Diskuse K-report » Archiv 2016 » Autobusy a trolejbusy » Pražské autobusy | předcházející | další |
Pražské autobusydolů |
autor | příspěvek |
---|---|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 667 Registrován: 10-2012 |
Fricoolinek: na co potřebuješ v autobusu tolik světla? Asi nejsi řidič autobusu že? Protože jinak bys takhle nemluvil. Víš, čím víc je světla ve voze, tím míň vidí řidič na cestu.
www.modelytramvaji.cz můj web o modelech MHD ve velikosti HO, TT a N
|
Petr_k
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 11719 Registrován: 4-2003 |
U některých, zejména nočních kolegů mě fascinuje, když za tmy svítí na 2. stupeň osvětlení, ale aby tzv. viděli ven, tak z prvních dvou svítidel vytáhnou zářivky Nur selten kommt was besseres nach. (Franz Josef Karl von Österreich) |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 553 Registrován: 7-2010 |
Po několika letech se v Praze 6 oprášila myšlenka zavedení midibusové linky do lokality Baba. Nabízí v anketě tři varianty. Prodloužení linky 108 a nebo zavedení linky 216. Za mě teda nejlepší varianta 1 s celotýdenním provozem a prodloužením linky 108. Hledá se trasa midibusu pro sídliště Baba. Která je nejlepší? http://mhd86.cz/2016/12/01/hleda-se-trasa-midibusu-pro-sidliste-b aba-ktera-je-nejlepsi/
► www.MHD86.cz ◄
Moderní dopravní web, který se věnuje městské hromadné dopravě, a to nejen v Praze, ale i v Evropě. |
Peta303
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2447 Registrován: 6-2005 |
Pryč už je asi doba novin v krytech prvních zářivek Citybusů nebo v sedmistovkách kryt první zářivky přestříkaný sprejem... :-) Mě v autě ruší i svítící rádio nebo mobil lepší polovičky, takže se vůbec nedivím. Na novějších Karosách si (usuzuji, že spíš přímo řidiči než dílna) na první světla přesouvají mléčné kryty a ty průhledné strkají dozadu a jak mléčné před časem nejspíš došly, pamatuji i vůz, který takto měl osazené i kryty ze signalizace nad dveřmi (stejný rozměr, tak proč ne).
cynický škarohlíd
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 132 Registrován: 1-2013 |
Já svítím ve voze co nejméně, dokonce dokud vidím ve vnitřním zpětném zrcátku až dozadu, tak nesvítím. Chci vidět na silnici, kdo chce světlo jako v poledne, nechť si počká na jiný autobus. |
Michal Přikryl
|
|
Neregistrovaný host 90.180.34.113 |
Dnes ráno se nějak nedařilo řepským 951E... Jeden na tyči z Roztok a druhý odstavený v Podbabě. |
Vareckaj
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 742 Registrován: 3-2009 |
O víkendu se nám podívá 173, před zrušením, i mezi Komořany a Točnou. Pěkný to tam je, v sobotu má svítit, třeba se něco povede. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 424 Registrován: 1-2007 |
A příští sobotu vyjede linka 173 naposledy. |
Vareckaj
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 743 Registrován: 3-2009 |
|
Ml636
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 5734 Registrován: 11-2006 |
Fricoolinek: Ty jsi vůl hoden porážky. To říkám naprosto na rovinu. Za ty žárovky si dej facku až se ti otočí hlava okolo. johndj: Souhlasím. Mnou řízené autobusy jsou pověstné rozsvěcením až v té nejposlednější chvíli a zhasínané jako jedny z prvních. Nesnáším přesvícený interiér jako cestující, natož jako řidič. U Ciťáků jsem taky vždycky vypl jistič pravé poloviny světel ve voze, nebo vyndal půlku zářivek u Euro 3, kde to jističem rozpůlit nešlo. (Příspěvek byl editován uživatelem ML636.)
