| Diskuse » Železnice » V televizi říkali, že ... V novinách psali, že ... | « předcházející | další » |
V televizi říkali, že ... V novinách psali, že ...dolů |
hledání | obrázky (odtud | na mapě) | strom | 3 hod. | 1 den | týden | vzhled | nápověda odhlášení | přihlášení | úprava profilu | registrace | seznam uživatelů | moderátoři |
| autor | příspěvek |
|---|---|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 11271 Registrován: 1-2007 |
Pikehead: Dá se nabít kartou. |
|
Mladějov
|
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 27178 Registrován: 3-2007 |
"Jinac pres buking jsem se ubytovaval asi 4x a vzdy platba az na miste, jednou primo pozadovana hotovost... No my byli loni v Londýně a potřeboval jsem utratit libry. Tak jsem vybral lepší hotel s možností zaplatit až na místě (a tedy dráž), zaškrtl si služby a těšil se, jak se těch liber zbavím. V 11 večer dorazíme do hotelu, recepce je jen židlička s designovým stolkem, rezervace OK, "zaplatím hned", "ok", tahám ty stolibrovky, "sorry pane, pouze kartou". No ještě že jsem si kartu vzal (původně jsem váhal), spali bychom pod mostem a žena by se v Hydeparku ani nedošla vyčurat, protože na veřejných WC se těch 0,60 GBP dalo zaplatit taky POUZE kartou." Cha cha cha. My zase chtěli v Kostnici před pár lety platit kartou, nic netuše jsem to nechal na ráno a ráno v 7 hodin recepce zavřená a źe pry až od 8 hodin. Tak jsme poskládali hotovost včetně drobných, vlozili do obálky, přidali vstupní kartu a připsali "platba za pokoj č. XXX, podpis", a odešli. Nic nepřišlo (Příspěvek byl editován uživatelem Mladějov.) |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 16600 Registrován: 4-2003 |
a těch zablokovaných účtů po převodech vyšších částek jsou už také stovky. Zrovna z tohohle bych moc nevyvozoval, protože zrovna Revolut budou různí lidi zkoušet jako platformu pro všelijaké transakce a i % těch co budou kvičet na sociálních sítích bude asi vyšší než u průměru populace. Spíš je pointa v tom, že je to prapůvodně technologická firma a její zákaznická podpora bude výrazně slabší, než u banky existující léta. Navíc jako snad člověk na cestu dál od domova snad nesází na jednu možnost platby.
Do Prahy jsem nepřijel na mopedu, ale dvanáctiválcem Českých drah!
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 11273 Registrován: 1-2007 |
Úpravy za osm miliard. Trať z Veselí do Českých Velenic čeká modernizace |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 5234 Registrován: 4-2014 |
https://www.novinky.cz/clanek/domaci-pres-zvedaci-most-za-ctvrt-m iliardy-zase-jezdi-vlaky-ale-jen-o-vikendech-plati-si-je-obec-405 85569#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&dop _vert_ab=&dop_vert_id=&source=hp&seq_no=3&utm_source=www.seznam.c z&utm_medium=z-boxiku&utm_campaign=abtest315_prepinac_vyhledavani _varCC Borecký je z toho vzteky bez sebe, že jde objednávat veřejnou hromadnou dopravu i bez něj a jeho party a obec toho využila, že lze Boreckého a jeho partu obejít. |
|
Pikehead
|
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 10741 Registrován: 3-2007 |
Tyhle modrogumní fantasmagorie o škodičích, kterým někdo zkazí plány, mě opravdu baví. Mimochodem, Boreckého "obešli" už ve Štěpaném Trhanově, statistiky cestujících jsem nikde neviděl a letos zahájili sezonu šukem v Najbrtu... |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 514 Registrován: 2-2013 |
Můžu se zeptat kde se k tomu vyjadřuje a je vzteky bez sebe? Ja bych řekl že když to kraj neplatí tak je mu to naprosto jedno. Kretena z něj dělat nemusíte on tu železnici neničí ale snaží se ji rozvíjet tam kde to ma nějaký přínos. |
|
Pikehead
|
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 10744 Registrován: 3-2007 |
Mimochodem, není pravda ani to, že Boreckého obešli. Výkony objednává IDSK za svoje cenové podmínky u ČD. Pak to IDSK přefakturovává objednateli přesunu vzduchových hmot do Lužce. |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 5235 Registrován: 4-2014 |
"Můžu se zeptat kde se k tomu vyjadřuje a je vzteky bez sebe? Ja bych řekl že když to kraj neplatí tak je mu to naprosto jedno. Kretena z něj dělat nemusíte on tu železnici neničí ale snaží se ji rozvíjet tam kde to ma nějaký přínos." No, není mu to jedno. Objednávání spojů považuje za vyhazování peněz, které by šlo využít v rámci kraje na jiné účely a s objednáváním spojů veřejně nesouhlasí. Středočeský radní pro dopravu Petr Borecký dlouhodobě odmítá objednávat pravidelné vlakové spoje na trati do Lužce nad Vltavou kvůli vysokým nákladům a nízkému vytížení.Finanční rozdíl: Provoz vlaku stojí zhruba $95 až $135 na kilometr. Autobus stojí $40 až $50 na kilometr.Priorita: Kraj proto preferuje autobusy, které navíc mohou zajet přímo do centra obce. Také se snaží dlouhodobě zlikvidovat i vlakové spojení na některých tratích, které vedou do Ústeckého kraje. Naštěstí vždy zasáhne ústecký kraj, takže Boreckému se to zastavení provozu nedaří. Takže nedělte z Boreckého spasitele, že on je ten pravý, kdo zachraňuje veřejnou vlakovu dopravu ve Středočeském kraji. (Příspěvek byl editován uživatelem Luboš_3.21.) |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 16602 Registrován: 4-2003 |
Borecký je z toho vzteky bez sebe, Luboši, máte zapotřebí ze sebe dělat militantního cvoka, kterýmu berou hračku?
