| Diskuse » Železnice » Osobní vozy | « předcházející | další » |
Osobní vozydolů |
hledání | obrázky (odtud | na mapě) | strom | 3 hod. | 1 den | týden | vzhled | nápověda odhlášení | přihlášení | úprava profilu | registrace | seznam uživatelů | moderátoři |
| autor | příspěvek |
|---|---|
|
Administrátor Číslo příspěvku: 76392 Registrován: 4-2003 |
Mvck: Tak dneska jsme AB potkal během chvilky hned tři (004, 028 a 047): https://www.k-report.net/presmerovani/?prispevek=4803353 |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 7 Registrován: 10-2017 |
Éra „béček“ končí. Bohužel pan Ješta zapomněl upřesnit že se to týká pouze Čech, na Moravě "béčka" tvoří stále páteřní vozy, hlavně u Bouzovů. Bez nich by nevyjel ani jeden rychlík Bouzov. A třeba takový rychlík Svitava je na tom podobně. Obzvlášť část přecházející na SP vlak do Jeseníků (nejen) dnes byla vyjma SP 1401 tvořena jen a pouze "béčky". A na 906 dnes historický vůz AB, dotažen z Čech, ještě měl mapu IDS Plzeňského kraje. Co se nehodí kolem Prahy, to se pošle na Moravu.Na Bouzovech budou "béčka" asi dokud se nerozpadnou na prach. |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 8701 Registrován: 8-2006 |
Tak v Praze a okolí jezdí AB na R49, BDs na R10 (R921) a možná i na R20 místo sysla. Co jezdí na posilách třeba na R17, to netuším. |
|
Administrátor Číslo příspěvku: 76496 Registrován: 4-2003 |
Tak ono stačí číst text celý a pořádně: Z těch nejznámějších vozů řady B249 a A149 už neplánujeme v každodenním, pravidelném provozu žádný. ... V pravidelném provozu jsou nyní plánované zhruba jen tři desítky starších rychlíkových vozů umožňující přepravu jízdních kol (Bd, BDs) a menší počet vozů 1. nebo 1 a 2. třídy, které jsou dílem využívané v regionální dopravě na spěšných vlacích. |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 4765 Registrován: 3-2004 |
Ach ano, zlá Praha škodí starými vagony na Moravě, už to tu máme zase, fakt jsem se domníval, že tohle už si nepřečtu s pokračující obnovou, ale... Hele, co se tam píše, je pravda. Zároveň je pravda, že někde ještě pár původních Bautzenů jezdí, kola, posily, náhrady, ale to se v tom textu ostatně zmiňuje. Taková R20 jezdí nejen běžně s BDs, protože se Sysly je furt problém a kola se (jako na Bouzovech) odvézt musí. Ale dokonce tam mimo prázdniny jezdí občasně i komplet souprava složená z B, BDS a Aee152 (teď teda pár dní kompletní Aee140 držely, ale už zas ne). A jede do Prahy, kde se třeba v Holešovicích potká s Honeckery a AB uprostřed. Jsou to skutečně už výjimky, ale dějí se a ještě nějakou dobu dít budou. Mimochodem - zrovna Bohumín už se B249 zbavil úplně, k tomu má třeba OCÚ Západ přece jen ještě nějaký kus cesty. |
|
Malý_fotograf
|
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 8484 Registrován: 5-2002 |
Jaké máte uživatelské zkušenosti s internetem v Bmpz ZSSK? Wifi mi na Metropolitanu na české straně nejede a hotspot pomalu nerozjedu, protože ten vagon blokuje signál i na polabské nížině. Pozoroval tento neduh ještě někdo další? Kam si mám v ZSSK soupravě sedat, když tohle nechci zopakovat?
• Tykání je projev kolegiality. Diskutérům na fóru tykám a chci aby mi bylo tykáno.
