Diskuse » Železnice » Nákladní doprava | « předcházející | další » |
Nákladní dopravadolů |
hledání | obrázky (odtud | na mapě) | strom | 3 hod. | 1 den | týden | vzhled | nápověda odhlášení | přihlášení | úprava profilu | registrace | seznam uživatelů | moderátoři |
autor | příspěvek | |
---|---|---|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2807 Registrován: 11-2005 |
Petr_Šimral: Co mám jako český vlečkař nebo obecně český průmysl a česká železnice z toho, že se díky povodním "Já jsem asi slepý... Leden - Listopad 2023 = 29 504 mil. hrtkm = 100% Leden - Listopad 2024 = 28 920 mil. hrtkm = 98% To se mi v kontextu odchodu části hromadných substrátů i ve vazbě třeba na povodně nezdá jako špatný výsledek. Jenom v září 2024 chybí proti roku 2023 426 mil. hrtkm a byli bychom skoro na svých..." na chvíli více tranzituje naší zemí koridorem? Akorát snad víc poplatků pro SprŽel a "naše" vlaky čekající na lepší propustnost. To nám dráhu nezachrání a moje výkony nezvýší. Tahle tabulková ekvilibristika je horší než prezentace v powerpointu...
Dejte mi moc ovládat měnu národa a bude mi jedno, kdo tvoří zákony. - M. A. Rothschild
MJ + DM = Black Celebration |
|
Statistik
|
||
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 7554 Registrován: 6-2004 |
Miram: Už se těším na náklady jedoucí dvoustovkou.[wink] Řeč byla o investicích do železnice - viz "...investic do železnice tečou takové peníze, o jakých se jí nikdy nesnilo." Vybavit hnací vozidlo tímto ultra drahým systémem ovšem musí každý... Ale nemusí, jen je to praktičtější, pokud s tím nechce jezdit jen kolem komína. víš kolik dopravců má díky ETCS utrum? Tak schválně, kolik? |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 13073 Registrován: 5-2002 |
ad Miram: Co mám jako český vlečkař nebo obecně český průmysl a česká železnice z toho, že se díky povodním na chvíli více tranzituje naší zemí koridorem? Akorát snad víc poplatků pro SprŽel a "naše" vlaky čekající na lepší propustnost. To nám dráhu nezachrání a moje výkony nezvýší. Ty na české vlečce manipuluješ jenom s českými vozy a českým zbožím?
Tento názor píši jako soukromá osoba prodchnutá celým životem železnicí, nikoliv jako zaměstnanec dopravce nebo člen nějakého spolku.
|
|
Statistik
|
||
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 7555 Registrován: 6-2004 |
Miram: Co mám jako český vlečkař nebo obecně český průmysl a česká železnice z toho, že se díky povodním na chvíli více tranzituje naší zemí koridorem? Tos nevěděl, že železnice (stejně jako silnice) žije i z tranzitu odnepaměti? *) *) Povodně? A co třeba zvýšené objemy tranzitu zahraničních vojenských konvojů jezdících přes naše PPS a část sítě SŽ? Ty jsou tedy taky nevítanou zátěží na našich kolejích? Já jsem v tomhle vlákně dlouhodobě nabyl dojmu, že optikou Tvou a Tvých místní spolubojovníků za tu Vaši jedinou správnou pravdu je za "dobro na železnici" považováno obecně jakékoli hoblování našich kolejí. Teď mi přijde, že je to vlastně špatně, když se tu vozí něco, co zřejmě nesouvisí s "českým vlečkařem nebo obecně českým průmyslem". Tak jak to teda je? Je to dobře, nebo špatně? |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2808 Registrován: 11-2005 |
Tak aspoň se bavíš... Zpět k podstatě - ani vojenské konvoje a jiné nepravidelné přepravy zatím nezvýšili "tabulkový výkon" na úroveň loňského roku a to prý je taky tabulkově ekonomika státu na tom lépe Navíc v topné sezóně přece jen jede ještě nějaký uhelný vlak navíc, takže velká bída...
