Diskuse » Autobusy a trolejbusy » Autobusy v Brně | « předcházející | další » |
Autobusy v Brnědolů |
hledání | obrázky (odtud | na mapě) | strom | 3 hod. | 1 den | týden | vzhled | nápověda odhlášení | přihlášení | úprava profilu | registrace | seznam uživatelů | moderátoři |
autor | příspěvek |
---|---|
Pajzák
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 6557 Registrován: 6-2015 ![]() |
A proč by nemohl na negarantu jet NP vůz? |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 158 Registrován: 5-2018 |
Páteční ráno bylo pro řidiče i pasažéry docela pestré... |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 5618 Registrován: 9-2007 ![]() |
Jak si vyložit několik odstavených Urbanwayů 18M CNG a 12M (naftových) u DPMB na Seznamu autobusů? Tmavě šedý stav znamená odstaven dlouhodobě/definitivně a teda doufám, že pár let staré autobusy už nestojí "defitivně"... nicméně většinou jsem postřehl, že autobusy v podobném stavu byly světle šedé, tedy "dočasně odstaven", proto ve mně tmavě šedá evokuje, že autobus už nevyjede, ale to snad u ne víc jak pět let starých kloubových Urbanwayů snad nehrozí...? |
B01
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 870 Registrován: 5-2006 ![]() |
Pajzák: To nikdo netvrdí. Jezdí to i teď o prázdninách 04002. Jestli je to garant, nebo negarant, to nevím, ale teď o prázdninách zatím vždy NP vůz. |
Pajzák
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 6578 Registrován: 6-2015 ![]() |
Garant. Je to stejný kurz jako ve školních dnech. |
VH
|
|
Neregistrovaný host |
V poslední době jsem zaznamenal, že 2380 snad musí mít nějak polámaný retardér. Není třeba na 50 takové sjíždění kopců v Kohoutovicích jenom na klasickou brzdu skoro až nebezpečné? |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1400 Registrován: 8-2004 ![]() |
Tak ještě je tam motorovka. A u automatu spíš intardér, ale pokud nefunguje, je to ještě horší než u manuálu. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3230 Registrován: 4-2005 ![]() |
Koukal jsem na vášnivé diskuze na BMHD ve věci 050/03, ano je to dle JŘ o víkendu a svátky opravdu nízkopodlažní kurz resp. v JŘ je to tak uvedeno. Ale pokud řešíme opravdu takové problémy, jestli někde jede karosa místo něčeho jiného, tak se na mě nezlobte, ale opravdu se máme dobře, když řešíme takové kraviny. Máme t.č 6 posledních provozních karos konec se blíží, budete mít radost.
1982 - 2022 40 let trolejbusů 14 Tr v Brně
|
VH
|
|
Neregistrovaný host |
Přesně tak, z obecného pohledu v kontextu nakupování ojetin T6 z Prahy je tohle bouře ve sklenici vody. Ale je pravda, že zrovna na linkách ke špitálu (40 a 50) není nasazování těchto vozů zrovna nejvhodnější, o garantovaném kurzu ani nemluvím. Klidně bych pro ty zbývající B961E vyčlenil víc kurzů na noc, zejména ve Slatině místo těch plynových slimáků by to možná i šoféři ocenili a koneckonců v těchto chladných nocích se i cestující ohřejí mnohem víc jak ve starých Solarisech nebo právě plynových Urbanech. |
VH
|
|
Neregistrovaný host |
Dneska "perfektně zvládnutá" doprava do Líšně na silvestrovský pochod. Pod pojmem "posílení linky 55" se skrývalo vypravení 50014 ihned za pravidelným spojem v 8:12 z Židenic. Jaký byl výsledek? Sólo Urban dojel na konečnou obsazený tak, že by to relativně v klidu zvládla snad i Dekstra. Za ním jedoucí kloubový Solaris pochopitelně zcela prázdný bez jediného cestujícího vzbuzoval podobný dojem, jako když se jde na mouchu s kanónem ![]() |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3231 Registrován: 4-2005 ![]() |
VH: ještě k těm karosám na 50 (a taky 40). Jasně, úplně košer to není, ale běžný cestující to prostě neřeší. Na druhou stranu, když jich jezdí skoro více o víkendu než v PD, tak uznávám, že to logické příliš není.
|
B01
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 871 Registrován: 5-2006 ![]() |
Záleží, co je cílem. Pokud je cílem co nejméně vypravovat plynové vozy, pak je to naopak velmi logické. Otázka je, jestli je to ten správný cíl, pokud mezi nafťáky vypravujem i vysoké podlahy, zatímco NP stojí v garáži. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3239 Registrován: 4-2005 ![]() |
Nějaké to retro:
|
Miloš H.
|
|
Neregistrovaný host |
V únoru má být dokončeno Mendlovo náměstí. Kde je vlastně plánovaná konečná 44? Doufám, že to nemá zůstat na autobusáku. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 70 Registrován: 7-2019 |
Dobrý den, sháním hlášení pro linky 55,58 a 78. Nemáte někdo náhodou? Díky |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 285 Registrován: 7-2012 |
A pamatujete na tohle? |
Pajzák
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 6753 Registrován: 6-2015 ![]() |
Existuje něco, co bys neměl v archivu? ![]() |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1346 Registrován: 8-2006 ![]() |
Sady osvobození?![]() |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1402 Registrován: 10-2012 |
Jiří Heráček: tak to je bomba, moc pěkný a díky za to, že se dělíte o své fotky s námi, co jsme tyto vozy bohužel nezažili. Dík.M.
