Diskuse » Archiv 2020 » Železnice » Železniční uzel Praha (ŽUP) » Archiv diskuse Železniční uzel Praha (ŽUP) do 13. 05. 2020 | předcházející | další |
Archiv diskuse Železniční uzel Praha (ŽUP) do 13. 05. 2020dolů |
autor | příspěvek |
---|---|
Pikehead
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 6118 Registrován: 3-2007 |
Tzn. šturc z fotografie zůstane? |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2170 Registrován: 12-2007 |
Takže nejsem úplně blbej a nějaké změny tam proběhly Pike: šturc zůstane, dokud si ČD nenechají postavit druhou kolej do ONJ
Fotek je moc, nejsou popsány, tříděny... Komu to vadí, ať se nekouká...
Hostivař - hlavní * Praha, RoPL * stavební diskuse na ttnz.cz |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3972 Registrován: 6-2016 |
Kasme: "výluka pro vložení výhybek odbočky Barrandov a Chuchle" - chápu to správně, že budou odbočky: 1) Barrandov, 2) Chuchle, 3) Berounka a výhybna Kosoř v úseku Smíchov - Dobřichovice? Ten Barrandov bude trvalý, nebo jen po dobu stavby? |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2171 Registrován: 12-2007 |
Odbočka Barrandov je dočasná hlavně kvůli rekonstrukci mostu v Malé Chuchli.
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 13469 Registrován: 8-2004 |
honzaklonfar: Mezi Prahou a Berounem má být, pokud vím, ještě odb. Lom (Karlštejn - Beroun). Barrandov jako dočasná po dobu probíhající stavby, ostatní - pokud vím - trvalé. Jinak ta výhybna Kosoř není nic jiného než také jen dvě spojky mezi kolejemi, jen na rozdíl od odboček budou ty dvě spojky dál od sebe, tím vznikne "staniční" kolej a v některých případech se tam tedy bude dát (spíš jako vedlejší efekt) i předjet jeden vlak jiným vlakem. Kasme: Tak pokud jsou změnami i různé debaty a nápady..."nějaké změny tam proběhly"
"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba horším zprávám dávat úsměvná hesla." (S tebou mě baví svět)
"Proti hlouposti se bojovat musí, ale vyhrát se nedá." (Jan Werich) |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 6240 Registrován: 9-2005 |
A co dočasná odbočka Závodiště?
Stránky o lok. 109E: http://109-e.wgz.cz
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 474 Registrován: 7-2015 |
Včerejší odpolední Radotín. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3973 Registrován: 6-2016 |
Děkuji za informace! Udělal jsem si vyjížďku a přidávám pár neumělých fotek. Ohledně "odbočky závodiště" se důvodně domnívám, že to je ta Chuchle - viz foto. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3035 Registrován: 8-2009 |
Poněkud opožděně ale přece bych reagoval na možnost terminálu. Napadla mě poldovka, tam by se snad nějaké prostory najít daly a do Kralup se dá taky dojet. Ještě mě zaujalo foto a článek z časopisu Besedy lidu z roku 1901. Jedná se o výtoňský most?
Život je hořký. Bohudík !
Nebudu si měnit nick proto, že jsem se přestěhoval |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 9578 Registrován: 5-2002 |
Poněkud opožděně ale přece bych reagoval na možnost terminálu. Napadla mě poldovka, tam by se snad nějaké prostory najít daly a do Kralup se dá taky dojet. Ano, to je perfektní nápad. Hlavní směr napojený úvratí, dlouhou jednokolejnou tratí a ještě jako bonus to vše vytáhneme o 170 výškových metrů výše a to vše v dieselu. A dále 95 % tohoto zboží odvezeme zpátky k Vltavě ať už přímo do Prahy, nebo za Prahu směr východ či jih. Slovo "peníze" Vám něco říká? |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2398 Registrován: 7-2017 |
https://zdopravy.cz/stavba-podchodu-na-zizkov-zacina-potrva-dele- nez-rok-48009/ |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 22111 Registrován: 5-2002 |
Koukal jsem, že návěstní lávka na Negrelliho viaduktu je kromě odjezdu z trianglu osazena "koši" i pro dvě další návěstidla od dvorany. S něčím takovým se uvažuje kdy...?
Zakažte tužky! Zanechávají uhlíkovou stopu...!