Dejte mi moc ovládat měnu národa a bude mi jedno, kdo tvoří zákony. - M. A. Rothschild
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1699 Registrován: 8-2011 |
Tak jak to teda je? Je to dobře, nebo špatně? Vypadá to,že se pod vlečkařem houpe židle a smrádek a teploučko se začínají vzdalovat ,tak je jasný, že nějaký tranzit je úplně k h...u. |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2809 Registrován: 11-2005 |
Když se baví kluci od kolejí, měl bys šoupat nohama. Nestačí, jak svým povoláním škodíš, ještě musíš škodit v železniční diskuzi??? Jako vždy víš prd, radši dávej pozor na cestu Samozřejmě že použití kolejí je vždy dobře, až na "specifické" případy, že áno
|
Statistik
|
||
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 7556 Registrován: 6-2004 |
Miram: Zpět k podstatě - ani vojenské konvoje a jiné nepravidelné přepravy zatím nezvýšili "tabulkový výkon" na úroveň loňského roku Nevím, jestli je v tom záměr, nebo neznalost, ale letošní statistiky celkem logicky (tedy aspoň pro mě logicky) ještě zveřejněné nejsou. A pro doplnění, ČD Cargo samozřejmě započítává i tyhle přepravy do svých výkonnostních statistik. Není důvod je tam nedávat. Je to jejich přepravní tranzitní výkon jako každý jiný. Podobně se filtrují dovozy a vývozy. ...a to prý je taky tabulkově ekonomika státu na tom lépe Tak "prý", nebo fakticky? Nebo se jen "bavíš"? Navíc v topné sezóně přece jen jede ještě nějaký uhelný vlak navíc, takže velká bída V čem že je za velká bída konkrétně? Že jsou sezónní přepravy zvýšené jen v té svojí sezóně? |
|
Statistik
|
||
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 7557 Registrován: 6-2004 |
MiraM: Když se baví kluci od kolejí, měl bys šoupat nohama. Nestačí, jak svým povoláním škodíš, ještě musíš škodit v železniční diskuzi??? Nechceš se na tyhle ubohý útoky už konečně vysrat? "Live and let live." Řidič náklaďáku fakt nemůže za Tvou frustraci, že je železnice zavalená byrokracií, že je pro někoho drahá, je pomalejší než bílá dodávka rozvážějící po boxech škatulky z éšopů, a že je v důsledku v mnoha typech přeprav nekonkurenceschopná. Energii věnuj pořesvědčování svých manyžerů v chemičce, aby toho víc vozili po dráze, tam je zakopanej pes. Když to dokážeš, zatleskám. |
|
Statistik
|
||
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 7558 Registrován: 6-2004 |
Hroch: Vypadá to,že se pod vlečkařem houpe židle a smrádek a teploučko se začínají vzdalovat ,tak je jasný, že nějaký tranzit je úplně k h...u. A podobně to platí na Vás. Úplně stejně zbytečnej a stejně hloupej kopanec. Chápu, že cítíte, že si máte co vracet, ale dřív existovalo takové přísloví, že moudřejší ustoupí. |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2810 Registrován: 11-2005 |
Petr_Šimral: "Ty na české vlečce manipuluješ jenom s českými vozy a českým zbožím?" Hele, to je krásná přihrávka na smeč, protože můžu (a nechci ) udělat excelové tabulky na vstup, na výstup, podle zboží, podle pravidelnosti, na české vozy s cizím zbožím, na cizí vozy s českým zbožím... Ale zobecním to, postupně bohužel to je zhruba 90 ku 10 v % ve prospěch vozů/zboží only ČR. Například vlak chemie mi "vyklátí" vícenásobně vlak uhlí, proč asi
|
Statistik
|
||
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 7559 Registrován: 6-2004 |
Miram: a podle toho, jakej máš ten svůj tabulkovej obrat v Semtíně, paušalizuješ výkony na celou ČR? To je doufám vtip. | |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 32349 Registrován: 5-2002 |
Miram: víš kolik dopravců má díky ETCS utrum ??? A jak velká část carga se kvůli tomu neodveze...? Stat: podle toho, jakej máš ten svůj tabulkovej obrat v Semtíně, paušalizuješ výkony na celou ČR? Ty neznáš ten fousatej bonmot "Jakejpak průzkum veřejnýho mínění, mě se nikdo neptal...!"
