889 Registrován: 5-2004 ![]() |
Hajnej: myslím ten jazyk, kterým se šprechtí tady v okolí, ve škole jsme tomu říkali čeština. Ale je fakt, že to bylo v minulém století (a jak říkal starý Zimmerman, časy se mění) ![]() |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 32756 Registrován: 5-2002 ![]() |
Upřímně: rychlotrať je paskvil bez ohledu na to, jestli té ABS významově odpovídá nebo neodpovídá. Vždycky se mi v podobných případech vybaví Havlíček (ten z Borové) a jeden jeho epigram s podtitulem Monolog velikého muže před vynalezením nového pravopisu: Není nad původnost každý po ní touží lidi chodí přes most to já půjdu louží
Zakažte tužky! Zanechávají uhlíkovou stopu...!
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 7097 Registrován: 12-2004 |
Holubice zatím propadák, včetně linky 720. |