Diskuse » Archiv 2020 » Železnice » Polsko | předcházející | další |
Polskodolů |
diskuse | posl. autor | příspěvků | stran | posl. příspěvek | |
---|---|---|---|---|---|
Archivy starších příspěvků
|
|
||||
Archiv diskuse Polsko do 29. 02. 2020 | Ahmad_Šáh_Masúd | 60 | 1 | 29-02-20 19:51 | |
Archiv diskuse Polsko do 23. 04. 2020 | Mrkef | 60 | 1 | 23-04-20 23:19 | |
Archiv diskuse Polsko do 19. 06. 2020 | Martin_Novak | 60 | 1 | 19-06-20 22:24 | |
Archiv diskuse Polsko do 09. 07. 2020 | Saul_Goodman | 60 | 1 | 09-07-20 17:53 | |
Archiv diskuse Polsko do 31. 08. 2020 | Radekedar | 60 | 1 | 31-08-20 20:51 | |
Archiv diskuse Polsko do 10. 10. 2020 | Vorech | 60 | 1 | 10-10-20 14:55 | |
Archiv diskuse Polsko do 12. 11. 2020 | Vorech | 60 | 1 | 12-11-20 08:56 | |
Archiv diskuse Polsko do 20. 11. 2020 | Saul_Goodman | 60 | 1 | 20-11-20 15:17 | |
Archiv diskuse Polsko do 20. 12. 2020 | Cisalpino | 60 | 1 | 20-12-20 12:24 |
autor | příspěvek |
---|---|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 4806 Registrován: 9-2007 |
Asi mi nějak uniká souvislost Já jsem to bral jako příklad něčeho, o čem lze diskutovat bez nějaké závislosti na potřebě si takové maso koupit. Stejně tak o nočních vlacích lze vést diskuze aniž by každá taková diskuze musela povinně obsahovat téma "kdo tu ztrátu z provozu doplatí". |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 13568 Registrován: 8-2012 |
Stejně tak o nočních vlacích lze vést diskuze aniž by každá taková diskuze musela povinně obsahovat téma "kdo tu ztrátu z provozu doplatí" No jo, tak si je donekonečna a s nulovou reflexí klidně veďte. Jen jsem si myslel, že byste už mohl mít na víc, než jen na nikam nevedoucí šotoušské žvatlání. Ale OK, asi máte lepší přizvukovat si se ZFJ, Wagonem a dalšími ultras, že by stačilo dát a by se přehodilo (za dvacet minut na Berlin Hbf Tiefbahnhof), a do smrti smrťoucí dělat divizny, že je nočních vlaků čím dál míň a zbytek přežívá na kapačkách dotací z různých, obvykle velmi obskurních důvodů...
電車オタク
|
Miroslav_ Zikmund
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 702 Registrován: 2-2016 |
T_._H_. : formálně je otázka kdo tu ztrátu zaplatí správná, leč odpověď může znít - ten, kdo platí ztrátu žlutému dopravci za vlaky Praha - Rijeka .... Žlutý pán by jistě neprovozoval vlaky se ztrátou nebo s tím, že se to křížově dofinancuje v rámci jiných činností jeho firmy .... Řečeno jinak, kde je jistota, že vlaky budou ztrátové ? |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 13573 Registrován: 8-2012 |
ten, kdo platí ztrátu žlutému dopravci za vlaky Praha - Rijeka Pro mě za mě, klidně můžete srovnávat nesrovnatelné až do rána.
電車オタク
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 4273 Registrován: 9-2003 |
JUC. Zikmund má prostě neutišitelnou potřebu navážet se do "žlutého pána", protože DVI důchodci už nikdy SJT režimku nedostanou.
NOBLE BRICKS
|
Miroslav_ Zikmund
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 705 Registrován: 2-2016 |
T_._H_. : co tím chtěl pán říci ? S4991023 : Rychlá laminátko, já se do "žlutého pána" nenavážím. Pouze konstatuji, že Rijeka nebyla pro něj patrně ztrátová (a to na můj vkus tam měl zbytečně mnoho doprovodných zaměstnanců) - není typ podnikatele jdoucího do dlouhodobě ztrátového podniku - tudíž provozování "podobných" vlaků jinými dopravci nemusí být též ztrátové. Co to je zkratka SJT ? |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 13585 Registrován: 8-2012 |
co tím chtěl pán říci ? Že můžete srovnávat nesrovnatelné klidně až do rána.
