Diskuse » Archiv 2020 » Železnice » Železniční uzel Praha (ŽUP) » Archiv diskuse Železniční uzel Praha (ŽUP) do 19. 05. 2020 předcházející | další

Archiv diskuse Železniční uzel Praha (ŽUP) do 19. 05. 2020

dolů
   autor příspěvek
Čtvrtek, 14. května 2020 - 23:37:33  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2421
Registrován: 7-2017
To má jednoduchý a tipuju, že až o řád levnější řešení: cyklistům udělat na Tupolevově smíšenou nebo samostatnou stezku vedle vozovky a směrem do centra na stávající vozovce namalovat buspruh. Zároveň by to mohlo zpětně kolony zmenšit o ty, kdo se přestanou busům vyhýbat kvůli jejich ranní pomalosti
A na tom kole kam? Cyklověž-parkoviště na metru nebo na Proseku? Asi málokdo se bude pouštět dolů do Vysočan / Libně, aby se pak dostával pracně zpět na kopec.
A když už cyklostezku, tak by snad bylo vhodnější vyhnout se frekventované Tupolevovce a táhnout ji po bývalé vlečce Letova a po kraji letiště k metru.
A jen tak mmch:
1. při malé české domů by ta stezka vyšla možná dráž než vlečka
2. letiště údajně odpočítává poslední měsíce, neb syslové vymizeli
Čtvrtek, 14. května 2020 - 23:38:38  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1742
Registrován: 1-2013
Hajnej: podle čeho mají trasy přidělená písmena (když už byly stavěny C-A-B): podle šotofantazií: B jako Brandejs, C jako Čakovice... [biggrin]

A jako Aeroport
Čtvrtek, 14. května 2020 - 23:43:36  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9651
Registrován: 5-2002
ad M 250.0: ale částečně se dá ospravedlnit tím, že dál než do Čakovic se to s jednokolejkou zkrátka procpat nedá.

A ono by to jelo někam dál?
Pátek, 15. května 2020 - 00:09:23  
Moderátor
Číslo příspěvku: 16743
Registrován: 11-2005

Pátek, 15. května 2020 - 01:19:51  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4313
Registrován: 5-2004
mot: cyklopruhy už tam jsou a rušit je buspruhem bez náhrady by bylo zvěrstvo.

edit: mot 2419: do těch celkových časů ještě započítejte půlku nejdelšího běžného intervalu nejmíň často jezdícího spoje z dané trasy, ať se ten vliv (ne)četnosti spojů nějak kvantifikuje.

(Příspěvek byl editován uživatelem David_Jaša.)
Pátek, 15. května 2020 - 07:55:07  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1690
Registrován: 8-2017
Petr Šimral: Dnes máme osobáky do Čakovic po půlhodině a dál po hodině, protože na půlhodinu není kapacita. Až budou dvě koleje, tak snad bude půlhodina až do Neratovic. Co potom ukončovat v Čakovicích na vlečce? Unesl by snad pražský uzel čtvrthodinový interval Os do Čakovic plus ještě R/Sp mezi tím?
Pátek, 15. května 2020 - 08:42:25  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10759
Registrován: 4-2003
David jaša:cyklopruhy už tam jsou a rušit je buspruhem bez náhrady by bylo zvěrstvo.

Cyklopruhy v Tupolevově ulici jsou zvěrstvo a měly by být natrvalo zrušeny ve prospěch buspruhu. Buspruh využije minimálně stokrát (možná i tisíckrát) více lidí, než cyklopruh. Cyklopruh v Tupolevově ulici (od křižovatky s Kosteleckou ke křižovatce s Veselskou) je akorát ukázkový případ cykloterorismu, který je třeba z Prahy (a nejen odtamtud) natrvalo vyštípat a hlavně to je možné udělat v podstatě IHNED, bez stavebních úprav. Cyklista může jet v buspruhu.

Od křižovatky s Veselskou ke křižovatce s ulicí Beranových by chtělo Tupolevovu rozšířit na čtyřpruh (z toho dvakrát buspruh) a cyklopruh opět natrvalo zrušit.

mot:A na tom kole kam? Cyklověž-parkoviště na metru nebo na Proseku? Asi málokdo se bude pouštět dolů do Vysočan / Libně, aby se pak dostával pracně zpět na kopec.

Asi tak, Praha pro cyklodopravu do zaměstnání má nevhodný terén. Nutná je sprcha v zaměstnání, jinak je zoufalé s takovými upocenými jedinci sdílet kancelář. To, že vedle mne sedí kolega, který do práce jezdí na kole a nemusí se mýt, je výjimka - kolega měřící metr devadesát váží čtyřicet kilo i s postelí, takže ten ani nemá co ze sebe vypotit...

