Diskuse » Archiv 2017 » Železnice » Aktuální informace z provozu | předcházející | další |
Aktuální informace z provozudolů |
autor | příspěvek |
---|---|
Halbstadt
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1456 Registrován: 9-2006 |
Thingie Jak často jezdíš? Já v posledních dvou měsících tam i zpět v průměru zpoždění + 10 min. A jezdím cca dvakrát týdně. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 162 Registrován: 7-2017 |
Statistika to je věc a jak se s ní občas kouzlí: Jeden jel 3x vlakem se zpožděním 20 minut 6 jelo vlakem který měl zpoždění 5 minut Jaké je tedy průměrné zpoždění vlaků? |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 6061 Registrován: 8-2006 |
Aktuálně je EC114 normálně v Praze a Landek má asi +3, takže průser je akorát neděle. ( A konec různých svátků, viz včerejšek.) Bych si tipnul. |
Petr_hradecký
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1272 Registrován: 4-2015 |
Plochá historka okresního formátu o poruše motorového vozu vlaku Os 2018 ve stanici Dobříš. Vlak je v úseku Dobříš - Praha hl.n. odřeknut.
Na K-Reportu od 2012.
Modely amerických trucků - dcp.wz.cz |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1330 Registrován: 12-2007 |
Kdybych jezdil náhodně několikrát týdně, tak by mi asi taky průměr vyšel dost nízko, jenže já jako většina lidí jezdím zpravidla v neděle a podobné špičky. Předevčírem jsem měl to štěstí jet tím 50 minut zpožděným Ex 112, třeba. Člověk by pochopil, že občas něco nějak, ale každá neděle (nebo úterní lůžka RŽD) nejsou mimořádnost, jízdní řád který každou neděli selže je na ko*ot.
Východní Evropa jste vy.
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2064 Registrován: 8-2007 |
Já považuji za naprostou kravinu dávat na 112 lůžka. Tu výměnu mašiny v Bohumíně jsou často schopni zvládnout rychle, i za 10 minut, ale mám silné pochybnosti, že je reálné, aby se k tomu stihla připojit i ruská lůžka nebo v neděli posiláky. A není třeba za tím úterním zpožděním opožděný dojezd těch lůžek z Polska? Rozhodně moje důvěra na včasnou jízdu 112 tím dostala pořádnou ránu a na úterní návraty domů se raději budu spoléhat na RJ, který jede pár minut poté.
Sbohem, Ťapino! Díky, žes tu byla... +5.6.2012
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 6063 Registrován: 8-2006 |
Proč EN442 Slovakia nejede po t231? |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3417 Registrován: 11-2008 |
čelakovičan: Protože byla zpožděná, tak jela rovně. Jezdí to tak od nového GVD. Když jede včas, jede přes Nymburk a Lysou, při zpoždění pak rovně, to už je v GVD pro ni na trati trasa. Takže někdy se paradoxně podaří přijet do Prahy i s náskokem, přesto že měla před Kolínem třeba 30 minut zpoždění. Navíc R 442 má v několika stanicích pobyt "z dopravních důvodů", takže mnohdy dokáže zkrátit další zpoždění. "Proč EN442 Slovakia nejede po t231?" |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 6064 Registrován: 8-2006 |
Díky. |
Zrušený_petr
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 81 Registrován: 7-2009 |
Dnes zrušíme, zítra sešrotujeme, za týden postrádáme.
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1331 Registrován: 12-2007 |
A není třeba za tím úterním zpožděním opožděný dojezd těch lůžek z Polska? I kdyby byl (myslím, že nebyl, s těmi vozy se posunovalo už když jsem šel přes lávku 10 minut před odjezdem vlaku, ale to nechci spekulovat), z Bohumína se odjelo +20, do Prahy přijelo skoro +50.
Východní Evropa jste vy.