電車オタク
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 4861 Registrován: 6-2008 |
A jedna pikoška z druhé strany - od nového GVD měly začít jezdit dočasně přes zimu opět vlaky do Wisly. Jelikož se nestihla dodělat zabezpečovačka v "centrum řízení Skoczow", tak zatím je to na busech. Ovšem to, že se nejezdí už několik měsíců do hor si všimli i borci přes železo, a tak nahoře nad Wislou šlohli na několika místech drát z trakčního vedení a pravděpodobně i zlomili jeden sloup... Zkopíroval jsem text kolegy MO ze sekce 320. Se ale dějí věci... |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 7987 Registrován: 12-2011 |
Vypadá to, že rychlíky Kraków - Jelenia Göra vyjely. https://www.youtube.com/watch?v=QevtORVixRA&feature=emb_title |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1019 Registrován: 3-2018 |
intelpetr: Země netušených možností... |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3288 Registrován: 6-2007 |
Dnešní TLK 36102 SUDETY se 754 026-3 |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 7989 Registrován: 12-2011 |
Malá železniční exkurze do polských Glucholaz [2014] |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 4830 Registrován: 9-2007 |
Já si k tématu Głuchołazy dovolím zareagovat – do 13.3. bude existovat přípoj, ráno v 6:50 z Wrocławi přes Brzeg do Nysy a odsud dále do Głuchołaz. Od 14.3. ale dojde ke změně jízdního řádu a už teď se ví, že "nově" vlak do Głuchołaz vyjede v 7:50. O víkendu, kdy první vlak od Opole do Nysy v 8:08, od Brzegu v 8:32, od Paczkówa nic a z jediného směru ještě přestoupit půjde, od Kędzierzyna-Koźle, odkud dorazí vlak v 7:26. Polsko je opravdu maximální bizár, opravdu by mě zajímal jediný argument, který by jakkoliv ospravedlňoval skutečnost, že do března přípoj bude a od března ne. Zvlášť když zpátky jedou oba vlaky "stejně", do půlky března v 10:24 a od půlky března v 10:36. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 7995 Registrován: 12-2011 |
Nad polským pojetím železnice opravdu zůstává rozum stát. Minulý rok proběhla celkem velká oprava zastávky ve městě, přesto že tam stále jezdí jen čtyři páry vlaků za týden. No a případné přípoje na české vlaky nezájem. Ale jinak to byl zázrak, že se tam zase začalo jezdit. (Příspěvek byl editován uživatelem intelpetr.) |
Saul_Goodman
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 646 Registrován: 11-2019 |
No počkat, někteří ultras tu prorokovali světlé zítřky polské železnici s obrovským potenciálem a teď takové nechutné pomluvy? |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 4831 Registrován: 9-2007 |
To jsou ty zítřejší zítřky! V globále mám pocit, že se situace výrazně lepší, pamatuju si Polsko před 15 lety a z toho do dnešních dní vydržely snad už jen tyhle šílenosti, navíc ne všude. O to víc mě to ale udivuje, dodnes neznám důvod, proč se přistupuje k takovýmto kravinám. Když ale srovnám třeba rozvoj regionální dopravy okolo Wrocławi nebo Poznaně, tak tam to naplnění potenciálu a kroky vpřed vidím. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 13672 Registrován: 8-2012 |
Polsko železničně funguje tam, kde se na úrovni samosprávy našli lidé s vizí a drajvem, vykopali od nich "beton" PKP a udělali si vlastní dopravce. No a jinde se to nestalo a tam to furt stojí za vyliž a Opolskie je jedním z těch míst; místo aby se domluvilo s dolno- nebo (horno)slezským vojvodstvím, tak cpe prachy Polregiu na kible v nesmyslných relacích Wrocław Główny - Kędzierzyn Koźle. No a "oprava zastávky" Głuchołazy Miasto (reálně hlavně zrušení úseku do Zdrója) šla očividně z úplně jiného budžetu.
電車オタク
|
Saul_Goodman
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 648 Registrován: 11-2019 |
A přece jenom dodám trochu pozitivní informaci. Některé vlaky Kraków - Katowice jsou poprvé rychlejší než autobusy jedoucí v taktu 20 minut po dálnici. U vlaku nastalo velké snížení cen na 13 PLN, každý den jede 37 párů. Vlaky PKP Intercity jezdí nově za 15,90 PLN. Nevýhodou je polský komplikovaný systém slev pro děti a studenty ve veřejné dopravě všeobecně (neplatí na všechny spoje), neexistující takt a bonusově ještě třeba v Krakově pouze velice okrajová integrace MHD a vlaků. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 8000 Registrován: 12-2011 |
T.H.: Na Zdrój teda vytrháno? (Příspěvek byl editován uživatelem intelpetr.) |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 13678 Registrován: 8-2012 |
"Ponecháno svému osudu". Budova zbořena, přejezd na Powstańcow Ślaskich vytrhán a komunikace opravena, na "miastu" směrem k Zdróju zašturcováno včetně pískového násypu... Video zde (od cca 15. minuty).