Zakažte tužky! Zanechávají uhlíkovou stopu...!
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2811 Registrován: 11-2005 |
Taky znám fousatej a trefnej na potentáty: na palubě Titanicu se ještě tančí...
|
Pajzák
|
||
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 8935 Registrován: 6-2015 |
Hala_D: Jako že by si pekárna objednala to maso a řezník pečivo? Protože jinak fakt netuším, proč by si pekárna objednávala pečivo."Buď si pekárna či řezník objedná denně tři kamiony pečiva či uzenin, nebo budou cálovat." |
|
Statistik
|
||
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 7560 Registrován: 6-2004 |
Hajnej Ty neznáš ten fousatej bonmot "Jakejpak průzkum veřejnýho mínění, mě se nikdo neptal...! Neznám, to bych musel mít myslivnu jako Ty. Stačí mi si vybavit jen to množství vtipů, co v ní je Miram: víš kolik dopravců má díky ETCS utrum ??? A jak velká část carga se kvůli tomu neodveze...? Využiju příležitostzi k zopakování i svého dotazu na Mirama, kolik dopravců že to má kvůli ETCS onen "utrum". Děkuji předem, Mirame, za konkrétní data. |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2812 Registrován: 11-2005 |
Podniká přes 300? firem, to určitě víš líp než já, já nejsem statistik, ale rozhodně větší část z nich nemá vlastní stroje vybavené tímto systémem. Nájem cizích službu prodraží, takže to není pro ně řešení. Ostatně na výběr toho taky není moc, jak je uvedeno na Káčku v jiné diskuzi. Jinak teď už fakt vidím, že mě chceš "dostat", posluž si, ale...zklamal si mě...
|
Statistik
|
||
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 7561 Registrován: 6-2004 |
Miram: sklízíš, cos sám zasel. Není lepší se tedy takovému plácání do vody spíš vyhnout, než se pak divit, že Tě na tom kdokoli snadno nachytá? Je mi celkem jedno, kam sis mě zaškatulkoval, mě jen serou lži a demagogie. A když sis prostě vymyslel, že tu někdo kvůli ETCS bude mít utrum, tak si buď najdi význam slova utrum, nebo sem pak takové hověziny nepiš. A jestli chceš mít klid, tak si to s J.M. a Halou kvákejte někde u piva nebo si to posílejte řetězákem. Tam Ti nic podobného jako tady nehrozí. Leda, že by sis třeba pro mě nebo kohokoli dalšího, kdo Ti nevoní, šel taky vybrečet ban. Z vlastní praxe vím, že všichni převozníci, co buď kupují nová vozidla (tam se tomu v podstatě opravdu nevyhnou), nebo ti, co se stávajícími mašinami potřebují nadále jezdit, a to i v režimu ETCS, nebo ti, co jezdí do zahraničí, kde ETCS využijí, nebo ti, co potřebují interoperabilní vozidlo, které bez ETCS prostě zlegalizovat fakticky nejde, tak všichni tihle pochopili, že se bez ETCS neobejdou a museli doň zainvestovat. Byly na to i ty podle J.M. "fujfuj" dotace, nemuseli to cálovat ze svého. A jestli nějaké procento menších dopravců kvůli absenci ETCS skutečně nebude moci jet po těch cca 600 kilometrech tratí vybavených ETCS, tak je furt řešením buď to, že nojedou "okolo", nebo že ty přepravy převezme někdo, kdo tam jet může. To koneckonců nazaznačuješ sám. V důsledku ty přepravy na železnici odchodem menšího množství dopravců tedy zaniknout nemusejí, takže žádný "utrum" se nekoná. věřím, že se najde pár křiklounů, ale v důsledku jen dají do ruky zadarmo články a clickbajty některým novinářům. Když to porovnám se zaváděním ECM, tak nejvíc řvali ti, co se na to prostě a jednoduše vysrali a pak měli jedničku z divení. Nedivil bych se, kdyby se něco podobného stalo opět i v případě s výhradním provozem ETCS. Podotýkám, že nejsem adorant ETCS, ETCS je předražené, nefunguje bez chyb a nejsem Eurohujer. |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2813 Registrován: 11-2005 |
Neuvěřitelný, vyškolíš mě a pak mi dáš za pravdu, jasně "povašem", takže to je úplně něco jiného
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1700 Registrován: 8-2011 |