|
Miroslav_ Zikmund
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 500 Registrován: 2-2016 |
Asdf : nepletete si Brandýs nad Orlicí s událostí, kdy z vlaku na 1. koleji (směr ČT) vystoupila žena s dítětem - v místě chatrně osvětleném - nebyla zřetelně (nebo vůbec) vidět, nechala na peroně tašku, dítě odvedla na peron u 2. koleje a pak se vracela pro tašku a přitom jí smetl vlak jedoucí od Ústí po 2. koleji. Tam s tím měl výpravčí patálie. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3420 Registrován: 11-2008 |
ad MZ: Neplete. Asdf myslí ten případ, kdy vlak Regiojet bez souhlasu výpravčího v Brandýse zastavil na 1. staniční koleji před dopravní kanceláří a jal se vylučovat cestujícího z přepravy ( Co porušil nevím. Asi neplatič ). Bohužel ho "vyloučil" do 2. staniční koleje, kde měl postavenou vlakovou cestu na průjezd jiný rychlík z opačné strany. Naštěstí se nic nestalo, ale bylo to o fous ..... |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2324 Registrován: 3-2006 |
1249 to vzala podél vody, asi nějaké problémy v Čimelicích. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 6065 Registrován: 8-2006 |
Ještěže oficiálně nestaví v té Rudné... |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2325 Registrován: 3-2006 |
čelakovičan: "Ještěže oficiálně nestaví v té Rudné..." Žádný problém, to samé přeci nastávalo, když jel přes most inteligence a nestavěl na Smíchově. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 11505 Registrován: 5-2004 |
A to same nastava kdyz nekterej osobak nahodne otoci na karlstejne a tudiz jaksi nestavi v srbsku ni na konecny v beroune. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 6666 Registrován: 8-2012 |
nepletete si Brandýs nad Orlicí Neplete. (Jako jančurobijec to ví samozřejmě naprosto přesně a Bezpráví s Brandýsem si pletu já.) s událostí, kdy z vlaku na 1. koleji (směr ČT) vystoupila žena s dítětem Což taky bylo poněkud jinak než popisujete a je na to dokonce byť stručná závěrečná zpráva. P.S. skutečná příčina - "hlavněhonemrychle postavit écéčku, aby nechytlo výstrahu", čili patálie pro výpravčí zcela poprávu.
Forever trusting who we are, and nothing else matters.
|
Petr_hradecký
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1273 Registrován: 4-2015 |
Trať 250 | V úseku: Břeclav – Lanžhot 20:53 - 23:59 Střet vlaku EC 283 "Metropolitan Slovenská strela" s automobilem na přejezdu, provoz přerušen. Vlak EC 280 "Metropolitan" nejede v úseku Lanžhot - Brno hl.n., cestující budou v úseku Lanžhot - Břeclav přepraveni autobusem náhradní přepravy. V úseku Břeclav - Brno hl.n. cestující použijí vlak rj 374. Cestující z vlaku EC 283 "Metropolitan Slovenská strela" budou za asistence hasičů evakuováni do autobusu náhradní dopravy a budou přepraveni do stanice Lanžhot. V úseku Lanžhot - Bratislava hl.st. bude vlak EC 283 veden náhradní soupravou se zpožděním 150 - 180 minut.
Na K-Reportu od 2012.
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 67 Registrován: 7-2017 |
R1541 Jižní expres do Linze z Olbramovic s +159, nyní z ČB s +157. |
Petr_hradecký
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1274 Registrován: 4-2015 |
Trať 035 | V úseku: Železný Brod – Velké Hamry 18:30 - 20:20 Porucha lokomotivy vlaku R 1151 mezi stanicemi Železný Brod - Velké Hamry. Vlak bude o 60 - 80 minut opožděn. Vlak Os 2675 na odjezdu ze stanice Velké Hamry zpoždění cca 20-40 minut. Vlak Os 2677 nejede v celé trase, cestující využijí následný vlak Os 2632.
Na K-Reportu od 2012.