Hajnej: Troufám si odhadovat, že po redukci kolejiště kvůli městskému okruhu vzniklo na stavědlovém přístroji St.2 volné místo, kam se dalo dobastlit pozamykání výměn na tu jednu kolej na knížecí. To není nic složitého, co by se muselo nějak dramaticky překopávat a přezkušovat.

Ale byla vůle a nakonec to šlo. To je to hlavní [wink].

Naproti tomu dodělat vjezd na kolej, ze které jde stavět jen odjezd, až zas tak úplné trivčo není (i když tady by to šlo ošulit tím, že by i nadále nešel na 2. kolej stavět vjezd od Měšic, aby se nemusely řešit výluky)...

Však také očekávám, že k nějakému tomu ošulení v rámci potřebné opravy čakovického RZZ dojde. Ostatně by bylo nejlepší kolej č.2 u budovy úplně odstranit (a tedy jí i fyzicky přerušit) a postavit místo ní širší nástupiště pro kolej č.1, což by bylo z uživatelského hlediska velkým přínosem.


Konečně jsem se dozvěděl, podle čeho mají trasy přidělená písmena (když už byly stavěny C-A-B): podle šotofantazií: B jako Brandejs, C jako Čakovice...

A jak už zde napsal Jaroslav T: A jako Aeroport[wink]

Mne spíš vedení trasy C připomíná písmeno C [proud].

V případě trasy C do Čakovic nejde ale o mojí šotofantazii, stejně tak v případě trasy A na letiště. Ale trasa B do Brandýsa, tak to je moje šotofantazie a jsem na ní i patřičně hrdý [proud].


Tomáš Záruba:Nebylo náhodou naopak zdvoukolejnění (po Neratovice) a dráty do Všetat schváleno společně s milovickým řešením Boleslavi někdy na sklonku podzimu?

Je otázka, co se míní tím "schváleno". Od takového "schváleno" k úspěšně dokončené realizaci uběhne nějakých patnáct let minimálně a to ještě není jisté, zda se k realizaci přistoupí...

Ostatně je to krásně vidět třeba na příkladu silně se vlekoucího zdvoukolejnění trati Pardubice - Hradec Králové, uložení přímého zapojení trati od Chrudimi do Pardubic k ledu atd.. Bude velkým úspěchem, pokud z toho "schváleno" se dostane do fáze realizace po vydání stavebního povolení alespoň milovická spojka (samozřejmě bez jakýchkoliv dalších úprav mezi Milovicemi a Lysou).


A třeba až se bude řešit nové ZZ Čakovic v rámci zdvoukolejnění tratě, tak jízdy na vlečku (včetně třeba PZZ u cukrovaru) bude požadavek "řešit v rámci stavby".

...tak už bude PZS u cukrovaru dávno v každodenním provozu.


RadekŠ:Ty výhybky ani nejsou vidět v metrové trávě, náletových dřevinách a bordelu.

No a co má být? Metrová tráva, náletové dřeviny a jiný bordel nejdou odstranit? Je vůbec div, že RadekŠ nepopřel samotnou existenci těchto výhybek [biggrin].

M250.0:Probůh jenom to ne. Pokud se ta trať někdy zdvoukolejní, tak by bylo zločinem plýtvat tak cenným statkem, jako je kapacita v pražském uzlu, motorákem končícím na vlečce v Čakovicích.

Ještě dvacet let můžeme být zcela určitě klidní, než by ke zdvoukolejnění vůbec mohlo dojít...

On je to tak trochu zločin i teď, ale částečně se dá ospravedlnit tím, že dál než do Čakovic se to s jednokolejkou zkrátka procpat nedá.

Až se za dvacet let bude v rámci modernizace a zdvoukolejnění trati Praha - Všetaty zahlubovat Cukrovarská ulice, dojde k výstavbě zastávky někde tady: https://mapy.cz/s/godajefupe
K zastávce se samozřejmě rozšíří i sídliště [wink].

Mezitím se areál bývalého cukrovaru přestaví na obytnou zónu a provoz dožívajících mravenců a existence vlečky samotné v areálu cukrovaru bude už silně vadit a další vývoj snad ani nemusím naznačovat [wink].
Pátek, 15. května 2020 - 10:04:24  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10239
Registrován: 4-2003
Bram: náletové dřeviny a jiný bordel nejdou odstranit? Je vůbec div, že RadekŠ nepopřel samotnou existenci těchto výhybek

Piš si co chceš, ačkoliv se dá na tři kliky dohledat, že to je jinak. Ale přestaň se vysírat.

Dává nějaký smysl přes výhybky v mnohdy špatném stavu (třeba ta DKS uprostred kolejiště, podstatně starší než zbytek vlečky) a velkými úhly odbočení jezdit sem a tam 4x do odbočky? 30x za den? Když celé to kolejistě pozbylo smyslu a je postupně MČ demontováno, jako třeba letos kolej 2a včetně výhybky?
obrázek - Drážní stupnice tvrdosti modrých gum.
citát - Harry Callahan: "Názory jsou jako díra do zadku. Má ji každý."