Čím to je, čím to je, že Karosy tak často hoří a už nevozí lidi k moři -
Ta otázka je možná hloupá, no já chci vědět čím to je, že dým z motoru jim stoupá - Možná servis, možná klíh, nejspíš ale mnich, ty ohně navždy zarazí. Snad, ten ráz Karosa už přečká, nemusí všechno stačí něco... Rebel Yell |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 691 Registrován: 4-2006 |
Fotohlédnutí za listopadovým Czechbusem, na kterém nechyběly ani exponáty ze střešovického muzea MHD. http://blueflash.rajce.idnes.cz/Czechbus_2016,_Vystaviste_Praha_- _Holesovice |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 692 Registrován: 4-2006 |
Ml636: když jsou tak úžasný, tak který současný městský NP bus je jimi vybaven? Samozřejmě, že standartní (resp. standartně svítící) zářivka do svítidla hned za řidičem nepatří. Ale než nějakým vypojováním pojistek atp. by se to mělo řešit plošně nějakým tlumením skrz modré nebo zelené sklo/folii. Následně by pak ve voze mělo být takové osvětlení, které by zajistilo kvalitní a rovnoměrné osvícení salónu pro cestující s tím, že to není chirurgický sál. Optimum jsou pro mne skutečně starší SORky se plným světlem. Ještě doplním, že poměr tramvaj x autobus je u mne tak 75 ku 25 pro kolejovou trakci, tak možná proto nemám zrovna k dušičkově osvětleným vnitřkům dobrý vztah. |
Pajzák
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 484 Registrován: 6-2015 |
http://seznam-autobusu.cz/vuz/41868 Je mozne, ze tohle ted stoji u kobyliske vozovny s ev. c. 9530? Zahledl jsem jen 5E3. |
Ml636
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 5735 Registrován: 11-2006 |
Dušičkově osvětlené vnitřky jsou jediný možný způsob, jak dobře přežít třeba tam, kde není veřejné osvětlení a je potřeba dobře vidět na silnici. Žárovky se podle mého názoru v městských a příměstských busech nepoužívají proto, aby se zjednodušila kabeláž a konstrukce svítidel. Navíc se do toho derou normy na osvětlení a nevím teď, jestli platí i pro městské autobusy. Každopádně na dálkových autobusech tlumené osvětlení pořád existuje, až na to, že žárovky vytlačují LEDky, nebo se dají ztlumit přímo zářivky. Zeleně svítící byly zářivky vpravo za řidičem u Ciťáků a můžu říct, že to bylo snad horší, než klasická zářivka. Chtělo to spíš tu fólii.
Čím to je, čím to je, že Karosy tak často hoří a už nevozí lidi k moři -
Ta otázka je možná hloupá, no já chci vědět čím to je, že dým z motoru jim stoupá - Možná servis, možná klíh, nejspíš ale mnich, ty ohně navždy zarazí. Snad, ten ráz Karosa už přečká, nemusí všechno stačí něco... Rebel Yell |
Kejvačka
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1751 Registrován: 10-2004 |
Pajzák: Ne, je to 5E3 6352 neratovické Arrivy.
Karosa řady 700 - nejlepší autobus
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 557 Registrován: 7-2010 |
Pro zájemce o linky... Požadavky městských částí na posílení pražské MHD http://mhd86.cz/2016/12/06/pozadavky-mestskych-casti-na-posileni- prazske-mhd/
► www.MHD86.cz ◄
Moderní dopravní web, který se věnuje městské hromadné dopravě, a to nejen v Praze, ale i v Evropě. |
Pajzák
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 489 Registrován: 6-2015 |
Díky, vyhledávání na seznamu mi nic takového neukázalo. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 671 Registrován: 10-2012 |
Pajzák: seznam najde kulový, když něco hledáš použij google.