• Na každou svini se někde vaří voda. I na mě. |
|
Administrátor Číslo příspěvku: 76497 Registrován: 4-2003 |
Ideálně ject čímkoliv jiným... Ve slovenských soupravách fungujou vcelku spolehlivě snad akorát hytláky, když zrovna fungujou, ve zbytku je to většinou dílo náhody a opakovaných pokusů. A jak správně píšeš, signál se dovnitř nedostane pomalu ani uprostřed Prahy. ![]() |
|
Administrátor Číslo příspěvku: 76499 Registrován: 4-2003 |
Jedno z táborských AB (snad AB349 39-41 017 nebo 018) zřejmě dojezdilo: |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1445 Registrován: 7-2015 |
To je vůz 39-41 018-1. |
|
Administrátor Číslo příspěvku: 76500 Registrován: 4-2003 |
Ano, 018 vlastně, pravda. |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 17747 Registrován: 6-2003 |
Ad béčka:- dnešní R 875 Svitava: 362.171 + 3*B249 + BDs449 + A149 |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1 Registrován: 7-2026 |
Ahojte, nepozná niekto firmu alebo človeka, čo by mala na predaj osobný vagón typu Y/B alebo aj vozy zo studénky za maximálne 2 000 €/50 000 kč ? Taktiež kde sa takéto vozy nachádzajú alebo v akom sú stave ? Predpokladám, žeby sa malo jednať o vagóny určené na šrot - likvidáciu, ale sú ako tak v kompletnom stave, čiže sú vyradené možno pár mesiacov, rokov. Pomohlo by, že na koho sa mám obrátiť, koho kontaktovať. Ďakujem za pomoc pri hľadaní. |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 9623 Registrován: 8-2007 |
čo by mala na predaj osobný vagón typu Y/B alebo aj vozy zo studénky za maximálne 2 000 €/50 000 kč ? Taktiež kde sa takéto vozy nachádzajú alebo v akom sú stave ? Za 50 000 Kč to ani kovošrot neprodá. Na takovém vagoně bude asi 30 tun ocele, hliník,měď... |
|
Kočkopes
|
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2124 Registrován: 10-2017 |
ZSSK prodávalo vozy ŽSR pro historické spolky za symbolických 300 eur, tj. asi 7500 Kč. |
|
Administrátor Číslo příspěvku: 76525 Registrován: 4-2003 |
Budějcká/plzeňská Ds jsou již zřejmě též mimo provoz - na Lipenku kromě dvou patráků nachystána nějaká Zetka. |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 386 Registrován: 2-2017 |
Pokus se Sysly na R Labe stále přetrvává ve stejné/spíš horší podobě, jako na jaře/zimě. Ve čtvrtek jsem viděl čtyři soupravy a Sysel byl jen na jedné. Nějací stojí v Děčíně a namísto nich jezdí BDs. Nechápu tu tvrdošíjnou snahu uvést do provozu něco, co stále nefunguje. Jenom se rozjebalo řazení a čety musí neustále řešit dvojkaře v první třídě. Dokud byla jednička na začátku/konci, byl v ní klid. Teď tam neustále pochodují skupiny cestujících tam a zpět v každé stanici. Už je to fakt docela otravné a pokud to tady čte někdo kompetentní, pokládám otázku: Nebylo by lepší tento pokus konečně ukončit???? |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 8919 Registrován: 10-2003 |
Mě se nezdá že by to bylo horší jak na jaře. Teď do toho zasahuje ještě teplo, takže se něco možná odstaví na klimatizaci. To že tam teď pochodují davy je také způsobené zkrácením některých souprav a možná prázdninovou nepravidelnou frekvencí. I když třeba taková 682 i s tou pravidelnou frekvencí trpí na to, že z Hlaváku odjíždí z jižní části a v Holešovicích se také odhadem dvě třetiny lidí snaží nacpat do prvních třech vozů. |
|
Hans363
|
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 431 Registrován: 7-2013 |
Jedno z táborských AB (snad AB349 39-41 017 nebo 018) zřejmě dojezdilo: Jak se to povedlo ? Nějak jsem takovou MU nezaregistroval. Díky za odpověď. |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 387 Registrován: 2-2017 |
