Diskuse » Archiv 2020 » Železnice » Prototypy, obrněné vlaky a jiné unikáty na kolejích | předcházející | další |
Prototypy, obrněné vlaky a jiné unikáty na kolejíchdolů |
diskuse | posl. autor | příspěvků | stran | posl. příspěvek | |
---|---|---|---|---|---|
Archivy starších příspěvků
|
|
||||
Archiv diskuse Prototypy, obrněné vlaky a jiné ... do 06. 03. 2020 | zeuke | 60 | 1 | 06-03-20 18:32 | |
Archiv diskuse Prototypy, obrněné vlaky a jiné ... do 04. 06. 2020 | E499001 | 60 | 1 | 04-06-20 18:47 | |
Archiv diskuse Prototypy, obrněné vlaky a jiné ... do 24. 09. 2020 | Pafko | 60 | 1 | 24-09-20 22:36 |
autor | příspěvek |
---|---|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2347 Registrován: 11-2012 |
Tož to si dnes jedu do Moditu ve víře, že seženu součástku do auta a on tam na mě čumí Asynchron: Foto silně mobilem, pokud si ho chcete prohlédnout, tak z Tovačovské ulice vjedete do Moditu a koukáte doprava.
Její veličenstvo princezna Ája II. při výuce hraní na klávesy.
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 209 Registrován: 5-2006 |
Asynchron v Nymburku městě. Ale kdy to bylo už nevím. Možná někdo prozradí. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 7057 Registrován: 9-2011 |
To byla nějaká výstava, za zubačkou vykukuje Kyklop.
Všichni jste volové. Servít
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2438 Registrován: 7-2002 |
Tak to už je asi fakt hodně dávno - brejláč na fotce je 750.013. Tedy +- rok 1995? Edit: dle fotky 013 na mambovejch stránkách by se mohlo jednat o výstavu konanou 12.9.1993... http://mamba754.wz.cz/753/013/013.html#loko (Příspěvek byl editován uživatelem Fantomasdc.)
Gyllene Tider - Moderna Tider
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 7061 Registrován: 9-2011 |
brejláč na fotce je 750.013. To jste číslo vyluštil z té fotky? Ten byl myslím jeden čas (okolo 1998) chomutovský.
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2440 Registrován: 7-2002 |
Jj, dvouočko a úzkej proužek na čele Tím byla 013 tehdá v těchhle končinách snadno identifikovatelná V druhý půli devadesátek pak šupajdila do Chomutova...
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 7063 Registrován: 9-2011 |
Já už se lek', že máte tak bystrý voči
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2441 Registrován: 7-2002 |
tak to opravdu nemám A příště klidně tykat (aneb nejsem ničí šéf, ani policajt)...
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 918 Registrován: 11-2006 |
Ano, ano, 013 10.9.93 pod střechou: |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 5207 Registrován: 5-2002 |
Fantomasdc: "Dle fotky 013 na mambovejch stránkách by se mohlo jednat o výstavu konanou 12.9.1993... " To bude ono, výstava ke 120. výročí Nymburk - Lysá - Praha. Asynchrona nemám, jen Adélu, tam zase vykukuje 110.003: |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1392 Registrován: 5-2009 |
Právě jsem na trainpix objevil měsíc starou fotku ČME5 - je v dezolátním stavu, ale zřejmě stále existuje.
Suzuki Swift Sedan 1.6 16V (1994)
Čtu v poslední době tak strašné věci o kouření, že jsem se tedy rozhodl přestat číst. (W. Churchill) |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 210 Registrován: 5-2006 |
Dík za upřesnění akce Nymburk. Tak ještě něco přidám. |
Bilbo
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 231 Registrován: 5-2012 |
zkoušky motorů Slovenské strely https://www.youtube.com/watch?v=sL9KntzOs3Y |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 119 Registrován: 4-2019 |
ad Slovenská strela: Je už vlastně známo datum, kdy by se měla vrátit do Kopřivnice? Nebo pořád nic... |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3846 Registrován: 11-2007 |
Mám dotaz - byla Rakušanka T 426.0004 fyzicky přečíslovaná na 715 004? Díky |
Tajemný_em
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 4123 Registrován: 5-2002 |
Na kabině to stříklé bylo. Tabulky měla kryšpínovské.
