Diskuse » Archiv 2018 » Autobusy a trolejbusy » Doprava v Plzeňském kraji » Archiv diskuse Doprava v Plzeňském kraji do 06. 10. 2018 předcházející | další

Archiv diskuse Doprava v Plzeňském kraji do 06. 10. 2018

dolů
   autor příspěvek
Středa, 29. srpna 2018 - 15:27:51  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 26
Registrován: 11-2017
Pajzle, možná z kraje i logiky věci oponenta si na mě působil že snad máš s tímto spolkem něco společného a proto jej bráníš, ale prosím najdi to!
Dále tvůj příspěvek 2033 je plný lží a demagogie. Několikrát v minulost a jiných vláknech diskuze sem zde jmenoval osoby nefigurující v žádném obchodním rejstříku a hodnotil veřejně jejich počínání, přičemž jedna z nich dokonce dolezla (zřejmě po upozornění) až sem a skončilo to jen vulgaritami z její strany. Posléze byla celá diskuz raději vymazána neboť to byla přehlídka ostudy i důkazů toho co já tvrdím celou dobu.
Nelíbí se ti mé názory? OK - já to beru, od toho je diskuze snad, ale nucené kontrování na jakýkoliv můj příspěvek z tvé strany bez znalostí interních věcí a místopisu je k ničemu a trapné.
Pajzák
Středa, 29. srpna 2018 - 15:45:27  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2036
Registrován: 6-2015
Pokud to nebylo v té smazané části, kterou jsi zmínil, tak najdu. Vydrž ovšem, až se dostanu k počítači, na mobilu se mi to hledat nechce.
Středa, 29. srpna 2018 - 16:42:46  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11450
Registrován: 4-2006
Almužno a abych věděl musím tam pracovat? Ty fakt meleš nesmysly. Nám si tady tvrdil, že jsi v Arrivě nepracoval. Já ti to řeknu jednoduše i když při tvém IQ bublajícího bahna to nepochopíš. Pokud se zaměstnanci Arrivy něco nelíbí ať jde pracovat jinam. Tečka. Máme svobodu rozhodování.
A pokud pro tom chceš něco udělat založ si svoji firmu. Název třeba ANTI Arriva. Řidičům dej plat 240 tisíc. Navíc jim ráno choď domů pomoci se obléct,voz je do a z práce to už nechám na tobě. Ještě ten den u tebe budou pracovat všichni řidici. Jen máš kurňa problém nebudeš mít tu práci žádný zadavatel ti ji nedá. Bohužel je to absurdní což ty nepochopoíš. Pořád si říkam jestli si až takovej debil. Asi jo tedy.
Je pěkné jak se vyhýbáš tomu že jsi práskač. To je opravdu pravda.?
Pokud jo tak je to smutné.
Apropo to že jsi psal do Kladna ať chcípnu jsem si zjistil. Můžeš v tom pokračovat. Ono to nebylo těžké zjistit. Dej si pozor co říkáš. Prvně tohle se neříká. Je vidět jaký si člověk. Osobně požádám moderátory aby ti sem zablokovali přístup. Překročil si hranu.
pyrotechnik:uvidíte-li m? utíkat,snažte se m? p?edb?hnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních ?echách a nejen tam
Středa, 29. srpna 2018 - 17:31:06  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 27
Registrován: 11-2017
Almužno a abych věděl musím tam pracovat?

Aby to bylo relevantní z pohledu člověka který může objektivně hodnotit z praxe na vlastní kůži tak jistě, do té doby jsou to jen domnělé šotoskřeky - celé tak na úrovni diskuze s panicem o sexu [lol]

to že jsi psal do Kladna ať chcípnu jsem si zjistil

Nepsal, ale můžeš mě to tady veřejně nějak dokázat?? Stejně ani já tobě ale takové výkřiky jsou podúroveň a nikam nevedoucí, nicméně nejsem zdaleka sám s kým si na tomto portálu v názorovém sporu že... Stačí si přečíst jiná vlákna.

Pořád si říkam jestli si až takovej debil. Asi jo tedy.

Kde není argument je nadávka - ta mě vždy utvrdí že nejslabší registrovaný oponent v názorech si pro mě ty, když tedy pomineme tvojí profesní neodbornost. Každopádně to ale porušuje pravidla diskuze K-report.. Takže si dávej pozor aby si nebyl zablokován sám. [happy]
Středa, 29. srpna 2018 - 19:01:56  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 18363
Registrován: 5-2002
almužny_forever_1:

no a to je v tomto případě jistý Damír - takže já viním Damíra že jí už dávno nevypoklonkoval,

A opět jeden z důkazů, jak jsi mimo a jak nevíš, jak se věci mají. Pokud někdo z ostatních diskutujících bude chtít znát pravdu, napište mi. Veřejně to tu pitvat nebudu.

Martin J : Díky! Ve svém příspěvku si v přímém přenosu si demonstroval své nadřazené uvažování zřejmě pod návalem nezvládnutých emocí (přesněji vzteku)

Milý Romane, to není vztek, mě jen tak někdo nenaštve. Jestli si myslíš, že to dokážeš, tak si hodně věříš. Zatím jsi mě dokázal jen pobavit a rozesmát a netrpělivě čekám, s čím ještě přijdeš.

Mimochodem, kamarád tě okomentoval slovy: "dotyčný má psychyckou poruchu spočívající v tom, že sešral šalamounovo hovno a všechno ví nejlépe, je nejlepší a za každou cenu všemi musí opovrhovat a schvazovat je, ukazovat na ně v čem jsou špatní atd." Líp bych to nenapsal.

slova o nadutosti a aroganci moci pracovníků THP spolku Arriva

To je nějaká novinka, že jsem THP pracovník v Arrivě? Čekal bych, že se o tom dozvím od někoho jiného, než zrovna od tebe.

