| Diskuse » Železnice » Tratě kolem Mostu a Chomutova | « předcházející | další » |
Tratě kolem Mostu a Chomutovadolů |
hledání | obrázky (odtud | na mapě) | strom | 3 hod. | 1 den | týden | vzhled | nápověda odhlášení | přihlášení | úprava profilu | registrace | seznam uživatelů | moderátoři |
| autor | příspěvek |
|---|---|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 220 Registrován: 10-2018 |
No tak to těch vlaků asi moc neprojede. Přes den jezdí osobní doprava, a v noci je přerušení provozu. |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 9578 Registrován: 8-2007 |
Čilý stavební ruch v Prunéřově. |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 6904 Registrován: 6-2019 |
Neznáte pachatele tohoto esenciálního zmrdismu? |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 16731 Registrován: 12-2007 |
ČD vs. (od 12/2019, k nelibosti některých osob) DLB (resp. na t-162 mezitím i KŽC, na t-137 i Kolej-Klub a na t-125 i KHKD) na tratích č. 124, 126 a 137 (záběry z rozpětí let 2013 - 2025): https://www.youtube.com/watch?v=OhO7PbvcqyI Horní řada: Břvany 10. 6. 2019 (poslední rok s ČD, a.s.), Chrášťany 7. 3. 2025 (že mi to dočasné obnovení osobní dopravy na t-125 stálo za to, sednout do vlaků mj. ČD, a.s.), Vejprty 23. 11. 2013 (Desiro DB už tehdy - v rozporu s JŘ - nepokračovalo do Chomutova; mimo záběr vpravo ještě celá budova, ale už v počátku demolice) Prostřední řada: u zastávky Chrášťany zast. 7. 3. 2025 (krátce po pořízení fotky z horní řady), Krupá 11. 7. 2015, Cranzahl 30. 4. 2023 (taky zajímavá cesta - poprvé po... opětovném - ale pořád jen částečném - "postavení se na nohy") Dolní řada: Čistá 19. 6. 2021 (poslední rok, kdy šlo o D3-dopravnu, viz mj. červeně orámované "zastavovací místo" pro stanice/dopravny), Měcholupy 21. 9. 2025 (křižování při 2h taktu, který tam o víkendu - opět - je; sousední žst. Krupá vzdálena 24 km), Kralovice 3. 9. 2022 (už s černě orámovaným "koncem nástupiště" pro zastávky/nz; poslední víkend se spoji KŽC v té sezóně, poté 2měs. výluka; už tehdy hrozilo, že tam ty spoje v roce 2023 nepojedou, nakonec jezdily ještě v roce 2023, poté namísto nich objednány spoje DLB) Mmch. do zrekonstruované žst. Prunéřov se rovnou pustí 25 kV, nebo se bude čekat na dokončení modernizace uzlu Chomutov a až potom se Prunéřov přepne? (Příspěvek byl editován uživatelem David.) |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 9590 Registrován: 8-2007 |
Mmch. do zrekonstruované žst. Prunéřov se rovnou pustí 25 kV, nebo se bude čekat na dokončení modernizace uzlu Chomutov Při současné reko Prunéřov- Chomutov se posune styk soustav mezi zastávku Málkov a Dubinu. |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 487 Registrován: 11-2019 |
Zdravím Vás, zeptám se i tady. Neměl by někdo fotky z odb.Velichov? Předem děkuji |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 7074 Registrován: 6-2019 |
Jaké konkrétně? Mám nějaký krychlík se zamračenou na spojce a pak pár fotek už nepoužívané vlečky. Stavědlo a zabezpečovačku ne. |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 489 Registrován: 11-2019 |
Ahmad_Šáh_Masúd - Děkuji, já právě myslel stavědlo a pár záběrů na kolejiště. |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 7075 Registrován: 6-2019 |
Vlečka do panelárny: Odb. Velichov: Víc nemám. Kdysi byla nad fabrikou ještě úzkokolejka do cihelny, ale z ní jsem fotku nikdy neviděl. |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 490 Registrován: 11-2019 |
Ahmad_Šáh_Masúd - Děkuji moc |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 223 Registrován: 10-2018 |
Chomutov - Kadaň Prunéřov - Klášterec n/O plánovaná výluka ZZ. Jízda vlaků v mezistaničním úseku, zrušení dopravní služby výpravčího na odb. Dubina a v žst Kadaň Prunéřov. Výhybky uzamčeny odtlačnými zámky po 2.koleji. U os a sp vlaků zavedena NAD. Tak to už asi do Kadaně Prunéřova žádné nákladní vlaky nejezdí ? |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 9611 Registrován: 8-2007 |
