Autor |
Příspěvek |
Z F J Neregistrovaný host Odeslán z: 89.176.216.54
| Odesláno Čtvrtek, 24. prosince 2009 - 09:55:43 |
|
Jó Zvolen... Vyřešil by to noční rychlík nějakou pomalejší trasou. Třeba Praha-HB-Brno-Kyjov-Veselí n.M.-Bylnice-Trenčín-Bánovce nad Bebravou-Prievidza-Handlová-Kremnica-Zvolen-Banský Bystrica(-Brezno). Trasovat by se to dalo tak aby byl ten vlak použitelný pro Prahu i Brno (odjezd z Brno před půlnocí, příjezd do Brna ze Slovenska po šesté hodině ráno). Jistě, je otázka, zda by se takovýto vlak naplnil, ale v sez´´oně možná ano. |
Honzasl
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2420 Registrován: 3-2004
| Odesláno Čtvrtek, 24. prosince 2009 - 12:17:04 |
|
Tomáš_záruba Ale já jsem si nestěžoval, nějak mne špatně chápete. Jen jsem prapůvodně popisoval motivaci, pro nastupovat do vlaku v popůlnočním čase, nic víc. Ani slovíčko o tom, že by mi to čekání na letišti vadilo. Tu socku si nechte pro někoho jiného, nakonec, že se low-cost tímto způsobem prodraží mi při tom také došlo. Na druhou stranu jsem mladý a málo vydělávající - tj. času mám dost a peněz málo. |
Ic540
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 563 Registrován: 6-2008
| Odesláno Pátek, 25. prosince 2009 - 01:25:47 |
|
Z F J: Kde není nabídka, není poptávka!!! Proč by to nešlo??? Protože to na patřičných místech nikdo neorazítuje!!! I kdyby prachy byly!!! Důvod: Mají všichni služební auťák, ten je doveze, kde a kdy je třeba. Ostatní mají u pr.... Škoda... Věřím, že i ve Vámi popsaném možném spoji, by cestující byli. Ať už regionálního, či dálkového charakteru... |
Romák
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 94 Registrován: 7-2009
| Odesláno Pátek, 25. prosince 2009 - 09:37:59 |
|
Ic540; Z F J : Oni cestující byli i v tomto spoji.Lůžkový vůz vyjížděl ve 22:02 z Košic a jel do Českých Budějovic. Praha-HB-Brno-Kyjov-Veselí n.M.-Bylnice-Trenčín-Bánovce nad Bebravou-Prievidza-Handlová-Kremnica-Zvolen-Banský Bystrica(-Brezno) Když už Jihlava a Třebíč přišly o lůžkový vůz na Rožmberku a Vysočina obecně o tento noční spoj, tak by se to dalo trasovat z HBrodu přes Jihlavu a Náměšť/O s tím, že 754 by to odtáhl už z Jihlavy.Ještě by to chtělo vyřešit přípoje např.formou 810 ze Žďáru/S, kde Pannonia stavěla.A Vlára by si také zasloužila konečně nějaký rychlík(když nepočítám Luhačovice a Veselí/M). |
čelakovičan
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1173 Registrován: 8-2006
| Odesláno Pátek, 25. prosince 2009 - 11:37:39 |
|
Tak on v minulosti jezdil noční R "Devín" Pha-HB-Brno-Veselí n.M.-Piešťany-Leopoldov-Blava. Jestli by se měl obnovit takovýto R v této trase, to ponechám na diskusi. Co se týče tratě 240 - nebudou tam náhodou probíhat nějaké stavební práce? Čili výluky a NAD? Pokud vím, tak lůžko z ČB do Košic jezdí. Ale přes Tábor a Prahu. Co se týče Vláry, jaký je tam potenciál cestujících? Nebylo by jednodušší jet z Bylnice na H.Lideč (Vsetín) a dále IC/EC vlakem přes Hranice na Prahu? (Myšleno tedy přes den.) |
| Odesláno Pátek, 25. prosince 2009 - 12:06:11 |
|