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 237 Registrován: 7-2010 |
Hajnej: Když bylo vypsáno výběrové řízení na aktualizaci přípravné dokumentace rekonstrukce Masaryčky, ve schématu byly nakreslené i vysunuté odjezdy od dvorany. V rámci dodělání 8. a 9. koleje a dalšího dojde i k výměně stavědla a snad se dočkají i zatím prázdné koše. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 22115 Registrován: 5-2002 |
Tr: V rámci dodělání 8. a 9. koleje a dalšího dojde i k výměně stavědla a snad se dočkají i zatím prázdné koše Tak nějak jsem to tušil, dík za (skoro)potvrzení. Dává to takto smysl.
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1312 Registrován: 11-2006 |
EŽti s betonárkou s 749 247 v čele už řádí na hlaváku: (Příspěvek byl editován uživatelem Sonic.) |
Pikehead
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 6126 Registrován: 3-2007 |
A řádění je součást jaké akce? Podchod na Žižkov? |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 656 Registrován: 5-2013 |
Ministerstvo dopravy potvrdilo platnost stavebního povolení na úsek Mstětice - Praha-Vysočany. V červnu by se tak mohlo začít, nicméně na letošní rok byly tak jako tak plánované jen přípravné práce, jako provizorní odbočky. Pikehead: betonování základů provizorních stožárů P66 a P76 opravdu je součástí stavby podchodu na náměstí Winstona Churchilla. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 6244 Registrován: 9-2005 |
A ty odbočky měly být zakonzervovaný, nebo rovnou zprovozněný včetně výměny SZZ v Počernicích a Mstěticích za provizorní ESA? Jaká provizorní ESA se teď dává, 44?
Stránky o lok. 109E: http://109-e.wgz.cz
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 9354 Registrován: 5-2007 |
Qěcy: Ja som započul, že sa tam chystajú dva kontajnery MOZAS (resp. Starmon K-2002). |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3987 Registrován: 6-2016 |
Pár fotek Radotín/Barrandov/Chuchle |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3988 Registrován: 6-2016 |
Pokračování. Kolej s instalovanými výhybkami na Barrandově je znatelně výš než ta provozovaná. Ta se bude také zvedat? |
Malý_fotograf
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 7223 Registrován: 5-2002 |
Současně instalovaná dvojice výhybek v Chuchli je také pouze provizorium? Usuzuji podle použitých tuhých svěrek...
Na každou svini se někde vaří voda. I na mě.
|
Administrátor Číslo příspěvku: 73544 Registrován: 4-2003 |
Ano, zatím pouze na 50. V cílovém stavu na 100. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 22125 Registrován: 5-2002 |
MF: Na původní spodek nemá smysl dávat definitivní svršek.
|
Pikehead
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 6135 Registrován: 3-2007 |
Kasme hezky dokumentuje velké posuny na pláních, Bartoškova i Otakarova se dokončuje, tak si člověk říká kdy a co bude dál? Pamatuju si dobře konec června? A znamená to, že vytrhají konečně i 3. a 5. SK a začne se dělat na podchodu? |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 13478 Registrován: 8-2004 |
Pikehead: Ano, v třetí červnové dekádě bude veškerá doprava z ONJ (popř. Malešic) převedena ve Vrškách do nového kolejiště a na dvě "traťové" na hlavní nádraží (3 a 5). Vytrhá se SK 3 a 5 a taktéž se bude pokračovat na Otakarce a Botiči pod 1. kolejí. Před budovou zbydou dvě koleje, výhradně pro benešovskou dopravu. Nicméně i tak bude část vlaků směr Benešov vedena odklonem přes Malešice (zřejmě některé Ex a ještě něco k tomu)."Pamatuju si dobře konec června? A znamená to, že vytrhají konečně i 3. a 5. SK a začne se dělat na podchodu?"
"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba horším zprávám dávat úsměvná hesla." (S tebou mě baví svět)
Malý_fotograf
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 7224 Registrován: 5-2002 |
Martin_zlivský, Hajnej: Pravda, díky. Na druhé straně se, očekávám, spojka udělá rovnou definitivní, protože tato část teď půjde do výluky a bude vytrhána. Nebo se mýlím?
