Diskuse » Archiv 2020 » Železnice » Železniční uzel Praha (ŽUP) » Archiv diskuse Železniční uzel Praha (ŽUP) do 21. 12. 2020 předcházející | další

Archiv diskuse Železniční uzel Praha (ŽUP) do 21. 12. 2020

dolů
   autor příspěvek
Neděle, 13. prosince 2020 - 12:24:04  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 23475
Registrován: 5-2002
Tak už mám taky projeto a doladěno... [wink]

TZ: Není pravda, že tohle (a "milion" dalších věcí, co se nabízely v národní zabezpečovačce) počínaje cca přelomem tisíciletí už nemohlo být, protože "to by byl rozvoj něčeho konkurenčního k ETCS"?
Proč by napodobovače měly být konkurenční k ETCS, když ve výchozí stanici vlak k první BG nejede ve FS (ani v OS)...?

A proč (čím přesně) to někoho (koho?) naštve?
Třeba tím, že i když v tom máš jak vidno poněkud hokej, nemůžeš si odpustit jízlivé komentáře (nebo je neumíš napsat tak, aby jízlivě nevyzněly)...?
Nebo že nevidíš, že již mnoho let hodně staveb končí zároveň s GVD, takže je to pro zúčastněné docela záhul a nemají tudíž na hloupé poznámky náladu?

(Příspěvek byl editován uživatelem Hajnej.)
Zakažte tužky! Zanechávají uhlíkovou stopu...!
Neděle, 13. prosince 2020 - 12:44:38  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13908
Registrován: 8-2004
Pikehead:
"Ono to dokonce ani není "znovu použití", prostě jim zbylo pár černých sloupů z jiné stavby. Ano, estét by je napíchal někam do širé trati..."
Jak napsal už Kasme, některé jsou nové a některé ještě staré. Takže není třeba vytvářet nějaké konspirace o estétech.[wink]
Pokud staré podpěry novému kolejišti nezavazejí, tak je podle mého výhodnější je ponechat a odstranit až nebudou třeba než pro tu část kolejiště, pro níž ty staré podpěry ještě potřeba jsou (v tomto případě SK 1 a 2) vytvářet nějaká provizoria typu zkrácení bran na krakorce nebo stavbu nových provizorních bran apod.
Tomáš_záruba:
"Proč si hned každý myslí, že když na něčem vidím určitý nedostatek, že vlastně říkám něco jako "autor je debil"???"
Protože je upozorňováno na problém v místě v uvozovkách novém, ale reálně stejně starého jako většina koridorů (ač to zasvěcenějším musí být zřejmé), kde ty problémy budou stejné a budou jich desítky, ne-li stovky. Protože je přicházeno s návrhy úprav (jako by to někdo mohl v době vzniku toho projektu navrhnout podle té alternativy) nebo s návrhem na úpravy někdy následně (což považuji tak nějak za automatické i na jiných místech). Prostě proč zrovna Eden.
Nemluvě o "zákazu pokroku".
"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba horším zprávám dávat úsměvná hesla." (S tebou mě baví svět)
"Proti hlouposti se bojovat musí, ale vyhrát se nedá." (Jan Werich)
Neděle, 13. prosince 2020 - 13:46:43  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 23478
Registrován: 5-2002
Hroch: Hlavně by si měl TZ konečně uvědomit, že o luxus nezaujatého hodnocení jeho příspěvků ho na hodně dlouho připravil svojí rétorikou jeho nejmenovaný kolega, takže jakákoliv formulační nejasnost je vykládána ne k dobru, ale k tíži.
Zakažte tužky! Zanechávají uhlíkovou stopu...!
Neděle, 13. prosince 2020 - 15:35:39  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4115
Registrován: 5-2002
Hajnej:
Nebo že nevidíš, že již mnoho let hodně staveb končí zároveň s GVD, takže je to pro zúčastněné docela záhul a nemají tudíž na hloupé poznámky náladu?
Irelevantní, protože jsem žádnou stavbu nekritizoval (jinak tedy dost zajímavá logika, ale to sem teď radši netahejme).

Proč by napodobovače měly být konkurenční k ETCS, když ve výchozí stanici vlak k první BG nejede ve FS (ani v OS)...?
a) To se nějak týká zastavování vlaků pod ETCS v Edenu?
b) Já nevím proč. Jen vím, když jsem přesně o tomhle (a dalších námětech) diskutoval před cca 10 lety s tehdy nejpovolanějšími, odpověď byla jednoznačná v duchu: "Asi to nejsou špatné nápady, ale řešit se to určitě nebude. Jakýkoli rozvoj národní zabezpečovačky je nežádoucí, protože bude ETCS, které to všechno vyřeší." Což je nakonec i pravda, jen si stále soukromě myslím, že i na ten mezičas (15 let na hlavních tratích a 20-30 jinde) by to stálo za to. Konec konců se pak paradoxně zjevila blikající modrá, takže možná že to "nějak šlo, když se chtělo", ale to je zas jiný příběh.
Takže osočovat mě z hokeje je trochu mimo, teda pokud se nechceš akorát blbě vytahovat, že víš něco co já ne, heč - no, tak případně gratuluju. A jestli někdo někde v zákulisí ještě přece jen vyvíjí snahu o ty napodobovače, tak samozřejmě sláva mu a držíme palce. Ale zároveň je mu doufám jasné, že se to "všeobecně" neví a z mého povzdechu by tedy měl mít spíš radost než vztek (protože například vidí, že někdo by ještě cosi takového ocenil).