|
|
Pikehead
|
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 10745 Registrován: 3-2007 |
A vy jste tak stár, že vám nedochází, že objednávat vlak do děr, kam jezdí nízké desítky cestujících za den je nesmysl a plýtvání penězi? A proto tu konstruujete figuru Boreckého jako arcilotra a konstruujete to jako boj dobra se zlem? "Takže nedělte z Boreckého spasitele, že on je ten pravý, kdo zachraňuje veřejnou vlakovu dopravu ve Středočeském kraji." |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 515 Registrován: 2-2013 |
Však kraj to neplatí, platí to obce to znamená že je mu to jedno. |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 18574 Registrován: 12-2009 |
Cestu vlakem ve vagonech bez klimatizace a s okny, která nelze otevřít, popsal velmi dramaticky. odkaz Mluvčí klasický, jen mohl dodat, že na rozdíl od jiných mají kávu zdarma. Cestující a v diskuzi se diví, že se nedají otvírat okna. Asi se všichni zbláznili... |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 8636 Registrován: 6-2016 |
https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/jizdenky-ceske-drahy-cestujici -interrail-cestovani-vlaky-spanele-misto-plne-soupravy.A260707_15 2441_domaci_linh |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 11277 Registrován: 1-2007 |
Top technologie a spousta nej. Dráhy v Chebu dokončují špičkovou servisní halu |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 18585 Registrován: 12-2009 |
Když byly v kraji nasazeny první elektrické jednotky push-pull, Ostrava je pro nás dnes druhým domovem, říká šéf skupiny Škoda Group A z této věty je také vidět, že novinář je mimo realitu: Nemáte obavu, že vás Správa železnic dožene a tratě brzy elektrifikuje? (Příspěvek byl editován uživatelem ohl.) |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 8640 Registrován: 6-2016 |
https://www.prahain.cz/doprava/konec-primych-vlaku-na-hlavni-nadr azi-obce-se-bouri-27955.html |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 11280 Registrován: 1-2007 |
Klimatizace, občerstvení i univerzální jízdenka. Zájem o cesty vlakem roste |
|
Mladějov
|
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 27209 Registrován: 3-2007 |
Zato v líčení zdejších ultras jde všechno do prdele ![]() |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 11281 Registrován: 1-2007 |
Překážkou moderní železnice nejsou jen peníze. Jsou to i zastaralá pravidla |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 8641 Registrován: 6-2016 |
https://www.idnes.cz/ostrava/zpravy/vlak-slovenska-strela-vyroci- rarity-zajimavosti-prvni-jizda.A260713_951737_ostrava-zpravy_jog |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 7301 Registrován: 12-2020 |
Mladějov: Tak jestli tím výdobytkem kapitalismu má být univerzální jízdenka, tak bych jen podotkl, že ta tu byla již od nepaměti. A že počet cestujících vzrůstá? No, jenže předtím klesal, že? Ano, občerstvení a klimatizace, to je určitě správná cesta, nicméně ekonomové zapláčou. Spočítejte si ty investice do nových vlaků a pak si přepočítejte o kolik se zvedly ty počty cestujících. A zjistíte, že to byla sakra nerentabilní investice...Stačí kouknout jak roste zadlužení ČD. Z čeho myslíte, že se to splatí? |
|
Pikehead
|
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 10764 Registrován: 3-2007 |
A kamínka na uhlí ve vlečňáku vod hurvínka by šly, nebo to je taky už moc velkej luxus? |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 18654 Registrován: 5-2004 |
To by chtelo znat i skladbu relaci kde to roste. Regionalka kde je jizdne na kratke trasy drahe to asi nebude. Viz ted sv cechy a tamni bida. |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 7304 Registrován: 12-2020 |
Kamínka jsou v pohodě. Vlak pak bude opožděn z důvodu ztráty lopatky na uhlí Tarif na krátké vzdálenosti je samozřejmě mnohem dražší, než na dálkovce. Oni vědí jak ty lokálky připravit o zákazníky. A skladbu, kde to roste, známe. Přece tam kde jsou nové vlaky , lepší jízdní doba a plné silnice. Jenže pravé umění možného je něco jiného, aby to rostlo bez velkých investic. |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 16644 Registrován: 4-2003 |
Regionalka kde je jizdne na kratke trasy drahe to asi nebude. Viz ted sv cechy a tamni bida. Petře, lidi te život žijou trochu jinak, než si představujete z pozice single šotouše s neomeyeným množstvím času. Občas ty reportáže na mě působí jako projevy Jakeše z Hrádečku, kde byl soudruh "v obraze" o stavu země.