Na každou svini se někde vaří voda. I na mě.
|
Pikehead
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 6137 Registrován: 3-2007 |
Hroch: díky za podrobnosti. Když se bude na Otakarce a Botiči vrtat pod 1. kolejí, znamená to na oba směry jednokolejné zhlaví? A co mezistaniční úseky - na směrem na Strašnice kolejová spojka je, ale směrem na hlavní nejsem moc jistý, což by znamenalo jednokolejně až na Hlavák. Tohle bude provozně opravdu výzva a doufám, že se počítá s dokončením pražského zhlaví a velké i malé Otakarovy během prázdnin (no a stihnout novou 3. a 5. by se snad přes prázdniny taky dalo)... |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1313 Registrován: 11-2006 |
Na Smíchově vyrostlo pár nových návěstidel - počítám, že zleva nová předvěst odb. Barrandov, vjezdové náv. do Smíchova z nesprávné a odjezdové ze Smíchova po nesprávné (stávající PřLo hradla Barrandov je úplně vlevo): Pomalá přes výhybky budoucí odbočky začíná u oddílového návěstidla Lo na Radotín, a opačně u předvěsti PřSo, BTW hezky řetězem připoutaný stykový transformátor u Lo, aby nezdrh do díry A polovina nové oddbočky Barrandov (v pozadí odd. náv. So hradla) s výhybkami 1:11-300: |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 4660 Registrován: 3-2004 |
Takhle nějak by to mělo vypadat dle PD:
"Svět na to nebyl připraven, prostě to příliš předběhlo svou dobu. Ale stejné zákony nakonec zvítězí a budou slavit triumfální úspěch."
Nikola Tesla |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 15955 Registrován: 6-2003 |
Neměla se ve Vršovicích nějak od dubna budovat ta lávka? |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3989 Registrován: 6-2016 |
Dneska z 8821 zjištěn pohledem v Radotíně na přejezdu autobus MHD (směr "k Albertu") s břevnem závory na střeše. Díky jednokolejnému provozu přes tento přejezd se nic tragického nedělo. Příčinou patrně nehoda dvou aut na přechodu u nádraží a tím zvýšená celková ucpanost Radotína. Odpoledne na stavbě viděny 2 betonpumpy, fotit jsem nemohl, neb mobil byl v brašnách zakryt "nadměrným nákladem" |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 13480 Registrován: 8-2004 |
Pikehead: Ten první dotaz jsem úplně nepochopil. Otakarka a Botič se týkají zhlaví směr hlavní nádraží. Z nového kolejiště budou na hlavní nádraží, jak jsem už psal, dvě koleje. Ze starého skutečně jen jedna. Jednokolejný provoz ze starých Vršovic na hlavní nádraží je také důvodem, proč něco pojede tím odklonem přes Malšice. "Když se bude na Otakarce a Botiči vrtat pod 1. kolejí, znamená to na oba směry jednokolejné zhlaví? A co mezistaniční úseky - na směrem na Strašnice kolejová spojka je, ale směrem na hlavní nejsem moc jistý, což by znamenalo jednokolejně až na Hlavák. Tohle bude provozně opravdu výzva a doufám, že se počítá s dokončením pražského zhlaví a velké i malé Otakarovy během prázdnin (no a stihnout novou 3. a 5. by se snad přes prázdniny taky dalo)..." Všechna omezení zahájená v poslední červnové dekádě budou trvat až do prosince. Obzvlášť podchod s rampou a nástupištěm není věc úplně na dva měsíce (zvlášť ve světle toho, když jen samotná rampa na Edenu "se" ze dvou měsíců natáhla na skoro čtyři).
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1314 Registrován: 11-2006 |
Koudy: Skvělé, díky! A odkud se vlastně ty odbočky budou ovládat? |
Pikehead
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 6143 Registrován: 3-2007 |
Hroch: Sorry, já myslel vyšší tok Botiče v mostech Bartoškova a spol. No, 10 metrů hrubě zabetonovaného a zasypaného tubusu podchodu (ok, asi plus dvě hrany nástupišť) mi jako tak strašný masakr na dva měsíce nepřijde (sledujte rampu v Edenu, je to radost). Nicméně je pravda, že ty koleje by i nadále byly nedostupné z východu a úzkému hrdlu benešovské trati by nijak nepomohly. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 75 Registrován: 2-2009 |
Sonic: Odbočky budou ovládány z provizorního zab.zař Radotín. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 22130 Registrován: 5-2002 |
Hroch: něco pojede tím odklonem přes Malšice Roztomilej nedoklep - to bude na Bechyňce docela šrumec...
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 13481 Registrován: 8-2004 |
Hajnej: "Roztomilej nedoklep"
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 169 Registrován: 5-2014 |
Prosím Vás pěkně, "plán obsazení dopravních kolejí" Praha hl.n. ..? |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2174 Registrován: 12-2007 |
Spojky Barrandov a Chuchle vypadají téměř dokončené... V noci montují návěstní lávky.