電車オタク
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 8002 Registrován: 12-2011 |
Vidím, že i bouda se závorářem je ze zastávky pryč. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 13681 Registrován: 8-2012 |
K přejezdu na Powstańców Śląskich jsem ještě našel tyhle fotky 24opole.pl, interia.pl Je to právě zde (v pozadí jsou vidět vzdálenostní upozorňovadla i ten přejezd) po bleskové povodni 29. května 2014 a ten kus ulice byl zrekonstruován v rámci odstraňování povodňových škod včetně likvidace přejezdu.
電車オタク
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3915 Registrován: 6-2007 |
754 ve službách PKP Intercity už se nám prohánějí v Sudetech Lokomotivy.net: 754.026 vyjíždí ze stanice Goswinowice s TLK Sudety Mezi Raciborzem a Baborowem je stále živo díky nakládce kukuřice. V Pietrovicích probíhá oprava staniční budovy, a kolem trati se nadále likviduje vegetace. A už několikátý "poslední Wojciech" v Zabrzu Ještě několik vlaků by jet mělo, ale na leden už Kotlarnia zvažuje definitivní konec provozu. |
Saul_Goodman
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 651 Registrován: 11-2019 |
Vantju: Protože se někde musely proinvestovat prachy, udržitelnost... O Železnice v Polsku kromě koridorů a okolí největších měst na dojíždění do práce/školy není zájem. Celkově je Polsku veřejná doprava mimo vybraných relací a MHD po dotační stránce spíše trpěná."O to víc mě to ale udivuje, dodnes neznám důvod, proč se přistupuje k takovýmto kravinám." |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 11417 Registrován: 12-2009 |
na dojíždění do práce/školy není zájem. W piątek (30.10) podpisana została umowa na inwestycję, która umożliwi dojazd koleją na lotnisko w Pyrzowicach z Katowic, Tarnowskich Gór, Zawiercia lub z Częstochowy. Zakończenie prac planowane jest na I kwartał 2023 roku |
Saul_Goodman
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 653 Registrován: 11-2019 |
Ohl: Jako že se postaví za EU prachy pár km kolejí na letiště ve velké aglomeraci je známkou, že je v Polsku železnice populární nebo dokonce nějak protěžovaná? |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 11418 Registrován: 12-2009 |
To není tvrzeno- je to že není vždy pravda, že není zájem. Zrovna ve Slezsku(Horním) se docela dost železnice obnovují. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1697 Registrován: 6-2019 |
Pár km kolejí = ve skutečnosti minimálně 40 km. Ještě máte potřebu dalšího lhaní a vysírání? protěžovaná? Protežovaná. Protěže jsou kytky. (Příspěvek byl editován uživatelem Ahmad_Šáh_Masúd.)
doch liebe keinen von der Eisenbahn
doch liebe keine ausm Tagebau |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 4290 Registrován: 9-2003 |
SG: Počúvajte, Kefalín, a čo si vy vlastne predstavujete pod takým slovíčkom "protĚžovaná" ?
NOBLE BRICKS
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 13701 Registrován: 8-2012 |
No koleje na letiště nejsou žádnou známkou pokroku (zvlášť jsou-li to třeba takové SZYmany ), to akorát známkou zaostalosti Prahy je, že je nemá a hned tak mít nebude...
電車オタク
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1698 Registrován: 6-2019 |
Jo, Szymany, mekka všech multimodálních šotoušů aneb přestup uprostřed lesů... To byly časy, než přišel ten čínskej virus. Muselo se to pojmout nízkonákladově, takže za pětikilo s Flybe do Southendu, víkend v Londýně a zpět ze Stanstedu na Szymany, pardon Olsztyn Airport. Hodina čekání a pak opravdu přijel!! Na poslední fetce je Szczytno, kde bývala výborná nádražka s hotovkami do stovky... Dnes ani nic, natož vlak na letiště. Doufejme, že rok 2021 bude opět šotoušsky plodný a úspěšný.
doch liebe keinen von der Eisenbahn
doch liebe keine ausm Tagebau |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1030 Registrován: 3-2018 |
protěžovaná? Protežovaná. Protěže jsou kytky. Nehledal jsem to teď nikde, ale kdysi jsem četl jazykovědnou poznámku, že správněji je sice "protežovaná", ale užíváno a v mluvě praktičtější je spíše "protěžovaná" a nelze než to do budoucna přijmout. |