Diskuse » Železnice » Polsko | « předcházející | další » |
Polskodolů |
hledání | obrázky (odtud | na mapě) | strom | 3 hod. | 1 den | týden | vzhled | nápověda odhlášení | přihlášení | úprava profilu | registrace | seznam uživatelů | moderátoři |
autor | příspěvek |
---|---|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 4746 Registrován: 12-2020 |
Naivko. Ať vyhraje kdo chce, zázrak se nestane. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 573 Registrován: 7-2020 |
@J.M: Kurde, moje chyba. Myslel jsem Bielawa. Pokud je na webu moderátor, změňte ho, protože jsem udělal hroznou chybu. Z jednoho zdroje, který se mi podařilo zjistit, neměla Bielawa v letech 1975-1976 na krátkou dobu žádné osobní železniční spojení. Obecně téma likvidace železničních spojů bohužel ignorují i někteří autoři různých publikací v Polsku a nezmiňují fakt, že PKS a osobní a nákladní auta s narůstající tonáží stále častěji nahrazují úzkokolejky již od r. 60. let 20. století, které nemohly konkurovat silniční dopravě z hlediska rychlosti, komfortu a tonáže přepravovaných nákladů. Nevím přesně, kolik kilometrů úzkokolejek bylo uzavřeno a kolik jich zůstalo v provozu až do roku 1990, ale obecně vím, že o likvidaci poloviny z nich bylo již dávno rozhodnuto. To, co se stalo v 90. letech a do roku 2013, bylo zpackaným výsledkem neekonomických aktivit PKP v Polské lidové republice. Samozřejmě ne každá trať měla šanci přežít a většina železničních tratí zlikvidovaných za Polské lidové republiky byla nerentabilní, často vedla do malých měst nebo vesnic, ale skutečným problémem bylo, že se v té době neinvestovalo dostatečně do regionálních spojů. době (např. nákupem motorových vozů, což se v letech 1975-1988 až do nákupu nepříliš úspěšného SN81 nedělalo) nebo aglomerací, což byla velká chyba. Zajímavé je, že PKP kdysi testovali dva motocykly M152 (řada 810), o jejichž koupi uvažovali, ale nevím, proč padlo rozhodnutí o jejich koupi. V rámci výstavby nových železničních tratí se plánuje obnovení osobní dopravy do měst jako Kozienice a Polkowice, do kterých byly osobní spoje uzavřeny v roce 1969. Nevím, jak to bylo v Československu. Možná o tomto tématu něco víte? @Uwe_Landthaler: Tyto Impulsy ještě nejsou hotové. Můžete vidět, že na některých místech nejsou instalována sedadla. O co v tomto AFD jde? Vím, že Zelená dohoda je svinstvo a poškodí i železniční dopravu, ale zajímá někoho nějaká německá strana? |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 4748 Registrován: 12-2020 |
Nevím, jak to bylo v Československu. Možná o tomto tématu něco víte? Vím, ale to bylo dlouhé povídání a psaní. Nicméně u nás byly zrušené tratě nedávno zpracovány v trojdílné edici knih. Jsou tam občas chyby,ale jinak je to velmi zajímavé. Rušení úzkokolejek za PLR bylo zpracováno v knize Bogdana Pokropinského vyšlé tuším roku 1980, bohužel ji nemám. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 574 Registrován: 7-2020 |
@J.M: Chápu. Pokud je na fóru nějaký popis nebo vlákno o železnicích v Československu, dejte mi vědět. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 16147 Registrován: 12-2009 |
uvalit řádný poplatek na pumpičkáře Je kolem 50Kč, což je srovnatelné s českou cenou za přepravu. Ovšem další omezující podmínky se tomuto názoru silně blíží. Neexistence celodenky, nemožnost překročit kapacitu míst, což jsou třeba jen 4 na vlak, jde proti evropskému trendu. Přitom i v PL se staví cyklostezky možná víc než v ČR. Ale, jak je vidět u nových vlaků, se tyto obstrukce, s vyšší kapacitou prostor, snad brzo změní. ad bezdomovci a feťáci. Byli i tenkrát, ale málo. Ale špatně jste to podal. To musíte stylem - dnes se konečně máme líp, můžeme se svobodně válet v centru města ve svých výkalech a nikdo nás nesmí omezovat. Vlastně i v Rusku měli tenkrát větší svobodu. První pořádné žebráky v životě jsem viděl v 1986 v Moskvě. jak to bylo v Československu. Bylo to podobné. Investice víceméně žádné*, adorace individuální automobilové dopravy. Polsko a jeho rušení tratí bylo v novinách náš vzor. Naštěstí to netrvalo tak dlouho jako v Polsku, po roce 1997 se to pomalu zlepšovalo a vstup do EU znamenal nutnost (pro mnoho lidí nemilou) investic do žel.dopravy. * Koridory byly vlastně jen uvedení původních tratí do normového stavu. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 49 Registrován: 10-2024 |
Dobře tak jinak, v Čr je kolem 100tis. bezdomovců v samotné Praze 15tis. sám jsem jich na Karláků napočítal vyšší stovky, jsou všude, navíc ode mě vyloudili spoustu peněz, jak to ovlivňuje turismus a pocit bezpečí a především epidemiologickou situaci (proslulé Valkovo pokrytectví Covid, roušky a bezdomovci nechání na pospas, všude prskající, kýchající, plivající, navíc často se žloutenkou, spálou, tuberkulózou nebo jinými dýchavičnými souchotinami) ? Tak dvojí metr oubytě, filcky, blechy, štěnice, flusance na chodnících u bezďáků nevadí ale dětem zrušili vyučování. Proč Jurečka přivádí Ukrajince asi 300tis. a nezajistí pro bezdomovce práci. No a teď řečnická otázka, kdo že je zde nácek, já nebo ti kdo je zbavili pocitu, že někam patří a jsou potřeba, zbavili je té nejzákladnější lidské ctnosti a sice subjektivity resp. osobnosti jedince. @S4991023 Nejprve si zameťte na vlastním dvorečku a pak nadávejte někomu od nácků. A to stejné platí jakbysmet pro Německo obzvláště Berlín. Nikdo se nimi nezabývá, nikoho nezajímají, ať se děje co se děje. Zpropadený pokrytecký svět sakra. A to jsem potkal v Praze jednou borce bez domova, který uměl plynule německy a nenasával, holt měl dluhy a tak se ocitl na ulici, druhého jsem setkal ve Vratislavi, ten dokonce kromě němčiny uměl i česky. Je mi jich fakt líto, často jde o schopné a vzdělané lidi, kterých životní nesnáze vykoply na ulici. A další věc hromadná migrace v hodně případech posilovaná mafiánskými podnikatelskými strukturami a to nejen v Německu, ale asi před měsícem mi český policajt povídal jak vozí pořád čpící silně leptavou žíravinou Ukrajince a Nepálce služebním autem na cizineckou. No tak si sejdou na nemoci, a koho to zajímá, přece tak to fungovalo vždycky s nefunkční státní inspekcí práce. A oni jsou nedotknutelní, to stejné roky v Německu ve stavebnictví nebo v Polsku s Ukrajinci v těch nejhorších možných továrnách nedodržujících bozp (kámoš kámoše z Ukrajiny ztratil ruku v továrně tak mu správa sociálního zabezpečení ZUS sdělila, že nic nedostane a že se z potápějící lodě neutíká). To jsou opravdoví nacisté. Já nikoli. (Příspěvek byl editován uživatelem Uwe_Landthaler.) |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 575 Registrován: 7-2020 |
Vidím, že v České republice jsou lidé také naštvaní na Ukrajince? Od 15. prosince přibude nové přímé spojení Olsztyn - Ostrołęka ve třech párech: https://www.nakolei.pl/od-15-grudnia-bezposredni-pociag-z-ostrole ki-do-olsztyna/ (Příspěvek byl editován uživatelem Lubie_Placki.) |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 16151 Registrován: 12-2009 |
Jurečka přivádí Ukrajince asi 300tis. a nezajistí pro bezdomovce práci Žádný jurečka nezajistí stejné stav mysli u všech lidí. Kdyby tento plakát visel pod mostem, změnilo by se něco? |
Paul2no
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3418 Registrován: 11-2009 |
Zderzenie pociągów towarowych na Śląsku. Jeden z maszynistów trafił do szpitala Strojvedoucí měl asi docela kliku, že vylezl po svých. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 5429 Registrován: 6-2019 |
Vidím, že v České republice jsou lidé také naštvaní na Ukrajince? Frustrované a hloupé lidi najdete všude, i v ČR.