Když pomineme fakt že tvá úvaha je pouze tvojí doměnkou a s fakty o mé osobě má společného naprosté minimum (ani to jméno)

Pokud přijmu hypotézu, že nejsi Roman Hájek, měl bych ještě jednoho kandidáta. Znám ho osobně, chová se občas úplně stejně kreténsky, jako ty, taky má rád pseudonymy a kdyby z něj nebyl občas užitek, tak se s ním vůbec nemám potřebu stýkat a bavit. Ale cosi mi říká, že ho znáš.

jako to TEBE potkalo už nepočítatelně od ruzných řidičů i ba dopravců

Jo? A můžeš být konkrétnější? Zas se tady dozvídám něco, o čem sám nevím.

ovšem po tom co jsem přečetl v jeho příspěvku 18362, mě jako člověk vystupující jako ztělesnění slušnosti a zájmu o obor bez rozdílu zařazení dost zklamal.

Ano. Ošklivě jsem se o tobě vyjádřil, co? Jen o tobě a o nikom jiném, co? Nějak se ti odmítám obdivovat a odmítám tě uctívat, co? To zamrzí, co? To zas bude dneska večer depka, co?

od lidí se kterými teď spolupracuje asi "načichl" v negativním slova smyslu jejich chováním

Pokud myslíš jistou paní Ing., která řidiči skutečně opovrhovala a skrz prsty se dívala na každého, kdo nebyl Ing., tak buď v klidu, tyhle manýry jsem od ní nepochytil a rozhodně si víc budu vážit každého slušného, schopného a poctivého řidiče. A že takových znám celkem dost.


Závěrem doufám, že nezůstane jen u toho a že přijdeš s nějakými dalšími skandálními odhaleními ve věci mé osoby a že se tu ještě všichni společně pobavíme. Mohl bys třeba o mě napsat, že ...

- žiju v registrovaném partnerství (s autobusem)
- zároveň mám dvě až tři nemanželské děti s jednou hezkou slečnou řidičkou z jižní Moravy a neplatím na ně alimenty
- připravuji teroristický útok na autobusové nádraží Florenc nebo Zvonařka (zatím jsem se ještě nerozhodl) pod heslem Karosa Akbar!
- zneužívám evropské dotace a stavím si za ně čapí hnízdo, abych měl kde vychovávat mláďata
- tuneluji Arrivu, dopravní podnik i kopec Chlum u Plzně
- prochlastal jsem řidičák a vybodoval jsem se, přesto řídím dál
- dokážu řídit dva autobusy zároveň a tím porušuji AETR
- hezké slečny vozím bez placení výměnou za protislužbu vzadu na pětce po příjezdu na konečnou
- nosím domů kradenou naftu v PET lahvích a leju jí do svého auta a pak se divím, že nejede, protože to auto je benzínové
- a mnoho, mnoho dalšího. Ty určitě něco vymyslíš, věřím ti! Že ti fantazie nechybí, o tom jsi nás už přesvědčil.
Být zaměstnaný je dobrá věc, ale nesmí se to zvrhnout v práci!
Středa, 29. srpna 2018 - 19:29:25  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 29
Registrován: 11-2017
Martine - ahoj, předně děkuji za reakci byť je v ní opět silně cítit, zloba, zášť, a snaha zesměšnit + dokázat že si lepší což je vlastně to co na mě (nejen ty) kritizuješ.. Moc to ale nedokazuje že si lepší člověk než ten kterého kritizuješ - mně.
Ale není mým cílem kritizovat tvojí osobu, ale současné poměry v autobusové dopravě, což je merit věci proč tu jsem, takže svých předpokladů už se nedočkáš.

Ano máš pravdu, a já jí uznám - není to tak dávno co pan Damír pražskou Arrivu opustil - a osobně pochybuji že dobrovolně (a nebo si dobře uvědomoval stav "potápějící se lodi", a držel se hesla kdo uteče vyhraje - no nedivím se.. ) , a ty nám to objektivně a veřejně nesdělíš neboť jak víme s touto firmou spolupracuješ. Stále platí že popisovaná zkušenost řidiče ČSAD střední čechy (kterého znám a tak nemám důvod mu nevěřit) se udála pod vedením jmenovaného v době hluboké personální krize která panuje nejen u dotyčného dopravce, a je víc než ostudná, ale jako vizitka a odstrašující reklama gigancí a rozsahu póvlu té firmy na který zde poukazuji zafungoval dokonale. Proto zde byla také použita. Takže vedoucí který nechá toto dopustit už tam zcela oduvodněně nepracuje nicméně věřím že dotyčná ano.. Třeba budeš souhlasit že v této době by se HR oddělení (nejen v tomto oboru) mělo hodně snažit aby přilákalo zaměstnance a první na co narazí je přístup osobního oddělení, dnes HR respektive jeho zaměstnance - u Arrivy narazí na tuhle odpornou aroganci.... Je to u tebe v pořádku??? Připadá ti tohle jako fajn přístup??? To je totiž jádro sporu, né vzájemné osočování jako vedlejší a nikam nevedoucí produkt diskuze. Tvrdíš výše jak je Arriva fajn jaké jsou tam výborné mezilidské vztahy a vlastně tak celkově skvělé podmínky - a já ti dokazuji že ne. To je celé a v demokracii naprosto validní.
Hypotézy si příjímej jaké chceš jen z nich prosím neměj depky.. [wink]

(Příspěvek byl editován uživatelem almužny_forever_1.)
Středa, 29. srpna 2018 - 19:46:15  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 18364
Registrován: 5-2002
zloba, zášť, a snaha zesměšnit

Zloba a zášť ne. Jen snaha zesměšnit. K té se přiznávám. Ale já už jinej nebudu.

a osobně pochybuji že dobrovolně

Já důvody ani neznám a i kdybych znal, určitě je tady nebudu psát veřejně, v první řadě kvůli ochraně soukromí. Každopádně, bývá zdravé vždycky jednou za čas změnit práci, ať už jsou k tomu důvody jakékoliv.

parvní na co narazí je osobní oddělení dnes HR respektive jeho zaměstnance - u Arrivy narazí na tohle....

Bylo nebylo. Před mnoha a mnoha lety jsem si udělal řidičák, protože mi jistý vedoucí slíbil, že mě vezme k sobě jako řidiče, klidně i jen na brigádu. Přišel jsem s řidičákem za vedoucím, ten mě poslal na personální. Tam seděla nějaká paní Vrbová a během několikaminutového rozhovoru mě vypakovala ven. Vysvětlila mi, že na brigádu rozhodně ne a - a na stálo taky ne, protože mám brýle a modrou knížku, takže jsem docela určitě zdravotně nezpůsobilý a nemá smysl se mnou ztrácet čas. Když to slyšel vedoucí, jen smutně pokrčil rameny a rozloučil se se mnou.

