Autor |
Příspěvek |
Petr_Šimral
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4410 Registrován: 5-2002
| Odesláno Pátek, 28. prosince 2012 - 11:39:04 |
|
Mail je spravne. |
dotaz Neregistrovaný host Odeslán z: 212.96.187.152
| Odesláno Pátek, 28. prosince 2012 - 11:40:09 |
|
zkusím znovu poslat |
Paveldacicky
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2447 Registrován: 5-2007
| Odesláno Pátek, 28. prosince 2012 - 11:44:06 |
|
Husky Os.vozy např.tady:http://www.parostroj.net/katalog/ov/katalog.php3 |
Němec_z_ova Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2235 Registrován: 4-2009
| Odesláno Pátek, 28. prosince 2012 - 11:59:47 |
|
Nebo tady. Velmi zajímavé stránky
Policie má na práci důležitější úkoly, než kompletaci osob Praha - České Budějovice. Už nikdy nezapomenu na Boblicka!!! |
|
S4991023
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1182 Registrován: 9-2003
| Odesláno Pátek, 28. prosince 2012 - 12:39:25 |
|
Petr Šimral: A co ážetďácká hydrokurva :-D?
Rychlíková laminátka Pravda, láska a elektrická trakce zvítězí nad lží, nenávistí a trakcí dieselovou. |
|
Asdf
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1853 Registrován: 5-2007
| Odesláno Pátek, 28. prosince 2012 - 19:48:31 |
|
Agent: EtCS v piňdovi vie len L1, takže potrebuje menší upgrade na prijímanie príkazov cez GSM-R. A paštikář v rámci nízkonáladovosti určite tých 2x7 mega na každú jednotku rád ušetril ... |
Paul_red_adair
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 560 Registrován: 8-2010
| Odesláno Pátek, 28. prosince 2012 - 23:41:59 |
|
ad Asdf: Pinďa vie L2 z výroby... |
Husky
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 153 Registrován: 10-2011
| Odesláno Sobota, 29. prosince 2012 - 00:27:20 |
|
Díky všem...
|
Asdf
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1856 Registrován: 5-2007
| Odesláno Sobota, 29. prosince 2012 - 01:09:25 |
|
Paul_red_adair: Ja si pamätám, že len L1, ale teda radšej to nechám rozseknúť znalejších |
lexmark Neregistrovaný host Odeslán z: 85.160.62.83
| Odesláno Sobota, 29. prosince 2012 - 07:27:26 |
|
Ahoj. Nevíte kde najít aktuální příjezdy/odjezdy souprav na/z ONJ? Díky. |
ONJ man Neregistrovaný host Odeslán z: 82.145.211.98
| Odesláno Sobota, 29. prosince 2012 - 08:01:40 |
|
lexmark: Na ONJ na nástěnce u strojmistrů. |
Koudy
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4009 Registrován: 3-2004
| Odesláno Sobota, 29. prosince 2012 - 13:41:10 |
|
Pokud si dobře pamatuju, tak pinďa umí L2, ale nerozumí si příliš s verzí 2.3.0d, co se nasazuje na síti SŽDC.
"Svět na to nebyl připraven, prostě to příliš předběhlo svou dobu. Ale stejné zákony nakonec zvítězí a budou slavit triumfální úspěch." Nikola Tesla |
|
Aleš_Liesk.