Opravdu jsi byl jen tam, kam jsi došel pěšky (Goethe)
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 4752 Registrován: 12-2020 |
A taky najdete všude lidi slušné a neslušné. Bohužel u nás ty neslušné často neumíme/nechceme přivést do patřičných mezí slušného chování (viz váš příspěvek o cestě lehátkem). A z toho pak vzniká ten odpor vůči takovým lidem, který se může pak přenášet i na ty slušné. Stejné je to s našimi nepřizpůsobivými. Pokud se lidé chovají slušně a pracují, tak proti nim 99% lidí nikdy nic mít nebude. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 14973 Registrován: 4-2003 |
Nekrmte trolla
Do Prahy jsem nepřijel na mopedu, ale dvanáctiválcem Českých drah!
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 50 Registrován: 10-2024 |
Dneska jsem byl v Katovicích, všechno zpožděný 40-90min, 4 vlaky zrušili, prý se na CMK porouchal traťový zabezpečovač a v Brynowě výhybka, Krakov nabral 42min zpoždění na odjezdu. @Ohl ty továrny mění pracovníky každé 3týdny průměrně (kdysi jsem pracoval v oddělení školení pracovníků výrobní linky, měnili jsme skoro celou každý měsíc a měli černou listinu nežádoucích osob), spíš mi šlo o nějaký hpp, kde by mohli nalézt dlouhodobé uplatnění, např. městské služby,vývoz odpadu, třídírna, řidič tramvaje, údržba zeleně atd. vč. nějaké 25m2 městské garsonky na dvojici, aby se mohli umejt a jakž takž vypadat a aspoň první měsíc denní zálohy a teprve druhý měsíční mzda (potřebují peníze na základní potřeby a živobytí) . |
Boris
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3877 Registrován: 6-2002 |
Řidiče tramvaje může dělat jakákoliv osoba s nulovou úrovní smyslu pro odpovědnost? |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 16153 Registrován: 12-2009 |
Všechny tyto profese nebude dělat 19 z dvaceti bezďáků. Protože se tam musí dělat. měnili jsme skoro celou každý měsíc Co plat? } |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 51 Registrován: 10-2024 |
Nešlo o plat, tekla želízka a nefungovaly pojistky v lisech, zase šicí stroje měly poškozené šicí ústroji (páčky, patky, tyče atd.), nefungovala ventilace, všude ve vzduchu se vznášely částice polyuretanové pěny a chemických činidel. Pak vyměnili všechny nejprve na Ukrajince, záhy na Nepálce a Bangladéš neboť zahraniční zaměstnanci jsou prý snadněji ovládatelní a neudávají. Tak autosedačky vyráběli cizinci. Navíc v Moravskoslezském kraji třeba jsou jak jim říkám stálice zaměstnaneckých změn čili podniky, které každý měsíc přivádí nové cizince (tzv. mafiánské továrny). A možná se hodí zkusit? V Berlíně se třeba podařilo spoustu bezdomovců zapojit zpátky do společnosti, dneska např. pracují jako řidiči tramvají. Rozhodně líp plní úkony než např. Indové nebo Nepálci či Ukrajinci nemající nezbytnou jazykovou výbavu a především vyžadované předpoklady, Poslední dobou třeba Umbrella a ostatní dopravci zaměstnávají i ty Indy (nejhorší řidiči světa, navíc u nich stejně jako na Ukrajině už roky funguje korupční systém a řidičský průkaz na autobus jde koupit doslova na tržnici, o tom, že řidičák lze koupit mi říkal sám Ukrajinec, takže si myslím, že bezdomovci po výcviku zajistí bezpečnější a spolehlivější dopravu) tak proč nezkusit líp vybavené bezdomovce, a v Čd jezdí na NAD Ukrajinci, kteří neumí slovo česky a navíc jsou brutálně neslušní. Zde jsem našel jak Umbrella přistěhovuje Indy: https://zdopravy.cz/za-volanty-ceskych-autobusu-zasedli-indove-pa tri-k-nejlepsim-ridicum-rika-jejich-zamestnavatel-226615/ Řidiče tramvaje může dělat jakákoliv osoba s nulovou