Vedoucí je dneska v důchodu, paní Vrbová je bůhvíkde a já si tak říkám, kdyby se tehdy tahle paní zachovala jinak, byl bych dnes kdovíkde a živil bych se kdovíjak. A nebýt toho vedoucího, možná bych řidičák neměl dodnes, možná bych si ho udělal později a šel bych jezdit někam úplně jinam.

Takže moc dobře rozumím tomu, o čem píšeš, a bez nadsázky a ironie chci ocenit, žes dokázal napsat něco smysluplného, na čem se shodneme. Pro pořádek dodám, že k A. jsem se dostal úplně obyčejně tak, že mě oslovil vedoucí, že by mě rád zaměstnal a za jakých podmínek bych mu na to kývnul. Kývnul jsem, seznámil jsem ho se všemi možnými střety zájmů a se svými jinými pracovními aktivitami, nakonec jsme si plácli a nelituju. S žádnými personalistkami jsem se dodnes nepotkal, všechno s nimi dojednával vedoucí a já jen dostal papíry k podpisu.
Být zaměstnaný je dobrá věc, ale nesmí se to zvrhnout v práci!
Pavel2
Středa, 29. srpna 2018 - 19:47:48  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 16463
Registrován: 8-2002
ok, takže šéf babizny už odešel sám a babizna stále odhání nový zájemce o šoférování autobusu? a zkoušeli jste třeba napsat tomu vizionáři nejvyššímu, kde má žábu na prameni a že by bylo záhodno jí okamžitě vyměnit za kohokoli příjemnějšího?
Středa, 29. srpna 2018 - 20:07:40  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 30
Registrován: 11-2017
Martine, uznej že v době kdy ty sám si si dělal řidičák D tuším že někdy l.p 2003-04 bylo řidiču relativně dost, u mnohých dopravcu byl i pořadník, navíc klepala první ekonomická krize na dveře - v té době se ještě běžně u mnohých firem požadovala praxe minimálně na C a tak si mohli celkem všude vybírat a chovat se k řidičum jako [cunik] - výsledky tohoto zažitého přístupu a chování sklízíme až dnes. Ve srovnání s dnešní dobou tvůj příměr kulhá na obě nohy. Dnes jsme bohužel/dík v jiné době - to co se tam aktuálně stalo a stává v rámci přístupu k zájemci je nejen neomluvitelné ale hlavně zcela nelogické.
Já pořád tvrdím že řidiču je stále relativně dost, jen je naprostá většina dopravce neumí na nic už přilákat - v podání diskutované "DB-ČR compeny" jen dokonale odlákat znechutit a pár i zmrzačit nebo umořit. Kritizuji to a kritizovat budu! Je fajn že si spokojen (já ti to i přeju) ale mnozí z nás co mají tu zkušenost s nimi nikoliv.
Čtvrtek, 30. srpna 2018 - 01:07:59  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11452
Registrován: 4-2006
Opět si přesvědčil Hájku že lžeš. Nedávno si tvrdil že je řidičů dost. A teď není. Hochu hochu ty lžeš ani půlnoc nedržíš.
pyrotechnik:uvidíte-li m? utíkat,snažte se m? p?edb?hnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních ?echách a nejen tam
Čtvrtek, 30. srpna 2018 - 10:16:16  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 18365
Registrován: 5-2002
almužny_forever_1: Příměr byl o tom, že s podobným chováním se dalo setkat i jinde. Pravdu máš v tom, že tehdy bylo řidičů dost a byl problém sehnat vůbec někoho, kdo mi laskavě občas půjčí nějaký autobus. Dneska je situace opravdu úplně někde jinde, zrovna teď řeším po mailech to, že fakt nechci trávit v autobusu devět dní v týdnu, že chci občas volno i na nějaké soukromé a kancelářské pracovní aktivity.

Ale zas se můžeme bavit o tom, že to je problém konkrétní dámy v konkrétní provozovně a na celou firmu se to nevztahuje.

Já pořád tvrdím že řidiču je stále relativně dost, jen je naprostá většina dopravce neumí na nic už přilákat - v podání diskutované "DB-ČR compeny" jen dokonale odlákat znechutit a pár i zmrzačit nebo umořit. Kritizuji to a kritizovat budu! Je fajn že si spokojen (já ti to i přeju) ale mnozí z nás co mají tu zkušenost s nimi nikoliv.

Pravdu máš v tom, že lidí s řidičákem D je určitě dost, jen prostě momentálně nepovažují práci řidiče za natolik atraktivní, aby do toho šli. A upřímně, já se jim ani nedivím. Když vidím, jaké jsou v autobusové dopravě směny, pracovní doba a když si představím, jak se tohle dá kombinovat s nějakým nepracovním soukromým životem...

http://portal.idos.cz/Down.aspx?f=pdf/L435040_180701_215153.pdf

Tohle třeba jezdí jeden řidič stylem "týden po-pá, týden po-so". Začátek v pět padesát, konec v půl sedmé sedm večer. Dopolední pauza v Sušici, tj. mimo místo bydliště řidiče.

Za sebe říkám: Když to dostanu o víkendu, jsem rád, v Sušici parkují Štáhlichovo setry, mohu je zneužít pro modelářské účely. Když to dostanu v pracovní den, nestěžuju si, hodím si na volant notebook, přes okno pověsím hadr, ať mi nesvítí slunce do obrazovky a jsem spokojenej. Když to dostanu v zimě, je problém, musím si najít, kam na ty tři hodiny zalézt do tepla. Většinou to vyhraje nějaká restaurace, naštěstí už jsou teď všechny nekuřácké a díkybohu za to. Jednou jsem to měl 24.12. a to jsem se fakt modil, aby nebyly žádné mrazy, protože pak už by mi zbylo jen hrát si na bezdomovce v nádražní čekárně. Když bych to ale měl jezdit každý den, brzy mě to přestane bavit.