Pátek, 15. května 2020 - 10:26:07  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6272
Registrován: 9-2005
Metrem se dá vozit kolo. Znám pár lidí, co dolů jezdí celou trasu kolmo a zpátky kopec vezmou metrem.
Stránky o lok. 109E: http://109-e.wgz.cz
Pátek, 15. května 2020 - 10:32:31  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10769
Registrován: 4-2003
RadekŠ:Dává nějaký smysl přes výhybky v mnohdy špatném stavu (třeba ta DKS uprostred kolejiště, podstatně starší než zbytek vlečky) a velkými úhly odbočení jezdit sem a tam 4x do odbočky? 30x za den? Když celé to kolejistě pozbylo smyslu a je postupně MČ demontováno, jako třeba letos kolej 2a včetně výhybky?

Dá se předpokládat, že k další redukci vlečkového kolejiště dojde. Ta DKS je tam zcela zbytečná...


Piš si co chceš, ačkoliv se dá na tři kliky dohledat, že to je jinak. Ale přestaň se vysírat.

Ale no tak [wink].
Pátek, 15. května 2020 - 10:38:22  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10770
Registrován: 4-2003
Qěcy:Metrem se dá vozit kolo. Znám pár lidí, co dolů jezdí celou trasu kolmo a zpátky kopec vezmou metrem.

Metrem se kolo vozit pochopitelně dá, problém je, že nesmí být na celé trase z domova do práce v podstatě žádné stoupání, jinak je třeba jet v cyklistickém a v práci se umýt a převléknout. A zdaleka ne v každém zaměstnání sprcha je. Nekolegiální chování typu: Přijedu na kole zpocený do práce a tam schnu, raději neuvažuji.

Také znám pár lidí, co jezdí do práce na kole. Ovšem celkově jsou to zanedbatelné počty, které pro statistické vyhodnocení snad ani nelze uvažovat. Zcela jiná situace je ovšem volnočasová cyklistika, která je v Praze a okolí silně rozšířena [wink].
Mladějov
Pátek, 15. května 2020 - 11:01:52  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14650
Registrován: 3-2007
Qěci: No že bych dvakrát skákal radostí z často zapáchajících jedinců, co se do metra narvou se špinavým horákem a gumy si očistí o oděv spolucestujících..
Když na kole, tak ať jedou na kole.
Taky jsem tak jezdil (v dobách, kdy s kolem do MHD byl jen sen) a dalo se to - jen to bylo nepohodlné (do kopce) a nepříjemné (provoz).
Pátek, 15. května 2020 - 11:09:11  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6273
Registrován: 9-2005
Já bych třeba na horáku do práce nejezdil. Navíc se svinut v blátě a prachu. Připadal bych si jak debil. Ale hlavně je to vždy o ohleduplnosti všech lidí v konkrétní situaci.
Stránky o lok. 109E: http://109-e.wgz.cz
Pátek, 15. května 2020 - 11:10:55  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6274
Registrován: 9-2005
A pak je to taky o stylu jízdy a její délce. Kolikrat se člověk ani nezapotí. Naopak příšerně zpotit se mohu každé léto v MHD.
Stránky o lok. 109E: http://109-e.wgz.cz
Mladějov
Pátek, 15. května 2020 - 11:30:27  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14652
Registrován: 3-2007
Tak takhle se dá zrelativizovat cokoli.
V metru bych kola nepovolil (jako tomu bylo dříve), tram max. mimo špičku (což jest) ve vybraných úsecích.

Bohužel trend je ustupovat často militantním kolistům až do krajnosti (tolerance ježdění po chodníku, nedodržování předpisů, alibistické pruhy).

Někde na placce typu Mnichov, v pohodě, ale v pražských kopcích a klikatých strmých ulicích..autobus s šedesáti lidma jede krokem do kopce za klidně šlapajícím cyklounem a ten neuhne a neuhne..
Pátek, 15. května 2020 - 11:39:30  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10775
Registrován: 4-2003
Mladějov:V metru bych kola nepovolil (jako tomu bylo dříve), tram max. mimo špičku (což jest) ve vybraných úsecích.

Metro pro cyklisty naopak ano a přizpůsobit intervaly tomu, aby kontakt s cyklisty byl ve vozech co nejméně těsný. Sebrat cyklistům možnost jízdy metrem je nejlepší způsob, jak cykloprovoz v Praze zabít.

Bohužel trend je ustupovat často militantním kolistům až do krajnosti (tolerance ježdění po chodníku, nedodržování předpisů, alibistické pruhy).