A podobně to platí na Vás. Úplně stejně zbytečnej a stejně hloupej kopanec. To máte pravdu ,druhá stránka věci je ,že i když nic komentovat nebudu ,tak dvojka komiků tady bude blábolit stejně. Jako vždy víš prd, radši dávej pozor na cestu No hlavně, že ty víš kolik a jakých bezpečnostních systémů mají kamiony,že jsi to tu musel rozebírat, viď? A zatím to vypadá, že i ve svým oboru nejsi pevnej v kramflekách ,když ti to tu většinou ostatní rozmetají. ještě musíš škodit v železniční diskuzi??? Tak tady máš aspoň fotku z vlečky, abys neřekl, sem se vozí chemie oběma způsoby . Snad mi nepřijde nějaký vlečkař skočit po krku. |
|
Statistik
|
||
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 7562 Registrován: 6-2004 |
Miram: neuvěřitelný je spíš to, co sem trvale píšeš a jakým stylem. Zamysli se nad sebou. | |
Statistik
|
||
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 7563 Registrován: 6-2004 |
Hroch: kde to je? Vidím tam několik vozů, co mají osud spojený s ČSSR. Když tak do SZ. | |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 338 Registrován: 11-2010 |
to Statistik: mají osud spojený s ČSSR O které vozy jde??? Jako v roce 2024 vidět vozy z před roku 1989 to je unikát? To snad ani v nějaké zapomenuté deponii nejde. |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 13074 Registrován: 5-2002 |
ad Miram: Podniká přes 300? firem, to určitě víš líp než já, já nejsem statistik, ale rozhodně větší část z nich nemá vlastní stroje vybavené tímto systémem.
A ano, většina z nich nemá vlastní stroje vybavené tímto systémem, což není nic proti ničemu.
Tento názor píši jako soukromá osoba prodchnutá celým životem železnicí, nikoliv jako zaměstnanec dopravce nebo člen nějakého spolku.
|
|
Statistik
|
||
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 7564 Registrován: 6-2004 |
Libor: které to jsou? Může to být zleva ten první s logem VTG (pokud nejde o zahraniční vůz shodného typu, tak jde o dovoz do ČSSR z Francie - je to velmi pravděpodobné, protože drtivá většina těchto vozů byla po plyšáku z ČR a SR prodána zahraničním firmám a jezdí po celé Evropě). Pak ten bílý za ním (to je naše výroba), pak možná ten třetí v pořadí (z fotky to ale nejde moc poznat) a pak možná ten první na sousední koleji s kotlem v barvě zašlého nerezu, z nějž je vidět jen čelo. Je to stejný typ jako ten šedý VTG. Jako v roce 2024 vidět vozy z před roku 1989 to je unikát? Není to zas takový unikát. V provozu bývají k vidění i vozy vyrobené v 60. letech. Není to nic proti ničemu. Zejména tyhle chemické jednoúčelové "speciály" jsou v provozu běžně, dokud na nich lze provozovat funkční a legislativě vyhovující armaturu, kotle a armatura vyhoví látkám, které v nich chcete provozovat, vozy mají podvozky, které lze technicky a legálně udržet v provozu, totéž nárazníky a tažné háky, šroubovky, brzdová výstroj... Z provozního hlediska musejí být schopné projít se svými kotly úředními zkouškami, nemít je sežrané korozí a být opravitelné. Stejně staré i starší "plečky" jsou ze stejného důvodu v provozu i v zahraničí, i když i ony v tichosti mizí - často i v našich kovošrotech - a jsou nahrazovány kontejnery, nově vyrobenými kotlovými vozy a... samozřejmě i tiráky. Nejstarší 4n kotlový vůz naší výroby provozovaný na našem území je z roku 1953. Ale jde o speciální soupravu, není v úplně origo stavu. Nejstarší kotlový vůz naší výroby, který byl donedávna dokonce ještě v mezinárodním provozu, byl z roku 1960, i když ani on nebyl v originálním výrobním stavu a nepoužíval se k účelu, pro nějž byl vyroben. PS: nejstarší vozy jsoucí doposud v provozu jsou hytláky Da-k, vyráběné od roku 1948. Nejde samozřejmě o klasické nákladní vozy, ale konstrukčně to nákladní vůz je. (Příspěvek byl editován uživatelem statistik.) |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 339 Registrován: 11-2010 |
to statistik: Dík za osvětu. Ty služebáky mě ani nenapadli Hroch možná ani neví co bliknul, kdyby to věděl, tak aspoň by se šel podívat na štítek, ale mě by to taky netrklo. Ještě jednou hezký příspěvek. |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 32353 Registrován: 5-2002 |
A jo, VTG a ne DTV, když je to přes zrcátko...