Srovnej se situací, kdy děláš za stejné peníze osm hodin denně a nebo se situací, kdy máš pracovní dobu podobnou, ale jezdíš pro západoněmecké soudruhy a bereš nějakých 11-12 € na hodinu. Tohle ovšem zas není problém DB company, to je problém celostátní.
Být zaměstnaný je dobrá věc, ale nesmí se to zvrhnout v práci!
Pajzák
Čtvrtek, 30. srpna 2018 - 11:14:55  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2042
Registrován: 6-2015
AF1: Plním slovo:

almužny forever 1
čtvrtek, 26. října 2017 - 08:12:39
neregistrovaný host
92.62.225.177
Diskuze Pražské autobusy


Tak to fakt ne [wink] Pajzl je moravský točvolant jezdící u nějakeho tamnějšího vesnického povoznictví (osobně mám podezření na moravskou buňku "s podporou DeBility holding", ale je to celkem jedno kde)
Čtvrtek, 30. srpna 2018 - 15:47:59  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 31
Registrován: 11-2017
Martin J:

momentálně nepovažují práci řidiče za natolik atraktivní, aby do toho šli.
- vidíš 100% se shodna [ok] teď je potřeba z vrátit tomuto povolání atraktivitu - příklad dopravce Arriva je ovšem ukazkový v tom jak by se to nemělo dělat - viz babizna na personálním a mnoho a mnoho dalšího. Tebou popisovaný problém co kde dělat x hodin o pauze v ruzných ročních obdobích s nulovým zázemím znám dobře a snad asi všichni kdo pracoval v režimech čsad - kdo to má zapotřebí dnes ale podstupovat mimo pár fanatiků nebo lidí kteří prostě díky aspektum jako věk, vzdělání, místo bydliště lepší práci neseženou. A těch zas tolik není.
Vážím si ale že se diskuze vrátila k problematice věci, namísto nikam nevedoucím osobním atakům což mě zrovna u tvé osoby lehce mrzí - takže Tobě se omlouvám.

Pajzl:
Fajn že držíš slovo ale (osobně mám podezření na moravskou buňku "s podporou DeBility holding"- a Pajzl je moravský točvolant jezdící u nějakeho tamnějšího vesnického povoznictví platí bezezbytku [wink]
Pajzák
Čtvrtek, 30. srpna 2018 - 16:01:44  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2043
Registrován: 6-2015
Když myslíš...
Drjekyll_and_mrhyde
Čtvrtek, 30. srpna 2018 - 17:27:20  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 313
Registrován: 12-2008
almužny_forever_1: Za svůj posraný život si můžeš jedině a pouze sám. Stejně tak kdokoliv jiný. Nejhorší je vždy ublížený a nepochopený a ještě k tomu "chlap" (což bez uvozovek napsat nejde).
Kdybys místo řešení ostatních řešil pouze sám sebe, udělal bys nejlépe pro všechny.
Čtvrtek, 30. srpna 2018 - 17:35:29  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11453
Registrován: 4-2006
dr jekyll naprosto souhlas. Každý jsme strůjcem vlastního štěstí. Každý jednou budem před zrcadlem až se nás život zeptá jestli jsme ho prožili.
Někdo má bohužel pouze Arrivu v mozku a už nezbývá čas na myšlení.
pyrotechnik:uvidíte-li m? utíkat,snažte se m? p?edb?hnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních ?echách a nejen tam
Čtvrtek, 30. srpna 2018 - 18:19:59  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 18366
Registrován: 5-2002
Tebou popisovaný problém co kde dělat x hodin o pauze v ruzných ročních obdobích s nulovým zázemím znám dobře a snad asi všichni kdo pracoval v režimech čsad - kdo to má zapotřebí dnes ale podstupovat mimo pár fanatiků nebo lidí kteří prostě díky aspektum jako věk, vzdělání, místo bydliště lepší práci neseženou. A těch zas tolik není.

Ano! Mám pár důvodů, proč pro tuhle firmu jezdit. Jeden z nich je, že tyhle pauzy mezi spoji trávím v místech, kam bych s radostí jel i soukromě, ve svém volném čase a za své, protože bych se tam docela určitě nějak smysluplně zabavil. A takhle tam jedu stejně a ještě mě za to někdo platí.

A třeba kooperace s originální DB company mi umožňuje okouknout do hloubky, jak funguje veřejná doprava za hranicemi a musím říct, že i kolegové z RBO pro mě mají pochopení. A pokud mám být upřímný, vídám a zažívám tam věci, nad kterými zůstává rozum stát a myslím, že u nás jsou řešeny daleko líp. Ale to by bylo delší povídání.

Vážím si ale že se diskuze vrátila k problematice věci, namísto nikam nevedoucím osobním atakům což mě zrovna u tvé osoby lehce mrzí - takže Tobě se omlouvám.

OK, v pohodě. Zpočátku jsi vypadal jako klasický prudič a škodič, takže i uvítání z mé strany tomu odpovídalo. A i když třeba v lecčems můžeš mít pravdu - pokud to podáš tak, jak jsi to podal, bude Tě nenávidět i ten, kdo by s tebou názorově třeba v lecčems souhlasil.

Ale pozor:

a Pajzl je moravský točvolant jezdící u nějakeho tamnějšího vesnického povoznictví

Vzpomeň jsi na to, jak jsem o Tobě napsal, že "XY je obyčejný autobusák nejspíš od DPP" a tys mi vytknul, že pohrdám řidiči. A to, cos napsal Ty o Pajzlovi, zní taky dost všelijak. (Dotyčného mimochodem znám osobně a rozhodně bych o něm nemluvil takhle ošklivě.)
Být zaměstnaný je dobrá věc, ale nesmí se to zvrhnout v práci!
Neděle, 02. září 2018 - 12:05:08  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 210
Registrován: 9-2007
Ares1 (3955182) Opět si přesvědčil Hájku že lžeš. Nedávno si tvrdil že je řidičů dost. A teď není.
Vlastně to ani nebylo nedávno, bylo to v rámci jednoho příspěvku. Já si sice myslim, že jich ani teď dost není (a do budoucna řidičů opravdu moc nebude), ale tady ta diskuze je spíš o tom proč nikdo nechce jít k Arrivě. Otázka je proč nutně pracovat u Arrivy, až do dnes jsem si myslel že je třeba v Praze a okolí asi sto dopravců, ale zde mi přijde že existuje jen pražská Arriva. To že to je moloch, je asi jasný, ale proč zachránce řidičů zde neprotestuje proti Icomu a dalším, kde to je lautr přesně to samé...? Asi, jak to vtipně vystihl Ares1 - Někdo má bohužel pouze Arrivu v mozku a už nezbývá čas na myšlení.