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 777 Registrován: 10-2014 |
Trať 260 Úsek: Letovice - Skalice nad Svitavou Provoz omezen Počátek: 19:52 Plánovaný konec: 22:30 Nález usmrcené osoby v kolejišti |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 778 Registrován: 10-2014 |
Trať 032 Úsek: Trutnov-Poříčí - Malé Svatoňovice Provoz zastaven Počátek: 08:05 Plánovaný konec: 10:40 Nález usmrcené osoby v kolejišti |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 170 Registrován: 7-2017 |
Trať 032 V úseku: Trutnov-Poříčí – Malé Svatoňovice V úseku je zavedena náhradní autobusová doprava. Zpoždění vlaků 100–110 minut Zpoždění vlaků je pouze orientačního charakteru a může se v průběhu měnit Aktuálně: R 930 Úpa Trutnov hl.n.- Praha hl.n. Potvrzená stanice: Červený Kostelec + 47min Bus R 921 Krakonoš Praha hl.n. - Trutnov hl.n., Malé Svatoňovice +42min, Trutnov +48 |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 6070 Registrován: 8-2006 |
R930 má v Ostré +46 podle babitronu. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 171 Registrován: 7-2017 |
R 930 Úpa aktuálně Mstětice +46min R 928 Sněžka aktuálně Předměřice nad Labem +26min R927 Rozkoš z Prahy na čas. Že by nějaká náhradní souprava? Nebo je změna v obězích od nového grafikonu? |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 6071 Registrován: 8-2006 |
Třeba byla použita souprava od R948. Hlavně ale snad žádný spoj neměl těch +100-110, to je dobře. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 172 Registrován: 7-2017 |
Začalo opět v Krkonoších chumelit. Auta stojí, nebo jedou šíleně pomalu, vlaky zatím jedou na čas a poměrně vytíženy. Jinak dnes Krkonoše (horská středisky) ucpány auty, parkoviště praskají ve švech, stojí i tam kde je to zakázáno. Velká absence VHD například v oblasti Jilemnice - Vítkovice - Horní Mísečky, Jilemnice - Benecko. Zde Liberecký kraj značně zaspal dobu, měl by se už konečně probudit a něco zde udělat s dopraví obslužností. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 145 Registrován: 7-2007 |
Ad T_H: Fakt důvěryhodná "závěrečná zpráva" - nebo že by to výpravčí plánoval? 2.1.1 Datum, přesný čas a místo mimořádné události 26. 12. 2006, 19:16 hodin, ŽST Brandýs nad Orlicí 2.1.3 Rozhodnutí zahájit zjišťování příčin a okolností vzniku, sestava týmu odborně způsobilých osob a způsob vedení zjišťování příčin a okolností vzniku Vznik MU byl Drážní inspekci na Centrální ohlašovací pracoviště Praha (dále jen COP) oznámen v 18:35 hod. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 6690 Registrován: 8-2012 |
Auta stojí, nebo jedou šíleně pomalu Do hor (nejen Krkonoše, ale i Jizerky nebo třeba Železná Ruda) dorazila silvestrovská invazní armáda z nížin, speciálně Nejlepšího Města Republiky. Moc na tom sněhu jezdit neumí, nemají to kde zažít, navíc začalo sněžit už na namrzlou zem a je to docela zrádný. A jestli mají Barum Polaris 3, které byly obuty mně, tak se jim ani nedivím, že jedou pomalu, málem jsem se v Jablonci nerozjel od přejezdu do kopce. K tomu množství - kdyby měli všichni jet vlakem, tak to železnice prostě nedá, tak buďte rádi. Fakt důvěryhodná "závěrečná zpráva" Já ji nepsal a vyrypování se v překlepech nechám na jiných.
Forever trusting who we are, and nothing else matters.
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 982 Registrován: 8-2011 |
Do hor (nejen Krkonoše, ale i Jizerky nebo třeba Železná Ruda) Byl jsem na Ž. Rudě od 27. do 29. a lyžovat jsme jezdili do Německa na Javor. Trošku nepoměr kolik je parkovacích míst u sjezdovek na Javoru a kolik na Špičáku,nehledě na to ,že parkoviště na Špičáku bylo už ráno v 9 obsazené,proto se asi každý snaží zaparkovat kde to jde,ne proto aby ušetřil,ale prostě že není na výběr. Ale kdyby každý správný lyžař jel vlakem a nevozil si prdel v autě (dle místních radilů),tak by problém s parkováním zmizel |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1374 Registrován: 6-2016 |
"Ale kdyby každý správný lyžař jel vlakem a nevozil si prdel v autě (dle místních radilů),tak by problém s parkováním zmizel [biggrin]" Chtěl bych ty zastánce "totálního vlakismu" vidět, jak vlečou na ramenou lyže a v báglu přezkáče z Alžbětína k lanovce! Mapy.cz ukázaly 7,5 km a převášení přes 400m Do podmínek jako např. v Davosu v našich končinách pořád "trochu chybí"... |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 175 Registrován: 7-2017 |