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 956 Registrován: 9-2011
| Odesláno Sobota, 29. prosince 2012 - 14:26:48 |
|
jak může být návěst ETSC na širé (celostátní) trati určená pro zkušební okruh "ve Velimi" Asi proto, že to ETCS je na širé celostátní trati. PŠ: ČD mají 4 instalace na 4 vozidlech :-) S499: AŽD HK zatím víceméně existuje jen na papíře (ale tam to ETCS má ) |
Asdf
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1857 Registrován: 5-2007
| Odesláno Sobota, 29. prosince 2012 - 15:27:19 |
|
Koudy: Ale pilotnný úsek bol predsa ešte 2.2.3.voľačo ... či nie? |
Koudy
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4010 Registrován: 3-2004
| Odesláno Sobota, 29. prosince 2012 - 15:49:33 |
|
Asdf: V tiskové zprávě u ukončení pilotu na stránkách zadavatele se píše: V průběhu první etapy projektu došlo k dohodě mezi dodavatelem a investorem, že systém ETCS dodaný v rámci pilotu bude v souladu s verzí systémových specifikací SRS 2.3.0, které byly, v té době, Evropskou komisí požadovány pro zařízení, kterými budou vybaveny evropské koridory ETCS. Druhá etapa byla zaměřena na vývoj a konstrukci součástí umožňujících navázání systému na národní zabezpečovací zařízení a provoz tohoto systému v českých podmínkách....
"Svět na to nebyl připraven, prostě to příliš předběhlo svou dobu. Ale stejné zákony nakonec zvítězí a budou slavit triumfální úspěch." Nikola Tesla |
|
honzaklonfar
Neregistrovaný host Odeslán z: 94.113.251.98
| Odesláno Sobota, 29. prosince 2012 - 15:51:28 |
|
já snad najdu matici nekompatibility verzí ETCS (po stěhování je zatím nezvěstná...). Tam je to fšechno napsaný. Proč mi to kurva připomíná jednotnou řadu elektronických počítačů RVHP???? Že by to dělali geneticky podobní manageři....? |
Paul_red_adair
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 561 Registrován: 8-2010
| Odesláno Sobota, 29. prosince 2012 - 17:47:44 |
|
ad Asdf, Koudy: Pinďa má z výroby ETCS LEVEL 2 od ALSTOMU (pod komerčním označením ATLAS - dle výrobce) viz. třeba tyto linky: http://www.atlaslokomotiv.net/loko-680.html http://www.cdrail.cz/VTS/CLANKY/1307.pdf http://www.rail.sk/arp/slovakia/rolstock/680.htm Alstom: http://www.signallingsolutions.com/uploads/files/atlas.pdf |
S4991023
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1192 Registrován: 9-2003
| Odesláno Sobota, 29. prosince 2012 - 18:34:19 |
|
ETCS by se mělo vzít a hodit do kanálu. Ještě i v aktuálním stadiu a při těch vyplýtvaných miliardách tojro by to mohlo železnici v Evropě zachránit. honzaklonfar: To bude jednoduchá tabulka - nic není kompatibilní s ničím :-D.
Rychlíková laminátka Pravda, láska a elektrická trakce zvítězí nad lží, nenávistí a trakcí dieselovou. |
|
Paul_red_adair
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 562 Registrován: 8-2010
| Odesláno Sobota, 29. prosince 2012 - 18:35:01 |
|
ad Koudy: Tvrdím něco jiného? OK, pardon, to bylo spíše cíleno na Asdf.. PS: Jinak pilot ETCS by měl běžet na SRS 2.3.0, přičemž požadavek SŽDC na instalaci na české části koridoru E je SRS 2.3.0d - viz. dále: Pilotní projekt je realizován v systémových specifikacích SRS verze 2.3.0. Poslední platnou verzi specifikací 2.3.0d, požadovanou v souladu s poslední platnou verzí Technických specifikací pro interoperabilitu (TSI) pro řízení a zabezpečení pro evropské ETCS koridory, se již z časových důvodů nepodařilo implementovat, odchylky jsou však minimální. - Zdroj: http://vts.cd.cz/VTS/CLANKY/vts28/2802.pdf ...v rámci této stavby, české části Koridoru E, bude implementován systém ETCS úrovně 2 v aktuální verzi 2.3.0d... - Zdroj: http://www.szdc.cz/soubory/ertms/technicke-pozadavky.doc |
Agent
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4504 Registrován: 9-2002
| Odesláno Sobota, 29. prosince 2012 - 22:28:18 |
|
Nejen me se tolik libi LZB... Levny a spolehlivy, ale +/- lehce zranitelny. Zas na druhou stranu - necha celkem snadno opravit.