www.modelytramvaji.cz můj web o modelech MHD ve velikosti HO, TT a N
|
Pajzák
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 490 Registrován: 6-2015 |
Myslel jsem Seznam autobusu. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 559 Registrován: 7-2010 |
Takže pro malou účast se včera Výbor pro dopravu nekonal. Asi byli členové výboru nakupovat vánoční dárky... Kdo nebyl? Viz: Politici nepřišli. Požadavky na posílení MHD zůstaly netknuty http://mhd86.cz/2016/12/07/politici-neprisli-pozadavky-na-posilen i-mhd-zustaly-netknuty/
► www.MHD86.cz ◄
Karel
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 748 Registrován: 11-2003 |
Dnes ráno jsem viděl SOR NB 18 ev.č. 6637 v Hradci Králové. Jel směrem od Prahy, zřejmě směřoval do Libchav. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 88 Registrován: 4-2009 |
Ahoj, mohu se zeptat, kolik pořadí je nyní na 136? Očekával bych max. 27, ale dnes jsem zahlédl 6551 na 136/33 a 6269 na 136/31... Díky! M. |
T4783363
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1095 Registrován: 2-2006 |
6251 - nehoda v Hostivaři |
Martan2
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 262 Registrován: 11-2010 |
Lhůta pro podávání nabídek ve výběrku na nové busy se opět oddaluje, tentokrát na 13.1. Že by na DPP čekali na nový model SOR? |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 114 Registrován: 2-2015 |
Cony - už při intervalu 6 minut ráno je nejvyšší pořadí 136/29 (byť zrovna ta 29 je třeba 4hodinový ranní zatahovák). Takže teď při intervalu 5 minut tam bude určitě o nějaké to pořadí navíc.
Denně aktualizované stránky o dění ve veřejné dopravě v Praze a ve středních Čechách.
TRAM-BUS.CZ |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 80 Registrován: 2-2012 |
Sor NB 18 ev.č. 6779 v Kolíně na nádraží jako náhrada za vlak S1 v úseku Kolín-Pečky a zpět. Po celý den.
http://www.kolinautobusy.estranky.cz/
|
Fandaprudič
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 2708 Registrován: 3-2009 |
tram-bus : Mělo by to dělat minimálně dvě pořadí, pokud budu brát minimální vyrovnávací časy na konečných. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 40 Registrován: 8-2015 |
http://seznam-autobusu.cz/vuz/62877 máte něko nějaké info o tomto? |
Michal Prikryl
|
|
Neregistrovaný host 37.188.156.91 |
Na lince 340 momentálně B 951 4039 se sympatickou řidičkou. To je operativní záloha z Řep místo některé odpadlé 951E ? |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 3 Registrován: 10-2016 |
Vůz 4039 už není delší dobu operativka, místo něj je na operativce 3594 nebo 3595. 4039 je odté doby kasovej šejdr a má ho právě zmíněná paní řidička |
Michal Prikryl
|
|
Neregistrovaný host 37.188.156.91 |
Díky Klkl, bylo mi divné nahrazení obvyklých 951E... jiným vozem, který býval zálohou, navíc se sympatickou dámou za volantem.. :-) |
Petr_k
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 11744 Registrován: 4-2003 |
Sympatická řidička Lenka (viz DPK 07/14, str. 32 ) tvoří se 4039 nedělitelnou dvojku už od doby, co tohle přibližovadlo stáhli z OZ. Nur selten kommt was besseres nach. (Franz Josef Karl von Österreich) |
Kejvačka
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1759 Registrován: 10-2004 |
Včera na 223 po celý den NC 18 9518 a šotouši nic
|
jan262
|
|
Neregistrovaný host 77.93.192.42 |
300 dpp sorek dostane reklamni polepy. Moc to podle me nesedi s jednotnym vzhledem pid, ale to je dpp asi jedno. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 632 Registrován: 8-2008 |
No, polepy.... To nebude něco jako CVR typu Mogul, Valar, West, T-Mobile - to už byla folie, ale spíš samolepky, které příjdou na část vozu určenou k pronájmu, pokud vím, je to nad okny, mezi okny a spodní lištou ( jen někde) a pod. Základ bude barva DPP, včetně všech znaků, piktogramů a pod. Čili v základu se situace vlastně nezmění. Spíš by mě zajímalo, zda na všech 300 vozech bude jedna reklama (resp reklama na jednu firmu) nebo zda to bude rozděleno podle výše nabídek např. 150 vozů (nejvyšší) pak 100 a 50 vozů. Očekávám něco podobného: http://www.bus-bild.de/bild/deutschland~betriebe-staedte-a-b-c~be rliner-verkehrsbetriebe-bvg/92518/man-lions-city-dd-der-bvg.html