o luxus nezaujatého hodnocení jeho příspěvků ho na hodně dlouho připravil svojí rétorikou jeho nejmenovaný kolega
Tak a jsme doma (aneb "Stojí, stojí, ale kdyby seděl, stejně by nepustil, já je znám..."). Zajímavé, co zaťatá snaha mě setřít vyvolá za nesmyslnou diskusi... A to přesto, že se vlastně vše ihned vyjasnilo a ještě jsme zjistili, že se v konkrétním případě na vhodném řešení dokonce shodneme.[uhoh]


Hroch:
Protože je upozorňováno na problém v místě v uvozovkách novém, ale reálně stejně starého jako většina koridorů (ač to zasvěcenějším musí být zřejmé), kde ty problémy budou stejné a budou jich desítky, ne-li stovky.
Nechápu, co z toho pro řešený případ plyne. Je lepší se tvářit, že je to vlastně všechno bezva? Navíc já opravdu mířil spíš na ten jev jaksi globálně, absolutně ne vůči konkrétním jedincům.

Protože je přicházeno s návrhy úprav (jako by to někdo mohl v době vzniku toho projektu navrhnout podle té alternativy) nebo s návrhem na úpravy někdy následně (což považuji tak nějak za automatické i na jiných místech). Prostě proč zrovna Eden.
To ale až na Hajného přímou výzvu. Původně jsem si prostě jen chtěl povzdechnout (navíc myslím velice mírně) nad zde vloženou fotkou a jít od toho. Takže je minimálně spoluviník.[biggrin]

Nemluvě o "zákazu pokroku".
Viz výše.
Neděle, 13. prosince 2020 - 18:16:47  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 710
Registrován: 5-2013
Návěstidla Lc101, Lc102, Lc201, Lc202 těsně za konci nástupišť zastávky Praha-Eden:
- kam jinam je dát? Do výhradního provozu ETCS musí být vidět ze viditelnosti 7 s = 233 metrů. Navíc je od nich k Lc9xx NZV, takže musí být vidět opravdu dobře. To se v oblouku nesplní, za obloukem už se napojuje ONJ a taky už se blíží čtveřice Lc9xx. Zřejmě by tak musela být už před nástupišti, což mi jako lepší řešení nepřijde.
- jak moc se dá čekat zastavování u nástupišť před návěstí stůj? Projekt předpokládá, že benešovské Os využijí severní dvoukolejku, do níž se za Lc102 nic nenapojuje, takže by na něm v době zastavování osobáku nanejvýš mohla být leda opakovaná výstraha. Expresy a rychlíky by měly využívat jižní dvoukolejku, do ní se ve spojovacích kolejích 921 a 922 napojuje ONJ, takže tam může vlak jet ke stůj na Lc202 častěji, ale zase půjde o vlaky, které na Edenu zastavovat pro výstup a nástup nebudou. Zbývá výhledová tangenta využívající také jižní dvoukolejku, u ní tak brzdná křivka ETCS skutečně může vynucovat brždění daleko před návěstidlem, ale zase půjde o krátké soupravy, které se i tak k nástupišti vejdou.
- ve smíšeném provozu na všech čtyřech návěstidlech bude nenulová uvolňovací rychlost. Jak bude vypadat osazení návěstidly ve výhradním provozu nelze předjímat, dokud pro výhradní provoz nebude vydaný nějaký definitivní předpis.
- soupravy Os z dvojitých elefantů jsou v současné době o 50 m kratší, než nástupiště. V nejhorším (brždění ke stůj bez využití uvolňovací rychlosti) tak vlak zastaví dále od podchodu. Doplnění čtvrtých vozů do elefantů mi přijde termínově i v nejoptimističtějším případě podobné, jako výhradní provoz ETCS na KFJB.

Já nechci problematiku nástupišť těsně před návěstidly zlehčovat, ale nepřijde mi, že by Eden hrozil nějakým průšvihem.
Tak mne napadlo: bude umět AVV dojíždět k návěstidlům "plížením" s využitím uvolňovacích rychlostí? Třeba na Masaryčce do šturců.

Svoji rozlučkovou fotku se starou strašnickou tratí jsem si taky pořídil, ale vyvěsil jsem ji u konkurence [wink].
Neděle, 13. prosince 2020 - 18:40:53  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 16185
Registrován: 6-2003
Lidovky: Fotogalerie: Lidé se loučili se železniční zastávkou Praha-Strašnice
Neděle, 13. prosince 2020 - 20:11:53  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1488
Registrován: 1-2006
TZ:

Chcete-li se bavit o návěstidlech na Edenu, směroval bych diskuzi o nešťastných výsledcích trochu jiným směrem. Je tu takovej nešvar, kterej se rozlézá po síti jako módní záležitost, ve které se všichni vzhlídli - politici a manažeři jsou za ta řešení oceňováni. Mělo by to být vidět z této fotky...