Martin_j:
"jezdíš pro západoněmecké soudruhy a bereš nějakých 11-12 € na hodinu. Tohle ovšem zas není problém DB company, to je problém celostátní."
Vidíš, to mi připomnělo inzerci DB Schenkeru, který lákal řidiče s C a D, ono teda vlastně může docházet i k přebírání lidí v rámci DB company, ale to že z příhraničí půjde mnoho sil pracovat na západ, to na tom mnoho nemění.
"Kdo Bakcha příliš velebí, pocítí to ráno na lebi. Pročež mudřec napomíná syna: střez se hochu, zlá jest kocovina!"
Neděle, 02. září 2018 - 14:31:43  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 18367
Registrován: 5-2002
ono teda vlastně může docházet i k přebírání lidí v rámci DB company

Připomínám, že Arriva si dovezla do Čech řidiče ze Srbska. Přišli sem od sesterské Arrivy a říkali mi, že doma měli 300 € měsíčně.
Být zaměstnaný je dobrá věc, ale nesmí se to zvrhnout v práci!
Úterý, 04. září 2018 - 17:24:26  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 212
Registrován: 9-2007
Ty jo, to je nějak málo i na Srbsko. Ale to už asi patří (i celý spor s panem almužny) do vlákna Arriva...
"Kdo Bakcha příliš velebí, pocítí to ráno na lebi. Pročež mudřec napomíná syna: střez se hochu, zlá jest kocovina!"
Čtvrtek, 06. září 2018 - 19:00:24  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7417
Registrován: 12-2005
https://www.k-report.net/presmerovani/?prispevek=3952371

Už má jméno 7P5 9172 pracovní agentura PEAM

Pošťák se má za známky neplatí, hlavně když se s pytlem prachů někam neztratí.
Pošťák se má a když se neztratí, utopený sáně za pět roků zaplatí. (Hoptrop)
Martinmarilynmanson
Pondělí, 10. září 2018 - 17:32:42  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10651
Registrován: 12-2007
Nová zastávka Plzeň, Slovany:

Be clever - use public transport!
Pavel2
Úterý, 11. září 2018 - 10:22:34  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 16481
Registrován: 8-2002
MMM: na trvalý označníky se taky v projektu myslelo? platí je kraj, ČSAD nebo město?
kv
Úterý, 11. září 2018 - 20:56:17  
Neregistrovaný host
Jeden trvalý označník tam po více jak pěti měsících usilovné práce už přece je a to asi stačí [happy] [happy] [lame]
Čtvrtek, 13. září 2018 - 00:55:50  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 18369
Registrován: 5-2002
To si takhle už několikátý týden po sobě jezdím s autobusem po Německu, koukám kolem sebe a něco mě napadlo. Běžnou aktivitou německých dopravců jsou Tagesfahrten. Dopravce vypíše cíl jednodenního zájezdu, termín, inzeruje to všude možně - a kdo se přihlásí, ten jede. Plzeň je pochopitelně jedním z oblíbených cílů. Jezdí sem Wenzel z Exenbachu (okr. Regen) každou středu od května do října, Baumgartner z Chamu se evidentně specializuje na kulturu a určitě by se našli i další dopravci, které jsem nenašel, protože mě hledání přestalo bavit.

Předpokládám, že tyhle autobusy parkují na tom bus parkovišti na Rychtářce. Nebo vás napadá nějaké jiné vhodné místo, kde by mohly být odstavené německé zájezdové autobusy?
Být zaměstnaný je dobrá věc, ale nesmí se to zvrhnout v práci!
Čtvrtek, 13. září 2018 - 05:00:59  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6726
Registrován: 5-2002
Na Rychtářce je deset míst a informační cedule, že další parkoviště je v tom "DEPU 2015" nebo jak se to jmenuje, plus GPS k tomu, tak možná co se nevejde jede opravdu tam...
Pavel2
Čtvrtek, 13. září 2018 - 10:48:41  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 16484
Registrován: 8-2002
kv:
obávám se, že dopravní značka IJ4b tam podle zákona být musí, jinak by ta stavba ani nešla zkolaudovat [wink]
takže ty provizorní autobusový plechový disky s navařenýma dočasnýma označníkama jsou podle mě dobrá vůle a aktivita ČSAD.
kv
Čtvrtek, 13. září 2018 - 19:44:58  
Neregistrovaný host
Pavel2:
Taky to bylo míněno ironicky [wink]

A nechápu, proč přístřešek zastávky s jednou lavičkou musí být na samém konci (resp. začátku) nástupiště,
a nikoliv uprostřed, když jsou tam tři stání.
Asi až bude pršet, aby ses od té tramvaje nebo trolejbusu prošel co nejvíc.
Pavel2
Čtvrtek, 13. září 2018 - 21:25:44  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 16487
Registrován: 8-2002
kv:
dneska jsem na to letmo mrknul a pak velmi zlehka konzultoval s důvěryhodným zdrojem. odpověď byla vcelku výmluvná v duchu to je akce města, nás se nikdo na nic neptal.