ad Vlára: denní rychlíky na Vláře by měly význam v relaci Brno-Veselí nad Moravou-Uherský Brod-Bylnice-Trenčín(-Prievidza), mj. pro rozumné spojení Uherskobrodska a Bylnicka s Brnem. Spojeni Bylnicka s Prahou je samozřejmě lepší přes Horní Lideč, pokud by v ní ale stavěly dálkové vlaky :-(. Případně protažením některého z rychlíků Praha-Vsetín přes Valašské Klobouky a Bylnici do Trenčína. |
Martin_zlivský
Administrátor
Číslo příspěvku: 52635 Registrován: 4-2003
| Odesláno Pátek, 25. prosince 2009 - 13:09:10 |
|
Čelakovičan: Navíc i lůžku z Brna zůstalo. Bez lůžka je pouze úsek od Brna po Veselí-Mezimostí.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid! Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz
|
|
čelakovičan
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1175 Registrován: 8-2006
| Odesláno Pátek, 25. prosince 2009 - 14:55:47 |
|
MZ: Pravda, pravda. R747, co jede z Brna ve 21:02 veze lůžko Brno-Košice. ZFJ: Tak ona je to i otázka , kde s těmi R (ne)zastavovat. Třeba Sp1727 nebo Sp1735 jedou v úseku Kunovice-Bylnice zastávkově jako osobák. Jaké zastávky tedy projíždět? |
| Odesláno Pátek, 25. prosince 2009 - 15:21:12 |
|
Čelakovičan: rychlík(y) na vlárské trati by měl(y)stavět na území ČR podobně jako před jejich zrušením před několika lety, tedy: Bučovice Kyjov Bzenec Veselí nad Moravou Kunovice Uherský Brod Újezdec u Luhačovice Bojkovice Slavičín Bylnice Pokud bude ten rychlík nahrazovat osobák, tak je lepší ho nezavádět, na to stačí spěšňáky. |
Karlshaus
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 25 Registrován: 12-2009
| Odesláno Pátek, 25. prosince 2009 - 16:16:30 |
|
Z F J: Vyjmenovány byly přesně zastávky busů - 4 páry z Brna a 3 páry z Prahy a k tomu souběžné busy na Slovensko vždy byly a budou levnější a rychlejší alternativou. Stejně jako jsou do Luhačovic - divím se, že dosud vůbec jezdí rychlíky za Veselí n.M., tam nemají co vozit. Jde vždy o poptávku: je kromě šotoušů a režijkářů poptávka? Není. Tak žádné šotosny. |
čelakovičan
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1177 Registrován: 8-2006
| Odesláno Pátek, 25. prosince 2009 - 16:47:12 |
|
Busy do Luhačovic rychlejší? A odkud? Z Prahy těžko. Cvičně jsem zkusil na IDOSu sobotu 27.3. 2010 a IDOS mi vyhodil bus z Florence v 8:20 z příj. do Luhačovic ve 14:00hod. JD je tedy 5h 40min. A třeba Ex529 zvládne trasu Pha-Luhačovice za 4h 31min. A i obyčejný R707 to zvládne pod 5hodin - 4h 58min. Nehledě na to, že IDOS mi vyhodil pouze 2 busové spoje za den. Ráno v 8:20 a pak až v 17:00 opět z Florence. A oboje jezdí ČSAD Vsetín. Zkoušel jsem jen přímé spoje a zvolil jsem sobotu, protože v sobotu se mění turnusy. (No, možná se mění v neděli, nevím.) |
Hroch
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6355 Registrován: 8-2004
| Odesláno Pátek, 25. prosince 2009 - 19:09:07 |
|
Co mám kusé zprávy, tak R/Ex do Luhačovic rozhodně prázné nejezdí (ne prazdnější než leckteré jiné R v jiných úsecích) - především když se mění turnusy v lázních. Dál jak do Luhačovic nebo Veselí n.M. bych ale rychlík netahal, tam stačí jedna vrstva bohatě. Z Bylnice si myslím, že je rozumné jezdit Os do Vsetína a dotama EC/R. ZFJ: Jako vlak pro šotouše by se to rozhodně ujalo, ale jinak: (Příspěvek byl editován uživatelem Hroch.)