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1701 Registrován: 8-2011 |
, tak aspoň by se šel podívat na štítek Já tady pokoutně fotím, abych nebyl nařčen z porušování zákazu focení a půjdu ještě zkoumat štítky, to už by byla špionáž! VTG a ne DTV, když je to přes zrcátko. |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 340 Registrován: 11-2010 |
to Hroch.R420: Mám to stejně. Bojím se jak sviňa. Ale v mém případě a po zdejším příspěvku od Statistika, by zvědavost zvítězila. | |
Dj_cargo
|
||
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2086 Registrován: 11-2005 |
Statistik: "V provozu bývají k vidění i vozy vyrobené v 60. letech. Není to nic proti ničemu." Sem bych ještě doplnil toto. Statistik: " nejstarší vozy jsoucí doposud v provozu jsou hytláky Da-k, vyráběné od roku 1948. Nejde samozřejmě o klasické nákladní vozy, ale konstrukčně to nákladní vůz je" Tak pokud bychom se bavili o takovýchto unikátech, tak ještě starší jsou třínápravové tárovací vozy. Ty snad v provozu ještě taky jsou. |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1007 Registrován: 11-2003 |
DJ Cargo: Zrovna předvčírem jsme jeden odváželi ze Mstětic: 40 54 9501 001-0 , poctivé 3 nápravy
ČD Cargo
|
|
Statistik
|
||
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 7565 Registrován: 6-2004 |
Libor, Hroch: stačí pokoutně fotit. Na štítky kašlete, já většinu těch vozů prohlídnutou mám. Buď osobně, nebo pracovně. Dřív mi s touhle "špionáží" pomáhal třeba i Miram, ale dávno tomu, dávno... DjC: ano, ty tříosé tárováky jsou nejstarší provozní "neosobní" vozy a "nelokomotivy", co můžete potkat v provozu venku na síti SŽ (když nepočítám historické vozy nebo vlečky). Ale jsou taky hodně předělané. Já jsem primárně psal o čtyřnápravových cisternách, které jsou normálně používané jako "normální" nákladní vozy, abych to porovnal s tím, co fotil Hroch. Kdybych vzal dvouosé, tak donedávna jezdily ještě Spolchemácké dvouosáky s kyselinou fluorovodíkovou do dvou "skláren", včetně zahraničí. To byly sice totálně přestavěné vozy, ale originál byl z Královopolské z 50. let. Vozy řady PP (Tatra Smíchov 1963-64) jsou opravdu jedny z nejstarších v běžném provozu. Následovaly by cisterny řady Zas jugoslávské výroby z roku 1965 (prví série), pár jich ještě jezdí. Atd. |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1693 Registrován: 5-2002 |
Hele chlapi, když tak věříte těm jednovozovým zásilkám a tak moc vás štve, že jsou na ústupu a jste přesvědčeni, že ten ústup lze zvrátit, tak kua něco dělejte! Jestli jim fakt věříte, založte pro začátek nějakou neziskovku, nějak to vzletně nazvěte, cení se slova jako "udržitelný", "dekarbonizace" apod. Vytvořte nějaké vzletné plány - ale nesmíte se držet při zemi, protože to nefunguje. Napadá mě třeba renesance kusovek: stát se pořád trápí s tím, co by měl dělat s nádražními budovami na venkově - jsou úplně k ničemu, ale bourání je nepopulární; navrhněte, že do těch budov nasadíte personál, který bude přijímat kusové zásilky, velké bude kunčaftům vydávat ve své pracovní