Diskuse » Autobusy a trolejbusy » Městské autobusy a trolejbusy zahraničních výrobců | « předcházející | další » |
Městské autobusy a trolejbusy zahraničních výrobcůdolů |
hledání | obrázky (odtud | na mapě) | strom | 3 hod. | 1 den | týden | vzhled | nápověda odhlášení | přihlášení | úprava profilu | registrace | seznam uživatelů | moderátoři |
diskuse | posl. autor | příspěvků | stran | posl. příspěvek | ||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Archivy starších příspěvků
|
|
|||||||||
Předchozí roky: 2020 | 2019 | 2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | 2006 | ||||||||||
Archiv diskuse Městské autobusy a trolejbusy zahraničních výrobců do 21. 3. 2022 | Petr_k | 60 | 1 | 21. 3. 2022 20:00 |
autor | příspěvek |
---|---|
Petr_k
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 13474 Registrován: 4-2003 |
Zkušenosti s ikarusy očividně vyprchaly... Tohle se zametlo pod koberec a už delší dobu to tam dělá pěknou bouli. Upozorňovalo se na to, že OBA vleky VanHoolu zde vybočují (a to zejména kvůli zúženým jízdním pruhům), tudíž minimálně mělo být na jeho zádi textové upozornění. Následně testovaný 21m mergl toto upozornění obdržel (ale to zejména proto, že v případě nehody i s minimálním částečným zaviněním by propadla kauce 50k€). Nakonec byla dána spoluvina, řidič autobusu nesprávný styl jízdy a řidič náklaďáku nepřizpůsobení stylu jízdy provozu, a dál se situace okolo vjezdu na Veleslavín ignorovala. Mezitím tam bylo několik dalších nehod tohoto typu s kb vozy standardní tlačné konstrukce, jen bez medializace. (Příspěvek byl editován uživatelem Petr_k.) Největší pí***iny na světě nepocházejí z konspirace, ale z do nebe volající pitomosti aktérů. (Jan Šatava) |
Lc_736__c_954
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 6666 Registrován: 6-2006 |
Tříosa tam zatím kupodivu nebourala, že? |
-OndraS
|
|
Neregistrovaný host |
Zlatý dvaadvacítky s rozpůlenýma dveřma a osou kloubu tak akorát daleko za střední nápravou. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1300 Registrován: 10-2012 |
No ale já jsem mluvil o tom Solarisu 24, tento Van Hool AGG300 má uplně jiné rozložení náprav a zde skutečně zadek vybočuje jak hrom, uplně stejně i ty nový Exqui.City24 je to na všech videích vidět, ten druhý kloub se ohybá o hodně méně než první. Toto u toho Solarisu vůbec nepozoruju.
www.modelytramvaji.cz můj web o modelech MHD ve velikosti HO, TT a N
|
xx_xx
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 388 Registrován: 9-2011 |
Petr_k: No a jaký speciální styl jízdy měl volit řidič autobusu, aby mu nevybočila? Podle záběru na přední kolo točil volantem postupně..."Nakonec byla dána spoluvina, řidič autobusu nesprávný styl jízdy a řidič náklaďáku nepřizpůsobení stylu jízdy provozu..." |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 101 Registrován: 2-2018 |
Kamioňáky nijak zvlášť v oblibě nemám, ale jako sorry - oni mají běžně ve výbavě kabiny věšteckou kouli? - jednak když vidíte před sebou akorát autobusu, jak máte vědět, že to je 2 kloub a ještě tak debilní konstrukce? - jak měl vědět, že po odbočení z 2proudovky bude pokračovat v odbočení o 180°? Za mě jednoznačně vina řidiče autobusu a místního značení / provedení křižovatky. Pokud ví, že mu to takhle vybočuje, tak si má před tím odbočením nadjet (aspoň částečně) do levého pruhu, aby dal jasně najevo, jak velký prostor k takovému manévru potřebuje. O tom, že při tak šílených prostorových parametrech křižovatky/terminálu neměl vůbec nikdo jízdu 24m autobusů povolit, snad netřeba ani diskutovat... |
Petr_k
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 13475 Registrován: 4-2003 |