No a co kdyby od toho vlaku k té lanovce jezdilo některé další přibližovadlo? |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 8352 Registrován: 4-2003 |
mirek55:No a co kdyby od toho vlaku k té lanovce jezdilo některé další přibližovadlo? A co by to změnilo? Mám obavy, že nic, autem by se jezdilo dál. Pokud má kolenovrtný český šotouš potřebu jet vlakem na lyže, má možnost využít zastávky Železná Ruda město a centrum. Samozřejmě hlavně železniční stanici Špičák. Všude vleky a lanovky přímo u vlaku. V čem je tedy problém? Dokonce i z Prahy se tam dá dojet, ale nějak jsem těch lyžařů nikdy kvanta jet z Prahy neviděl - maximálně byli dva (já a moje přítelkyně) . Lyžaři se ve vlaku začali objevovat až v Rokycanech. |
JNi
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 94 Registrován: 7-2017 |
mirek55; Bram: On tam nějaký autobus od vlaku k lanovce je, ale nespolehlivý. Minule nám ujel, aniž bychom stihli dojít od nástupiště k zastávce. A navíc Špičák je super areál, tak proč se táhnout takovou dálku. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 176 Registrován: 7-2017 |
Trať 270 V úseku: Ostrava-Svinov – Bohumín 31. prosince 2017 12:30 31. prosince 2017 14:00 Vlak R 829 dnes ukončí svoji jízdu ve stanici Ostrava-Svinov. V úseku Ostrava-Svinov - Bohumín je tento vlak z provozních důvodů odřeknut. Cestující z vlaku R 829 využijí pro svoji jízdu do stanice Bohumín vlak Os 2939. Vlak R 834 je dnes z provozních důvodů odřeknut v úseku Bohumín - Ostrava-Svinov. Cestující v tomto úseku využijí vlak Os 2936, který ze stanice Bohumín odjede v čase pravidelného odjezdu vlaku R 834 (ve 13:28 hod.). Ve stanici Ostrava-Svinov si cestující přestoupí do soupravy vlaku R 834. Cestující využijí vlak Os 2936, který ze stanice Bohumín odjede v čase pravidelného odjezdu vlaku R 834 (ve 13:28 hod.). Změněný oběh souprav vlaků dálkové dopravy - vliv předchozí mimořádnosti u vlaku R 840. |
JNi
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 96 Registrován: 7-2017 |
Bram: Za to vždy v neděli odpoledne těch lyžařů cestou do Prahy potkáte spoustu. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 8355 Registrován: 4-2003 |
JNi:Za to vždy v neděli odpoledne těch lyžařů cestou do Prahy potkáte spoustu. Nepřeháněl bych to. Nejednou jsem jel ze Špičáku v neděli v pět do Prahy a s lyžemi nás do Prahy fakt dojelo jen několik. Občas jsem kvůli obsazenému WC byl nucen projít do sousedních vozů a těch lidí s lyžemi bylo ve vlaku mezi Plzní a Prahou fakt málo. Čekal bych víc, ale vzpomenu li na hodně zlý pohled mé bývalé přítelkyně, když jsem si dovolil navrhnout, že pojedeme na Šumavu na víkend vlakem, tak se tomu moc nedivím. Další přítelkyně se k jízdě vlakem ukecat nechala, ale brblala a já jsem pro omezení akustických projevů vše na vlak odnesl. Již nikdy více, mám přeci auto....... |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 984 Registrován: 8-2011 |
No a co kdyby od toho vlaku k té lanovce jezdilo některé další přibližovadlo? Takže naložím vše pro čtyřčlenou rodinu do auta,dovezu to na nádraží,tam to potáhnu do vlaku,z vlaku do nějakýho skibusu? A modlit se aby nebyla někde výluka a NAD? Proč bych to prosím vás měl podstupovat? Já vím ,že to nebude dělat ani 90% těch ,co nám to tu radí,protože by jim to manželka honem vysvětlila |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2345 Registrován: 3-2006 |
Hroch.R420: "No a co kdyby od toho vlaku k té lanovce jezdilo některé další přibližovadlo? Takže naložím vše pro čtyřčlenou rodinu do auta,dovezu to na nádraží,tam to potáhnu do vlaku,z vlaku do nějakýho skibusu? A modlit se aby nebyla někde výluka a NAD? Proč bych to prosím vás měl podstupovat? Já vím ,že to nebude dělat ani 90% těch ,co nám to tu radí,protože by jim to manželka honem vysvětlila" A pokud sečtu náklady, tak tím autem to ještě bude, když už ne levnější, tak za stejné peníze. |
JNi
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 100 Registrován: 7-2017 |
Bram: já na Rudu jezdím 2-3x ročně a cestou zpět si kupuji místenku, protože od Špičáckého nástupiště až do Prahy je to plné solidně, ale je fakt, že si analýzu lyžařů nedělám. Ale když to vezmu podle sebe - nemám věci s sebou, ale vše mám zamluvené pod sjezdovkou, abych se s tím právě netahal. Takových nás bude určitě povícero - už když si vzpomenu na tu ranní frontu. A já s lyžemi ve vlaku nemám žádný problém, když je mám půjčené z domova a cestuji do Alp, nikdy nejsem sám. |