Zapa: No já nevím, ale když experiment v zimě začal, tak se několik měsíců sporadicky sem tam objevoval jeden Sysel. Na jaře se počet pomaloučku zvyšoval, až cca v květnu jezdili asi čtyři. Pak to postupně odpadalo, máme srpen a jezdí jeden nebo dva, tzn jsme se vrátili cca o 4 měsíce zpět. Je to otravné pro cestující, pro vlakové čety a pro cyklisty, neboť nikdy nevědí, v jakém řazení souprava pojede, zda pojede Sysel, zda bude mít funkční dveře nebo jestli pojede BDs nebo taky nic. Když to nejde, tak to prostě nejde a proč to lámat přes koleno. 8 měsíců je dost dlouhá doba na to, aby se dal tento experiment vyhodnotit jako neúspěšný neboť jediným hmatatelným výsledkem je dojebané řazení a z toho plynoucí neustálý zmatek, čemuž ještě napomáhá zkrácení některých souprav a úbytek míst ve 2. třídě. Druhá možnost je, že tyto změny jsou cílené a mají za úkol otrávit co nejvíc cestujících, aby vlakem nejezdili a jeli radši autem. A protože se s nasraností a úbytkem cestujících už počítá, rovnou se přistoupilo k snížení počtu míst ve 2. třídě. |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 5650 Registrován: 1-2010 |
Budějcká/plzeňská Ds jsou již zřejmě též mimo provoz Poslední dvě modrá Ds, která byla na západě provozuschopná, jsou v Plzni v oblouku k lobezským v řadě deponovaných (rozumějme volně devastovaných) vozů. Druhá možnost je, že tyto změny jsou cílené a mají za úkol otrávit co nejvíc cestujících, aby vlakem nejezdili a jeli radši autem. Tyhle představy o vysoce organizované dráze mě dost baví ![]()
"Áčka, Béčka & interiéry" - přehledy interiérů vybraných řad vozů ČD
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 8920 Registrován: 10-2003 |
Radek Strnad: To snížení počtu míst ve dvojce je každoroční prázdninové opatření (vozy, čety). Díky tomu se třeba zrušila jedna souprava, která se pravidelně řadila jen z Béček. Překvapivě i tam jezdil nedávno sysel. Co bude po prázdninách se ještě uvidí. Otázkou je, co tam místo sysla dát, aby to uspokojilo objednávku. |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3212 Registrován: 5-2006 |
Zapa: No možná bych to raději "doklepal" ty 2 roky s BDs řazeném standardně mezi dvojkami a jedničkou, když tam stejně v polovině případů jezdí (dnes na 3 soupravách z 5). Na konci roku 2028 se uvolní vozy Bbdgmee z R16 a zřejmě i z R10... |
|
Malý_fotograf
|
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 8485 Registrován: 5-2002 |
"Zapa: No možná bych to raději "doklepal" ty 2 roky s BDs řazeném standardně mezi dvojkami a jedničkou, když tam stejně v polovině případů jezdí (dnes na 3 soupravách z 5). Na konci roku 2028 se uvolní vozy Bbdgmee z R16 a zřejmě i z R10..." Současně je kvůli očekávaným syslům už od grafikonu rozbitý řazení linek R11 a R31.
• Tykání je projev kolegiality. Diskutérům na fóru tykám a chci aby mi bylo tykáno.
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 36 Registrován: 12-2025 |
Navíc vás pravidelně vykazují z vozů typu BD, protože jsou údajně určeny pouze pro děti – přestože na této trase fakticky nahrazují běžné vozy druhé třídy. Zažil jsem situace, kdy byly přední vozy narvané k prasknutí, zatímco vůz BD na konci soupravy jel téměř prázdný, protože průvodčí hlídala sedadla jako pes a čekala na neexistující děti. |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 388 Registrován: 2-2017 |
Zapa: To snížení počtu míst ve 2. třídě není záležitost prázdnin. K tomu došlo už od začátku GVD. Stačí se podívat za řazení vloni a letos. U některých vlaků je úbytek v desítkách míst. V neděli odpoledne z DC to bývá běžně sardinkárna a teď to bývá často i v sobotu. Odpovědní činovníci patrně ještě nezaznamenali, že v poslední době jsou trendem jednodenní výlety. V sobotu ráno tam a odpoledne zpět. |
|
Malý_fotograf
|
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 8486 Registrován: 5-2002 |
"Navíc vás pravidelně vykazují z vozů typu BD, protože jsou údajně určeny pouze pro děti – přestože na této trase fakticky nahrazují běžné vozy druhé třídy. Zažil jsem situace, kdy byly přední vozy narvané k prasknutí, zatímco vůz BD na konci soupravy jel téměř prázdný, protože průvodčí hlídala sedadla jako pes a čekala na neexistující děti."