|
|
Pikehead
|
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 10767 Registrován: 3-2007 |
+v důchodu. |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 18656 Registrován: 5-2004 |
Jo tak proto zeje regionalka vlaky i busy az na vyjimky prazdnotou. Tak uz vime ze to je tim ze mam neomezene casu. Geniove ![]() |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 18592 Registrován: 12-2009 |
Regionalka kde je jizdne na kratke trasy drahe Tak většinou je v krajích jízdné stejné, ať se jede Os nebo IC. Cena až tak vliv nemá. I když je třeba MHD ve městě zdarma, stejně jede většina ve svém autě. |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 16647 Registrován: 4-2003 |
Ohl: jenže tohle šotouš autista stejně nikdy nepochopí.
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 7308 Registrován: 12-2020 |
Když cena až tak vliv nemá, tak pak nemá smysl konkurence a více dopravců, ne?![]() |
|
Pikehead
|
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 10768 Registrován: 3-2007 |
"Jo tak proto zeje regionalka vlaky i busy az na vyjimky prazdnotou. Tak uz vime ze to je tim ze mam neomezene casu." |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 35605 Registrován: 5-2002 |
Vlčoun: Jo tak proto zeje regionalka vlaky i busy az na vyjimky prazdnotou. Ne, to je proto, že se ty lidi poschovávaj´ nebo utečou, jakmile Tě uviděj´...
Si leges quod transcrevi, si linges quod transexcrevi...
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 18593 Registrován: 12-2009 |
nemá smysl konkurence a více dopravců, Pro cestujícího ne, tomu je jedno, zda ten zelený, červený bus, vlak atd. a nevím jakých dalších krajských barvách patří určitému dopravci. Konkurence má smysl jen pro objednavatele dopravy a politiky, kterým se dává kapesné za vyhrané výběrko. |
|
Pikehead
|
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 10772 Registrován: 3-2007 |
Zhrzený zaměstnanec firmy, která soutěžemi přišla o svůj pohodlný monopol tady šíří pomluvy, ale zapomněl uvést to nejdůležitější: že to těm objednatelům taky výrazně ušetří peníze v porovnání s předchozí praxí nabagrování prachů do černé díry. |
|
Paul2no
|
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3910 Registrován: 11-2009 |
Pro cestujícího ne, tomu je jedno Ale jen u krajských provozů. V dálkovce rozdrobené na jednotlivé linky s nekompatibilními tarify je to pro cestujícího komplikace. |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 16655 Registrován: 4-2003 |
Ne, to je proto, že se ty lidi poschovávaj´ nebo utečou, jakmile Tě uviděj´... Mimochodem, já já po tom podkrkonoší pohybuju docela často a spíš je pro mě třeba z auta překvapení, kolik těch lidí leze do autobusů - když člověk uváží řídké osídlení, malá města a vesnice, jejich šílená roztahanost a atomizované směry dojížďky. Protože jsme třeba za tím busem 10 minut jel, než se mi ho povedlo předject.
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 8644 Registrován: 6-2016 |
https://www.idnes.cz/ekonomika/doprava/zeleznice-sprava-zeleznic. A260714_104936_eko-doprava_cfr |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 18594 Registrován: 12-2009 |
Paul2no I v rozdrobené dálkovce se dá nemyslet na dopravce. Jízdenek OneTicket se letos prodává víc. |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 18595 Registrován: 12-2009 |
https://zdopravy.cz/lokalky-pod-kraje-stredocesi-oteviraji-debatu -o-moznem-prevodu-casti-trati-288966/ V Polsku je to už několik let samozřejmost, Rozdíl je ale v tom, že v Polsku se vojvodství o (nejen) lokálky starají a obnovují, u nás by je Borečtí začali rušit. |