"Nepochválím-li se sám, nikdo to za mne neudělá." Jára da Cimrman
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 331 Registrován: 12-2017 |
Honza: To bude ono, výstava ke 120. výročí Nymburk - Lysá - Praha. Asynchrona nemám, jen Adélu Já sice nemám Adélu, ale našel jsem asynchrona na starší fotce z roku 1993. Žil jsem v domnění, že se jedná o výstavu ke 120 výročí Numburk-Praha a fotka by měla být z Nymburka, ale mám pochybnosti. Když tak někdo opraví/upřesní. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3857 Registrován: 6-2007 |
bandita: Tohle vypadá jako v Přerově v depu |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 332 Registrován: 12-2017 |
Vojtag: v tom případě je záhadou kdo to fotil a jak se ke mně fotky dostaly, každopádně díky za upřesnění. (Příspěvek byl editován uživatelem bandita.) |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 263 Registrován: 2-2010 |
bandita: Přerov
Instagram: #railphotoeu
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 919 Registrován: 11-2006 |
Je to Přerov v září 91. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 333 Registrován: 12-2017 |
Libas: ok jasné je to tak, Přerov. Mitas24: a nevíte co to bylo za akci? |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 920 Registrován: 11-2006 |
:-) fakt už si nepamatuji, ale bylo to velké včetně parních lokomotiv... |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 5219 Registrován: 5-2002 |
150 let Severní dráhy císaře Ferdinanda. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2365 Registrován: 11-2012 |
Tak to jsem tam zaručeně musel být jako pětileté děcko, sice ferblové karty s motivy železnice a 150 let severní dráhy jsem doma již nenašel, ale pamatuju, že byly koupené přímo tam.
Její veličenstvo princezna Ája II. při výuce hraní na klávesy.
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 921 Registrován: 11-2006 |
Byla tam i 718.501: |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 922 Registrován: 11-2006 |
A také 731.001: |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 4894 Registrován: 5-2002 |
WWW stránky O prototypech a lokomotivních unikátech na kolejích v ČR a SR oznamují aktualizaci! V rámci 94. aktualizace, byla byla na web přidána nová sekce o u nás trošku nedoceněných, ale jinak (v zahraničí) uznávaných, spolehlivých a stále dost rozšířených lokomotivách FAUR typu LDH 125 (748.5). Na téměř stovce snímků se ohlédneme za jejich působením v Československu, ale přiblížíme si i jejich všední provoz v zahraničí. K tomu Vás čeká zcela nový text s řadou u nás dosud nepublikovaných informací a statistika s přehledem dosud známých údajů k lokomotivám dodaným do Československa. Na tomto přehledu je ale stále ještě co doplňovat a v tomto ohledu bychom se chtěli obrátit na Vás s prosbou o pomoc - pokud víte nějaké informace, které se nám doposud nepodařilo do této sekce o FAURech vypátrat (tj. nejsou v textu ani statistice), dejte nám, prosím, vědět. Snad se nám společně podaří dostat alespoň statistiku do stavu co nejvíce se blížícímu kompletnímu stavu, nebo třeba najít odpověď na některou z následujících otázek: 1) Které konkrétní lokomotivy jezdily na vlečkách podniků Vihorlat Snina, Nové Sedlo u Lokte, Uranové doly Příbram, MCHZ Ostrava Hrušov, Bukóza Vranov nad Ťoplou a Pozemní stavby Bratislava? Existuje k nim foto? 2) Má někdo vyfotografovanou lokomotivu LDH 125, vystavenou v roce 1978 na MSV v Brně (neznáme číslo)? 3) Byly původně všechny do ČSSR přivezené stroje LDH 125 osazeny tabulkami s označením? 4) Jsou známy podrobnosti k údajnému zájmu o tyto lokomotivy ze strany ČSD? Jinak ještě do konce roku 2020 bychom chtěli na web udělat menší aktualizaci sekce o "odklizovkách" ŠKODA 17E a pustit se do nové sekce o FAURech typů LDH 45 a LDH 70 - zvláště k nim Vás tedy MOC prosíme o Vaše snímky i poznatky 😉 Tedy neváhejte a běžte nám to na www.prototypy.cz zkontrolovat [wink]
www.prototypy.cz - Stránky, které vytváříte Vy všichni!