úrovní smyslu pro odpovědnost, jak vidno Umbrella na řidiče autobusů čili náročnější profesi než řidič tramvaje zaměstnává Indy bez jazykové vybavenosti a s nulovou úrovni smyslu pro odpovědnost. Navíc ne každý bezdomovec je líné nemotorné nemakačenko a nemehlo jak zde tvrdíte, přes polovina nepije a ocitla se na ulici z jiných důvodů např. ten pán na kterého jsem narazil v Polsku byl zbaven majetku ženskou, vrátil se z Německa a ta jej vyhodila z vlastního bytu no a bohužel jí převedl na účet všechny úspory z Německa, pracuje ve skladu, ale bydlí ve stanu, druhá paní z Prahy také nepije, měla dluhy, majetek zabavili exekutoři, dříve pracovala v kanclu. Alkohol je druhotná věc, většinou závislost vzniká už po ocitnutí na ulici kvůli depresi a pocitu odmítnutí většinovou společnosti (v 80proc. případů alkohol není důvodem bezdomovectví ale deprese z nové situace). (Příspěvek byl editován uživatelem Uwe_Landthaler.) |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 16155 Registrován: 12-2009 |
Tak zkuste zajít pod most a řekněte jim, ať jedou do Berlína. Protože v Ostravě je jim málo 100 000Kč, aby zpod mostu odešli dělat řidiče tramvaje. https://prace.dpo.cz/pozice/ Kde jsou ty mafiánské továrny? Ve fabrikách pracuje plno Poláků. Z příhraničí jezdí auty nebo podnikovými autobusy, ne vlakem. Tím to ani nejde. Přečtěte si tady V. ZAHRANIČNÍ ZAMĚSTNANOST A cizinců spíš ubývá. https://csu.gov.cz/msk/cizinci-v-moravskoslezskem-kraji-v-roce-20 23 ocitla se na ulici z jiných důvodů To je ten dvacátý z 19. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 4757 Registrován: 12-2020 |
A cizinců spíš ubývá Já tam tedy vidím oproti roku 2014 nárůst o více než 100%. Nárůst z 24 tisíc na 52 tisíc za 10 let. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 52 Registrován: 10-2024 |
@ohl Trochu dovysvětlení, náborové příspěvky v dopravních podnicích a ČD jsou vyplacené teprve v dalším roce, tzn. po odpracování minimum 12měsíců a nechvástejte tak tím náborovým příspěvkem 100tis. korun, pak v předvídatelných turnusech pracujete teprve po 15měsících. 100tis. je jednorázový příspěvek po odpracování 12měsíců; nikoli měsíční plat, ten se bude během výcviku blížit minimální mzdě, teprve další rok obdržíte řádný plat. Navíc v DP se vyžaduje příslušný standard hygieny, vzhledu, nikdo bezdomovce nevezme jen tak. Museli by se oholit, umýt, ostříhat, čili mít nějaké sociální zázemí a to podniky dělají nerady. Je ale pravda, že DPO platí víc než třeba Tramwaje Śląskie, kde prvních 12měsíců pracujete na smlouvu o zajištění vzdělávacích služeb v tzv. zkušební době za 3500zlotých hrubého a teprve rok na to na hpp aspoň tak to dělali v roce 2022 teď prý je to 4tis. hrubého a po odpracovaném roce 5tis. hrubého. "W trakcie okresu próbnego średnie wynagrodzenie wynosi najczęściej 3500 zł brutto. Po roku średnia wzrasta zazwyczaj do 4000 zł brutto" https://www.pulshr.pl/rekrutacja/ile-zarabia-motorniczy-tramwaje- slaskie-rekrutuja-na-start-bezplatny-kurs,87731.html , https://prace.dpo.cz/volne-pozice/ridic-ka-tramvaje-stredisko-por uba/ Z Jastrzebie Zdroj jsou zajišťované svozy autobusy, jezdí spíš mladší a každé 6měsíců se mění, čím to asi tak bude? Od Dawida vím, že jej nutili zvedat po 50kg a dělat 3-4hodiny přesčasů platili kolem 17tis. tak jel pryč do Německa a říkal jim moravskoslezští mafiáni. Všechno je o penězích nic jiného v tom nehledejte, Češi jim za tolik pracovat nebudou tak přiváží z Jastrzebie o 40proc. levnější Poláky, kteří souhlasí i s pracovními podmínkami. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 53 Registrován: 10-2024 |