www.modelytramvaji.cz můj web o modelech MHD ve velikosti HO, TT a N
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1670 Registrován: 3-2013 |
Já se jako malý jednou svezl! A je to spíš náměstí Rudé armády, pohled do Rooseveltovy. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1347 Registrován: 8-2006 ![]() |
Budeš mít nejspíš pravdu, za stromy plac před Janáčkovým divadlem...![]() |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 9844 Registrován: 9-2004 ![]() |
Mě fascinuje, když koukám na ty dneska už historický fotky, jak bylo všude nádherně zeleno, vzrostlý stromy...Když si třeba vzpomenu na Komenského náměstí před reko, prostor u Hlavního nádraží, ale i na Svoboďák, dneska je z těch holých ploch bez zeleně docela smutno. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1349 Registrován: 8-2006 ![]() |
Já spíš ještě přemýšlím, k čemu tam tehdy stála ta budka u silnice, ale nebýval tam tehdy někdo z dispečinku pro noční rozjezdy autobusů od Janáčkova divadla? Na obsluhu těch dvou vexlů to nebylo, tam byla klasická volba na troleji. Už je to pravda pár let...![]() |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 286 Registrován: 7-2012 |
Já jsem jenom fotil, co jsem viděl kolem sebe |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3280 Registrován: 4-2005 ![]() |
Předminulý víkend 3/55:
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 141 Registrován: 12-2007 |
Chudák bus Už nám dělají celovozovku i na naftový Urbany. Ta barva je oranžová ale jak to říct slušně,ehm, taková nevýrazná. Jarní sluníčko z ní dělá růžovou. Ale to už tady taky bylo, tuším reklama na oplatky Manner. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 5815 Registrován: 5-2002 ![]() |
Kdo si dal tu práci a udělal z 2315 takovou parádní leštěnku ![]() |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1954 Registrován: 4-2011 ![]() |
Dobrý den, takový zvědavý dotaz: když se na jaře, na podzim a v zimě v celou hodinu hlásí přesný čas a teplota, aby řidiči věděli, že *musí* topit, platí něco podobného v létě (nebo ve vedrech obecně)? Jel jsem ve čtvrtek během hodiny třemi busy té samé linky a jen v jednom jela klima a dva měly otevřená okna. Tak by mi přišlo divné, aby v zimě měli řidiči nařízeno topit od určitých teplot a v létě bylo při třicítkách jen na uvážení, jestli to už je na klimu, nebo stačí průvan okny. Varianta nefunkční klimy v těch vozech mě napadla, ale byla by to tedy hodně velká náhoda, když to jsou skoro nové vozy. Je mimochodem zajímavé, že v zimě jsou lidi oblečení "na ven" a ve voze bude skoro jistě tepleji, a stejně se vozy při nefunkčním topení spíše odstaví, než když v létě nefunguje klima, lidi jsou oblečení "na venkovních 33", ale ve voze je přes 40. Ale ze zimy ještě nikdo nezkolaboval (hlavně, jak říkám, když se v zimě lidi oblíkají na venkovní podmínky). Já vím, že je to takový evergreen ![]()
Nostalgici by neměli lézt na internet.
Každý svého štěstí strůjcem. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1412 Registrován: 10-2012 |
Focus1976: nařízení je a dostávají ho všichni, otázkou spíš je kondice klimatizací a těch strojů na kterých jsou umístěny, je to pořád dokola. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 5823 Registrován: 5-2002 ![]() |
Autubusová rozlučka minulou neděli: Ještě tam měla kroužit 2381, ale na stíhání to chtělo aspoň dvě kola navíc. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 142 Registrován: 12-2007 |
Focus: Pořád tu ještě máme,(a dál budeme mít) dost vozů co klimu nemají, takže "odstavit" vůz co jede ale neklimuje když jinde jezdí vozy bez klimy není asi na pořadu dne. Moc se o tom nemluví ale třeba na Slatině jsme rádi že vůz vůbec jede, odstavených je jaksi větší množství,dokonce mají za předním sklem i papírové "cedule" s nápisem mimo provoz a důvodem proč,aby se nikdo pořád neptal 😄 |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1043 Registrován: 11-2007 |
![]() "Jel jsem ve čtvrtek během hodiny třemi busy té samé linky a jen v jednom jela klima a dva měly otevřená okna. " |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1309 Registrován: 7-2017 |
Je možné, že jsem to tady už ukazoval, snad to nebude vadit. Tak několik Ikarusů z let 1999 / 2000. |
Pajzák
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 7328 Registrován: 6-2015 ![]() |
No vidíš, a prý nic. ![]() ![]() |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1310 Registrován: 7-2017 |
Tak tedy sem dám ten zbytek. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2575 Registrován: 5-2007 ![]() |
Dovolím si jen dvě náhodné mobilové momentky ( mají se mnou cosik společného) ![]() |