UPOZORNĚNÍ: Pokud najdete na stránkách O prototypech chybu, opravdu nepomůže, když budete po diskuzích šířit, že Kolmačka má toto a tamto špatně. Pomoci může jedině to, když mi napíšete CO je špatně a JAK je to správně... |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 4898 Registrován: 5-2002 |
"Pramáti Bangle" 744.501 dnes nocuje v Kolíně!
UPOZORNĚNÍ: Pokud najdete na stránkách O prototypech chybu, opravdu nepomůže, když budete po diskuzích šířit, že Kolmačka má toto a tamto špatně. Pomoci může jedině to, když mi napíšete CO je špatně a JAK je to správně... |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2650 Registrován: 9-2009 |
(Příspěvek byl editován uživatelem Kuřil_p.) |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 4899 Registrován: 5-2002 |
V posledních dvou dnech mi několik z Vás psalo, co se děje se stránkami www.prototypy.cz, že nějak nefungují. Bohužel je to tak, vyskytla se menší potíž při změně konfigurace sítě, do které je hulínský server s Prototypy.cz zapojen (prostě změnu trošku "nerozdýchal"). Ale prosím vydržte, stránky by měly opět běžet od zítřka, max. pozítřka
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 313 Registrován: 4-2019 |
835 001-9 před odjezdem do Maďarska, Brno dn 23.5.2007 |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1396 Registrován: 5-2009 |
stránky by měly opět běžet od zítřka, max. pozítřka A pořád nic, ach jo
Suzuki Swift Sedan 1.6 16V (1994)
Čtu v poslední době tak strašné věci o kouření, že jsem se tedy rozhodl přestat číst. (W. Churchill) |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 9536 Registrován: 6-2006 |
Jeden červený FAUR stál včera v Kolíně, možná tam stále je |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 7 Registrován: 11-2020 |
Pohlednice Drótová dráha na Tarajke |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 4906 Registrován: 5-2002 |
Všem příznivcům našeho webu www.prototypy.cz hlásím, že HW problém na serveru je trošku závažnějšího rázu, než se předpokládalo a jeho odstranění (a tím i zprovoznění stránek) ještě nějaký čas potrvá Nicméně pokud potřebujete na stránkách najít nějaké konkrétní informace, můžete využít ozrcadlení stránek na Webarchivu Národní knihovny. Děkujeme za pochopení
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2656 Registrován: 9-2009 |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1636 Registrován: 8-2006 |
Kuřil - to je v Hulíně, nebo Plzenci? A kdypak to bylo foceno? Díky za upřesnění.
Zachrochtám, zavrčím, zahalím se do oblaku dýmu a zmizím jako červený sršeň! www.pshzd.cz
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2659 Registrován: 9-2009 |
Motoráček: Starý Plzenec dne 10. října 2004. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 27 Registrován: 12-2014 |
Zdravim, již nějakou dobu mi nefungují stránky prototypy.cz, je to problém na mé straně nebo se něco děje se stránkami ? Děkuji. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 13503 Registrován: 4-2003 |
Kvadratura.Zeny O 4 patra nahoře je k tomu nějaký doprovodný text .... (Příspěvek byl editován uživatelem jnd.) |
Bilbo
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 245 Registrován: 5-2012 |
Slovenská Strela v poruše https://www.youtube.com/watch?v=gGV2g_hcWdQ |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 240 Registrován: 1-2012 |
Obzvlášť ta diskuse pod videem stojí za to ....
