Diskuse » Železnice » Tratě v Českém ráji a Podkrkonoší | « předcházející | další » |
Tratě v Českém ráji a Podkrkonošídolů |
hledání | obrázky (odtud | na mapě) | strom | 3 hod. | 1 den | týden | vzhled | nápověda odhlášení | přihlášení | úprava profilu | registrace | seznam uživatelů | moderátoři |
autor | příspěvek |
---|---|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 14965 Registrován: 4-2003 |
zavřou během 4 let po čtvrté Máte nějaký lepší řešení?? dle fotek Vladana můžeme vidět Já tam teda vidím cca šedesátkový oblouk, kde se jezdí poměrně nepřekvapivě 60 a o kus dál za ním zakrytý rychlostníky. PS: Najít a stáhnout stavební/projektovou dokumentaci přeci dneska zvládne i pověstná teta z Krkonoš a urtčitě tam nejdete i směrodatný rychlostní profil. (Příspěvek byl editován uživatelem RadekŠ.)
Do Prahy jsem nepřijel na mopedu, ale dvanáctiválcem Českých drah!
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 32145 Registrován: 5-2002 |
Úpa: A jinak dle fotek Vladana můžeme vidět, že po modernizaci je traťová rychlost stejná jako za císaře pána v 19 století. 60 kmh. Přesně v téhle věci jsem ti už jednou psal, že nemáš dělat předčasné závěry. Jak vidno, marně. Tak si nestěžuj, až Tě někdo prohlásí za rohaté zvíře. RŠ: Já tam teda vidím cca šedesátkový oblouk, kde se jezdí poměrně nepřekvapivě 60... ...a který navazuje na zhlaví tak těsně, že bez hrábnutí do stanice se s ním nic zásadnějšího udělat nedá (ani zvýšit převýšení, protože by vzestupnice vlezla do výhybky), takže si počká až na celkovou rekonstrukci Roztok (kterou ovšem Úpa taky opičovává). o kus dál za ním zakrytý rychlostníky... ...na kterých má být 80/75. Už se to i stihlo mihnout v TTP, než to nějaký úřední šiml pozastavil (asi jako svého času na jiřinském mostě).
Zakažte tužky! Zanechávají uhlíkovou stopu...!
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3186 Registrován: 12-2007 |
Máte nějaký lepší řešení?? Jo. Udělat to najednou? Hele, beru to z pohledu kaštana, kterého nebaví NAD. Podobných zvěrstev je více. Namátkou: https://zdopravy.cz/vyluka-2025-a-2028-sprava-zeleznic-nezvladla- spojit-opravy-dvou-kratkych-tunelu-do-jedne-sezony-225370/ ..na kterých má být 80/75. to je dobrá zpráva. Věřím, že čísla 80/75 zůstanou i po odkrytí. Bohužel mám příliš povinností, takže nemám čas číst technickou dokumentaci. Nechám to na různých hnidopiších a vlastnících pravdy A díky za to Je prostě škoda, že se s tím obloukem u zhlaví v Roztokách nic neudělalo. Na stranu druhou, před 25 lety, kdy se dělaly jen koridory, by zněla takováto obnova jako scifi.
Rychlík: PRAHA HL.N.,odj. 15:05 -Praha Libeň-Nymburk město-Křinec-Rožďalovice-Kopidlno-Jičín-Ostroměř-Lázně Bělohrad-Nová Paka-Nová Paka město-Stará Paka-Roztoky u Jilemnice-Martinice v Krkonoších-Kunčice nad Labem-Hostinné-TRUTNOV HL.N.,příj. 18.53
|
Mladějov
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 23061 Registrován: 3-2007 |
>Bohužel mám příliš povinností, takže nemám čas číst technickou dokumentaci. Jo. Pak by bylo teda lepší se zdržet zde pičování, ne? >Nechám to na různých hnidopiších a vlastnících pravdy Jo, to je super reakce na toho, kdo vám (i nám) to vysvětlí - já taky nestahuju technickou dokumentaci atd., ale taky neopičovávám všechno, co při cestě vlakem vidím - tím připomínáte ty hyperkritické šotoušky tak ve dvaceti, co za pět let koníčka si myslí, že sežrali všechnu moudrost. Už jste v letech, tak byste měl mít taky rozum |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 17271 Registrován: 5-2004 |
no pokud je nekde kazdej druhej rok vyluka celou sezonu vzdy na jeden mezistanicni usek, dva propustky a pod tak sice v pristim stoleti to bude krasne modernizovany ale asi jen pro obcasne vyletniky a ty co nemohou ridit. Ostatni budou za ty leta v autech |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 14966 Registrován: 4-2003 |
Jo. Udělat to najednou? Výborně. Pokud pominu co na to (nákladní) dopravci, objednatel dopravy atd., tak otázka číslo2: Co neuděláte místo toho?? takže nemám čas číst technickou dokumentaci. Nechám to na různých hnidopiších a vlastnících pravdy Tak proč se vyjadřujete k něčemu, o čem nic nevíte a nepoznáte to ani z tý fotky??