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 8921 Registrován: 10-2003 |
Felix Kurz: Pravidelně vás určitě z BDs nikdo nevyhazuje. Jestli je tam nějaká výjimka, tak to není pravidlo. Ty oddíly pro cestující s dětmi tam jsou, stejně jako vyhrazená místa v syslovi, kde bych řekl, že v kombinaci s místama na kola, to je poměrně nešťastné řešení. Jenomže se tam zase dají dát kočárky. Radek Strnad: Snížení tam jisté je, to nepopírám, ale pokud objednavatel nechce vozit a platit kvůli Kralupům v pracovní den další vůz, tak se nedá nic dělat. Hlavně to až po ty Kralupy postačuje. Ty víkendy jsou jaké jsou. Sčítání frekvence probíhá pravidelně... |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 8922 Registrován: 10-2003 |
Jinak jsem si ještě vzpomněl, ohledně těch syslů, že poslední dobou byly také vystavovány na osobáky na U1, kdy spolehlivost panterů nebyla nic moc. Takže to také mohlo zasáhnout do nasazováni na R20. |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 37 Registrován: 12-2025 |
Zapa: V tom případě jsem měl asi prostě smůlu. Letos jsem vlakem *Labe* s těmito vozy řady BD cestoval čtyřikrát a hned ve třech případech mě – spolu s ostatními – vykázali ven, takže vůz zůstal prázdný. Průvodčí byla navíc neuvěřitelně hrubá; takové chování u ČD běžně nezažívám. Dokonce čekala na chodbě, dokud ji všichni (kromě dětí) neopustili. Od té poslední příhody už tam nesedávám; vzhledem k současné situaci se spíše snažím vlaku *Labe* vyhýbat nebo hledám alternativy. |
|
staci_premyslet
|
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 177 Registrován: 2-2023 |
Na takovou průvodčí samozřejmě obratem poslat stížnost. |
|
Mladějov
|
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 27350 Registrován: 3-2007 |
Můžeme vědět, co na tom setrvalém lezení do dětského vozu a konflikty s průvodčími máte? Normálnímu slušnému člověku stačí, když ho vykážou jednou.Proč to schválně porušujete (a ještě si stěžujete)? (Příspěvek byl editován uživatelem Mladějov.) |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 18726 Registrován: 5-2004 |
Asi takhle. Pokud to není plný není důvod s tím prudit. Jinak vézt v tom kolo protože se nesyslí tak v tom budu taky a nepolezu přes jedničku vedle. A je to stejnej příběh jako proč lidi lezou pod háky na kola. PS: poslední podobný vyhazování z BDs jsem zažil někdy počátkem osmdesátek u osobáku ve Starý Pace. |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 38 Registrován: 12-2025 |
Mladejov: Myslím, že došlo k malému nedorozumění. Čeština není můj rodný jazyk, takže se domnívám, že jsem udělal chybu v překladu. Jednalo se o čtyři různé cesty. Poprvé jsme byli hrubě požádáni, abychom opustili vagón z výše uvedených důvodů (musí být bezpodmínečně rezervován pro děti). Jiný den mi jiná průvodčí řekla, že sedět tam není vůbec problém a že je vše v pořádku. Takže jsem si myslel, že poprvé to byl nešťastný ojedinělý incident, než nás v červnu tatáž nepříjemná průvodčí znovu poslala do ostatních vagónů. Odmítla uznat, že její kolegyně to vysvětlila jinak a že ve vagónu nebylo ani jedno dítě, pro které by se dalo uvolnit místo, pokud by je děti chtěly používat. Naposledy to byla cesta z Lovosic do Děčína; vlak byl přeplněný, lidé stáli a já si myslel, že za těchto okolností není pochyb o tom, že všichni cestující mají právo používat vagóny BD. Ale na to jsem mohl zapomenout; my jsme směli stát a vůz za námi jel prázdný do Děčína. Služba se nezdá být dobře komunikovaná, protože s námi v autíčku Bpee stála i skupina z mateřské školy, pravděpodobně proto, že o kočárku ani nevěděli. Ale zdá se, že jsme měli prostě velkou smůlu. |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 4 Registrován: 2-2025 |