prostě je vidět, že město dalo zadání, projektant cosi sestrojil a to se zrealizovalo. aby u toho někdo přemejšlel hlavou a ne kolenem nebo dokonce prdelí? jó milej pane, to byste toho chtěli přespříliš. konzultace aspoň s Povedem? kde to žijem? já vím, asi jsem právě přiletěl z Marsu [crazy]

hlavně se podívejte která strana nebo politik se s tutím paskvilem bude chvástat teď před komunálníma volbama ("zrealizovali jsme pro vás nový přestupní uzel na Náměstí Milady Horákové") [lol]

hned bych psal mejl jestli to skopová hlava myslí dovopravdy vážně [biggrin]
Čtvrtek, 13. září 2018 - 21:55:37  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1361
Registrován: 7-2002
A co potom směr CAN/terminál [wink] ten je taky nedomyšlenej [kladivo][uhoh]
Pavel2
Pátek, 14. září 2018 - 00:36:09  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 16488
Registrován: 8-2002
hupi: asi to nebylo předmětem zadání, tj. nikdo to neřešil [wink]
komu ještě to připomíná Kocourkov? [crazy]
Pátek, 14. září 2018 - 03:41:24  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6727
Registrován: 5-2002
No s označníkem ČSAD dohání PMDP - PMDP má dynamický dispečink, ČSAD dynamické označníky aspoň... [happy]

A ten název, to by se kazatelům jednotného jmenování a přejmenovávání taky nelíbilo...[proud]

Ale jako obyvatel centra uznale pokývám hlavou když bude vozovka držet aspoň rok. Když se člověk nepropadne do opraveného mostu nebo neskáče po pražcích rok po dokončení za poker-face města že je všechno v cajku, tak jde o houby... [happy]
Pavel2
Pátek, 14. září 2018 - 10:21:44  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 16489
Registrován: 8-2002
mám nápad [satan]
položme kandidátům z různých stran stejnou otázku. třeba co budete dělat s tankodromem U Zvonu? [biggrin]
Pátek, 14. září 2018 - 14:32:41  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6728
Registrován: 5-2002
A budu mít do ještě do voleb před barákem veřejný piáno, protidrogový centrum, psí útulek a akvapark v jednom. [proud] (S tankodromem samozřejmě)


Jako nechápu to. Zvlášť tu akci, jak tam naběhla parta makáčů a předláždila toho třetinu, mě prostě mozek nebere, prostě, ne... [happy]
Pajzák
Pondělí, 17. září 2018 - 06:11:50  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2111
Registrován: 6-2015
7P3 1753 je další C954E Klatovské dopravní společnosti, také z ČADu, původně Bodos. Toulá se po Brně
Pajzák
Úterý, 18. září 2018 - 17:47:15  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2121
Registrován: 6-2015
Doplním, že je to ex 3B7 0196.
Středa, 19. září 2018 - 20:31:52  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1766
Registrován: 4-2003
Na stránkách Centrálního nákupu Plzeňského kraje byly zveřejněny dokumentace k veřejným zakázkám Zajištění veřejných služeb v přepravě cestujících v autobusové dopravě pro období 2020 – 2030 - oblast I (PLZEŇSKÝ KRAJ – JIH) a Zajištění veřejných služeb v přepravě cestujících v autobusové dopravě pro období 2020 – 2030 - oblast II (PLZEŇSKÝ KRAJ – SEVER), což jestli bude realizováno, tak bude celkem bomba. Budoucí jízdní řády POVED zveřejnil už dřív, v dokumentaci jsou mj. podrobně popsány požadavky na kvalitu a vybavení vozidel, vzhled, informační systém, konečně dispečink, telematické služby, odbavovací zařízení. Leccos se dá vyčíst i o tarifu - platnost výlučně tarifu IDP, vedle předplatního jízdného se počítá i s jednotlivými přestupními jízdenkami - povinnost dopravce vydávat doklad pro cestu do jakéhokoliv tarifního bodu IDP např. i na železnici, možnost kombinace předplatního a jednotlivého jízdného. Teď ještě aby se někdo přihlásil a bylo z čeho vybírat.
Kuzl
Středa, 19. září 2018 - 21:37:00  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1523
Registrován: 9-2006
Plzeň stručně celý kraj na 2 oblasti, vše LE, dvojí zasklení bez větraček a s klimou,wifi, motory Euro VI, max. cena 40 Kč/km. Venku je také Zlín na 6 oblastí (https://stavebnionline.cz/Profily/profil.asp?Typ=2&ID=113&IDZak=6 573), takže u Zemků budou mít teď asi dlouho do noci co dělat.
Roman_j
Středa, 19. září 2018 - 21:41:11  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 66
Registrován: 3-2009
Vejprnický autobus (z linky 55+66) 6P6 1765 dne 23. 8. 2018 na spoji 450553/34 přijíždějící do zastávky Útušice, Robčice
V pracovní dny zde jezdí pravidelně.




(Příspěvek byl editován uživatelem roman_j.)
www.revisor.cz - odznaky, předpisy, a jiné

Přepravní řád zakazuje kouření na všech zastávkách (s výjimkou prostor vyhrazených pro kouření). To pod sankcí až 1500 Kč od dopravce. Přepravní řád je přísnější než protikuřácký zákon.
Sobota, 22. září 2018 - 02:29:57  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7443
Registrován: 12-2005
Krásnej veterán na Borských polích[satan]


(Příspěvek byl editován uživatelem Martin_100.)
Pošťák se má za známky neplatí, hlavně když se s pytlem prachů někam neztratí.
Pošťák se má a když se neztratí, utopený sáně za pět roků zaplatí. (Hoptrop)
Tomas25
Neděle, 23. září 2018 - 03:05:57  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3115
Registrován: 12-2007
Pavel2: Včera v Brně na výluce byla kromě Karosy od Klatovské dopr. společnosti i žlutá Karosa Récréo (7P4 4863, ev. číslo pod nápisem Renault bylo 1304), s-a nezná. Nedovezl ji např. Mrázek? Díky za info.
Neděle, 23. září 2018 - 23:53:42  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 18371
Registrován: 5-2002
Nebude to spis KT bus? Ten ma 7P4 50xx, takze vydejna Horazdovice.
Být zaměstnaný je dobrá věc, ale nesmí se to zvrhnout v práci!
Pondělí, 24. září 2018 - 11:23:36  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3161
Registrován: 6-2011
On je tam v tom hroznej bordel, první Horažďovice co jsme chytili byly 7P4 4192. HD objednali 350ks. Teď jsme na 7P4 50xx, takže v tom jsou určitě namýchaný i jiný ORP. Podstatný je, že Plzeň to není = Mrázek to nedovezl
TC 51-80