Navíc DPO vyžaduje podepsání tzv. kvalifikační dohody se závazkem na 3 roky a příslušnými smluvními penále . Stejně tak to dělají Tramwaje Śląskie. Na nástup do zácviku se čeká kolem 3měsíců, nejbližší je asi 20ledna. Po zapracování s každou odpracovanou hodinou Vám úměrně stoupá mzda. U tramwají Śląských je to 1zl od 12měsíce za každou odpracovanou hodinu, pro DPO jsem data nenašel. Co se týče zaměstnanosti existují 2 druhy registrovaná a neregistrovaná. Zpravidla neregistrovaná je vyšší neboť pracáky po 6měsících nečinnosti Vás ze seznamu nezaměstnaných vyškrtnou, přes 50proc. se také neregistruje, protože stejně nejsou skoro žádné příspěvky, třeba pro Maďarsko a Polsko neregistrovaná představuje kolem 7proc. a registrovaná 5. (Příspěvek byl editován uživatelem Uwe_Landthaler.) |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 16158 Registrován: 12-2009 |
Teď nevím- platí bezdomovců zapojit zpátky do společnosti, dneska např. pracují jako řidiči tramvají. nebo nikdo bezdomovce nevezme jen tak? |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 54 Registrován: 10-2024 |
ohledně 3letých kvalifikačních dohod tak nejvyšší penále pro celou EU jsou na polské železnici, v roce 2019 představovaly částku 105tis. zlotých teď asi 120tis. (pro IC, Cargo, KD, KŚ, KW, KM, KML atd.) , dokonce existuje celé odvětví právních kanceláří specializujících se na rušení doložek. https://www.forumkolejowe.pl/thread-7082.html https://adwokatchudzinski.pl/blog-pl/umowy-lojalnosciowe-maszynis tow/ https://www.rynek-kolejowy.pl/wiadomosci/maszynista-kontra-przewo znik--jak-obronic-sie-przed-pulapkami-umow-lojalnosciowych-116837 .html https://e-prawnik.pl/forum/lojalka-na-kolei-sztuczny-koszt-szkole nia.html |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 55 Registrován: 10-2024 |
Přičemž dle doporučení EU kvalifikační dohoda nemůže být vyšší než částka nad sociálním minimem během prvních 3 pracovních let (minimální mzdu ti vzít doložkou nemůžou), čili sociální minimum pro Polsko činí 4200hrubého v takovém případě by měla být napočítána teprve od 16měsíce práce (předešlé období vydělávají pod prahovou hodnotou 4200hrubého) čili 21měsíců krát 1800= 37,80tís. No a pak jak že se máme bavit o právním státě. Každopádně u soudů žalování v drtivé většině s dopravci vyhráli. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 56 Registrován: 10-2024 |
Ohl: v Německu při zapojování na pracovní trh dostávají sociální byty, v Česku je nechávají napospas o to mi jde, nikdo špinavce do podniku nevezme, nejprve musí mít sociální zázemí, kvalifikační dohodu Vám také nepodepíšou většina z nich má obrovské dluhy. Takže bez doložky, se sociálním zázemím, a půjde to, ať to Jurečka aspoň zkusí a neprosazuje ten protilidský liberalismus, místo kvalifikační dohody mohou mít jinou, že v případě odejíti přijdou o garsonku, to bude pro mě postačující motivace."Teď nevím- platí bezdomovců zapojit zpátky do společnosti, dneska např. pracují jako řidiči tramvají. nebo nikdo bezdomovce nevezme jen tak?" |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1051 Registrován: 1-2004 |
Aniž chci krmit nově se zjevivšího trolla, dovolím si uvést jeden podstatný poznatek, který tu ještě nepadl, na který diskuse nebere zřetel, a který Vám potvrdí každý, kdo se snažil s bezdomovci něco dělat: Pokud někdo žije tímhle způsobem více než 6 měsíců, jeho zpětná asimilace je téměř nemožná a sešup dá se říci "nevratný". Jeho návyk na "svobodu" a způsob života je tak silný, že ho k nějaké zásadní změně života či dokonce nějaké práci ničím nepřinutíte. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 16159 Registrován: 12-2009 |