Tady souhlas, toto nesmí probíhat [nene].
Pátek, 15. května 2020 - 11:53:03  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7
Registrován: 6-2019
Mladějov: Zvykej si, třeba to u nás bude taky: odkaz
Mladějov
Pátek, 15. května 2020 - 12:04:01  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14654
Registrován: 3-2007
"z dopravy.cz" [biggrin]
Co jsem říkal [lol]

Já si zvykat nebudu (stejně jako halda těch, co je serou bezohlední idioti s kolem v metru/tramvaji/na chodníku) a budu jezdit jinak. Třeba autem, ač po měst velmi nerad řídím.
To je úplně stejné třeba s tolerancí smradlavých bezdomáčů a agresivních ožralků ve VHD.
Lidi budou hlasovat volantem (a třeba teď, s covidem, je to v Praze hodně znát).
Pátek, 15. května 2020 - 12:06:42  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3588
Registrován: 5-2002
Bram:
Tomáš Záruba:Nebylo náhodou naopak zdvoukolejnění (po Neratovice) a dráty do Všetat schváleno společně s milovickým řešením Boleslavi někdy na sklonku podzimu?

Je otázka, co se míní tím "schváleno". Od takového "schváleno" k úspěšně dokončené realizaci uběhne nějakých patnáct let minimálně a to ještě není jisté, zda se k realizaci přistoupí...

Ostatně je to krásně vidět třeba na příkladu silně se vlekoucího zdvoukolejnění trati Pardubice - Hradec Králové, uložení přímého zapojení trati od Chrudimi do Pardubic k ledu atd.. Bude velkým úspěchem, pokud z toho "schváleno" se dostane do fáze realizace po vydání stavebního povolení alespoň milovická spojka (samozřejmě bez jakýchkoliv dalších úprav mezi Milovicemi a Lysou).

Je to zkrátka tak, že souhlas MD (nyní tedy CK), neboli vyjádření "vrcholného investora" v duchu "ano, tohle a takhle (ne)chci postavit" je to nejnáročnější. Tím samozřejmě neříkám, že (D)ÚR a (D)SP je otázkou okamžiku, ale obvykle už to jsou věci, které "postupně nějak doběhnou". Rozhodnutí státu "ano, tohle chci" je myslím pořád ještě nehůře překonatelná překážka, s nejméně transparentním postupem a nejnižší předvídatelností.

Až se za dvacet let bude v rámci modernizace a zdvoukolejnění trati Praha - Všetaty
Já tipuju tak 5-6 let. Fázi "sedávej panenko v koutě, až dodělají většinu koridorů, najdou tě" absolvovala 070 od devadesátek do nedávna.

dojde k výstavbě zastávky někde tady
Neopisovat. :-)

Mladějov: Tak tolerance ježdění po chodníku je u Vás "ustupovat často militantním kolistům až do krajnosti", jo? Já tedy na kolo sednu v průměru tak jednou za 2 roky, ale tohle mi fakt přijde jako názor z pravěku. To považuju za úplně normální a v pořádku (samozřejmě při jízdě tak do 10 km/h), s dětma jinak ani nejezdím a všeobecně se to tolerovalo už koncem osmdesátek, jenom co já pamatuju.
Ono totiž různé ty "cyklopruhy Tupolevova" by měly nejlogičtější řešení právě v tom, kdyby se přestaly kola na chodnících nesmyslně zakazovat. Ale to by bylo zadarmo, to se samozřejmě musí prohlásit za takový doom, že snad jen corona je něco horšího.
Pátek, 15. května 2020 - 12:35:34  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4315
Registrován: 5-2004
Bram:
"Cyklopruhy v Tupolevově ulici jsou zvěrstvo a měly by být natrvalo zrušeny ve prospěch buspruhu. Buspruh využije minimálně stokrát (možná i tisíckrát) více lidí, než cyklopruh. Cyklopruh v Tupolevově ulici (od křižovatky s Kosteleckou ke křižovatce s Veselskou) je akorát ukázkový případ cykloterorismu, který je třeba z Prahy (a nejen odtamtud) natrvalo vyštípat a hlavně to je možné udělat v podstatě IHNED, bez stavebních úprav. Cyklista může jet v buspruhu. "
Tak ještě by bylo jedno nestavební řešení: udělat z té Tupolevovy pro [auto] jednosměrku severním směrem, pak by na vozovce bylo dost místa pro buspruhy i cyklopruhy. [proud]
Pátek, 15. května 2020 - 13:07:57  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10777
Registrován: 4-2003
Tomáš záruba:Je to zkrátka tak, že souhlas MD (nyní tedy CK), neboli vyjádření "vrcholného investora" v duchu "ano, tohle a takhle (ne)chci postavit" je to nejnáročnější.

To rozhodně, za to dávám [ok] [wink].