K-anlýza zde!
Pavel2
Úterý, 25. září 2018 - 00:57:09  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 16500
Registrován: 8-2002
tomas25:
páni kolegové na s-a jsou rychlejší než já [happy]
http://seznam-autobusu.cz/vuz/76592
každopádně ta RZ je z oblasti Horažďovice-Sušice-Klatovy, s Plzní, Rokycanama, Nejřanama nemá nic společnýho.

minulej týden jezdil na ČD výluce z PM (myslím směr Vejprnice-NY) i Seko Bus, viděl jsem bílou SORku 9T8 7950 i Orlandi Domino 6P5 1995. jinak je to v režii Busline LK a vozy se tam střídají podle toho co je zrovna po ruce, jezdí tam KAD MAN Lion's Coach (5H5 6191) i modrej Ares 12m z Moravy (6M1 2014) včetně různě posbíraných vozů z našeho kraje.
Tomas25
Úterý, 25. září 2018 - 01:44:30  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3116
Registrován: 12-2007
Pavel2 (16500): Dík. Kromě ní na výluce Brno - Náměšť nad Oslavou jezdí ještě ex. ČAD.
Pavel2
Úterý, 25. září 2018 - 02:04:58  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 16501
Registrován: 8-2002
ok, fotky taky berem [happy]
Tomas25
Úterý, 25. září 2018 - 02:06:26  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3117
Registrován: 12-2007
Pavel2: Mám fotky obou vozů připravené.
ZemekZmatekZmetek
Čtvrtek, 04. října 2018 - 08:27:14  
Neregistrovaný host
„Hlavní autobusový dopravce si z nás trochu dělá kasičku. Používá nekalé metody. Ve světě se tomu říká transferové ceny,“ ozřejmil praktiky ČSAD hejtman Bernard.

K postoji dopravní firmy dále uvedl: „Další trik byl, že si kupovali starší autobusy ve Francii a koupili tyto osm let oježděné autobusy za 300 000. (ČSAD je členem skupiny Zemek Group miliardáře Zemka – pozn. autora). A za kolik to šoupli na kraj? Za dva a půl milionu! Takhle se vydělává na veřejném byznysu. My jsme ale jako kraj řekli ne. Chápu, že leckde na úřadech sedí ‚kavky‘, ale toto… Takže výsledek té bitvy je, že nám budou 270 milionů korun vracet.

Více: https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Odrbavaji-nas-Takhl e-se-vydelava-Hejtmanovi-dosla-trpelivost-a-rekl-pravdu-o-byznysm enech-553954
Čtvrtek, 04. října 2018 - 17:23:58  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 18377
Registrován: 5-2002
Milý anonyme, oceňuji snahu, ale bylo by lepší sdílet nějaký důvěryhodnější zdroj, než jsou zrovna Parlamentní listy. V tom článku je splácané páté přes deváté a člověku, který se v tom trochu víc orientuje, se z toho ježí všechny chlupy na těle, je jasné, že článek psal někdo, kdo se v oboru ani trochu nevyzná. Doporučuju třeba tohle:

https://zdopravy.cz/jak-plzensky-kraj-zjistil-ze-plati-zemkovi-za -autobusy-prilis-nove-by-nas-vysly-levneji-rika-hejtman-8281/
Být zaměstnaný je dobrá věc, ale nesmí se to zvrhnout v práci!
Čtvrtek, 04. října 2018 - 18:37:39  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 375
Registrován: 7-2017
Lež a provokace na klaaku, vycezurovat! V Plzeňském kraji přeci žádná olítaná Recrea v té nejsockovatější podobě v dotované dopravě nejezdí. Z Francie se nic nedováželo, to jen francouzské nápisy do vozů nalepil někdo cizí...
Posláno z mobilu. 2.0
Čtvrtek, 04. října 2018 - 19:19:19  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5435
Registrován: 9-2005
Obsah výše zmíněných článků nebudu komentovat. Jak známo, koho chleba jíš (Zemek), toho píseň zpívej.

Jak reálné či nereálné ceny ČSAD Plzeň účtuje se ukáže po výběrkách. Mimochodem, tihle účtují méně, stačí je jen přizvat ke spolupráci i v Plzeňském kraji: odkaz :-)
Pavel2
Čtvrtek, 04. října 2018 - 21:39:48  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 16512
Registrován: 8-2002
jako že BusLine je levnější, ale nakonec chtěli něco po kraji doplatit (protože skutečný náklady byly vyšší než vysoutěžili/slíbili?) a U-kraj řekl NIC VÁM NEDÁME, takže kraj si založil svojí firmu, převezme lidi, nakoupí vozy a čeká že to za tu cenu co slíbil BusLine zvládne odjezdit?

zajímavej experiment, výsledek snažení aspoň za celej kalendářní rok by mě zajímal. asi si krajští ouřadové myslí, že mají málo práce [proud]
Pátek, 05. října 2018 - 06:33:28  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3306
Registrován: 12-2005
Pavel2: Už teď je jasné, že jezdí asi o 14 Kč na km dráž než Busline. Na serveru zdopravy.cz bylo psáno, že jezdí za 41 Kč na km.
Pátek, 05. října 2018 - 09:57:36  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 18379
Registrován: 5-2002
Jak reálné či nereálné ceny ČSAD Plzeň účtuje se ukáže po výběrkách.