Vím, že fíra na mašině kouká trochu z jiného úhlu, oceňuji i snahu zapustit svítidla do podhledu - ve srovnání s Jaroměří to i vypadá lépe a je to i lepší než vedle v Hostivaři -, ale stejně mám z takovéhleho řešení ve výhledu na návěstidlo trochu osypky. Chybně to není, z úhlu pohledu fíry bude díky snížené montáži návěstidlo vidět dobře i s přivolávačkou, ale příjemné to asi úplně není. Architektura zde tak trochu zvítězila nad funkčností řešení. [sad]

Ale možná je to jen osobní přecitlivělost vůči protěžování PR před tím, co od toho potřebujeme pro bezpečný provoz.

(Příspěvek byl editován uživatelem Vhd_sl.)
Neděle, 13. prosince 2020 - 20:29:03  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4116
Registrován: 5-2002
Vhd_sl: Abych si o tom mohl cokoliv myslet, musela by ta fotka být z jiného místa - tak o 2 metry vlevo a nejméně jeden nahoru.[wink] Mám ale pocit, že podobně jsou na tom i třeba Holešovice, ne? Na první pohled mi to nepřijde jako něco extra špatného, i když bych měl intuitivně dojem, že trochu dál od perónu by bylo psychologicky lepší (trefování na konec perónu by nebylo současně trefováním k případné červené, trochu více by se to opticky oddělilo a možná i při pohledu z dálky by bylo vhodnější to mít více v ose koleje). Samozřejmě z pohledu ETCS se to probíralo výše myslím více než dostatečně.
Přímo z hlediska bezpečnostního bych se ale úplně nechtěl vyjadřovat, jednak to nemám "v odbornosti" a za druhé mám silný dojem, že se na to dá dívat z dosti protichůdných hledisek (viz třeba Libeň směr Praha).
Neděle, 13. prosince 2020 - 23:54:49  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 23483
Registrován: 5-2002
KAF: Oceňuji perfektní rozbor situace v Edenu.

bude umět AVV dojíždět k návěstidlům "plížením" s využitím uvolňovacích rychlostí?
To záleží na rozhraní mezi EVC a AVV. Pokud bude podle Subsetu 130, tak ano, jít by to mělo i s rozhraním, co je 362wtb.
V případě, že se někdo nechá odbýt nějakou náhražkou, tomu tak být nemusí.
Pomíjím, že bych raději než uvolňovací rychlost viděl uplatnění toho CR 1385 - protože třeba na té Masaryčce mi úplně není jasné, kam by se co mělo uvolňovat...

Vhd: Je tu takovej nešvar, kterej se rozlézá po síti jako módní záležitost
Jo, tohle taky zrovna nemusím. Ale tady jsou ty zuřivky aspoň podélně, větší průser je, když jsou naštorc (tuším, že takhle zprasená je Libeň).

TZ: To se nějak týká zastavování vlaků pod ETCS v Edenu?
To si nejdřív budeš muset sám zodpovědět otázku, proč jsi psal o "zákazu pokroku" v souvislosti s napodobovači...

když jsem přesně o tomhle (a dalších námětech) diskutoval před cca 10 lety s tehdy nejpovolanějšími
Můžeš být konkrétnější...?

pokud se nechceš akorát blbě vytahovat, že víš něco co já ne
Dostupnejch informací máme asi tak oba stejně (Subsety by měly být veřejné), spíš je mám líp utříděný, když už to teda mermomocí točíš sem.
Ale tvrzení, že napodobovač je konkurencí ETCS, je prostě hovadina.

zaťatá snaha mě setřít
Ale houbeles. Jen by sis měl konečně uvědomit, že nežiješ ve vakuu a že s ohledem na Tvé působiště může být kritika z Tvé strany vnímána jako účelová, obzvláště když to něčím opepříš.
Přitom stačilo jen odpustit si ten "zákaz pokroku" a bylo všechno v pohodě - tak tu teď nemoralizuj a nebreč jak stará ***, když sis to podělal sám.
Zakažte tužky! Zanechávají uhlíkovou stopu...!
Pondělí, 14. prosince 2020 - 00:37:56  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4120
Registrován: 5-2002
To si nejdřív budeš muset sám zodpovědět otázku, proč jsi psal o "zákazu pokroku" v souvislosti s napodobovači...
Protože ty kdyby byly, tak by nebyl (takový) problém šoupnout klacky do oblouku, a tedy po "prostém" nasazení ETCS nad hotovou zabezpečovačku by nevznikla potřeba se zabývat dojížděním na konec peróna.

Můžeš být konkrétnější...?
Tady raději ne.