Kdyz si na vas nekdo prinese zbran, odsouhlaste a dejte mu vsechno co chce. Pak si bezte najit vetsi zbran... Nevykat, nejsem nici sef, ani policajt. |
|
Mol
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1426 Registrován: 10-2008
| Odesláno Sobota, 29. prosince 2012 - 22:30:55 |
|
LZB by byl určitě oblíbený, kilometry kabelů volně se válejících v kolejích...
To mi teda vysvětlete. Chcete letět na kouzelném koberci za králem bramborových lidí a prosit ho, aby vás propustil, a tvrdíte, že jste úplně zdraví?! |
|
Pavel_Večeřa
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 73 Registrován: 11-2012
| Odesláno Neděle, 30. prosince 2012 - 01:36:16 |
|
Tak musíme myslet na všechny vrstvy našeho obyvatelstva, aneb když železnice, tak pro všechny! xD (Upozornění: příspěvek neobsahuje žádné předsudky vůčí jakékoliv skupině obyvatelstva, daná skupina si za to může sama svojím chováním...)
Nejdříve jsem spatřil návěst "očekávej pivo", jakmile jsem zjistil, že mám postaveno do hospody, tak mi bylo ihned jasné, že přijedu domů se zpožděním... Beznapěťový úsek projeďte se staženými svěrači. |
|
Luboš_ct Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13751 Registrován: 9-2002
| Odesláno Pondělí, 31. prosince 2012 - 00:57:58 |
|
K odpadu dojde třeba až za 3 hodiny daleko od dělení. Pak je to trochu překvapivé... Přesně toto se teď nedávno stalo kolegovi.. Jeden kolega bral eso v Uhři..odvezl vlak se zavřenou "střídavou jímkou" do Brna (nekontroloval, nevšimnul si, nevím..)..bez problémů st HV za Svitavama nahodil..v Brně čekal dobrou hodinu než bude mít střídající kolega nástup..po vystřídání ten nový odjel s vlakem do Bratislavy..tam stál (opět minimálně hodinu, ne-li ještě déle)..jednou přecházel strojovnou (takže jednou odbouchl a zase nahodil po příchodu zpět HV)..pak se vyvěsil a měl objíždět..po vyjetí za ranžírku už mu hlavní vypínač nešel odbouchnout..ani shozením baterek.. Dva telefonáty v noci, zmatek (v tu nejlepší dobu) a za vše mohl opět a zase jeden jediný kohout ve strojovně.. Takže kolega co to bral v Brně opravdu nemohl čekat, že jel celou dobu se zavřeným kohoutem jímky k st HV..já bych čuměl taky jako tele..a kdokoliv jinej zřejmě taky.. Takže, je to prostě zhovadilost a když už mají potřebu ho jo nutně zavírat, tak ať si ho pak laskavě po sobě zase otevřou..ale škoda mluvit.. Hlavně když se podělíme o zážitky...
|
Čahoun
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1047 Registrován: 4-2003
| Odesláno Pondělí, 31. prosince 2012 - 10:11:12 |
|
A to Vám ještě někdo neodpojil ruční odpojovač |
Agent
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4505 Registrován: 9-2002
| Odesláno Pondělí, 31. prosince 2012 - 10:31:32 |
|
LZB by byl určitě oblíbený, kilometry kabelů volně se válejících v kolejích... Ano, jeden koaxial pro dezodemont. Udelali by to parkrat, pak zjisti, ze se to nevyplati a nechaji toho. I kdyz... u tyhle firmy nikdo nikdy nevi.