Tak to už asi do Kadaně Prunéřova žádné nákladní vlaky nejezdí ? Nejezdí, nejde to. Jen tranzit. |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 7116 Registrován: 6-2019 |
Na EPRU by se teoreticky dostali z Března, ne? |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 5799 Registrován: 6-2007 |
Už v květnu jsem fotil vápenec z Nučic do Prunéřova jedoucí z Března přes Tušimice s přepřahem na dvě 130 tamtéž. To tak jezdí běžně, nebo to je jen výsledek výluk? O den později jsem pak fotil uhlí s 184 z Tušimic do Mostu přes Kadaň Prunéřov. |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 7119 Registrován: 6-2019 |
No, zajímavé to bylo před 25 lety a více, dnes už to je zašlá sláva a i okolí se změnilo... Dnes se daří, porucha ZZ do výluk a už se to štosuje. |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 596 Registrován: 9-2023 |
Já bych se po třetí přidal k dotazu Vojty. Mám strejdu v Bítozevsi u Počerad a poslední 2 roky Počerady vždycky plné uhlí, dřív to určitě jezdilo z Března u Chomutova a dál k Bílině, Ústí a pod. A můj dotaz tedy je, jestli přeci jenom něco ve dne nákladního projede mezi Počerady a Březnem? Co vím já, tak třeba Počerady vypravují normálně vlaky s uhlím i v hluboké noci
Punk nikdy neumírá. Punk až na věky!
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 9612 Registrován: 8-2007 |
To tak jezdí běžně, nebo to je jen výsledek výluk? Vápence jezdí běžně z Března do Tušimic a Prunéřova. Spojkou Spořice -Dubina už dlouho nejezdí. O den později jsem pak fotil uhlí s 184 z Tušimic do Mostu přes Kadaň Prunéřov. Jo to jezdilo . Z Prunéřova jezdil i sádrovec( vápenec po odsiření) z elektráren. Co vím já, tak třeba Počerady vypravují normálně vlaky s uhlím i v hluboké noci No Tušimice- Březno- Počerady -Bílina-xx stále uhelné vlaky jezdí. |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 599 Registrován: 9-2023 |
Fakt to stále jezdí? Tak díky. Přišlo mi, že to teď vše končí v Počeradech
Punk nikdy neumírá. Punk až na věky!
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 9615 Registrován: 8-2007 |
Tak v Chomutově se bude ještě dlouhá léta nastupovat do vlaků z nízkého úzkého perónku. Zvlášť pro cestující s kočárkem,bicyklem,špatně pohyblivé je to velmi nevyhovující.Spolu s nádražím Ústí Západ to bude nejhorší na trati Ústí hlavní- Klášterec. https://chomutovsky.denik.cz/zpravy-region/chomutov-si-na-nove-na drazi-pocka-stavba-ma-zacit-az-po-roce-2036/? |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 9618 Registrován: 8-2007 |
Peron u 1.koleje v Prunéřově. |
|
yle
|
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 5 Registrován: 6-2025 |
Zdravím, víte někdo, proč se v Bohosudově zřídila návěstidla L2b a Sc2b? V projektové dokumentaci na E-ZAK tahle návěstidla nejsou. |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3590 Registrován: 8-2017 |
Apollo17: To je ten menší problém, ten větší je v tom, že je nádraží úplně mimo zástavbu a s mizerným napojením na MHD, takže rychlík musí stavět v souměstí Chomutov-Jirkov třikrát na pár kilometrech a stejně to není z hlediska dostupnosti nic moc. |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 9619 Registrován: 8-2007 |
ten větší je v tom, že je nádraží úplně mimo zástavbu a s mizerným napojením na MHD, takže rychlík musí stavět v souměstí Chomutov-Jirkov třikrát na pár kilometrech Řešením je nové hlavní nádraží,které bude mít napojení na MHD i autobusové nádraží. Pak stačí,aby rychlík stavěl jen v Chomutově a Jirkově. Ale bude to za mnoho let. Také konverze na 25 kV se odsunuje o několik let(až bude nové Chomutovské nádraží). Rovněž zabezpečovací zařízení se stavědlama bude taková historická kuriozita na trati Ústí- Cheb. víte někdo, proč se v Bohosudově zřídila návěstidla L2b a Sc2b? Návěstidlo L2b umožňuje postavit vlak. cestu k nástupišti a mít otevřený přejezd. (Příspěvek byl editován uživatelem Apollo 17.) |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 7150 Registrován: 6-2019 |