Lc_736__c_954: Scania Exprescaru hned první den provozu :D "Tříosa tam zatím kupodivu nebourala, že?" DjDD: Taky o tom víme hovno, ale máme jasno... Může řidič autobusu předpokládat, že ten vosel s těma kontejnerama tam přiletí jak podzim do Krušnohoří, když o něm vůbec neví (nevidí ho)?"Za mě jednoznačně vina řidiče autobusu a místního značení / provedení křižovatky. Pokud ví, že mu to takhle vybočuje, tak si má před tím odbočením nadjet (aspoň částečně) do levého pruhu, aby dal jasně najevo, jak velký prostor k takovému manévru potřebuje." Největší pí***iny na světě nepocházejí z konspirace, ale z do nebe volající pitomosti aktérů. (Jan Šatava) |
xx_xx
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 389 Registrován: 9-2011 |
DjDD: No já si třeba při odbočování s kloubem z Palackého na Husitskou v Brně blokuji oba jízdní pruhy, přestože nám v autoškole říkali, že to nemáme dělat. Jenže já vím, proč to dělám. Ono to zaprvé z toho odbočovacího pruhu jde tak tak stočit, aby levé zrcátko netrefilo semafor pro chodce, a zadruhé opravdu vybočí do levého pruhu. Viděl jsem to na vlastní oči u autobusu před sebou. Kdežto, když si zablokuju oba pruhy, tak mám jednak mnohem větší manévrovací prostor, takže můžu točit volantem postupně, mi vybočí mnohem míň a navíc auta za mnou pochopí, že se vedle mě nemají cpát. Takže stejně měl asi postupovat ten řidič na tom Veleslavíně, no... Ale... |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1301 Registrován: 10-2012 |
xx_xx : já to tam před Husitskou dělám uplně stejně.
www.modelytramvaji.cz můj web o modelech MHD ve velikosti HO, TT a N
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 102 Registrován: 2-2018 |
Petr_k: Kontejnery jedou stejně rychle jak ty 3 osobáky před ním, co okolo toho autobusu taktéž projeli. Když ten autobus skoro zastaví, tak jasně že všichni okolo vypadaj, kdoví jak nejedou rychle. Kontejnery si jedou ve svým pruhu a nikoho neohrožujou, na rozdíl od řidiče autobusu - tím spíš, že tam nevidí, tak musí předpokládat, že tam někdo jet může a chovat se podle toho! Například dle paragrafu 21 odstavec 2 (Vyžadují-li to okolnosti, například při přepravě dlouhého nákladu, musí řidič zajistit bezpečné odbočení pomocí způsobilé a náležitě poučené osoby) |
Petr_k
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 13476 Registrován: 4-2003 |
S tímhle přístupem bys nikdy neměl vylézat z postele, abys náhodou nedostal po tlamě, teoretiku Pár dní před touhle nehodou se stala jiná, kdy se na vanhoola napíchl večer taxík, který se na poslední chvíli rozhodl odbočující autobus objíždět. To byla taky vina řidiče busu? Největší pí***iny na světě nepocházejí z konspirace, ale z do nebe volající pitomosti aktérů. (Jan Šatava) |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 103 Registrován: 2-2018 |
Petr_k: Ano, citace zákona je teoretická (jak jinak, že), v praxi lze snadno vyřešit tím nadjetím, jak popisují i řidiči výše. Najděte mi, kde se v zákoně 361/2000 Sb. píše o tom, že řidič při odbočování smí ohrozit jiná vozidla jedoucí ve vedlejším pruhu. Já tam nic takového nevidím. Pokud ten taxík přejel celý do vedlejšího pruhu a v něm ho atakovala busu, tak jistě, kdo jiný by za to mohl (spolu s tím, kdo povolil jízdu takto nadrozměrného vozidla v této trase) |
Petr_k
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 13477 Registrován: 4-2003 |
Sranda s tím taxíkem byla v tom, že se z kamerových záznamů neprokázalo, že by prdel autobusu vybočila mimo jízdní pruh (bylo to na čáře) a nesprávný způsob jízdy byl udělen bez protestů dročkařovi, čímž se to vyřešilo. A z té nehody s náklaďákem jsou podobné (ne)důkazy, řidič náklaďáku totiž bus drbnul až kontejnerem, a kdyby dovozce nebyl tupej křupan, taky se z toho nedělá žádná mediální kovbojka. Největší pí***iny na světě nepocházejí z konspirace, ale z do nebe volající pitomosti aktérů. (Jan Šatava) |
xx_xx
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 390 Registrován: 9-2011 |
Psalo se o tom někde? |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 7133 Registrován: 6-2005 |
Pozdrav z Innsbrucku.
