Autor |
Příspěvek |
Zaosai
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 163 Registrován: 7-2005
| Odesláno Neděle, 28. prosince 2008 - 09:50:53 |
|
Někdy je opačný problém,když vypravčí zazdí strojvedoucího a jeho vlak.Když potom potřebuji znát jméno vypravčího,abych mohl napsat hlášení,tak mě odbude.A hned je tu averze k podobným dotazům od výpavčích. |
PAVLÍK Neregistrovaný host Odeslán z: 193.85.7.3
| Odesláno Neděle, 28. prosince 2008 - 10:01:59 |
|
Asi je tady takových pose..víc.Ale nechme toho.Do této sekce to nepatří,i když raději si psát takhle,než řešit nehody. |
Amper Neregistrovaný host Odeslán z: 212.111.21.67
| Odesláno Neděle, 28. prosince 2008 - 14:23:56 |
|
Oldcerry: Jo, to musíš poznat díky své odborné způsobilosti, to ti já neřeknu. Ale co, on se taky používá pojem "kvalifikovaný odhad", ja tomu rozumím tak, že co řekneš tak to je a tečka. |
Drn
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2651 Registrován: 4-2007
| Odesláno Neděle, 28. prosince 2008 - 15:18:15 |
|
Pavlík: A ty Drne jsi asi pěknej plašan. Uklidni se, holomku. Husy jsme spolu nepásli.
S optimismem nejdál dojdeš.....pesimisté již teď přesně vědí kam. |
|
Drn
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2655 Registrován: 4-2007
| Odesláno Neděle, 28. prosince 2008 - 15:30:02 |
|
Letec: Hele, máš zcela pravdu, takových úseků je mnohem víc. Třeba Lovosice - Žalhostice byla norma, která se dala překročit se solo 742 myslím i o 500tun. Stačilo jen jet, náběhem přesně 50. Na vexlích do Žalhostic jsi měl sotva kritickou a písek se občas šikl i na suchu. Ale nedej bože, aby došlo k výpadku a nešlo postavit do Žalho. Pak jsi v tom krpálu nad tratí 072 stál a nebylo ti pomoci. Oni musí počítat u těch normativů s rozjezdem v nejkritičtějším úseku. Případné zdržení dopravy tak samosebou bere na sebe fíra, který se toho ujme.
S optimismem nejdál dojdeš.....pesimisté již teď přesně vědí kam. |
|
Letec
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 157 Registrován: 7-2007
| Odesláno Pondělí, 29. prosince 2008 - 20:39:17 |
|
add Drn Souhlas. Je to samozřejmě i o řízení dopravy. Bývalo zvykem ( a u těžkotonáže podmínkou), že se těžkej vlak proháněl. Nějak mám pocit, že když ještě nefungovali dispečeři a o vlacích se domlouvali jen výpravčí mezi sebou, tak byli schopni se domluvit. Něco jiného je to dnes u dálkoviny. Tam je to o konkrétním dispečerovi. V poslední době jsem několikrát projel Chomutov-Vary bez zastavení byť s kličkováním 1.nebo 2. a 1.kolej a pod.(protože proti osobák a perony jen na správné straně). A na stejné trati jindy 4x5x stojím (?) Takže abych se vrátil k původnímu tématu, stačí u vlaku připojit poznámku "s průjezdem v ....", používat myšlení a kromě období listopadu a vysokého sněhopadu po 10 měsíců odvezu o 20% větší zátěž. Ano s rizikem, že když mi mašina podá ruku nebo se to nepovede, tak nevyjedu. Přesto si myslím, že se to ekonomicky bohatě vyplatí. Třeba by se víc tlačilo na opravy pomalých na zhlavích atd. Já vím. To bylo najivní. MH PS foto je častá klasika v Sokolově. Před sebou 8 km stoupání 7 promil a na stůj. Jenže některým výpravčím se daří projíždět. Jo je fakt, že kdyby to projíždělo, tak nemám fotky. |
Čert
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 227 Registrován: 11-2007
| Odesláno Pondělí, 29. prosince 2008 - 21:53:31 |
|