Kdyz si na vas nekdo prinese zbran, odsouhlaste a dejte mu vsechno co chce. Pak si bezte najit vetsi zbran... Nevykat, nejsem nici sef, ani policajt. |
|
Hajnej
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6214 Registrován: 5-2002
| Odesláno Pondělí, 31. prosince 2012 - 10:48:41 |
|
Agent: koaxiál to asi nebude, ten by toho moc nevyzářil. Leda že by byl "naruby"... |
Agent
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4508 Registrován: 9-2002
| Odesláno Pondělí, 31. prosince 2012 - 11:19:19 |
|
No nevim, treba, ja jsem videl, kdyz si ten kabl opravovali u Euskotren, koaxial to byl - pokud ne, tak neco podobnyho, ale nevim jak se to zapojuje - jde to snad jen z jednoho konce (venkem ven, vnitrkem kablu zpatky ???) Nebo co to teda bylo za kabel ???!!! Anebo jsem to videl blbe ??? Ono uz je to taky par let nazpatek.
|
Lokel Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 58 Registrován: 6-2012
| Odesláno Pondělí, 31. prosince 2012 - 11:36:57 |
|
Kabel pro LZB vypadá takhle. |
Podroužek
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 496 Registrován: 10-2009
| Odesláno Pondělí, 31. prosince 2012 - 12:35:56 |
|
Vážení, mám tu zkušenost, že nejvíce závad si udělá "osoba řídící drážní vozidlo" sama, nebo vzniku závady aspoň pomůže. Další kapitolou jsou takykolegové, kteří vám něco vyvedou svou blbostí, nebo dokonce schválně. Pootočený opojovač sběrače. Nebo jeden Plzeňák, kterého jsem před léty střídal na Wisonu. Prý musí ještě na zadní stanoviště pro něco. Tam mi pootočil čudlikem nouzové jízdy do druhé nuly. A čekal za sloupem, jak u toho budu cunda. Nějak mě zavčas osvítilo, tak jsem jej zklamal. Vrcholem asi byl případ, kdy se jeden strojvedoucí, (příčí se mi říct kolega), vysral do strojovny. Své dílo ponechaje tamtéž. Byl z Přerova. Tamní osazenstvo depa bylo vždy záhadné. Při vstupu do fírcimry jsem, jsa vychován rodiči ke slušnému chování, hlasitě pozdravil. Na blafárně bylo třeba deset chlapů a mnohdy ani nikdo nezabučel. To se mi nestalo nikde jinde. Ale možná jsem měl jenom smůlu. Musím s potěšením konstatovat, že v naší služebně, ač jistě máme také rozmanitý zvířetník, se snad žádný podobný výrobce kanadských žertíků nenachází. Přátelé, přeju Vám všem, co sem chodíte plkat, veselého Silvestra a do roku 2013 potom splnění všech Vašich rozumných přání. Váš Podroužek, Šalingrad. |
Podroužek
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 497 Registrován: 10-2009
| Odesláno Pondělí, 31. prosince 2012 - 12:39:06 |
|
Jo, málem bych zapoměl, proč lezu ausgerechnet do tohodle chlívku. Neví někdo ze zdejších špionů, kde se vzaly na Smíchově - Spol.n. ty švýcarské jedničkové kočáry? Komu patří, k čemu budou? Než je zničí sprejeři a sběratelé toho, co nepoložili. Dík. P. |
smíchovský spol. Neregistrovaný host Odeslán z: 80.95.125.33
| Odesláno Pondělí, 31. prosince 2012 - 12:43:15 |
|
Ty jsou přeci od třídu vyšší kvality, vašeho brněnského žlutého spoluměšťana s klaunským rypákem. Ve společném má svou základnu. |
Podroužek
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 498 Registrován: 10-2009
| Odesláno Pondělí, 31. prosince 2012 - 12:54:53 |
|
Že má tento vzácný člověk, či jeho firma, základnu na Společným, to vím. Nicméně, zda mu patří i tyhle vozy, to jsem neměl tucha. Když nakoupil (vlastně pronajal) ty rakouský klasy, měl je schovaný v Kolíně za plotem. Tady, v týhle zemi, je dobrý mít vše za plotem a přivázaný řetězem. Anebo raději nic nemít. Ale dík. P. |