www.mhd-modely.wbs -nové stránky o modelech MHD
Práce šlechtí člověka, kdyby ho taky živila... (Příspěvek byl editován uživatelem 6117) |
jan262
|
|
Neregistrovaný host 37.48.40.87 |
Zas tak maly to nebude. Na webu dpp je i schema. Budou to vicemene 2 pruhy. Divny je pro me nejvic to, ze ostatni dopravci pid musi mit nahore modrou a budovatelsky hesla typu "vase cesta je nas cil" a dpp si tam hodi vydelavajici reklamu. |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 5826 Registrován: 6-2004 |
jan262: To už je dávno, že ROPID má jiná měřítka na DP a na ostatní dopravce |
Petr_k
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 11751 Registrován: 4-2003 |
"Nátěr" PID je mrtvá záležitost, šířící se spíš ze setrvačnosti (všechny Arrivy, ČSADSČ, Uher, Štěpánek) nebo z absence vlastního kvalitního vizuálního řešení (Polkost, Stenbus, About Me). ROPID má na DPP takový vliv, jaký mu dovolí Magisrát. Nur selten kommt was besseres nach. (Franz Josef Karl von Österreich) |
Jahu
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 616 Registrován: 8-2005 |
DPP rozhodně žádné "kvalitní vlastní vizuální řešení" taky nemá. Nejvíc je to vidět u tramvají - co typ, to jiné barevné schéma. Jestli jsem na nikoho nezapomněl, ze soukromých dopravců PID dlabal na jednotný nátěr pouze jediný - toho času zanikající ČSAD MHD Kladno. (Argument zněl, že stejné vozy nasazuje i na linky mimo PID.) |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 13137 Registrován: 10-2004 |
Petr_k: Řekl bych, že snahou DPP je spíš ROPID ignorovat a házet mu klacky pod nohy. Chodí sem nějaký řidič z Kačerova? Jak se jim asi líbí pobyty o víkendu 57 minut na Točné? |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 521 Registrován: 12-2007 |
Zde je jeden kačerovskej Mám ale kloubáky, takže 113 nee Dnes jsem ovšem výjimečně nafasoval 123 - to byl taky bonbónek. Pauza 52 minut ale naštěstí byla Na Knížecí a ne na Cibulce. |
Petr_k
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 11752 Registrován: 4-2003 |
Orky #13137 - neříkal bych klacky pod nohy. To je prostě taková vrozená vlastnost vztahů MHD Praha (de facto přímý vliv Magisrátu na DPP bez jakýchkoli mezičlánků) a PID (vliv všech objednavatelů na ROPID + vliv ROPIDu na všechny dopravce). Obávám se, že ale nikdo v dohledný době nebude mít chuť, natož odvahu praštit do stolu a tyhle vztahy srovnat a dát jim jednoznačný smysl bez možnosti nesprávného výkladu. Nejlíp podle druhého mustru, tedy jasný vztah objednavatel bez rozdílu ↔ ROPID ↔ dopravce bez rozdílu. Jon_pimmon - co se ti na 123 nelíbí? Taková prémiová linka, vysloveně za odměnu... Nur selten kommt was besseres nach. (Franz Josef Karl von Österreich) |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 445 Registrován: 11-2011 |
Jestli jsem na nikoho nezapomněl, ze soukromých dopravců PID dlabal na jednotný nátěr pouze jediný - toho času zanikající ČSAD MHD Kladno. A také PROBO BUS. Chodí sem nějaký řidič z Kačerova? Jak se jim asi líbí pobyty o víkendu 57 minut na Točné? Předpokládám, že o něco více, než Arrivákům hodinovky v Modleticích u Kauflandu. |
Kejvačka
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1764 Registrován: 10-2004 |
Na Točné je docela pěkná retro místnost řidičů i s funkční ledničkou a elektrickým přímotopem, patrně je ve vlastnictví MČ Praha 12 (můj odhad, je to společná budova s občasnou služebnou Městské policie), ale je na klasický klíč typu FAB, který skoro nikdo z řidičů ČSAD Vršovice neměl a nemá, takže tam beztak nemohli/nemohou chodit. Třeba řidiči DPP ty klíče mají? Na víku záchoda ještě jsou písmena "DP", který tam jezdil před r. 95.