Eddie Murphy se z bezdomovce vyšvihl do nejvyššího finančního světa. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 576 Registrován: 7-2020 |
Objevily se zajímavé informace: https://www.rynek-kolejowy.pl/wiadomosci/wielkopolska-pociagi-wro ca-do-klecka-i-kiszkowa-121371.html |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 57 Registrován: 10-2024 |
Aniž bych krmil fialovy ultrapravicové trolly, které působí i na facebooku a nadávají většinové společnosti od dezolátů či vlastenců tak sám osobně znám 9 bezdomovců, kteří se z toho dostali, základem bylo osvobození jejich bankovních účtů od zástav dle zástavního práva, neboť jak říkám mají dluhy, exekuce, zabavený majetek a bez odpouštění dluhů to nepůjde, druhá věc práce, tu obdrželi ještě před zajištěním bydlení, na začátku pobývali v útočišti charity, trvalé bydlení se jim podařilo dohodnout po půl roce, pomáhal jsem bezdomovcům, kdo to dělal tak asi má větší rozhled, než nesmysly uživatele Canfrance (asi někdo z vlády). A ano jsem troll, dezolát, vlastenec neboť pomáhám lidem a držím sounáležitost s ostatními a nestydím se za to (nejsem bublinař a zbohatlík). Ve většině států vyjma Česka existuje strategie pro ukončení bezdomovectví ta předpokládá: -odpouštění dluhů na úkor státu -alkoholický důchod po dobu léčení ve výší 75proc. minimální mzdy (alkoholický důchod zavedlo dokonce i Polsko) -přednostní nárok na bydlení ze státních zdrojů -rekvalifikační programy -nezpoplatněné poradenské služby (sociální poradci, právní poradci) -bezplatný přístup ke zdravotnictví po dobu zapojování zpátky do společnosti (zbavení zdravotních překážek k návratu na pracovní trh) Navíc to funguje, aspoň 55proc. bezdomovců jde z té neutěšené situace dostat zpátky do společnosti, samozřejmě najdou se i výjimky, které zde tak zdůrazňujete. Navíc se na ulici může ocitnout každý, dokonce i z bohatých poměrů, sešup je rychlý a nezastavitelný, někteří z nich byli vyšší střední třída jeden dokonce spolupracoval se známým hudebníkem takže tak, anebo třeba strojník rypadla, onemocněl na vodnatost břicha, během 8měsíců nenašel práci a ocitl se na ulici, jiného vyhodila ženská, přijel z Německa, dříve jí převedl na účet všechny úspory a nepustila jej do bytu, ze dne na den se stal bezdomovcem, ještě jiný utrpěl úraz ruky v práci, to ale na invalidní důchod nepostačilo, rok hledal marně práci a také se ocitl na ulici, ty lidské příběhy jsou srdcervoucí, člověk brečí, slzy mu kanou potůčkem po tváři, když je poslouchá. (Příspěvek byl editován uživatelem Uwe_Landthaler.) |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 5701 Registrován: 9-2007 |
Nechcete tu třeba řešit, co nového zase půjde projet od GVD? Mě překvapily osobáky Lodž - Čenstochová po Węglówce, byť jen po Chorzew Siemkowice a dále po jednokolejce přímo, na někdy v minulosti avizovaný vlak Katovice - Bytom - TG - Węglówka - někam dál si asi budu muset počkat. Mj. pak dost významně ožije okolo Ostroleky, nově už budou existovat i přímé vlaky do Olštýna, do Białystoku a nedávno jsem četl i něco o obnovení provozu do Lomže. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 58 Registrován: 10-2024 |