Ale tvrzení, že napodobovač je konkurencí ETCS, je prostě hovadina.
Připomínám jen, že nejde (nešlo?) o moje tvrzení.

s ohledem na Tvé působiště může být kritika z Tvé strany vnímána jako účelová
Jo účelový psaní na K-R toho hodně zmůže... hele to jako vážně? Jinak teda mám názor, že pokud je něco pravda, tak to nebudu zpochybňovat, i kdyby to tvrdilo samotné Peklo, jen proto, že se s Belzebubem nemám rád. A podobný přístup bych očekával od všech inteligentů. Jinak to s tím brečením působí, sorry, trochu obráceně. Já nemůžu za to, že tě Šlegr něčím nasral, tak buď nasranej laskavě na něj.
Pondělí, 14. prosince 2020 - 01:45:16  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2275
Registrován: 12-2007
Co se týče viditelnosti návěstidel na stavbě Hostivař II.,
tak za mě jednoznačně vede odjezdové směr hlavák ze sedmé koleje ve Vršovicích [andel]


Večer jsem si vyzkoušel příchod na Eden

Video: https://youtu.be/fCT7IpW6Qu0
Fotek je moc, nejsou popsány, tříděny... Komu to vadí, ať se nekouká...
[fotic] Hostivař - hlavní * Praha, RoPL * stavební diskuse na ttnz.cz

Pondělí, 14. prosince 2020 - 07:34:55  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 23487
Registrován: 5-2002
TZ: Protože ty kdyby byly, tak by nebyl (takový) problém šoupnout klacky do oblouku
No tuhle část jsem pochopil správně, ale chybí mi ten poslední kousek od pomalosti pokroku k jeho zákazu.

Já nemůžu za to, že tě Šlegr něčím nasral, tak buď nasranej laskavě na něj.
Neboj, to jsem i bez Tvého dirigování. Ale na hru na hodnýho Zárubu a zlýho Šlegra ani tak nepřistoupím, takhle se to prostě nehraje - (nejen) pro mě jste jeden celek. Budeš se s tím muset naučit žít, nedá se jenom slízávat smetana.
A hlavně do téhle Tvé teorie moc nezapadá to, že kromě mě reagovali i jiní, jako třeba VHD (a de facto i KAF, kterej z Tebe s noblesou udělal rohatý zvíře).

Ale jak už jsem psal: kromě nevhodné poznámky sis vybral i hodně nešťastnej termín. Dneska by sis možná vysloužil už "jen" jízlivou poznámku.
Zakažte tužky! Zanechávají uhlíkovou stopu...!
Pondělí, 14. prosince 2020 - 11:01:11  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2276
Registrován: 12-2007
Trakce mizí, návěstidla zhasnutá...



Fotek je moc, nejsou popsány, tříděny... Komu to vadí, ať se nekouká...
[fotic] Hostivař - hlavní * Praha, RoPL * stavební diskuse na ttnz.cz

Pondělí, 14. prosince 2020 - 13:29:16  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6818
Registrován: 9-2005
Co kdybyste začali místo lidí hodnotit jejich činy, řeči a názory? A k tomu začali rozlišovat toto u lidí a u firem, v nichž pracují, či je řídí?
Stránky o lok. 109E: http://109-e.wgz.cz
Pikehead
Pondělí, 14. prosince 2020 - 14:37:05  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6763
Registrován: 3-2007
Kasme: Pustili se do toho slušně. Chtějí ještě do Vánoc sundat most?
Pondělí, 14. prosince 2020 - 15:47:37  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4122
Registrován: 5-2002
Hajnej:
Ale na hru na hodnýho Zárubu a zlýho Šlegra ani tak nepřistoupím, takhle se to prostě nehraje - (nejen) pro mě jste jeden celek. Budeš se s tím muset naučit žít, nedá se jenom slízávat smetana.
[biggrin] Jak v mateřský školce tohleto...

chybí mi ten poslední kousek od pomalosti pokroku k jeho zákazu.
V minulosti mi prostě bylo natvrdo řečeno, že "protože bude ETCS, tak žádný vylepšování národní zabezpečovačky řešit nebudeme" (byť už nevím jestli to bylo argumentováno nějakým "evropským zákazem" nebo šlo o tzv. "postoj o(d)boru").

(Příspěvek byl editován uživatelem Tomáš Záruba.)
Pondělí, 14. prosince 2020 - 17:08:16  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4679
Registrován: 3-2004
tak žádný vylepšování národní zabezpečovačky

Jestli ono se to netýkalo náhodou VLAKOVÉHO zabezpečovače...
"Svět na to nebyl připraven, prostě to příliš předběhlo svou dobu. Ale stejné zákony nakonec zvítězí a budou slavit triumfální úspěch."
Nikola Tesla
Pondělí, 14. prosince 2020 - 17:43:12  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4592
Registrován: 6-2016
Malý_fotograf: Ohledně rozšířeného mostu v Radotíně mám info od muže v reflexní vestě, patřícího "ke stavbě". Prý se tam v příštím roce napojí vlečka cementárny. Jak jsem koupil, tak prodávám...
Pondělí, 14. prosince 2020 - 17:55:51  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4124
Registrován: 5-2002
Koudy: To leda že by šlo o nějaké "záměrné nepochopení". Šlo o věci jako povolit návěsti typu 80/OVy nebo zavést označení začátku a konce platnosti omezení dovolené rychlosti dolním světlem, či právě výše zmiňované "rakouské opakovačky".
Pondělí, 14. prosince 2020 - 18:01:15  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4593
Registrován: 6-2016
Ještě pár fotek nového mostu v silničním provozu. Vrážská u podjezdu z Prvomájové uzavřena a FAKT NEPRŮJEZDNÁ! Nevěřící Tomášové se otáčejí[biggrin]