době ze skladiště, malé rozstrká do nějakého Railboxu, ve zbytku pracovní doby bude prokřehlým cestujícím, čekajícím na svoji rozvíjející se osobku, prodávat kafe a křížovky. Když do toho investujete mravenčí práci, předložíte nějakou hodnověrnou studii, jak to bude ze silnic stahovat ty největší piráty, univerzální bílé dodávky, a kolik megatun smrtícího CO2 to ročně ušetří, a budete neúnavně lobovat, tak se nějaká ta dotační podpora určitě najde (ono ani zbourání těch výpravních budov není zdarma) - a můžete předvést v praxi, že to jde. Místo nesmyslného plkání na serveru, kde se vám všichni smějou. Dokažte, že ten smích je falešný. |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 16341 Registrován: 12-2009 |
Tak jeden vagón jednou denně někde na lokálce je už asi passé, ale 3-4(kontejnery), i z různých firem, z prům.zóny, jedoucí stejným směrem, by se snad mohlo. Ale problém je asfalt versus koleje. Na asfalt nepotřebujete mít administrativu, tech. prohlídky a ani placení za každý ujetý metr. | |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2814 Registrován: 11-2005 |
I kdepak, protože se nepochopila pohádka o jezinkách, bude se železnice přece více dělit se silnicí, určitě dráze něco nechá...
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 902 Registrován: 3-2024 |
aktutálně je jediná možná cesta udělat z kamionů a silnice nepřítele č. 1. Teprve potom to půjde zachraňovat nějakým špíglnígl systémem na lokálkových nádraží. A taky je potřeba ty lokálky a vlečky znovu opravit. | |
M_g
|
||
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2144 Registrován: 6-2006 |
Prostí lidé - prosté myšlenky. | |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1008 Registrován: 11-2003 |
Nejvíc peněz na přepravách JVZ stojí cesta z manipulačního místa na ranžír a z ranžíru na manipulační místo. Takže by se dalo ušetřit, kdyby tohle zvládnul vagon sám, bez účasti posunové čety a lokomotivy. (konec scifi snění)
ČD Cargo
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 13075 Registrován: 5-2002 |
ad Ohl: Tak jeden vagón jednou denně někde na lokálce je už asi passé, ale 3-4(kontejnery), i z různých firem, z prům.zóny, jedoucí stejným směrem, by se snad mohlo. Ale problém je asfalt versus koleje. Na asfalt nepotřebujete mít administrativu, tech. prohlídky a ani placení za každý ujetý metr. ad Hala_D: aktutálně je jediná možná cesta udělat z kamionů a silnice nepřítele č. 1. Teprve potom to půjde zachraňovat nějakým špíglnígl systémem na lokálkových nádraží. A taky je potřeba ty lokálky a vlečky znovu opravit. A přitom takový systém bez problémů existuje, jen se mu neříká JVZ, ale kombinovaná doprava. A je pro železniční fanatiky fuj fuj, protože to nejdražší na systému JVZ je schopen vyřešit levněji právě použitím té silnice.
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1009 Registrován: 11-2003 |
Petr šimral: U KD samozřejmě většina JVZ skončí. Akorát teda zadání myšlenkového experimentu s názvem " Ani jednu JVZ na silnici" bylo, jak to vyřešit bez účasti kamionové dopravy.