Ahoj, neví prosím někdo, zda ZSSK trvají na svých soupravách na lince Praha - Budapest, nebo je to z důvodu toho, že nestačí soupravy railjet/comfortjet. (Které vzala původně neplánovaná Kodaň) Myslel jsem, že z toho zrušeného výběrového řízení byly právě ty tři soupravy, které by ČD objednaly tak či tak, právě na náhradu těchto ZSSK souprav. Lze očekávat, že ty 3 klasická EC na této lince zůstanou nadále a linka bude na "vždy" nejednotná, nebo... ? Děkuji |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3213 Registrován: 5-2006 |
Pokud průvodčí trvá na tom, že vůz je určen pouze pro cestující s dětmi a vyhání cestující, ikdyž tam žádné děti nejsou, pak by i opačně měla cestující s dětmi naopak nahánět z jiných vozů do tohoto, aby pak nejel prázdný... Protože není nic "lepšího" než ukřičené děti do 10 let ve velkoprostorovém Bpee... |
|
Mladějov
|
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 27359 Registrován: 3-2007 |
"Ahoj, neví prosím někdo, zda ZSSK trvají na svých soupravách na lince Praha - Budapest, nebo je to z důvodu toho, že nestačí soupravy railjet/comfortjet. (Které vzala původně neplánovaná Kodaň) Myslel jsem, že z toho zrušeného výběrového řízení byly právě ty tři soupravy, které by ČD objednaly tak či tak, právě na náhradu těchto ZSSK souprav. Lze očekávat, že ty 3 klasická EC na této lince zůstanou nadále a linka bude na "vždy" nejednotná, nebo... ? Děkuji" ZSSK tím vyrovnávají výkony vozů ČD na svém území, aby za ně nemusely platit hotově. Letitá praxe. Jezdí se vám v těch vozech nepohodlně? Mně to připadá komfortnější než celý Comfortjet. |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 6 Registrován: 2-2025 |
Jako nic proti ZSSK soupravám nemám, jen mi to přijde takové nedokončené... Produkt... Nevím, ale nemohou ZSSK vyrovnávat přes EC Praha - Žilina nebo EC Valašský express.... ? |
|
Mladějov
|
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 27369 Registrován: 3-2007 |
No vidíte, a já jsem za ty pohodlné soupravy do Brna (a dál) rád. |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2034 Registrován: 12-2007 |
Se Spolkem pro veřejnou dopravu jsme zahájili projekt na opravu vozů B/BDs na serveru Donio. Aktuální práce na opravě BDS 333-2 dokumentují přiložené fotografie. Opravy jsou nákladné, to hlavní nás teprve čeká - nátěr a kompletace elektrických kabelů a výzbroje, proto jsme se rozhodli požádat o příspěvky. Věříme, že se nám podaří vybrat dostatek financí na dokončení opravy a pokud se nám podaří získat víc, koupíme druhý vůz. Vůz (vozy) dostane zeleno bílý nátěr známý z 90. let Vůz BDs budeme používat zejména pro jízdy na trati Hrušovany - Hevlín, ale rádi jej nasadíme i při jakékoliv další příležitosti. POJĎTE "NÁM POMOCT" S OPRAVOU - projekt na znovuzrození železničních vozů B/BDs (Příspěvek byl editován uživatelem kubam.) |
|
Vdolek
|
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 93 Registrován: 1-2019 |