stejně to není z hlediska dostupnosti nic moc. Naopak - mají možností až až. MHD/VHD busů zajíždí dost v Chomutově prakticky až před odbavovací halu, na zastávce se dá taky seběhnout k zastávce MHD a dokonce i v Jirkově jezdí MHD k vlakové zastávce. Kde jinde máte takový luxus? A díky neexistenci podchodů a s tím spojeného cvičení jsou v Chomutově ty přestupy rychlý. Taky proto je pro nás cyklouše pohodlnější a rychlejší vystoupit s kolem v Chomutově než se rvát v Mostě do podchodu a z něj zase nahoru (tam to trochu vylepšil jen výtah do haly, ten je ovšem jen jeden a od prvního nástupiště), bez ohledu na výšku nástupiště. |
|
yle
|
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 6 Registrován: 6-2025 |
Pro tenhle účel by stačilo posunout původní L2, výhybky tam nejsou. |
|
Chlap
|
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 252 Registrován: 12-2009 |
Správa železnic a město Chomutov vybraly vítězný návrh nového dopravního terminálu (22.10.2025) Přesun hlavního nádraží "Chomutov" (projekty.chomutov.cz) Záměr města Chomutova prověřit možnosti přesunu autobusového nádraží vytvořil ideální podmínky pro navázání vzájemné spolupráce se Správou železnic. |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 172 Registrován: 12-2007 |
Neví zde někdo, z jakého důvodu je pomalá z Chabařovic po odbočku Hrbovice? |
|
Administrátor Číslo příspěvku: 76524 Registrován: 4-2003 |
Yle, Apollo_17: Ono půjde nejen o přejezd, ale i výluky 2. TK, kdy bez takového cesťáku by se nedalo doject k nástupišti. Posun L2 by to řešil také, ale možná jde i o případné obraty vlaků u nástupišť (moc mi teda nepřijde, že by tam byly potřeba, ale třeba ano). Pak bych čekal, že se z ranžírek Se6 a Se7 též stanou cesťáky. |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 35724 Registrován: 5-2002 |
yle: Pro tenhle účel by stačilo posunout původní L2, výhybky tam nejsou. Sice stačilo, ale pak by následující vlak musel zůstat až do odjezdu od peronu zůstat trčet před 2L, což se nejspíš úplně nechtělo. A pak je taky ta stanice zakroucená doleva, takže by se ta návěstidla při pohledu zdálky křížila, což by už vůbec nebylo ono...
Si leges quod transcrevi, si linges quod transexcrevi...
|
|
yle
|
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 7 Registrován: 6-2025 |
Díky za reakce, pánové. Hajnej: Sice stačilo, ale pak by následující vlak musel zůstat až do odjezdu od peronu zůstat trčet před 2L, což se nejspíš úplně nechtělo. Vzhledem k intenzitě dopravy přes stanici tohle asi problém není a nebude. A pak je taky ta stanice zakroucená doleva, takže by se ta návěstidla při pohledu zdálky křížila Nešlo by to křižení lépe řešit opakovací předvěstí v úrovni původního L2? Laicky mi to přijde jako jednodušší a levnější řešení a nevznikla by NZV. A co to Sc2b? Je tam potřeba proto, aby kolej 2b byla ohraničená z obou stran hlavními návěstidly? |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1839 Registrován: 5-2002 |
Ad L2b a Sc2b: Taky se to dá použít k předjetí např. osobáku rychlíkem při současném stání ve stanici (zažil jsem se zdechnutým osobákem, takže cestující nemuseli být uvnitř). |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 9630 Registrován: 8-2007 |
Nová zastávka Málkov,posunutá asi 500 metrů k Prunéřovu. |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 666 Registrován: 3-2016 |
Zdravím. V jakém složení (přesně) jezdí letos soupravy na "Kozí dráze"?? Je to 810+010+810 nebo 2x810? Předem díky. |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 834 Registrován: 6-2003 |
Koukej sem: https://www.55p.cz/turisticke-linky_2026/ |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 668 Registrován: 3-2016 |
Wxdf: Super, díky moc. ![]() |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 139 Registrován: 4-2021 |
Oblak: byla teplotní. |