o hovnu Neregistrovaný host Odeslán z: 80.95.125.33
| Odesláno Pondělí, 31. prosince 2012 - 12:57:17 |
|
Podroužek: Mně se tedy za téměř 30 let na mašině NIKDY nestalo, že by se pokoušel mne někdo vyvést podobnou naschválností. Za to jsem při kontrole měničů směru na 163093 našel v uličce za vzduch. rámem také exkluzivní částečně oschlé ..... na zájmech strojvůdce. Jsa z vesnice a zvyklý z mládí na lecjaký neřád od hosp. zvířat, jsem to nadělení s klidem angličana uklidil. Příští den jsem nastupoval na směnu a potkal kolegu, který si mne vzal stranou a povídá mi "Hele, nezlob se, ale já tam to hovno zapomněl." Musel letět v místě, kde neměl šanci jinak. Doprava daleko, perony plné lidí, vagony za mašinou žádný a už houkalo v zatáčce. Jenže jak dokončil své dílko, začla řvát RST a přišla náhlá změna dispozic. Strojově směr XY. No a po cestě další náhlá změna, střídání na ose. Šupušup. A střídal jsem ho já. On v tom fofru zapomněl, že tam cosi nechal a já to pak objevil. Stane se. Zasmáli jsme se tomu oba. A se zdravením? To nebude v depech, ale v lidech. Zažil jsem jednoho takového borce, který přišel do malého depa z Prahy, velký machr, "co bych ty vesnický nuly zdravil". Vlez na balfárnu ani píp, my "ahoj", nic. Když to zopakoval asi potřetí, našel se jeden řízek, který se zvedl, došel k němu a v klidu mu řekl, aby to slyšel i strojmistr: "Dobrý den, kolego čuráku, vítáme tě v XYZ, kde se všichni zdravíme." Od té doby zdravil i na dálku, ale po půl roce odešel. Zase do Prahy, protože u nás cítil, jak zakrňuje. |
Podroužek
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 499 Registrován: 10-2009
| Odesláno Pondělí, 31. prosince 2012 - 16:08:07 |
|
O hovnu, dík za fajn povídání. Vysvětlující a inspirující. |
Parmezano
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1060 Registrován: 5-2008
| Odesláno Pondělí, 31. prosince 2012 - 16:46:11 |
|
když , jsme u teho zdravení , došel jsem k názoru , že strojvedoucí jsou s prominutím buďto nevojáci nebo neonacisti i když výpravčí taky neumí řádně zdravit , sůdruch čatár , by se vyřádil |
Gogynek
Neregistrovaný host Odeslán z: 46.13.119.10
| Odesláno Pondělí, 31. prosince 2012 - 17:38:21 |
|
Dobrý den, chtěl bych se zeptat zda-li je možné nějakým způsobem vypočítat spotřebu žel. jednotek nebo vozů např. z hmotnosti a výkonu motoru nebo jinými údaji. Dík |
vlaky.dominik
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1 Registrován: 12-2012
| Odesláno Pondělí, 31. prosince 2012 - 18:52:49 |
|
Nevíte někdo jak se jmenoval film ve kterém jela šlechtična} a hned za ní sergej? pak tam ještě jela karkule (možná německá) dávaly to okolo 8 let dozadu (vybuchla tam atomovka) víc nevim kdyby někdo věděl? DÍKY |
Koudy
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4015 Registrován: 3-2004
| Odesláno Pondělí, 31. prosince 2012 - 18:53:36 |
|
Gogynek: Zajisté, nicméně to není jeden jednoduchý vzorec, ale spíše soustava rovnic...
|
Paveldacicky
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2453 Registrován: 5-2007
| Odesláno Pondělí, 31. prosince 2012 - 19:06:35 |
|
vlaky.dominik http://www.csfd.cz/film/5720-peacemaker/ |
mue Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 426 Registrován: 10-2011
| Odesláno Pondělí, 31. prosince 2012 - 19:49:41 |
|
Gogynek: Zkuste tohle |