Makrelu neumeješ.
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3159 Registrován: 8-2008 |
ev.č.85 Jihlava 23.7.2013
Fotogalerie lokomotiv: http://krumpolc.rajce.idnes.cz/
Fotogalerie pohraničního opevnění z let 1936 - 1938: http://ropiky1938.rajce.idnes.cz/ .............................................................. |
Kejvačka
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2884 Registrován: 10-2004 |
Oživení veterána a SOLARISobraní dnes v Praze na Černém Mostě
Karosa řady 700 - nejlepší autobus
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 7 Registrován: 3-2023 |
Ahoj, nemáte tu prosím někdo videa a fotky Solarisů II generace které jezdily v Praze u dopravců:Retrobus, Aranea, Michal Pelc a baronetto? Díky za odpověď. Kdyžtak pište na ig photos_dpmo |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 8 Registrován: 3-2023 |
Ahoj, nemáte tu prosím někdo videa a fotky Solarisů II generace které jezdily v Praze u dopravců:Retrobus, Aranea, Michal Pelc a baronetto? Díky za odpověď. Kdyžtak pište na ig photos_dpmo |
Kejvačka
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3036 Registrován: 10-2004 |
PF 2024 - trocha Solarisů Arriva City v Praze v roce 2023. Bohužel v poslední době jezdí už jen 0-1.
|
Kejvačka
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3106 Registrován: 10-2004 |
Tady to vůbec nežije. Tak ještě nějaké dosud funkční Solarisy z Prahy:
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 34 Registrován: 2-2024 |
Šel sem si kolem silnice po cyklostezce pryč od ČM a za mnou funěl 367... Ale teda to trojkový urbino vypadalo dobře vyhrbený... Ze předu byl ten "hrb" videt mnohem lip, ale nez sem vytasil fotak, solaris už zabočoval na dálnici... Pokusil sem se ještě v malování vytvořit nákres toho jak to vypadalo ze předu, tak tady je.... |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 96 Registrován: 2-2024 |
Posílám pár patnáctimetrových Solarisů, co jsem dnes, na "tradičních" državách Solarisů potkal na ČM... (Příspěvek byl editován uživatelem silenysotous.) |
Kejvačka
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3178 Registrován: 10-2004 |
Praha-Malešice. Výjimečně 3 Solarisy pohromadě.
Dějiny píší vítězové.
Nikdy nic nikdo nemá míti za definitivní. Nikdy není tak zle, aby nemohlo být ještě hůř. |
Kejvačka
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3196 Registrován: 10-2004 |
S tímto si kdosi kdysi dal v tehdejším Connexu Morava práci.
Dějiny píší vítězové.
Nikdy nic nikdo nemá míti za definitivní. Nikdy není tak zle, aby nemohlo být ještě hůř. |
Pajzák
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 8600 Registrován: 6-2015 |
Že by první "Roomster" v ČR? https://seznam-autobusu.cz/vuz/119981 |
Petr_k
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 14188 Registrován: 4-2003 |
Ano, expředváděčka. Největší pí***iny na světě nepocházejí z konspirace, ale z do nebe volající pitomosti aktérů. (Jan Šatava) |
Kejvačka
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3231 Registrován: 10-2004 |
https://www.cs-dopravak.cz/arriva-city-ukoncila-provoz-clankovych -solarisu/ Sbohem! Škoda Vás! Tříosý nyní nejezdí také ani jeden, ale novější ze dvou zbývajících snad ještě vyjede.
Dějiny píší vítězové.