Zdravím, ví někdo, v jakém stavu je poslední nereko Bmto 130? Je nějaká snaha ho do budoucna zachovat jako muzejní? Byla by škoda o něj přijít, (nejspíš nejen) já mám stará Bmto spjatá s výlety na Pacifiku a předpokládám, že nikdo nebude 294/296 přestavovat zpět. |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3054 Registrován: 5-2007 |
Takzvaní "fanoušci" (700ks) Zbrojovky na pro ně vypraveném zvl. vlaku včera do Prahy mírně změnili podobu jeho osobních vozů, odstranili nějaké zbytečné skla, dveře, obložení, hasicí přístoje atd. A protože nebyl řazen jídelní vůz, v jednom kupé si zřídili gril... Podle fotek jedno Bdtmee (dál nevím nemaje Fb) ![]() ![]() https://brnenska.drbna.cz/spolecnost/899389-fanousci-fotbalove-zb rojovky-se-urvali-ze-retezu-cestou-do-prahy-zdemolovali-vlak.html Už je fotek víc.. https://www.idnes.cz/fotbal/prvni-liga/zbrojovka-brno-fans-vytrzn ictvi-skoda-vandalismus.A260906_154050_fotbal_hava (Příspěvek byl editován uživatelem Jarda Krapas.) |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 59 Registrován: 3-2016 |
Zdravím, nemá někdo povědomí o tom, jak dopadl vůz ABmz 010? Kdysi jsem postřehl informaci o tom, že se měl podrobit nějaké modernizaci v Rumunsku, ale dnes jsem narazil na vůz, který by mohl být právě vozem ABmz 010. Jako bonus zasílám aktuální podobu vozu Ampz 18-91 019 |
|
Administrátor Číslo příspěvku: 76548 Registrován: 4-2003 |
BDs na Děčínech až tak moc vidět poslední dobou nejsou, kapacitně to v pracovní dny stačí, jen by teda neškodilo občas do rozhlasu kváknout něco ve smyslu, že existují i vozy na začátku a konci soupravy... Zrovna včera v R 680 pár blbů v podstatě ucpalo Bee na pozici 369, když i za Podbabou bylo v soupravě nadále zhruba 50 míst volných (ve 2. třídě). Ale chápu, že předpis na to není a je jednodušší se realizovat buzerováním cestujících nesmysly jako že BDs je pouze pro cestující s dětmi. Je asi docela logické, že zrovna tyhle čety obvykle absolutně netuší (nebo to aspoň předstírají), jak vyhrazená místa fungují. Tedy že tam sedět lze s povinností uvolnit ho v případě potřeby, nebo naopak že tam člověk bez nároku nesmí mít místenku (vyjma vlaků s povinnou rezervací). Podobně jako na R9 odmítají pustit lidi s kolem do BDs, aby si ušetřili práci, a posílají je do Bdtee, kde je ovšem povinná rezervace (na R20 by titíž řádili, když ji někdo nemá). Co na tom, že Bdtee je na druhém konci soupravy. Slovenské sv s ÚBP, to je taky něco. Naprostá většina se tváří, že to není ÚBP a kola si tam má cestující uložit a hlídat sám. Natož aby vydali nějakej doklad o převzetí a vydání. Kubam a BDs 82-40 333: Smutné a necpohopitelné, jak si nechají ČD zdevastovat svůj majetek. ![]() Asi to ale vyjde levněji, než kdyby takové vozy byly hlídány a následně prodány za vyšší cenu. ![]() |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 8924 Registrován: 10-2003 |
Martin_zlivský: Zrovna včera v R 680 pár blbů v podstatě ucpalo Bee na pozici 369, když i za Podbabou bylo v soupravě nadále zhruba 50 míst volných (ve 2. třídě). Stejně nepůjdou, protože to "do Kralup vydrží". Úplně je slyším. A to ještě dost často stojí na chodbě a prostřední oddíly jsou obsazené po třech lidech. A nedej bože aby se tam objevil "nespokojený občan Maxa", to je teprve divadlo. ![]() |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 8736 Registrován: 8-2006 |
R866 - 362.171 + A + 4xB + Bdtee |