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2175 Registrován: 12-2007 |
Ještě bez lidí
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 15957 Registrován: 6-2003 |
Pražský patriot: V jaké fázi je příprava velkého depa RegioJetu za čtvrt miliardy? Radnice vznesly požadavky Fascinuje mě tam ten radniční požadavek na možnost osobní dopravy po vlečce pro spojení DM a Hostivaře. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 20 Registrován: 7-2019 |
No celé to je v duchu vytřískat co se dá, za výpalné nebudeme dělat problémy. Hlavně že nikomu nevadilo dvojí rozšíření Metransu - ale co, kamiony jezdí po omezení u Říčan hlavně přes Jižák, tak je to ok. Jinak by si měli uvědomit, že podle ÚP by tam klidně mohla vzniknout továrna nebo skladovací haly s indukovanou dopravou. Takže z mého pohledu je to využití pro okolí hodně šetrné a můžou být rádi. (Příspěvek byl editován uživatelem geofyzik.) |
Pikehead
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 6169 Registrován: 3-2007 |
Ve Vršovicích už je uzavřena polovina 2. nástupiště včetně schodiště z podchodu a loupou z něj asfalt. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 10739 Registrován: 4-2003 |
Poborskii:Fascinuje mě tam ten radniční požadavek na možnost osobní dopravy po vlečce pro spojení DM a Hostivaře. Toho se chytne ROPID, bude požadovat vybudování nástupiště u koleje č. 12 v žst. Hostivař a opětovné natažení kolejí k dnešní Kardausově ulici: https://mapy.cz/s/hetufezocu Je to velice šoto, takže městská linka (S41) tam časem bude ukončena. Ostatně s podporou ROPIDu zjevně ožije vlečka v cukrovaru v Čakovicích, takže i tady bych to viděl coby další osobní pražský vlečkový provoz jako velice pravděpodobnou záležitost, byť je to evidentní hovadina . |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3889 Registrován: 12-2007 |
A má být ta vlečka do depa RegioJetu elektrizovaná: Jedině tak by asi měla v budoucnu význam. Nebo že by tam končily vlaky z Roztok - S49? |
Mladějov
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 14631 Registrován: 3-2007 |
Bude to VLEČKA, tedy trať patří majiteli, takže jak si to RJ udělá/neudělá, zadrátuje/nezadrátuje, koho tam pustí či nepustí, je jeho věc. A nevím, proč by si komplikoval život zajížděním tam S49, nota bene jiného dopravce, to radši vyjedná jiný ústupek. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 10743 Registrován: 4-2003 |
Mladějov:Bude to VLEČKA, tedy trať patří majiteli, takže jak si to RJ udělá/neudělá, zadrátuje/nezadrátuje, koho tam pustí či nepustí, je jeho věc. To máš sice pravdu, ale ono je lepší být za dobře i s ROPIDem. Co kdyby z toho pak i pro Regiojet do budoucna něco bylo? A nevím, proč by si komplikoval život zajížděním tam S49, nota bene jiného dopravce, to radši vyjedná jiný ústupek. A komplikoval by si snad život zadarmo?!? Všechno je o penězích . |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 9637 Registrován: 5-2002 |
Opět sociální inženýrství v praxi. Představme si, že si budu chtít postavit vlastní trať, třeba Dunajská Streda - Magdeburg čistě pro nákladní dopravu a za své. A až to začnu projednávat, tak dorazí podmínky. Nepovolíme vám to, pokud v mé obci nebude zastávka, musíte to vést přes naše město a tak podobně. Vynechme, že něco takového je ekonomicky totálně mimo mísu... |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 9638 Registrován: 5-2002 |
ad Bram: To máš sice pravdu, ale ono je lepší být za dobře i s ROPIDem. Co kdyby z toho pak i pro Regiojet do budoucna něco bylo? Tedy sorry. Ty si necháš "zasrat" depo, kde potřebuješ poměrně hodně volnosti k práci pravidelnými vlaky v taktu 30´? |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 10744 Registrován: 4-2003 |
Petr Šimral:Tedy sorry. Ty si necháš "zasrat" depo, kde potřebuješ poměrně hodně volnosti k práci pravidelnými vlaky v taktu 30´? Tak jednak považuji jízdu osobních vlaků na vlečku Kovošrotu (tedy dnes Regiojetu ) za totální hovadinu (viz výše) a za druhé bych se tomu zasrání vlečky vzduchovozičskými osobními vlaky bránil zuby nehty. Tolik můj názor na věc . Výše jsem si dovolil naznačit, kam by to až mohlo vést, kdyby se toho někdo aktivní na ROPIDu chytil . |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2413 Registrován: 7-2017 |