Já tipuju tak 5-6 let. Fázi "sedávej panenko v koutě, až dodělají většinu koridorů, najdou tě" absolvovala 070 od devadesátek do nedávna.

Těch 5 - 6 let by snad možná šlo v případě, že by trať Praha - Všetaty dělala najednou, nikoliv po jednotlivých úsecích. A to by se muselo stavět i tak hodně svižně a hlavně až k vyřízenému stavebnímu povolení by to vše prošlo bez komplikací.


Neopisovat. :-)

[proud][proud][proud]
Pátek, 15. května 2020 - 13:53:39  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3758
Registrován: 5-2002
jinak je třeba jet v cyklistickém a v práci se umýt a převléknout.
Prakticky vyzkoušeno u cest Benešov - P. Kolovraty nebo Opatov (dál vlak+C nebo jen C) a zpět - není tom problém.
V metru používám nejraději zadní plošinu u posledního vozu, tam se kontakt se spolucestujícími minimalizuje.
Bez té sprchy (+ čistého oblečení na zpáteční cestu) by to nešlo.
McBain
Pátek, 15. května 2020 - 14:46:46  
Administrátor
Číslo příspěvku: 26462
Registrován: 5-2002
Tomáš_záruba:
"Až se za dvacet let bude v rámci modernizace a zdvoukolejnění trati Praha - Všetaty
Já tipuju tak 5-6 let. Fázi "sedávej panenko v koutě, až dodělají většinu koridorů, najdou tě" absolvovala 070 od devadesátek do nedávna."

No, než od "devadesátek" bych napsal "už devadesát let":




Takže pohoda džez, řekl bych. [biggrin]
Pátek, 15. května 2020 - 16:25:50  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4007
Registrován: 6-2016
Brr: Slušnej oddíl! Přes 60 km denně. Se svými 48 km jsem okresní přebor[biggrin]
Kudy to jezdíš? Mapy.cz to táhnou po hlavní (I/3) a to já bych se dneska bál... Stačí mi silnice III. třídy a vemena všech genderů na nich!

McBain: Klasika - "vášnivé debaty v anarchistických kroužcích"[biggrin] Ta dokumentace mě bere u srdce - všechno ručně!!!
Pátek, 15. května 2020 - 16:51:35  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6275
Registrován: 9-2005
Ohleduplnost je základní vec. Občas po chodníku jedu. Třeba i proto, abych nezdržoval auta na nějakém dlouhém úseku. A přitom mohu být velice ohleduplný a to včetně rychlosti. Nejbezohlednější a nejblbější chování dlouhodobě pozoruji na cyklostezce z Braníka na Zbraslav. A to od všech druhů účastníků.
Stránky o lok. 109E: http://109-e.wgz.cz
Pátek, 15. května 2020 - 17:17:20  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3761
Registrován: 5-2002
Ono ne denně, tak 3x týdně. Na Opatov jedu přes Týnec, Čakovice (ne ty, co budou mít konečnou motoráku v cukrovaru[wink]), Kamenici a pak přes Čenětice a Herink, do Kolovrat na horském přes Mrač skrz lom (dřív tam měli ceduli, že vstup na vlasní nebezpečí, dneska je tam zákaz vstupu), pak cyklostezkou kolem potoka do Mirošovic, po silnici skrz Mnichovice a Říčany.

-------
Dneska si nedovedu představit, jak protlačit druhou kolej skrz Neratovice, Zlonín, Měšice a asi i Kbely. Ale stejně, i kdyby byla dvoukolejka jen na části zbýajících úseků, tak to postačí.
Pro začátek by se mi líbily nějak prodloužené Čakovice (ve stylu Mikulova nebo jaká stanice se takhle prodloužila tam někde).
Pátek, 15. května 2020 - 17:27:29  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4008
Registrován: 6-2016
Qěcy: Ano, tak to je. Z hlediska železnice je "perla" lávka na Mokropeském mostě. Cyklisté, vedoucí dle rozkazu kola proti sobě, se s dnešní šířkou řídítek na horácích NEVEJDOU! Odporný geront (já) jedoucí s jednou nohou v SPD a druhou na zemi, zastavující při míjení, je dle předpisu hoden potupné popravy, ale provoz na lávce je takto bezpečnější a rychlejší, protože se vejdeme[biggrin] Na chodnících (abych jako Ty nebrzdil auta) dělám totéž. Někteří generační druzi a družky na mě koukají jak na vraha Lidických dětí. Přitom jedu pomaleji a ohleduplněji než elektrokoloběžkáři.