|
mot
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 5312 Registrován: 7-2017 |
Výborně. Pokud pominu co na to (nákladní) dopravci, objednatel dopravy atd., Ti snad přivítají, že nebude další výluka, ne? tak otázka číslo2: Co neuděláte místo toho?? Něco/někde, kde jsou každoroční výluky v podobném stylu. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 32150 Registrován: 5-2002 |
Úpa: Udělat to najednou? To potřebuje víc kapacit a ty nerostou na stromě. Nejspíš by to dopadlo tak, že dvě souběžné akce by nakonec vyšly dráž, než dvě po sobě. A to by pro tu stavbu mohlo znamenat velkej problém. Bohužel mám příliš povinností, takže nemám čas číst technickou dokumentaci. No tak hlavně že máš čas psát tu o prasárnách. Je prostě škoda, že se s tím obloukem u zhlaví v Roztokách nic neudělalo. Četl jsi pořádně, co jsem napsal? Něco s ním udělat znamená hnout i se zhlavím, takže pokud se s tím něco bude dělat, tak to bude až se stanicí, ne teď. A v té stanici bych tak nějak čekal, že se tam bude hýbat s ledasčím - mimo jiné proto, že předjízdná kolej až za hlavní je celkem na draka. Vůbec bych se proto nedivil, kdyby to bylo řešeno á la Luštěnice.
Zakažte tužky! Zanechávají uhlíkovou stopu...!
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 14968 Registrován: 4-2003 |
Ti snad přivítají No a tam kde se nebude stavět letos, příští rok, dokonce ani přespříští rok, ale až za 5 nebo 10 let to taky přivítají, nechají si to líbit a nevyvinou politický tlak?? To bych se divil. Krom toho v těch méně šťastných místech že během 10 let budou muset být nějaké větší výluky aby tam při vyžilosti trati nebyl červený terč, takže před nima při "čekání na Godota" stejně neutečete. A řada lidí bude kvičet "ploóóóčč se tady dělaly výluky, když se to nakonec stejně celé rekonstruuje"?? Já jen že vždycky je něco za něco.
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 17273 Registrován: 5-2004 |
No tak kdyz jsou kapacity na to, aby jen v danem regionu mimo pul roku paka martinice byl jeste v soubehu mesic lomnice paka, skoro dva mesice mladejov boleslav (svet by se posral kdyby se misto bousova letos udelaly roztoky?) a mesic kopidlno jicin kde je to kazdy dva roky tak to asi nebude o budovatelskych kapacitach... |
mot
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 5313 Registrován: 7-2017 |
RŠ: Vás taky rok co rok cestou do/z Neratovic nahánějí měsíc-dva do NAD? A to tam máte lepší cesty než tady. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 247 Registrován: 12-2022 |
Malá šotovzpomínka na zatravněnou Bělou.... Vysokej peron je samozřejmě pro nástup fajn,ale tohle mělo taky své kouzlo :-) |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 14969 Registrován: 4-2003 |
Mot: Poslední tři roky ano - ne že by mi to dělalo radost. Třeba letos jen asi 10 dnů, protože se dělal přejezd , který se loni při velké výluce nestihl pokud vím vypapírovat, protože na něj byla vázaná i investice obce do chodníku. tam máte lepší cesty Omyl, je tu neporovnatelně hustší provoz a taky se tu i hodně opravuje na silnici a ucpané bývají i variantní trasy.
|
Moderátor Číslo příspěvku: 3839 Registrován: 12-2009 |
Hajnej: "Vůbec bych se proto nedivil, kdyby to bylo řešeno á la Luštěnice." Můžete mi to prosím rozvést. Zajímalo by mě to. Nějak se mi to totiž nedaří do toho místa (ta stanice je relativně krátká) úplně vměstnat. Na které zhlaví by jste šoupnul nástupiště? Někde na úroveň současných výhybek toho packého? A kolejové rozvětvení posunout směrem k přejezdu 4499? Nebo opačně? Je pravda, že obec je spíše směrem k Martinicím. Takže zastávku šoupnout až k přejezdu 4500? By taky možná mělo určité pozitivní vlastnosti, jen by se to asi neobešlo bez peronu ve vnějším oblouku. Pokud nechceme dát zastávku od obce až za koleje (což je dle mého názoru dost nepraktické) tak je místo pouze od přejezdu k Martinicím, na druhou stranu domek PZZ a zahrada rodinného domu....
Upozorňujeme cestující, že vlak nebude opožděn!
|
mot
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 5315 Registrován: 7-2017 |
Tuším se před časem psalo, že nová zastávka má být úplně mimo stanici. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 248 Registrován: 12-2022 |
Ze webu roztockého ouřadu ... |