Proto také každé Vánoce na Štědrý den dle křesťanské tradice, která je zdrojem našeho hodnotového systému a jenž utvořil evropskou civilizaci (nech volné židle pro chudého anebo samotného a pozvi ho domů) zvu k sobě jednoho bezdomovce a naslouchám jeho spletitým životním příběhům a snažím se pochopit jak jsou si lidé schopní vzájemně ublížit. Poslouchám u štědrovečerní tabule a aspoň ten jeden den naplňuje mou duši jas, že jsem jim byl schopen poskytnout tu chvilku blaha. (Příspěvek byl editován uživatelem Uwe_Landthaler.) |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 59 Registrován: 10-2024 |
Od 15 prosince: ED160 (Stadler Flirt): - Skarbek (Olsztyn - Racibórz - Olsztyn); - Doker (Katowice - Gdynia - Katowice); - Hutnik (Bielsko-Biała/Poznań - Bydgoszcz - Gdynia - Bielsko-Biała); - Kociewie (Łódź - Gdynia - Bydgoszcz - Łódź/Poznań); - Sukiennice (Szczecin - Kraków/Zakopane - Szczecin); - Barbakan (Szczecin - Kraków - Szczecin); - Wybicki, Pułaski, Cegielski (Poznań - Kraków - Poznań); - Witkacy (Gdynia - Zakopane - Gdynia); - Kazimierz (Bydgoszcz - Kraków - Bydgoszcz) - Orłowicz, Kormoran, Kolberg, Sienkiewicz, Żeromski (Kraków - Olsztyn - Kraków); - Koziołek (Poznań - Lublin - Poznań); - Telimena, Tuwim (Warszawa - Łódź - Warszawa); - Włókniarz (Szczecin - Łódź - Szczecin); - Mazury (Łódź - Warszawa 2xED160, Warszawa - Olsztyn 1xED160. Olsztyn-Łódź 1xED160); - Warmia (Warszawa - Olsztyn - Kraków); - Beskidy (Warszawa - Wisła - Warszawa); - Pilecki (Warszawa - Żywiec - Warszawa); - Chemik (Płock - Katowice - Płock); - Reymont (Kraków - Łódź - Kraków); - Łokietek (Kraków - Warszawa); - Kinga, Karłowicz (Warszawa - Kraków - Warszawa); - Skaryna, Radziwiłł, Podlasie (Warszawa - Terespol - Warszawa); ED161 (Pesa Dart): - Słowacki (Ełk - Wrocław - Ełk); - Łysica (Kielce - Wrocław - Kielce); - Kochanowski, Rejewski, Kopernik (Bydgoszcz - Lublin - Bydgoszcz); - Jagna (Warszawa - Łódź - Warszawa); - Oleńka, Fredro, Baczyński, Asnyk (Warszawa - Wrocław - Warszawa); - Łużyce (Zgorzelec - Warszawa - Zgorzelec); - Mickiewicz, Krasiński (Wrocław - Białystok - Wrocław); - Brda, Moniuszko (Bydgoszcz - Warszawa - Bydgoszcz); - Korfanty (Warszawa - Bielsko-Biała - Warszawa); - Daszyński (Białystok - Bielsko-Biała - Białystok); - Niemcewicz (Warszawa - Terespol - Warszawa); - Prząśniczka, Leśmian, Esperanto, Narew (Łódź - Białystok - Łódź); ED74 (Edyta): - Stryjeńska (2x ED74), Łempicka (2x ED74) (Wrocław - Lublin - Wrocław); - Sztygar, Morcinek (Katowice/Kraków - Kielce - Lublin); - Jagiełło (Gliwice/Kraków - Kielce - Lublin); (Příspěvek byl editován uživatelem Uwe_Landthaler.) |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 16161 Registrován: 12-2009 |
9 bezdomovců, kteří se z toho dostali, To museli být pečlivě vybíráni. Protože ten zbytek je psychické potíže, alkohol, drogy, nezájem o všechno kromě žrádla a chlastu atd. Zkuste je pozvat na placenou práci na stavbě, zahradě ... --------------- U hranic stále bus https://www.kolejeslaskie.com/do-zwardonia-wciaz-tylko-autobusem/ A kdyby vyšlo nové spojení: wyruszą w pierwszy kurs z Częstochowy do Krakowa? Według wstępnych koncepcji pod uwagę brany był nawet grudzień tego roku, ale okazuje się, że ten termin to jednak zbyt wcześnie na takie nowości. - To mało realne, by udało nam się wjechać na tory na tej trasie jeszcze w tym roku. Myślę, że może stać się to w 2025 roku – opravdu ještě letos, je možné se podívat do centra Krakova |
Špáňa
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 4912 Registrován: 9-2007 |
Vzpomínka na Pesu v Jelení Hoře kam v minulosti zajížděla na IC Orzeszkowa/Słowacki/Karkonosze z opačné strany Polska obvykle z Ełku nebo Bialystoku. Od GVD 2022 už za Wrocław jezdí jen klasické soupravy a v roce 2021 zajížděla až do Szklarska Poręby. |