Žijeme v "zajímavé" době...
Pátek, 15. května 2020 - 18:05:48  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 22167
Registrován: 5-2002
Pike: Umí to ještě někdo programovat a přezkoušet?
To se "programuje" páječkou a štípačkama. Ale neboj, lidi celkem ještě jsou.
Spíš není úplně radno moc rozrejpávat staré kabelové formy (něco jiného je přiložit nové dráty).
Zakažte tužky! Zanechávají uhlíkovou stopu...!
Pátek, 15. května 2020 - 18:08:10  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 22168
Registrován: 5-2002
Bram: Cyklista může jet v buspruhu.
No, to taky není zrovna šťastné řešení...
Zakažte tužky! Zanechávají uhlíkovou stopu...!
Pátek, 15. května 2020 - 18:29:26  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10783
Registrován: 4-2003
Hajnej:No, to taky není zrovna šťastné řešení...

Vzhledem k tomu, že Tupolevova je svým výškovým profilem na tom velmi dobře, tak bych to zrovna tady jako tragédii neviděl. Jsou tu i zpomalovací prahy, které by jistě šlo udělat tak, aby zpomalily auta a autobusy, cyklisty však nikoliv.
Pikehead
Pátek, 15. května 2020 - 20:00:04  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6192
Registrován: 3-2007
Hajnej: Aha. Žil jsem v domění, že TEST už je něco elektronického, ale furt lepší než pilník a rozbruska. [happy]
Lukfi
Pátek, 15. května 2020 - 21:56:55  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2119
Registrován: 10-2010
Brr:
"Dneska si nedovedu představit, jak protlačit druhou kolej skrz Neratovice, Zlonín, Měšice a asi i Kbely."
Ve Kbelích by místo na druhou kolej bylo, jen místy by kvůli tomu musela padnout cesta pro pěší. Ale o prostém zdvoukolejnění dneska asi nikdo neuvažuje. Když už, tak by došlo k zahloubení trati, což umožní jednak elektrifikaci, jednak zrušení dvou, možná až čtyř přejezdů. Alespoň to tvrdili představitelé MČ na nějaké akci pro veřejnost.
Pátek, 15. května 2020 - 22:06:59  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4316
Registrován: 5-2004
Tomáš_záruba:
"Je to zkrátka tak, že souhlas MD (nyní tedy CK), neboli vyjádření "vrcholného investora" v duchu "ano, tohle a takhle (ne)chci postavit" je to nejnáročnější. Tím samozřejmě neříkám, že (D)ÚR a (D)SP je otázkou okamžiku, ale obvykle už to jsou věci, které "postupně nějak doběhnou". Rozhodnutí státu "ano, tohle chci" je myslím pořád ještě nehůře překonatelná překážka, s nejméně transparentním postupem a nejnižší předvídatelností. "
Zrovna dnes vyšlo k blízkému tématu cosi. [happy]
Sobota, 16. května 2020 - 10:22:14  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10244
Registrován: 4-2003
Ve Kbelích by místo na druhou kolej bylo, jen místy by kvůli tomu musela padnout cesta pro pěší.

Cesta pro pěší tam není - to akorát lidi chodí po tělese dráhy. Satalice-Hovorčovice je dvoukolejně od druhé světové války.

Ve Kbelích byla v minulosti výhybna, stejně jako v Kojeticích byla stanice. Což je dodnes jasně vidět.

Ale o prostém zdvoukolejnění dneska asi nikdo neuvažuje.

Není pravda.
obrázek - Drážní stupnice tvrdosti modrých gum.
citát - Harry Callahan: "Názory jsou jako díra do zadku. Má ji každý."

Sobota, 16. května 2020 - 10:24:49  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6279
Registrován: 9-2005
Zbytky 2. koleje byly ve Kbelích vidět ještě koncem minulého tisíciletí.
Stránky o lok. 109E: http://109-e.wgz.cz
Sobota, 16. května 2020 - 12:27:38  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13084
Registrován: 4-2003
Bude se most IQ zdvoukolejňovat nebo ne? Ta poloha návěstidla mi úplně nesedí ,ale asi se pletu ...

Sobota, 16. května 2020 - 13:05:13  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2176
Registrován: 12-2007
Bude, ale zatím nikdo neví kdy...
Určitě né brzy [andel]

Nově bude úsek Krč - odbočka tunel rozdělen na dvě části.
Hlavní návěstidla jsou u mostu Vrbova.
Tuto je předvěst od tunelu.

Aktivace zřejmě spolu s odbočkami Chuchle a Barrandov.