Pondělí, 14. prosince 2020 - 18:15:57  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1489
Registrován: 1-2006
Kasme:

L7 (pokud se nepletu) je klasický případ návěstidla u předjízdné koleje na vnitřní straně pravého oblouku, s tím, že mezi hlavní a předjízdnou kolejí je nástupiště s dlouhým zastřešením. Moc řešení takový případy nemají, společné pro řešení je brutální krácení té koleje + v horším případě i vyhazování peněz za krakorec, na kterej není moc vidět, nebo ořezávání rychlosti pokud se to někam pověsí bez pruhů. Opakovačky byly tuším svého času v kategorii "nově se nezřizují", kam ostatně patří, protože prakticky nic moc neřeší (jasně, výprava vlaku, když fíra nevidí, díky čemuž jich v nedávné minulosti dodatečně vznikaly hlavně kolem Prahy houfy...). ETCS to napraví a konečně zmiznou.

Dohlednost 100 - 160 metrů (podle rychlosti) má, od podchodu je při troše dobré vůle vidět taky, i když připouštim, že se to tam slušně stříhá a v noci nebude úplně jasné co je co. Není co řešit. To spíš S7 může lehce stínit schodiště provizorní lávky. Ale i to dohlednost má.

Víc, ač je to dočasné, mě dneska zarazila nedostupnost druhého nástupiště podchodem od Synkáče + jediný funkční reprák na baráku, kterej to přes stavební činnost na třetí a čtvrtý moc nedává. Informák taky nula. Cestující to tam nemá úplně snadný...

Hajnej:

Problém těhle architektonických řešení je, že se to do staveb dostává za běhu a bez řešení, zda to něčemu nevadí, popř. jak to korigovat. Ano, je to na víc místech a občas i horší, ale kvůli tomu přeci není možné takové řešení v oblasti, kde fíra hledá návěstidlo, tolerovat v dalších a dalších případech. Z té fotky je pěkně vidět, že zatímco stožárky mimo zastřešení hranu osvětlují tak akorát (těch 10 lx?), pod zastřešením je to architektonicky zdůrazněno nasvícením na plný pecky + ani dodavatel si nejspíš moc nelámal hlavu s tím, jak chránit fíru před vysokým kontrastem krom toho, že se to trochu utopí, aby to neoslňovalo cestující. Prostě studený LEDky nebo co to je a hlavně že to dobře vypadá... Je to mor a prostě se mi to nelíbí, i když se to snažím chápat. [sad]

Qěcy:

Na to jak vnímám danou firmu a nejmenovaného, si na základě zkušenosti myslím, že s TZ, ač se osobně neznáme, jsem schopen komunikovat jak zde, tak jinde, je-li to prospěšné danému řešení. Zapomenout o koho jde. Pokud jsem ostřejší než na někoho zcela neznámého, pak proto, že (nejen) z diskuzí mám nakoukáno, že je TZ ve svém oboru celkem bedna (jsou lepší, ale aspoň do toho jde naplno a s vizí - i když na ty vize mám občas jiný náhled...). Pak to nejde vnímat jinak, než jako omyl nebo jako záměr. Domnívám se, že hodnotim daného člověka bez vazby na to, kam patří.

Jak vnímám? Jako jeden z mnoha pokusů stát se vlastníkem projekční firmy zpracovávající velké dopravní projekty. Pochopitelné, co vím, zajímavě to sype. Jen pokus velmi svérázným způsobem a se zapojením PR a dalšího (bez zásadních peněz na rozjezd - na přetažení schopných lidí s referencemi...), k čemu člověk s žaludkem nesáhne. Ostatním stačilo být manažery a s pomocí cizího kapitálu něco vytvořit (vytvořit týmy z přetažených lidí s referencemi pod někým, kdo to kryje v případě sankcí - dělat na sebe taková řešení je o hubu...), nebo udělat firmičku, kterou někdo koupí. Tady ne... Nedá se to vnímat pozitivně, zvlášť s počtem reálně popotahovaných lidí, ale nakonec jsou to problémy jiných, tak proč z toho mít těžkou hlavu nebo žaludek na vodě. Asistovat při takovém pokusu jako manažer (ani v jiné roli) bych nechtěl, ale to je věc osobních preferencí. Ještě navíc v případě, kdy to budování (podle výstupu z médií vč. spřízněných) moc nejde. Nedivím se Hajnýho naznačování. Jinde mohla mít daná tvůrčí kapacita úrodnější půdu ve prospěch dráhy u nás a méně nevraživých kolem. Škoda.}
Pondělí, 14. prosince 2020 - 18:48:39  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2277
Registrován: 12-2007
Vhd_sl: jasný v pohodě... Je vidět tak někde za půlkou nástupiště. Horší je, že v ose přímé části 7. SK je návěstidlo S9
Někde najdu fotku.