Jo Danko,ten si udělal pořádek mezi povlovými výpravčími,dispečery a dalšími. Ti radši zastavili expres,aby těžkotonážník projel. Jinak,logicky koukám po zátěži a těžké vlaky se snažím nebrzdit, ale ne za cenu kolapsu ostatních |
Martin2 Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1120 Registrován: 8-2005
| Odesláno Pondělí, 29. prosince 2008 - 22:30:07 |
|
A třeba na Pačejov z obou stran jsou dvě normy. Jedna na průjezd a druhá na rozjezd. Rozdíl dělá cca 400t. Když je vlak přes normu na průjezd a výstraha svítí do Nepomuku, tak už si říkám výpravčímu o postrk, pokud nepostaví odjezd. Obecně už jsem několikrát vypekl dispečery nebo výpravčí s druhem zátěže. Rádi si myslí, že všechny vlaky jezdí podle Téčka a pak je pro ně velké překvapení, že nechci vzít o 300 tun lehčí vlak než je norma v T, protože je v Účku. Martin |
Apollo_17 Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 689 Registrován: 8-2007
| Odesláno Pondělí, 29. prosince 2008 - 22:36:36 |
|
Ono je to o tom,zařídit to tak,aby vlaky jely plynule a náklady nestály u každého dubu. Na dálkovině výpravčí ví,že po deseti kilometrech by musel náklad zastavit,pustí ho proti správnému směru,nebo zavolá ať jede pomaleji,protože ve stanici xy bude u peronu v x.18 osobák atd..Toto se velmi využívá např. mezi K.Vary-Klášterec. Pak je"normální provoz"(např. Třebušice-Most),kde jede 1x na hodinu Os,nebo R a výpravčí 3 minuty před průjezdem postaví odjezd z předávacího kolejiště ucelence uhlí.Takže náklad vjede do stanice,zastaví a počká až Os zastaví a odstojí minutový pobyt,pak mu to postaví za osobákem do Mostu,kde objíždí osobák od Děčína i Klášterce,takže ho zase zastaví na vjezdu... |
Rex
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 550 Registrován: 12-2007
| Odesláno Pondělí, 29. prosince 2008 - 23:52:49 |
|
apollo....to jsem fírovi kdysi řekl jednou. pls zpomal tak na 70 (byl to nex) v moravské to nevychází a půjdeš za osobák. a dostal jsem vynadáno, že mu nemám radit jak má jet. tak v lužicích toho osobáka předjel, osobák ho na štrece vzal a milý fíra si to hezky v moravské do kopce rozjížděl znova je to jenom o lidech |
749.241 Neregistrovaný host Odeslán z: 85.160.5.199
| Odesláno Úterý, 30. prosince 2008 - 07:59:31 |
|
Je to jen o lidech...že je na trati 160 DOZZ se ví. Onehdy za hezkého letního dne zastavilo v 16.30 v Plasích Vn, stálo na koleji od budovy, tedy logicky by se zdálo, že rychlíkem s průjezdem v 16.41 bude Vn předjeto. Jenže v Blatně se seděla paní ...ová a před milým Vn se po 3 minutách rozsvítilo 40 a volno. Prádzné wapky se zvolna rozvrzaly a daly do pohybu. No fajn, holt R čekal v Plzni na přípoje a má nějaké minuty, tak to před ním Vn (na 2x742) stihne ujet. Jaké však bylo překvapení, když v 16.40 vplul do stanice (ostře sledovaný, výběrový) rychlík. A v 16.41 neodplul, protože se před ním táhly ty wapy. A wapy nebyly ani v Mladoticích (R opět čekal), nebyly ani v Žihli, ale bokem byly milostivě uhnuty už v Petrohradě. Co zo toho vyplývá? Od jistého datumu už paní ...ová neřídí dopravu v Blatně, ale bude na dopravní situaci dohlížet z Velkého Města nad Labem, coby velkodispečer.... Nečeká se jen na Cargo wapy, ale třeba i na TSSku se šutrem, co musí být honem ve Stříbře na výluce. |
Rex
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 551 Registrován: 12-2007
| Odesláno Úterý, 30. prosince 2008 - 08:41:14 |
|
to tak většinou je. podívej na cdp. tam je takových lidí hafo co nechají náklada zastavit a rozjíždějí ho třeba i třikrát za sebou |
|