Nikdy jsem nepochopil rozpad Československa, nikdy jsem nepochopil prodej českých MiGů-29 a nikdy nepochopím konec Sergejů a Bardotek v Česku!
|
Statistik
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 6789 Registrován: 6-2004 |
Obzvlášť ta diskuse pod videem stojí za to To teda. Tam je v poruše hodně mozků. A obávám se, že na rozdíl od té závady na Strele, v případě těch komentujících je ta porucha neodstranitelná. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 121 Registrován: 10-2020 |
Tak nevím - nebyla Strela předchůdcem Honeckerů? Dle toho textu tam bylo málo místa - pro nohy? Jak daleko od sebe měla sedačky? U Honeckera to je asi 40 cm. V každém případě to u ní vypadá na moderní trend: nacpat do vozidla co nejvíc sedaček, bez ohledu na pohodlí cestujících..... |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2675 Registrován: 9-2009 |
csik: Nedávno jsem na K-report vkládal příspěvek o nepohodlnosti sedadel u vozů řady M 290.0. Bylo to zmíněno při kolaudaci těchto vozů. Úpravu sedadel např. u vozu M 290.001 provedl závod Ringhoffer-Tatra v Kopřivnici v srpnu 1937. Ty vzdálenosti byly různé. Čelní hrana sedadla tvořila tři oblouky, takže u sedadel naproti sobě se uvádějí tři vzdálenosti, např. 505/475/505 mm, další sedadla 470/450/474 mm, atd. atd. (Příspěvek byl editován uživatelem Kuřil_p.) |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 124 Registrován: 10-2020 |
Kuřil_p – děkuji za info o těch rozměrech u sedaček, i ten příspěvek, už jsem ho našel. Trochu víc to tedy je, než má Honecker, ale do pohodlnosti půl století starých Baimů/Bmnp to má daleko, tam to hádám asi na 600 mm.....ale kam se hrabe na „Bai“ MÁV z EC, tam si člověk nemůže dát nohy na protější sedačku, protože je děsně daleko.....ještě víc, než měl bývalý Aam po reko na 2. tř....a podobně to je i v bývalém ABa ÖBB, v bývalé 1.tř, co na podzim jezdil na NJ237 Wien-Venezia. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2676 Registrován: 9-2009 |
csik: Tak zase byl cestující tou Slovenskou strelou relativně rychle v Bratislavě. Píšou, že způsob úpravy sedadel u vozu M 290.001 bude týž, jak provedeno u vozu M 290.002 s tím rozdílem, že lenochy v místě kříže cestujících budou zvýšeny o 3 cm. Úprava sedadel bude provedena za zvlášť sjednanou částku. I když nátěr vozu M 290.001 nevykazoval při kolaudaci takového rozpraskání, jako u vozu M 290.002, měl být vyspraven a celý vůz i se střechou přestříkán. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 130 Registrován: 10-2020 |
Kuřil_p – skutečně mají pravdu ti, co píší, že Strela svou koncepcí předběhla dobu. Ona asi jako jediná z těch 30.let odpovídá trendu té dnešní doby, co nevíc osob na tunu váhy vozidla. Nejen málo místa pro nohy, ale i pro zavazadla. S tou rychlostí souhlas - Praha-Č.Třebová v obou směrech za 1:59 – naplánováno na papíře, zda tomu tak bylo i ve skutečnosti? |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2677 Registrován: 9-2009 |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2717 Registrován: 1-2006 |
Přeji Vám všem pohodové a klidné Vánoce a hodně zdraví, štěstí, pohody a úspěchů v roce 2021. |