ČD Cargo
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 13076 Registrován: 5-2002 |
ad David_pecina: Akorát teda zadání myšlenkového experimentu s názvem " Ani jednu JVZ na silnici" bylo, jak to vyřešit bez účasti kamionové dopravy. Zadal jsem tento myšlenkový experiment umělé inteligenci Přemýšlela a počítala a přemýšlela a počítala a nakonec odpověděla. Je potřeba vynalézt stroj času a vrátit se do let 1900 - 1910
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1010 Registrován: 11-2003 |
PŠ: Bingo, úkol vyřešen. :-D
ČD Cargo
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 16346 Registrován: 12-2009 |
takový systém bez problémů existuje, Tak mu stačí říct, ať bez problémů funguje. Polsko, to by mělo být s přístavy tahounem. odkaz V ČR to není lepší.odkaz Mi šlo hlavně o to, že i když se staví prům. zóny u kolejí, nákl.vlaky po nich jezdí, není žádný pokus toho využít a raději se kamiony ucpávají ulice v obcích. |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2817 Registrován: 11-2005 |
Ale to je v pořádku, aspoň na to chcípnou i ti, kterým to ekonomicky vyšlo Ostatní mají prostě smůlu, protože když se kácí les...
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 904 Registrován: 3-2024 |
Odpověď ChatGPT na dotaz zda přírodě škodí víc kamiony nebo vlaky: Závěr: Vlaková doprava je obecně šetrnější k přírodě než kamionová doprava, protože je efektivnější, má nižší emise CO2 na tunu a je schopna fungovat na obnovitelné energie. Kamionová doprava má větší ekologický dopad kvůli vyšší spotřebě fosilních paliv a vyšším emisím skleníkových plynů. Nicméně, problémy spojené s vlakovou dopravou (např. železniční infrastruktura, nutnost vybudování nových tratí, omezená flexibilita v některých oblastech) mohou mít také určitý dopad na přírodu, ale v širším měřítku je vliv vlakové dopravy na životní prostředí menší než u kamionů. |
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 13078 Registrován: 5-2002 |
ad Hala_D: No vidíte. Když to za Vás někdo napíše, tak se to dá přečíst a dokonce i s tím bez problémů souhlasit. Blbé je, že Vy máte nastaveno pouze "buď" a "nic".
|
|
Pajzák
|
||
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 8940 Registrován: 6-2015 |
Aneb když se přirozená debilita spojí s umělou inteligencí, tak AI vyhraje. | |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 906 Registrován: 3-2024 |
Je to úplně to samé co tvrdím od začátku. Ale chápu, že když to napíše umělá inteligence tak je to více cool. Ale tak hlavně, že se konečně shodneme. | |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 32362 Registrován: 5-2002 |
PŠ: Přemýšlela a počítala a přemýšlela a počítala a nakonec odpověděla... ...ano, je to možné, pokud je ježek oholen.
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 32363 Registrován: 5-2002 |
HD: Je to úplně to samé co tvrdím od začátku. Právě že není, ale farmářský synek inženýr jedničkář to zjevně není schopen postřehnout ani pochopit...
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 13079 Registrován: 5-2002 |
ad Hala_D: Je to úplně to samé co tvrdím od začátku. Ale chápu, že když to napíše umělá inteligence tak je to více cool. Ale tak hlavně, že se konečně shodneme. Jenže my se neshodujeme. Vy jste si z toho vzal jen tu první půlku... Aby dnešní nákladní železnice mohla dobře fungovat a využívat své přednosti (například úsporu energie), nezbytně k tomu potřebuje silniční nákladní dopravu. U té může zkrátit například přepravní ramena, což například silniční dopravě umožní používat vozidla nezávislé na fosilních palivech. Typickým příkladem je kombinovaná doprava. Bohužel i ta je na kapacitních stropech.
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 12576 Registrován: 9-2002 |
Pajzák: "Aneb když se přirozená debilita spojí s umělou inteligencí, tak AI vyhraje." A CrapGPT to stejně opsal z wikipedie...
Kdyz si na vas nekdo prinese zbran, odsouhlaste a dejte mu vsechno co chce. Pak si bezte najit vetsi zbran...
Nevykat, nejsem nici sef, ani policajt. |
|
Ythomas_ct
|
||
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3371 Registrován: 10-2009 |
Ad Hala_D: Odpověď ChatGPT na dotaz zda přírodě škodí víc kamiony nebo vlaky... ...když budou ty Vánoce, tak já Vám tady formou čtení na dlouhé zimní večery trošku rozhicuju troubu. ;-) Jen pozor při čtení kapitoly druhé - obsahuje myšlenky na kooperaci železniční a silniční dopravy...
|
|