Druhé nástupiště by mělo být z podchodu přístupné rampou. Schodiště během pár dnů.

Peróny jsou všude přesvícené [crazy]


2. TK od začátku ke šraňkům je napálena po pěti metrech.
Zítra ji bagry naloží.

Trolej je snesena až k Dubečské.

V 2. TK je vyznačeno cca 8 úseků, kde kolej zůstane.
Zůstává o výhybka v 1. TK (propoj do 102.)

Nahrubo je odtěžena rampa z podchodu do Ukrajinské.

Zítra zátěžovka severního mostu Průběžná
Fotek je moc, nejsou popsány, tříděny... Komu to vadí, ať se nekouká...
[fotic] Hostivař - hlavní * Praha, RoPL * stavební diskuse na ttnz.cz

Úterý, 15. prosince 2020 - 10:52:47  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 23492
Registrován: 5-2002
TZ: Jak v mateřský školce tohleto
Hele, divil ses tomu, proč Tvůj příspěvek nesklidil ov(ul)ace vestoje, tak jsi dostal vysvětlení. Je už na Tobě, jak s tím naložíš, ale obecně platí, že popřením se většinou nevyřeší nic.

V minulosti mi prostě bylo natvrdo řečeno, že "protože bude ETCS, tak žádný vylepšování národní zabezpečovačky řešit nebudeme"
Viděl bych to podobně jako Koudy. Mj. proto jsem se ptal, o koho šlo.

Vhd: ETCS to napraví
I u výchozího vlaku...?
Zakažte tužky! Zanechávají uhlíkovou stopu...!
Paul2no
Úterý, 15. prosince 2020 - 15:24:36  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2242
Registrován: 11-2009
Pár dnes již historických fotek z posledních dní provozu:



Úterý, 15. prosince 2020 - 16:35:41  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4595
Registrován: 6-2016
Paul2no: Díky za trrrknutí[happy] Podíval jsem se na mapy.cz a autobusová i tramvajová zastávka jsou stále "Nádraží Strašnice". Něco mi našeptává, že pár uživatelů VHD se časem docela nadefekuje (vulg.).
Úterý, 15. prosince 2020 - 19:23:22  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5738
Registrován: 5-2007
Dovolím si přihřát polívčičku dnešním videjkem při průjezdu Prahou.
Úterý, 15. prosince 2020 - 20:07:52  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4596
Registrován: 6-2016
Paveldacicky: Pěkný! Od mého mládí se to na té trati "trochu změnilo"[biggrin]
Úterý, 15. prosince 2020 - 20:21:29  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10684
Registrován: 5-2002
Díky Pavle, perfektní denní seznání. [biggrin]

Akorát rozjezd z Vršek byl o trochu později, než by měl.

Petr
Tento názor píši jako soukromá osoba prodchnutá celým životem železnicí, nikoliv jako zaměstnanec dopravce nebo člen nějakého spolku.
Úterý, 15. prosince 2020 - 20:30:07  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5740
Registrován: 5-2007
Rozjezd z Vršek jsem blbě zmáčkul, až po chvilce jsem si všiml ,že to netočí. Odjezd byl beztak na 40 a výstraha .I ten příjezd jsem koukám brzo utnul.
Každopádně díky za shlédnutí.

(Příspěvek byl editován uživatelem paveldacicky.)
Paul2no
Úterý, 15. prosince 2020 - 21:08:45  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2245
Registrován: 11-2009
Ještě se zeptám, nevím někdo jestli se příští rok (po kompletním dokončení Zahradního Města) očekává vedení nějakých dálkových vlaků z východu právě tudy, aby se ulehčilo novému spojení?
Pikehead
Úterý, 15. prosince 2020 - 22:08:11  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6767
Registrován: 3-2007
Paveldacicky: V Malešicích je výluka, nebo jste schválně chtěli vyhlídkovou trasu? [happy]

Paul2no: Bude následovat oprava vinohradských tunelů.

Dnes ráno v půl osmé mě zaskočila vytíženost zastávky Eden, 10-20 lidí tam čekalo na ešus.
Úterý, 15. prosince 2020 - 22:11:48  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 28
Registrován: 8-2018
adamos:
"
Napadlo mě při pohledu na https://hostivar-hlavni.rajce.idnes.cz/201208/1471864671
ten zbytek koleje ještě přijde vytrhat, nebo by to ohrozilo nový násep pod 101. kolejí, a tedy se zasype jako poselství pro další generace?"
Zdá se, že vytrhání kolejí se povede! https://hostivar-hlavni.rajce.idnes.cz/201215/1472495384
Úterý, 15. prosince 2020 - 22:33:14  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2278
Registrován: 12-2007
Kolej je pryč, zítra musí být přejezd funkční.
Je to vidět koncem alba.

To byl taky hlavní důvod trhání od Hostivaře až sem. Aby bylo možné vytrhané pole odvést po staré trati.