"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba špatným zprávám dávat úsměvná hesla." (S tebou mě baví svět) |
|
Tomáš_záruba
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1301 Registrován: 5-2002
| Odesláno Pátek, 25. prosince 2009 - 21:34:11 |
|
Tak dnes si cestující od ČD vysloužili nebývalý vánoční dárek: No, kdyby to takhle vypadalo pořád (nebo dokonce furt, jak říkali staří Římané ), tak bych se nezlobil. |
Chomutovák
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1241 Registrován: 5-2002
| Odesláno Sobota, 26. prosince 2009 - 00:17:12 |
|
K debatě o rychlících na Vláře jsem si dovolil faktickou poznámku do sousedního tématu (přeci jen se nejedná o současný ani připravovaný GVD). |
Anti
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 943 Registrován: 5-2002
| Odesláno Sobota, 26. prosince 2009 - 21:42:59 |
|
Může se hodit .... Nevím, proč to letos ČD nemají na svých stránkách u tabulek traťových jř. jako např. loni. Doufejme že to není supertajná informace
Končí krásnej sen, už se blíží den, ještě kroků pár a bude ti hej .. ..." Do Pekla Máme Blízko "... |
|
| Odesláno Sobota, 26. prosince 2009 - 21:47:56 |
|
Škoda že Vindobona a Polonia (nebo aspoň jeden z nich) nejezdí až do Benátek, když už teda jedou až do toho Villachu ... |
Pilatus
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 309 Registrován: 8-2007
| Odesláno Sobota, 26. prosince 2009 - 23:24:42 |
|
Anti: Ta informace je veřejná - je v knižním jř. Ale hodí se i v téhle formě |
Tommasel
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 660 Registrován: 10-2008
| Odesláno Neděle, 27. prosince 2009 - 00:05:45 |
|
Anti: Díky, tohle jsem potřeboval. Mimochodem, ptal jsem se na SŽDC, a oni sami nevěděli, jestli se to chystají vywebit nebo ne. Na druhou stranu si ale zaslouží ocenění takovýhle férový přístup v odpovědích. Mě se to líbí mnohem víc, než kdyby mi něco nesmyslně naslibovali aniž by to hodlali udělat. (Příspěvek byl editován uživatelem tommasel.)
Chystám se žst. Strančice a kus trati 221 (22a) na Senohraby modelovat v TT. Budu vděčný za každé info (foto, zab.zař., rozměry a umístění budov, používané loko i vozy, i upozornění na materiály k prostudování...) použitelnou pro rekonstrukci místního stavu a provozu v 70. nebo i 80. letech |
|
Anti
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 944 Registrován: 5-2002
| Odesláno Neděle, 27. prosince 2009 - 03:02:42 |
|
To Pilatus: : No právě že se někdo ptal na tuto věc v pdf formátu tak jsem to zde umístil. Komu se to nelíbí v této formě může si to z kursbuchu naskenovat nebo ještě lépe vyfotit mobilem. Howgh !!
Končí krásnej sen, už se blíží den, ještě kroků pár a bude ti hej .. ..." Do Pekla Máme Blízko "... |
|
Loko
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 69 Registrován: 12-2006
| Odesláno Neděle, 27. prosince 2009 - 23:35:41 |
|
Re Karlshaus:Frekvence ve směru od Luhačovice /Bojkovic,Uh.Brodu,Uh.Hradiště,Veselí,/ směrem na Olomouc a Prahu je odsud velmi silná a v některých luhačovických rychlících se i stojí na uličce /vozí i místní frekvenci ze škol a zaměstnání/.Jenže nám chybí jeden rychlý ranní spoj do Prahy s příjezdem do 8 hodin.V minulém JŘ byl EX 525 ze Starého města s přípoji s příjezdem do Pha ve 7.59 a s možností v Olomouci přstoupit do manažera a v Pha 7.35.V pondělí byl EX plný již ve výchozí stanici ale i v týdnu v četně víkendu odjížděl odsud velmi solidně zaplněn.V JŘ 2010 jede R /bohužel ne o víkendu/do Přerova ,kde je spojován se Šíravou /často zpožděnou/a do Pha přijede až v 8.24.Neuvěřitelné!!!Po koridoru se protáhla jízdní doba o hodinu. Znáte někdo ještě ,že se něco tak nepochopitelného stalo někde na jiných relacích? |
RadekŠ