Ne tak úplně, rozdíl "teď" a "pak" bude minimálně ve vozovém parku. Kraj po výběrkých požaduje nové autobusy všude. ČSAD má nejnovější autobusy z roku 2012 (24x C(N) 9,5), jinak obnovuje vozový park ojetýmu autobusy ze západu. Výsledkem je, že u nás v kraji máme muzeum na kolečkách a na Karosu C744 už se sem přijel podívat i člověk z Rostova na Donu [fotic]
Být zaměstnaný je dobrá věc, ale nesmí se to zvrhnout v práci!
ZemekZmatekZmetek
Pátek, 05. října 2018 - 10:29:50  
Neregistrovaný host
Milý Martine, Parlamentní listy mohou být klidně kontroverzní, o tom žádná, ale to, co jsem z článku vypíchl ukazuje na detaily toho, jakým způsobem se zachází u ČSAD s veřejnými prostředky. A tyto detaily jsou jednoznačně popsány, určitě zrovna toto není splácané páté přes deváté. Článek, který posíláš je obecně znám, ale v něm takové detaily zmíněného podvůdku chybí. Proto jsem tyto podrobnosti tady dal.
Pátek, 05. října 2018 - 19:18:31  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1686
Registrován: 6-2010
Kraj po výběrkých požaduje nové autobusy všude. ČSAD má nejnovější autobusy z roku 2012 (24x C(N) 9,5), jinak obnovuje vozový park ojetýmu autobusy ze západu. Výsledkem je, že u nás v kraji máme muzeum na kolečkách a na Karosu C744 už se sem přijel podívat i člověk z Rostova na Donu

ČSAD se chová naprosto logicky. Vy byste si kupovali fungl nové vozy, kdybyste věděli, že je za dva roky musíte vyhodit / prodat? No jasně - kraj je všemohoucí Bůh a jedině nové autobusy můžou odvézt cestující z bodu A do bodu B. Dva roky starý autobus? To by nám voliči dali! Fakt nechápu tuhle novou módu krajů v posedlosti jen a pouze novými vozy. A za další rok se zase budou kupovat nové? Nebo kraj zkousne, že tu jezdí podržte se - rok staré autobusy? A co za 5, za 10 let? Proč to nemůže fungovat jako to vždycky fungovalo a zatím docela dobře funguje třeba u nás na jihu, konkrétně u Busem, kdy se každý rok nakoupí X nových vozů a přibližně stejný počet X nejstarších, nebo technicky nejopotřebovanějších se vyřadí? A mám dokonce pocit, že to takhle funguje i na tom "civilizovaném" západě, v Rakousku, v Německu, které jsou nám předhazovány jako vzory. Jen u nás musíme být za každou cenu papežtější než papež?
Pavel2
Pátek, 05. října 2018 - 20:19:31  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 16514
Registrován: 8-2002
venca21:
rozdíl je v tom, že oproti D, A, FR, CH, Beneluxu, DK my jsme bohatá země. jen si to nechceme připouštět [satan]
Martinmarilynmanson
Pátek, 05. října 2018 - 20:35:23  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10675
Registrován: 12-2007
Ty nové autobusy tu budou jezdit 10 let. A jak píše MJ, ČSAD už x let do vozového parku neinvestuje, takže obměna pár busů/rok toho moc nespraví. Nehledě na to, že po VZ tu může jezdit zcela jiný dopravce. Kde sežene xxx busů dva roky staré (např.)?
Be clever - use public transport!
Sobota, 06. října 2018 - 00:36:28  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 18381
Registrován: 5-2002
Jenže ČSAD do vozového parku neinvestuje proto, že původní představa kraje byla taková, že od roku 2011 bude postupně vypisovat výběrová řízení na jednotlivé oblasti zhruba velikosti okresu. Bylo by tedy logické, že až kraj vysoutěží Rokycansko, půjdou rokycanské vozy dílem do železáren v Hrádku, dílem do jiných provozoven nahradit nejstarší vozy. Až kraj vysoutěží Kralovicko, stane se totéž tam. A až kraj vysoutěží i poslední oblast, Šumavu, tak se zbylé autobusy poroučí do šrotu nebo do autobazaru.

Jak to dopadlo, víme všichni. Vedoucí odboru dopravy Vejprava ta výběrová řízení tak dlouho a tak úspěšně sabotoval, aby udržel u moci ČSAD, až z něj za odměnu ČSAD udělalo ředitele.
Já ty jízdní řády pro ty první oblasti měl hotové už někdy v letech 2011, 2012, 2013, ... A když jsem je měl dokončené, strčil jsem je do šuplíčku. Protože SE TO tak chtělo. Ohromně motivující.

A ještě si rejpnu. Vyhazovat desetileté autobusy?

Tohle je současný vozový park Ostbayernbusu:

http://www.regensburger-busse.de/RBO/rbo-ges.htm

Tohle jsou vyřazené vozy:

http://www.regensburger-busse.de/RBO/rbo-liste-alt.htm

Když jsem v roce 2016 začal jezdit linku do Pasova, stály tam na vrakplácku Setry číslo 524-525 (*2002), 537-539 (*2003), 597 (*1999), Neoplan 723 (*2002) a pak pár Centrolinerů z roku 2006, které se vyřazovaly po deseti letech proto, že byly poněkud "nepovedené".

V roce 2017 šly pryč Setry 521-522 z roku 2002 a naftové Centrolinery z roku 2005. Důvod prodeje: Okres Freyung-Grafenau si vysoutěžil jiného dopravce, ten si vzal místní soukromníky jako subdodavatele a o autobusy Ostbayernbusu neměl zájem, státní firma byla na něj moc drahá.

Vidíte v tom někde, že by Němci vyhazovali desetileté vozy jen proto, že jsou moc staré? Já ne.
Být zaměstnaný je dobrá věc, ale nesmí se to zvrhnout v práci!
Pavel2
Sobota, 06. října 2018 - 06:02:21  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 16516
Registrován: 8-2002
když jsou/byly? poved a kraj kusy pánských přirození, taxe pak divte, že to ZemkoČSAD posílá do kytek. ekonomický uvažování je zřejmě krajským slepicím zcela cizí. panebože! zná někdo soukromníka co by se za daných podmínek choval jinak? ukažte mi na něj prstem.

a že to Zemek jebal 15letýma západníma vrakama co si v rámci propletence firem přeprodal je jen vedlejší jev nastavených ekonomických pravidel. prostě se našla skulina, taxe vozy na žlutých německých značkách převezly na slovensko, tam se přelakovaly a jely šupem zpátky. tady se po 2 letech přišlo na to, že jsou to střepy, taxe umístily do kopřiv. asi to bylo legálně umožněný, taxe to zkrátka udělalo. akorát se o tom nemělo mluvit.

dneska se připravuje opačnej extrém, všechno bude krásný nablejskaný vonící novotou. prostě ode zdi ke zdi. pořád čekám kdy garnitura s rozhodovací pravomocí dostane rozum. asi je to na delší cestu.