Most Triangl by měl jít dolů cca 10. ledna, následně bourání opěr...
Fotek je moc, nejsou popsány, tříděny... Komu to vadí, ať se nekouká...
[fotic] Hostivař - hlavní * Praha, RoPL * stavební diskuse na ttnz.cz

Úterý, 15. prosince 2020 - 22:52:56  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 23495
Registrován: 5-2002
Pike: Dnes ráno v půl osmé mě zaskočila vytíženost zastávky Eden, 10-20 lidí tam čekalo na ešus.
Na tom není až zas tak nic divného - většina těch, kdo jezdili do Strašnic dvaadvacítkou, si prostě přestoupí na Edenu.
A čekal bych, že to poroste, až lidi objeví přestup na bohdalecké busy, kterými se dá dostat jinudy do oblastí obsluhovaných 188.
Zakažte tužky! Zanechávají uhlíkovou stopu...!
Pikehead
Úterý, 15. prosince 2020 - 22:54:44  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6769
Registrován: 3-2007
adamos: Kolejové pole vyndavali po částech a asi docela inteligentně. I ze statických fotek je vidět, že ti chlapíci z dvoucestných bagrů opravdu umí. Co se týče stability náspu, na jedné Kasmeho fotce vidíte, že na místo odstraněného kolejového pole obratem přistála tatrovka štěrku, aby to nemělo kam ujíždět.

Hajnej: Jo, jestli tam fungovala 24, tak ano. Ale byli to slušně vypadající cestující, ba i ženy, což mě vzhledem k zajímavému přístupu překvapilo.

(Příspěvek byl editován uživatelem Pikehead.)
vasekj
Úterý, 15. prosince 2020 - 23:06:24  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 117
Registrován: 9-2017
Mně zas vrtá hlavou, proč tam nechali těch cca 20m starých kolejí
vasekj
Úterý, 15. prosince 2020 - 23:09:00  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 118
Registrován: 9-2017
A ještě vlastně, co bránilo na Edenu udělat před zprovozněním zastávky přístup z jihu?
Středa, 16. prosince 2020 - 08:37:59  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5741
Registrován: 5-2007
Pikehead: Včerejší jízda tímhle směrem měla své specifické důvody.To,že jsem si dovolil to natočit,už byl jen vedlejší produkt.[andel]
Středa, 16. prosince 2020 - 11:38:06  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 23498
Registrován: 5-2002
Pike: vzhledem k zajímavému přístupu
V neděli jsem tam začínal i končil a až zas tak hrozné mi to nepřišlo.

VJ: co bránilo na Edenu udělat před zprovozněním zastávky přístup z jihu?
Koukal jsem, že tam je přepážka s dveřmi, ale co je za ní, to netuším...
Ale když už, tak ne jako jedinej, to už jsou lepší ty schody, než to obcházet podjezdem (viz Nusle).
Zakažte tužky! Zanechávají uhlíkovou stopu...!
Středa, 16. prosince 2020 - 15:14:08  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2279
Registrován: 12-2007
Praha-Eden v plném provozu...






Fotek je moc, nejsou popsány, tříděny... Komu to vadí, ať se nekouká...
[fotic] Hostivař - hlavní * Praha, RoPL * stavební diskuse na ttnz.cz

P_v
Středa, 16. prosince 2020 - 15:24:17  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2499
Registrován: 5-2002
vasekj 117: Řekl bych že kvůli návěstidlu.
Středa, 16. prosince 2020 - 16:54:21  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2280
Registrován: 12-2007
Jé, ta hlavní fotka mi vypadla [fotic]
Tak rovnou ještě něco přidám...





Fotek je moc, nejsou popsány, tříděny... Komu to vadí, ať se nekouká...
[fotic] Hostivař - hlavní * Praha, RoPL * stavební diskuse na ttnz.cz

Středa, 16. prosince 2020 - 20:18:37  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1490
Registrován: 1-2006
Hajnej:

To se uvidí podle nastavení předpisů (zejména dopravních) v té době. Bez přemýšlení (sorry, dneska už ne...) a hledání v předpisech - bude-li u perónu poziční balíza, zorientuje se a není důvod opakovat to, co má. Nebude-li, jede po stanici 40 jako bez dohledu a opakovačka na tom nic nemění.

Kasme:

Jo, to je o tom "stříhání". O stavu, kdy hrozí záměna tím, jak jsou vidět např. ve tmě, když si to fíra odpočítává, když s tím míchá rozdílná vzdálenost návěstidel a směrové vedení koleje. Když jde, krátí se kvůli tomu délka koleje. Tady to krácení není úplně vhodné + dost pravděpodobně se přes veškerou snahu "stříhá" kdeco. Prostě velká stanice.
Středa, 16. prosince 2020 - 21:25:53  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4681
Registrován: 3-2004
Hlavní fotka je ta s Flekem u "SeXS od 15"? [happy]
"Svět na to nebyl připraven, prostě to příliš předběhlo svou dobu. Ale stejné zákony nakonec zvítězí a budou slavit triumfální úspěch."
Nikola Tesla
Středa, 16. prosince 2020 - 21:34:03  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2281
Registrován: 12-2007
Tak jasný [andel]

Ale tady se řešilo co je za papundeklem v Edenu [crazy]
Fotek je moc, nejsou popsány, tříděny... Komu to vadí, ať se nekouká...
[fotic] Hostivař - hlavní * Praha, RoPL * stavební diskuse na ttnz.cz