Představme si, že si budu chtít postavit vlastní trať, třeba Dunajská Streda - Magdeburg čistě pro nákladní dopravu a za své. Předpokládám, že si nejprve vykoupíte veškeré pozemky . Nepovolíme vám to, pokud v mé obci nebude zastávka, musíte to vést přes naše město a tak podobně. Jenže takhle kdysi vznikaly ty zastávky v polích. Nechceme tu čoudící příšeru...plaší koně...Huš, huš dál od vesnice. Hraní si na vlastním písečku taky není to pravý vořechový. Proč je dnes pomalu na každém kopci anténa? (Příspěvek byl editován uživatelem mot.) |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3892 Registrován: 12-2007 |
Jak známo městské čtvrti mohou dělat problémy se schválením čehokoliv. Pokud si prostě radní vymíní, že po vlečce bude zajíždět osobní doprava dejme tomu jednou za hodinu, tak aby dali pokoj, tak to RegioJet raději schválí. METRANS má výhodu, že tam zajíždějí ve směru od Kolovrat, takže to je pro ROPID nevýhodné. Na druhé straně, kdyby to zajíždění bylo od Prahy a Praha by rozšíření překladiště povolila jen pokud tam budou moci zajíždět osobní vlaky, tak než se třeba 10 let hádat s městskou částí, tak by asi to zajíždění také povolil. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2414 Registrován: 7-2017 |
Někdo zmiňoval Čakovice? https://zdopravy.cz/praha-opravi-vlecku-v-cakovicich-privede-vlak y-k-rozrustajicimu-se-sidlisti-48658/ |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 15958 Registrován: 6-2003 |
Zdá se, že začala stavba lávky: |
Mladějov
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 14633 Registrován: 3-2007 |
Já tedy moc nerozumím té hloupé šotoobsesi, že do každé vlečky má zajíždět osobní vlak. Na vlečku Kovošrotu je to pitomost non plus ultra a do Metransu tuplem, to už jste se tady definitivně zbláznili ? Rozebírat každý blábol, co vyplodí MČ |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 10745 Registrován: 4-2003 |
Mladějov:Rozebírat každý blábol, co vyplodí MČ To, co vyplodí MČ, nelze brát na lehkou váhu. Že tomu tak skutečně je, poznáš za necelé dva roky, až se svezeš po cukrovarské vlečce v Čakovicích... Přiznám se, že jsem vůbec nevěřil tomu, že by k provozu na cukrovarské vlečce někdy mohlo dojít, považoval jsem to zejména z finančních důvodů za nereálné (přejezd, nástupiště atd.)... (Příspěvek byl editován uživatelem Bram.) |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 9639 Registrován: 5-2002 |
Přiznám se, že jsem vůbec nevěřil tomu, že by k provozu na cukrovarské vlečce někdy mohlo dojít, považoval jsem to zejména z finančních důvodů za nereálné (přejezd, nástupiště atd.)... Zrovna tam se mi to nejeví jako úplná pitomost. Jiný železniční provoz tam není, kolej se dá rozumně dovést k významným místům osídlení, s ohledem na kolony v okolí to může být rychlejší a bude to levnější než metro Stejně jako se mi to nejeví jako pitomost zde: Vrbno pod Pradědem |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1055 Registrován: 6-2019 |
Jen ať se postaví oboje. Je však důležité trvat na tom, aby investorem byl kraj či obec, prostě ten, který to požaduje. Ať si na to klidně vemou úvěr. Mimochodem za těch uvedených 20 milionů tak stěží opravíte tu vlečku (oprava) nebo dostanete nějaký malý projekt. A od toho je k realizace ještě na míle daleko.
doch liebe keinen von der Eisenbahn
doch liebe keine ausm Tagebau |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 21 Registrován: 7-2019 |
K těm Čakovicím: pokud mám správné info, tak vlečka je tam zrušena (přes areál). Pozemek vlastní nebo k nim má právo asi 25 subjektů, právnických i fyzických (včetně bydliště v Číně). Přes areál je čilá automobilová doprava všemi směry. Tak úplně nevím, jaká je představa administrativně - pochybuji, že všichni budou souhlasit s prodejem nebo věcným břemen, když je to omezí. Další záhadou je mi "nástupiště u Zámeckého parku". Aby to mělo význam, muselo by být někde za Zámeckým rybníkem v místě odpočinkové zóny. To mi přijde neprůchodné politicky i technicky. |