V nočních výlukách je demolováno zastřešení 2. nástupiště v Nuslích
Fotek je moc, nejsou popsány, tříděny... Komu to vadí, ať se nekouká...
[fotic] Hostivař - hlavní * Praha, RoPL * stavební diskuse na ttnz.cz

Pikehead
Sobota, 16. května 2020 - 13:32:47  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6196
Registrován: 3-2007
Ajajaj, to se prerusi hnizdeni holubu zrovna v nejlepsim! 😁
Sobota, 16. května 2020 - 14:46:02  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6280
Registrován: 9-2005
No to jo, tůdle jsem tam koukal, kolik jich tam asi hnízdí. To kašlání na čistotu u SŽDC mě vždycky fascinovalo. Proč bychom měli něco začít čistit, když to bylo "odjakživa" (od komunismu) zasraný. S údržbou to je stejný.
Stránky o lok. 109E: http://109-e.wgz.cz
Lukfi
Sobota, 16. května 2020 - 19:57:24  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2120
Registrován: 10-2010
RadekŠ:
"Cesta pro pěší tam není - to akorát lidi chodí po tělese dráhy. Satalice-Hovorčovice je dvoukolejně od druhé světové války.

Ve Kbelích byla v minulosti výhybna, stejně jako v Kojeticích byla stanice. Což je dodnes jasně vidět."
Cesta pro pěší tady opravdu je, mezi zastávkou a ul. Mladoboleslavská je vydlážděná panely a od trati oddělená plotem. Že v tom místě dříve bývala kolej zrušené výhybny, o tom nejsme ve při.

Vážně existují seriózní úvahy o zdvoukolejnění ve stávající stopě bez elektrizace? Při (dlouhodobě se zvyšující) intenzitě provozu na silnicích, které trať protíná, jsem skeptický, že by se něco takového vůbec dalo prosadit.
Sobota, 16. května 2020 - 21:35:26  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6793
Registrován: 9-2011
jednou nohou v SPD
Ses nezdál jako poloviční přívrženec Oční Můry [wink]
Všichni jste volové. Servít
Kejvačka
Neděle, 17. května 2020 - 12:10:02  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2591
Registrován: 10-2004
Tato jednokolejka a závory na ní "nemají chybu". Nedávno jsem byl svědkem toho, jak u letiště ve Kbelích (u zastávky BUS Nymburská) jel vlak směr Neratovice, po něm pořád nic a nakonec stejným směrem drezína, šraňky byly dole 8 minut a kolona vozů stála až na kruhák v Satalicích a v opačném směru jistě až na semafory na staré boleslavské ve Kbelích... [angry]
Karosa řady 700 - nejlepší autobus
Pondělí, 18. května 2020 - 00:43:50  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 22172
Registrován: 5-2002
Kej: Nedávno jsem byl svědkem toho...
...jak poslali drobné vozidlo za vlakem a přidrželi mu zavřenej přejezd, dokud neohlásí, že ho projelo...?
Zakažte tužky! Zanechávají uhlíkovou stopu...!
Pondělí, 18. května 2020 - 08:37:56  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10250
Registrován: 4-2003
Kejvačka: To co jste viděl je zcela výjimečná věc.





Vážně existují seriózní úvahy o zdvoukolejnění ve stávající stopě bez elektrizace?


S elektrizací.
obrázek - Drážní stupnice tvrdosti modrých gum.
citát - Harry Callahan: "Názory jsou jako díra do zadku. Má ji každý."

Pondělí, 18. května 2020 - 08:43:02  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10251
Registrován: 4-2003
Cesta pro pěší tady opravdu je,

To že něco vidíte z okna vlaku (nebo za humnama) neznamená, že to existuje stavebně a právně.
obrázek - Drážní stupnice tvrdosti modrých gum.
citát - Harry Callahan: "Názory jsou jako díra do zadku. Má ji každý."

George
Pondělí, 18. května 2020 - 12:07:29  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1676
Registrován: 5-2002
Jinak když jsme tak zavadili o cyklopruhy, tak tady

je po rekonstrukci Modřanské nově namalován cyklopruh. Proč tomu tak je mi zcela uniká. Ví někdo?
Pondělí, 18. května 2020 - 12:35:56  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6796
Registrován: 9-2011
Mně uniká význam spousty cyklopruhů. V Bubenské dokonce před křižovatkou s Heřmanovou jsou cyklopruhy dva, rovnej a vodbočující, asi aby se netvořila cyklokolona. Nicméně oba pruhy jsou řízeny toutéž zelenou na semaforu a nepamatuju se, že bych tam kdy cyklistu viděl, tím méně se řadit do pruhů [crazy]