Pátek, 18. prosince 2020 - 14:12:17  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 74
Registrován: 9-2015
ty čmáranice v podchodu v Edenu jsou dílo nějakého vocase, nebo z toho bude něco "pěkného" na objednávku?
Pátek, 18. prosince 2020 - 15:12:07  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 126
Registrován: 9-2014
KarlosK:
"ty čmáranice v podchodu v Edenu jsou dílo nějakého vocase, nebo z toho bude něco "pěkného" na objednávku?"
Ty čmáranice jsou na objednávku. Je dobře, že tam SŽ něco takového vymyslela. Nicméně se mi motiv vůbec nelíbí, znám pro mě hezčí graffiti, ale to je tak vše, co s tím můžu dělat. [happy]
Pátek, 18. prosince 2020 - 15:14:57  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13507
Registrován: 4-2003
Je pravda ,že určitě by se našel někdo kdo by udělal nějaký železniční námět podobným způsobem ,ale jinak mi to taky nevadí ..
Pátek, 18. prosince 2020 - 16:23:05  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6407
Registrován: 7-2011
Petr_Ogar:
"Ty čmáranice jsou na objednávku. Je dobře, že tam SŽ něco takového vymyslela."
No, nevím, systém, kdy tam jsou jedny čmáranice raději už od začátku, aby se ostatní čmáranice, co tam časem jistě přibudou v tom ztratily a nemlátily hned tak do očí mi přijde....zajímavý... [uhoh]
Pátek, 18. prosince 2020 - 17:29:50  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2282
Registrován: 12-2007
Eden: je to hnus [crazy]

Pod Barrandovem už se jezdí opět dvoukolejně [vypravci]



Fotek je moc, nejsou popsány, tříděny... Komu to vadí, ať se nekouká...
[fotic] Hostivař - hlavní * Praha, RoPL * stavební diskuse na ttnz.cz

Pátek, 18. prosince 2020 - 20:26:30  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 144
Registrován: 8-2014
Praha-Strašnice zastávka již bez trolejí a dalších prvků. [kladivo]
Pátek, 18. prosince 2020 - 20:37:59  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4605
Registrován: 6-2016
DLe: Možná je to prevence[sad]
Pátek, 18. prosince 2020 - 21:27:29  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 578
Registrován: 7-2015
To jsou novinky, u depa samovrat, tím si chtějí oddělit vjezd a odjezd z depa?
A jednosvětlová ranžírka před ONJ, O Se 301, jak to má fungovat, co tam bude svítit, ví někdo?

Díky.
Pátek, 18. prosince 2020 - 21:33:54  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 579
Registrován: 7-2015
V Radotíně je asi pro letošek dobojováno.

Pátek, 18. prosince 2020 - 21:59:55  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1402
Registrován: 11-2006
Milancer:
"O Se 301, jak to má fungovat, co tam bude svítit, ví někdo? "

OSe je opakovací seřaďovací návěstidlo = "nepřenosné návěstidlo, které je v případě nepříznivých rozhledových poměrů zřizováno pro potřebu předvěstění návěsti kmenového světelného seřaďovacího návěstidla." A je standardní, že na OSe svítí bílé světlo, pokud svítí bílá na kmenovém Se, a pokud na kmenovém Se svítí modrá, tak je OSe zhasnuté. Většinou OSe bývají ve výtažných kolejích nebo na záhlaví.
Sobota, 19. prosince 2020 - 11:16:16  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 580
Registrován: 7-2015
Sonic: díky za vysvětlení, zatím jsem to ještě nikde neviděl.
Mladějov
Sobota, 19. prosince 2020 - 11:28:28  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 15655
Registrován: 3-2007
Jak píše Sonic. Kmenová ranžírka je před krajní výhybkou, tak takhle na to bude třeba při posunu (vytahování vozů a sunutí zpět) líp vidět, resp. má šanci tu bílou vidět i strojvedoucí. Spolu s jedním místním špecifikem místní RZZ pro záloháře docela fajn.

Pane Milancer, máte zkoušky z D1 ? [biggrin]
Pondělí, 21. prosince 2020 - 07:04:29  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4956
Registrován: 9-2005
Slíbený článek o historii Strašnic je na světě:
Duch místa železničního: (Praha-)Strašnice


Pondělí, 21. prosince 2020 - 07:38:38  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4614
Registrován: 6-2016
Plešoun: K "závěrečné perličce" mám osobní zkušenost. Bydlel jsem sice dál od trati (nad Kohinorkou, Kodaňská 87), ale když se rozjel BEZTLUMIČOVÝ Sergej, tak se třásly skleničky v kredenci. Hlášení na ranžíru skleničky neroztřáslo, ale v létě člověka spolehlivě budilo...

Takže se těm lidem ani trochu nedivím.
Pawel
Pondělí, 21. prosince 2020 - 10:39:02  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2401
Registrován: 5-2002
Dotaz ohledne Edenu: Proc zde neni (zatim) zadny informacni system?
Jestli to tu uz padlo, tak se omlouvam, ale jsem jen obcasny host...