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3555 Registrován: 4-2003
| Odesláno Pondělí, 28. prosince 2009 - 08:16:23 |
|
Chci odlétat z Ruzyně v 6:00, odbavení cca 1,5 hodiny předem - v kolik musím vyrazit z České Třebové abych to stihl s rezervou Kontrolní otázka - myslíte si, že v ČR je jen Česká Třebová ? Jak se do tý Ruzyně dostanou lidi třeba v Vimperka, Lomnice nad Popelkou, České Lípy a další asi tak tisícovky míst ? Odpověď - veřejnou dopravou nijak. Jak třeba jezdíte na letiště do Vídně, který je od Mun +- podobně daleko ? Protože z tý Ruzyně okolo 6:00 odlítám poměrně často a jsem o 130 km blíž, tak to řeší a) služební auto s řidičem b) vůz taxislužby. I tak je vstávání v 3:50 a odjezd na letiště okolo 4:15 é, pokud má člověk okolo desáté toho dne odvést o 1000 km dál nějaký pracovní výkon - nemít rodinu, tak nekompromisně odlítám v neděli v podvečer a spím v hotelu. PS: Samozřejmě v tu šestou ranní je tam drtivá většina lidí z Prahy a okolí. Ono jako ject na nějaký jednání, vstávat už v půlnoci, pak klimbat někde ve vlaku a mít kruhy pod vočima, to je fakt kokotina. |
Oto Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12 Registrován: 6-2007
| Odesláno Pondělí, 28. prosince 2009 - 09:22:46 |
|
Škoda že Vindobona a Polonia (nebo aspoň jeden z nich) nejezdí až do Benátek, když už teda jedou až do toho Villachu ... Ono totiž z Villachu do Benátek nejezdí (kromě dvou nočních spojů) nic ... ve dne tam nevím proč ÖBB provozují busy. |
| Odesláno Pondělí, 28. prosince 2009 - 09:32:48 |
|
Oto: taky to nechápu. Žeby silnice přes Alpy byla (o tolik) rychlejší ? Nebo se ta trať modernizuje ? |
RadekŠ
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3556 Registrován: 4-2003
| Odesláno Pondělí, 28. prosince 2009 - 10:00:51 |
|
b) je správně. |
Martin2 Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1827 Registrován: 8-2005
| Odesláno Pondělí, 28. prosince 2009 - 11:48:14 |
|
ad RadekŠ: klidně jsi místo malých měst mohl uvést krajská města v Čechách. Snad právě jen Třebová (ač nekrajské město, s málem obyvatel) a Pardubice mají rozumné spojení v kombinaci s taxi. Druhá věc je spolehlivost Excelu. Martin |
Honzasl
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2433 Registrován: 3-2004
| Odesláno Pondělí, 28. prosince 2009 - 12:07:54 |
|
RadekŠ Máte naprostou pravdu, já jsem při tomto cestování pochopil, proč jsou lidé ochotni dát tolik pěněz za leteky, jen aby mohli letět v normální dobu. Zvlášť když platí zaměstnavatel. Ad. Česká Třebová - prostě mi nedošlo, jaká je to z jiných částí republiky bída v noci se někam dostat. Sytý hladovému nevěří. (na druhou stranu, neberte kurnik furt všichni ČT jako malé městečko - zkuste si ji představit jako nádraží rychlodráhy v polích - jako to mají některé stanice TGV) |
RadekŠ
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3558 Registrován: 4-2003
| Odesláno Pondělí, 28. prosince 2009 - 13:16:52 |
|
prostě mi nedošlo, jaká je to z jiných částí republiky bída v noci se někam dostat. Možná by bylo dobrý si dát jiný příklad - potřeba odletět v 6.00 s rezervou z Zurichu-Klotenu a pak vytipovat pár podobných švýcarských měst typu Česká Třebová. Řekl bych že na tom budou stejně ne-li hůř, protože jim žádný noční vlaky nejezdí. Že by to byl dopravní hotentotland - asi sotva -oni prostě nemají zapotřebí vstávat hluboko v noci a provádět sado-maso. já jsem při tomto cestování pochopil, proč jsou lidé ochotni dát tolik pěněz za leteky, jen aby mohli letět v normální dobu. To může být klidně i obráceně, totiž že se dá ušetřit. |
Hroch
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6360 Registrován: 8-2004
| Odesláno Pondělí, 28. prosince 2009 - 15:02:59 |
|
Martin2: Krajská města jsem zmiňoval již před pár dny ...