Nicméně Ordnung und Fahrradstrafen mussen sein, i kdyby na brot nebylo.
Všichni jste volové. Servít
Pondělí, 18. května 2020 - 12:36:35  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 480
Registrován: 7-2015
George: Asi "cyklo VRT" [proud] Na cyklostezce kolem ledáren je asi ve špičce vyčerpaná kapacita. [rofl]
Taky jsem se nad tím ráno cestou do práce zmýšlel.
Racek
Pondělí, 18. května 2020 - 13:11:53  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1732
Registrován: 5-2004
Aleš L.: tipuju to na projektantský pokus o řešení problému "kam s ním". Kdyby tam ten odbočovák nenamalovali, zbylo by místo na parkování, což u přechodu + křižovatky vyhodnotili jako nežádoucí. Posunout obrubník by bylo drahé a zdlouhavé, nasázet tam betonové citybloky nebo květináče by zase bylo hnusné, tak z nouze vymysleli ten zbytečný odbočovák ... samozřejmě, kdyby to bylo na dráze, tak by tam SŽDC postavila trávníček obehnaný ze všech stran modrým zábradlím [wink]
Pondělí, 18. května 2020 - 13:22:30  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6281
Registrován: 9-2005
Snížil se na předmětném úseku Modřanské počet pruhů pro vícestopá vozidla?
Stránky o lok. 109E: http://109-e.wgz.cz
Pondělí, 18. května 2020 - 16:44:49  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4009
Registrován: 9-2003
Qěcy: Snížil.
NOBLE BRICKS
Pondělí, 18. května 2020 - 17:17:09  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6285
Registrován: 9-2005
Tak. Ještě můžeme omrknout, jak toto uspořádání (nejen) Modřanské magič prosadil.
Stránky o lok. 109E: http://109-e.wgz.cz
Pondělí, 18. května 2020 - 18:06:48  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4319
Registrován: 5-2004
Nejedná se o tuhle causu?
George
Pondělí, 18. května 2020 - 19:22:57  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1677
Registrován: 5-2002
David jaša a ostatní:Podle schémat se jedná právě o to. Odpoledne jsem na to koukal a začíná to, obousměrně, u nájezdu/sjezdu z Jižní spojky. Končí to na úrovni autobusové zastávky Nádraží Braník. Cyklostezka odnikud nikam, kvůli tomu byl zrušen odbočovací pruh do Údolní směrem DC. Řidiči autobusů budou nadšeni až se jim tam budou motat ještě šílenci na silničkách bez povinné cyklo výbavy. Na magoši patrně začala sklizeň a košt prvních vzorků.
Pondělí, 18. května 2020 - 19:48:27  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 660
Registrován: 5-2013
Je zveřejněné oznámení podle zákona 100/2001 záměru ZMP "Stavba č. 44544: Terminál Smíchovské nádraží", součástí je i několik výkresů (půdorysy, řezy) a vizualizací. Navazující zakázka na DÚR, DSP a investorskou činnost, vypsaná v listopadu, se zřejmě k podpisu smlouvy ještě nedopracovala.

Ostatně souběžná listopadová soutěž na DSP "Stavba č. 4328 Rajská zahrada - přemostění" je na tom stejně a to drážní stavba už začíná.
Pondělí, 18. května 2020 - 20:03:08  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4011
Registrován: 6-2016
Jak píše AL - Fahrradstrafen mussen sein[biggrin]

Jako notorický cyklista musím konstatovat, že magistrální cyklopošuci by měli po svých výpotcích POVINNĚ jezdit minimálně jeden rok (v každý pracovní den). Snad by se jim v makovicích trochu rozsvítilo...

Jinak kolem ledáren to je na straně k řece slušnej masakr - potkal jsem tam např. TRANSITa (asi měl cyklonavigaci)[rofl] Stačí matka s kočárkem, fakt to není nejširší. Ale z druhé strany pohoda.
Pondělí, 18. května 2020 - 21:02:49  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3890
Registrován: 5-2002
Jen houšť... kdokoliv si dá za dva roky do volebního programu likvidaci těchto zvráceností, nebude si muset dělat starost s tím, jestli překročí minimální hranici pro vstup do zastupitelstva na magistrátu.
Ostatně soudím, že EU musí být rozpuštěna a nahrazena funkčním hospodářským společenstvím. Čím dříve, tím lépe...

Nejchráněnější organismus v Absurdistánu? Kůrovec - kvůli tomu obětovali celou Šumavu...
Pondělí, 18. května 2020 - 22:06:11  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4320
Registrován: 5-2004
honzaklonfar:
"Jako notorický cyklista musím konstatovat, že magistrální cyklopošuci by měli po svých výpotcích POVINNĚ jezdit minimálně jeden rok (v každý pracovní den). Snad by se jim v makovicích trochu rozsvítilo... "
Minimálně první a třetí tohle přání plnili/plní.


Ovšem z toho samotnýho se moc vyvozovat nedá, brněnský příklad toho je exprimátor Vokřál.
Úterý, 19. května 2020 - 07:59:26  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4014
Registrován: 6-2016
David_jaša: Nechce se mi věřit, že by jezdili KAŽDÝ DEN...
Úterý, 19. května 2020 - 11:02:00  
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4323
Registrován: 5-2004
Co jsem slyšel, tak Bém a Hřib stejně jako Vokřál převážně na kole...