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 522 Registrován: 12-2007 |
Nemáme. V létě jak jsme jezdili subdodávku 173 za Arrivu bylo fajn, že jsou tam záchody, nikdo k nim ale neměl klíč. A na Obchodním náměstí samozřejmě taky nic. Takže vlastně fajn služba |
Kejvačka
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1765 Registrován: 10-2004 |
Tak prý už je tam nová vložka s univerzálním klíčem DPP
|
Ml636
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 5739 Registrován: 11-2006 |
A ten zase nemá většina Arriváků, takže jsou v prd*li taky. Ale za určitých okolností se dá vykopírovat i tento klíč...
Rebel Yell
|
Petr_k
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 11754 Registrován: 4-2003 |
Stačí nebýt socka a požádat, bo za stopade na něj má nárok každý řidič každýho dopravce PID. Nur selten kommt was besseres nach. (Franz Josef Karl von Österreich) |
Kejvačka
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1766 Registrován: 10-2004 |
Petr-k: Možná, ale většina z nich o tom bezpochyby neví, i pro mě je to novinka.
|
Ml636
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 5740 Registrován: 11-2006 |
Kde, kdy, koho, jak? Říct, jdu pro něj. PIDové výkony občas beru. Dík
Rebel Yell
|
Vareckaj
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 745 Registrován: 3-2009 |
Na Točnou si člověk musel klíč sehnat sám a na Obchodní náměstí, kde je schovaná budka, se klíč fasoval.. Ml636: Řekl bych, že přes kmenového dopravce těch výkonů.. Stejně jako náhradní ořezávače. |
Jahu
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 617 Registrován: 8-2005 |
A také PROBO BUS. LáďaH: Pravda, tak jsem přece zapomněl. (Pidibusy s ev. č. 1474 - 1476 na l. 164 (dříve 264) s jednotným nátěrem PID přešly pod Probobus od Arrivy StČ.) Jinak ale Probobus už má stejně nejmíň rok na autobusech nalepené místo svého loga nápisy Arriva, takže mi to připadá, že existuje pouze formálně kvůli licencím na provozované linky. |
nereg.pozorovatel
|
|
Neregistrovaný host 94.112.206.233 |
Viděl někdo, zda vůz 2S7 4594 (Polkost) skutečně fyzicky obdržel evid. čísla 1861 a nebo to bylo pouze administrativně? Alespoň dokumentační fotka z provozu by nebyla? |
167_179
|
|
Neregistrovaný host 194.228.32.97 |
pro nereg. pozorovatele: přesně před rokem /1.půlka prosince 2015/ stál v garážích Polkostu v Kostelci n. Č. l. odstaven stále se starým evidenčním číslem 1637. Možná je tomu tak i dnes - pokud již není odprodán... |
nereg.pozorovatel
|
|
Neregistrovaný host 94.112.206.233 |
No já právě vím a vím i to, že se do přečíslování nijak nehrnuli. A už v té době před rokem na seznamu-autobusu.cz bylo uvedeno číslo 1861 a tak mě zajímalo, jestli k tomu vůbec fakticky někdy došlo. |
Tým Vypravenosti
|
|
Neregistrovaný host 94.113.174.236 |
Pěkný večer, jako malý pozdní pozdní dárek k Vánocům pro všechny fanoušky dopravy jsme si připravili takový menší projekt a to Vypravení autobusů. Vypravení můžete vkládat zde (google formulář), je tam i odkaz na tabulku: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSebJYtxzsvCBMKuiKgwxcIxD sEYGSzoU3WYVwi_7lhRDrnRHA/viewform Je to jen pokus, uvidíme jak se to chytne. Zatím hezký zbytek dne Tým Vypravenosti |
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 159 Registrován: 1-2015 |
Docela dobrý systém vypravení je na http://mhdfoto.cz/cs/vypraveni akorát tam nepřispívá moc lidí, což je škoda. Jinak to funguje a určitě by bylo dobré, kdyby tam psalo víc lidí. |
Tučňák
|
|
Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 1804 Registrován: 6-2013 |
Každopádně. Zobrazuje se to odtud pak i na Seznamu autobusů. (Příspěvek byl editován uživatelem Tučňák.)
ČSAD Benešov: BNA 39-91, BNA 74-10, BNB 07-09 Milan Bado: 1001, 1002 ČSAD Polkost: 1613, 1617, 1640, 1626
DP Praha: 5835, 5952, 7083, 6776 |