"... a protože dobrých zpráv je čím dál tím míň, je třeba špatným zprávám dávat úsměvná hesla." (S tebou mě baví svět) |
|
Číslo příspěvku: 1829 Registrován: 8-2005
| Odesláno Pondělí, 28. prosince 2009 - 22:03:04 |
|
To je možné, zas tak poctivě to zde nesleduju, ale Vimperk nebo Lomnice mne tak zaujaly, že jsem k nim uvedl protiklad, který je na tom stejně. Tím nechci říkat, že by se mělo něco měnit. Spíš je jednodušší a levnější, když těch pár lidí si koupí pozdější let a nebo si zaplatí nocleh v Praze, pokud je nutné odlétat tak brzo. Samozřejmě to jen v případě, že nemají auto. Co jsem slyšel od kamarádů, tak raději jezdí autem do Lince nebo Mnichova či Norimberka, že je tam parkování na letišti výrazně levnější... Martin |
Ic540
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 568 Registrován: 6-2008
| Odesláno Pondělí, 28. prosince 2009 - 23:35:29 |
|
ad spolehlivost excelu: Za sebe musím říct, že na to spoléháme 3-4 krát ročně. A za 12let naštěstí no problem!!!(rodina, odlet do USA) Jen ta AE linka by mohla začínat v době příjezdu třeba toho Excelu, tedy v cca 4.05. A avizovat možnost přestupu samozřejmě. Místo toho, to letos ještě skrouhli o hodinu. Jinak řečeno, naučíme všechny používat na letiště všechno možné(taxi, služební, vlastní, přespání v hotelu, atd) a pak se budeme za těch cca 30-40 let divit, že se třeba slonem(až tam jednou z hlavasu pojede) na letiště nikomu nechce, byť by jel už jako přípoj v těch cca 4.05 od Excelu... Tedy idál jako přípoj na odlet od 6.00 do 7.00 hod. |
Martin_zlivský
Administrátor
Číslo příspěvku: 52713 Registrován: 4-2003
| Odesláno Pondělí, 28. prosince 2009 - 23:44:53 |
|
Excelem jezdím bohužel taky docela často a jediným problémem bývalo v Praze od druhé změny ujíždění na Plzeň, málokdy ale měl víc jak +15 (s čímž se při takové cestě stejně počítat musí).
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid! Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz
|
|
Číslo příspěvku: 1830 Registrován: 8-2005
| Odesláno Úterý, 29. prosince 2009 - 16:36:39 |
|
Tak to je suprová zpráva. Jsem asi větší pesimista než by bylo zdrávo. Martin |
pantograff Neregistrovaný host Odeslán z: 88.102.87.88
| Odesláno Středa, 30. prosince 2009 - 12:51:39 |
|
Je na některých spojích v provozu brněnské Bdmpee? A dále jsem si pak všiml, že v Brně stojí mezi ostatními vozy (u Hornbachu) i Bmto, to je v provozu na nějakých spojích v okolí Brna? děkuji... |
===´´//´´´== Neregistrovaný host Odeslán z: 81.19.45.5
| Odesláno Středa, 30. prosince 2009 - 16:24:09 |
|
Pantograff https://www.k-report.net/presmerovani/?prispevek=1642388 |
Martin_zlivský
Administrátor
Číslo příspěvku: 52764 Registrován: 4-2003
| Odesláno Středa, 30. prosince 2009 - 17:15:45 |
|
Martin2: Ani s loupežníkama už to na Excelu není tak zlé (i když kolem Studénky se stále občas objevují). Ale včasnost je celkem slušná, a ani při závalu u Mostů to bylo prakticky načas.
|
|
Vlada42 Neregistrovaný host Odeslán z: 78.80.18.189
| Odesláno Čtvrtek, 31. prosince 2009 - 13:42:49 |
|
Jak jsem pročítal diskusi, už to tu někdo naťukl. Sice Švýcarsko a Kloten. Pohledem do timetablu zdejšího vzdušného přístavu zjistíme, že v Zurichu mezi cca 22 a 6 nepřistává ani nestartuje žádné letadlo, stejně jako po švýcarských kolejích nebrázdí mezi cca půlnocí a 5 ranní flamendr expresy. No a ten Švýcar, řekněme z Brigu, letící v 6 ráno někam prostě přespí v tom hotelu na letišti, protože pro něj je těch xxx Ecek/Franků poněkud nižší cena, než pro našince letícího si opéct špek kamsi do Egypta. |